Windows 10

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Re: Windows 10

Мнение от theraven_nz » 03 Авг 2015, 0:06

Успешно го инсталирах на Mac с Vmware, отпуснах му 4 ядра и 4 рам - хвърчи! Единствено остана да пробвам дали работи BMW Scanner да си чета по колата. Ако не тръгне - връщам Win7.
---

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Авг 2015, 11:14

Ако искате да ъпгрейдвате легално до Windows 10:

http://www.g2play.net/category/13653/wi ... l-oem-key/

Купувате си 8.1 за 40лв (цената вече е 60лв, или нещо такова)... и минавате безплатно на 10-тката... :) След ъпгрейд до 10-тката можете да използвате Magic Bean Finder да си видите новият ключ, за Win10... за преинсталации директно до 10-тката... имайте предвид, че ключа е за Win 8.1 OEM и трябва да се използва инсталация за OEM, иначе няма да го приеме.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от boris_m » 03 Авг 2015, 12:26

Аз все още се колебая за 'ъпгрейд' от 7-ца до 10-ка, но опита който сте споделили тук по-скоро ме кара да изчакам. Още повече иде реч за работната ми машина с пощите и всичките му други там неща... При всички положения полезна тема и благодаря на всички споделили мнение тук! :)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Авг 2015, 12:44

Няколко колеги вече ъпдейтнаха даже от 7 и проблеми имаха само с Outlook :mhihi:
Аз като цяло съм по-скептичен към ъпдейтването, особено при windows, най-добрия вариант си остава чистата инсталация, а то вече го има по торентите. 1-вата година е безплатен.

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 03 Авг 2015, 22:41

Аз си го ъпгрейднах предни дни и съм доволен за сега май... не съм намерил никакви бъгове преди това бях с 8.1
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 04 Авг 2015, 9:10

b00st написа:Няколко колеги вече ъпдейтнаха даже от 7 и проблеми имаха само с Outlook :mhihi:
Аз като цяло съм по-скептичен към ъпдейтването, особено при windows, най-добрия вариант си остава чистата инсталация, а то вече го има по торентите. 1-вата година е безплатен.

какъв е проблема с outlook? при мен работи добре на 3 лаптопа и не съм забелязал нищо странно за сега :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 04 Авг 2015, 10:35

Като съвет:
7цата отдавна трябваше да е update-ната на 8.1.х

за Win 10 още е рано за да си upgrade-нете workstation–ите. Изчакайте 3-4 месеца малко да се завърти колелото. Хардуер производителите също да влезнат в час и т.нат.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 04 Авг 2015, 12:47

Mario Pankov написа:Тези ключове, включително g2play, са от ОЕМ от държави предимно от третия свят. Подобни сайтове ги изкупуват на едро и след това препродават. Ключовете са легални, но ако получиш гаранция, че този ключ няма да бъде препродаван на други клиенти тъй като е един лиценз само. Нещо, което тези търговци, обаче явно не правят. В support.microsoft.com има подробна тема точно за тези, включително g2play и Microsoft определено блеклиства ключове от тях, тъй че колко дълго ще работи - въпрос на време и късмет. Нов 8.1 е около 200 кинта, аз не бих рискувал при дилемата 200 кинта и сигурен резултат ( до първия син екран след няколко месеца :mrgreen: ) или много съмнителен резултат и 60 лева. Ако не бях направил грешката лаптопа ми да поръчам с видео на Ати, нямаше да се замислям изобщо и щях да си ползвам сигурен вариант за 0лв ( Linux ).

Мен не ме бърка, особено... щото го купувам, пробвам веднага и ако мине активацията - ОК... освен това тук идеята е да се ъпгрейдне до 10-тката и да й вземеш нейният ключ... след това този за 8.1 нека го препродават и да си създават главоболия с други хора... щото имат плащане през payPal и усещам как ще ядат на баба дедовия... вчера купихме 2 ключа, единият е ОК, другият е Blocked... чакам ги да ми отговорят за втория, но нещо се мотаят... мен не ме бърка, PayPal да се разправя с тях...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 04 Авг 2015, 15:27

Mollov написа:
Mario Pankov написа:Тези ключове, включително g2play, са от ОЕМ от държави предимно от третия свят. Подобни сайтове ги изкупуват на едро и след това препродават. Ключовете са легални, но ако получиш гаранция, че този ключ няма да бъде препродаван на други клиенти тъй като е един лиценз само. Нещо, което тези търговци, обаче явно не правят. В support.microsoft.com има подробна тема точно за тези, включително g2play и Microsoft определено блеклиства ключове от тях, тъй че колко дълго ще работи - въпрос на време и късмет. Нов 8.1 е около 200 кинта, аз не бих рискувал при дилемата 200 кинта и сигурен резултат ( до първия син екран след няколко месеца :mrgreen: ) или много съмнителен резултат и 60 лева. Ако не бях направил грешката лаптопа ми да поръчам с видео на Ати, нямаше да се замислям изобщо и щях да си ползвам сигурен вариант за 0лв ( Linux ).

Мен не ме бърка, особено... щото го купувам, пробвам веднага и ако мине активацията - ОК... освен това тук идеята е да се ъпгрейдне до 10-тката и да й вземеш нейният ключ... след това този за 8.1 нека го препродават и да си създават главоболия с други хора... щото имат плащане през payPal и усещам как ще ядат на баба дедовия... вчера купихме 2 ключа, единият е ОК, другият е Blocked... чакам ги да ми отговорят за втория, но нещо се мотаят... мен не ме бърка, PayPal да се разправя с тях...

като е един и същи key-a за 8.1 и ъпдейтнеш до 10, няма ли пