Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
Модератор: Общи модератори
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: Аспровалта, Гърция - няколко въпроса
всички викате пари в кеш...хубуу ама ся и валута ако кажете ще сте безценни. Левове ли , евра ли или драхми? 

Колеги то ясно,но да си питам - очилата за плуване задължителни ли са ?
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
За сега на евро, но каквато и да е валутата мисля, че в момента гърците приемат плащания само кеш, брой и на ръка пък валутата не е от такова значение 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Кеш, кеш, ама не се и презапасявайте, щото според мен този сезон ше има бум на обрани българи, сърби, македонци и румънци.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
DaGa написа:Колеги то ясно,но да си питам - очилата за плуване задължителни ли са ?
Това е за собствено удобство. Аз си плувах без очила, но с тях ще имаш HD картина
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

То за яснотата на картината ясно, но не е ли доста солена водата и да има проблеми с очите ако си без очила ?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
speeder88 написа:Кеш, кеш, ама не се и презапасявайте, щото според мен този сезон ше има бум на обрани българи, сърби, македонци и румънци.
Това е един много голям проблем, но никой не говори за него. Навсякъде говорят да си вземеш повече пари, а никъде не казват какви мерки ще предприема тамошната полиция за да предотврати грабежи.Аз дори се чудя кой луд ще се хване да ходи там при положение, че държавата е в такова положение

Днес ще се сдобия с това фото - https://www.google.bg/url?sa=t&source=w ... g1dakIokPQ - да видим след седмица-две как ще се представи с подводните
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Don_Diego написа:speeder88 написа:Кеш, кеш, ама не се и презапасявайте, щото според мен този сезон ше има бум на обрани българи, сърби, македонци и румънци.
Това е един много голям проблем, но никой не говори за него. Навсякъде говорят да си вземеш повече пари, а никъде не казват какви мерки ще предприема тамошната полиция за да предотврати грабежи.Аз дори се чудя кой луд ще се хване да ходи там при положение, че държавата е в такова положение.
Тяхната полиция си е полиция, нищо общо с наще тупани. Да и там стават кражби, но хората си работят. А хванат ли те да крадеш ще ти съдерат гъза от бой поне 20 пъти преди изобщо да стигнеш до съдията.
В Аспровалта точно си държах на плажа всичките неща там по няколко дни. Изобщо не ги прибирах. Денем като се прибирам да ям не си взимах и парите от чантичката закачена на чадъра. Буса ми седеше по една седмица пред блока отключен и с телефона вътре. Апартамента го заключвах само като съм си в България. Изобщо нямаше шанс да изчезне нещо.
Към днешна дата предполагам е доста различно. Аз бях май първия българи с имот в града. Днес поне 1/4 сигурно от имотите са български и може би 30-40% от посетителите на курорта и 80% от персонала. Тъй, че кражбите вече сигурно са доста по-вероятни.
bum_bum написа:Тяхната полиция си е полиция, нищо общо с наще тупани. Да и там стават кражби, но хората си работят. А хванат ли те да крадеш ще ти съдерат гъза от бой поне 20 пъти преди изобщо да стигнеш до съдията.
В Аспровалта точно си държах на плажа всичките неща там по няколко дни. Изобщо не ги прибирах. Денем като се прибирам да ям не си взимах и парите от чантичката закачена на чадъра. Буса ми седеше по една седмица пред блока отключен и с телефона вътре. Апартамента го заключвах само като съм си в България. Изобщо нямаше шанс да изчезне нещо.
Към днешна дата предполагам е доста различно. Аз бях май първия българи с имот в града. Днес поне 1/4 сигурно от имотите са български и може би 30-40% от посетителите на курорта и 80% от персонала. Тъй, че кражбите вече сигурно са доста по-вероятни.
Все едно ми говориш за т.нар. социализъм

Иначе на мен ми се струва, че водата е много по-солена от нашето море. Имам чувството, че всеки път като изляза съм като борненосец от солта. Пък и само като се отпуснеш във водата по гръб веднага ще разбереш, че не потъваш така както в река и дори в Черно море.
Не знам дали е вредна за очите, но аз никога не рискувам да гледам без очила под водата.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Черно море на практика е най-слабо соленото в света (срам, но съм забравил цифрата), така че да, всички други са по-солени. От Адриатическо като излезеш, след 15 минути си цялия бял и с много "пърхот", Средиземно е същата работа.
Never mistake motion for action...
Еба*и очите имате. На мен като ми пръсне една капка от там, почва да ми сълзи и гори, представям си да гледам под водата.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Ей сега се връщам от там, малко инфо за пътуващите с кола. Ние се справихме без карта или GPS, просто си знаехме къде искаме да отидем и се ориентирахме по знаците!
До Аспровалта през селата (отбивката за Нигрита), само табелите следваме, пътя е страхотен, през полетата (мързеливи били, айде де), 112 км от границата ни показа колата, стигнахме до там, и веднага обърнахме, защото един приятел ми беше споменал за по-хубаво място - Офринио, та се запътихме там да видим как е положението. 18 км след Аспровалта се качихме на магистралата за Кавала, след по-малко от 1 км слязохме на разклона за Амфоли, помотахме се из хълмовете 10-тина км и пак по табелите, по табелите - хоп на плажа. Доста приятно място, ситен хубав пясък, 1 метър малко дребни камъчета, после пак фин пясък, равен, съвсем малко водорасли. 2 минерални води, 1 студен чай и 1 кафе, 2 шезлонга, стол и чадър - 5 евро.
Доста българи имаше. На връщане минахме по царския път, тоест главния път до Серес, 130 км до границата.
Аз лично след това пътуване, не смятам да стъпвам повече на нащо Черноморие, освен ако не е зверска оферта (безплатно)
ПП. Още ми парят очите, въпреки, че онзи ден прочетох тази тема
Заслужава си с очила, доста чисто беше, на около 5м дълбочина отгоре се виждаше кажи-речи ясно 
До Аспровалта през селата (отбивката за Нигрита), само табелите следваме, пътя е страхотен, през полетата (мързеливи били, айде де), 112 км от границата ни показа колата, стигнахме до там, и веднага обърнахме, защото един приятел ми беше споменал за по-хубаво място - Офринио, та се запътихме там да видим как е положението. 18 км след Аспровалта се качихме на магистралата за Кавала, след по-малко от 1 км слязохме на разклона за Амфоли, помотахме се из хълмовете 10-тина км и пак по табелите, по табелите - хоп на плажа. Доста приятно място, ситен хубав пясък, 1 метър малко дребни камъчета, после пак фин пясък, равен, съвсем малко водорасли. 2 минерални води, 1 студен чай и 1 кафе, 2 шезлонга, стол и чадър - 5 евро.

Аз лично след това пътуване, не смятам да стъпвам повече на нащо Черноморие, освен ако не е зверска оферта (безплатно)

ПП. Още ми парят очите, въпреки, че онзи ден прочетох тази тема

Без страх, без спирачка!
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Колеги, винаги ми е било интересно какви са предимствата на Гърция пред родното Черноморие?Ценово ли не ви задоволява?Като инфраструктура?Отношението?
От как мога да говоря живея на 10 метра от морето,и където и да съм ходил по-добро от нащо няма...Много наши туристи ни сменят с места в Гърция на същата цена,със същите удобства и условия.До ден днешен който е отишъл там,независимо че с повечето поддържаме връзка и сега,не се е върнал.Ясна причина обаче не могат да посочат...
Туристи има,не се оплаквам изобщо,просто ми е интересно кво ви дърпа натам?
От как мога да говоря живея на 10 метра от морето,и където и да съм ходил по-добро от нащо няма...Много наши туристи ни сменят с места в Гърция на същата цена,със същите удобства и условия.До ден днешен който е отишъл там,независимо че с повечето поддържаме връзка и сега,не се е върнал.Ясна причина обаче не могат да посочат...
Туристи има,не се оплаквам изобщо,просто ми е интересно кво ви дърпа натам?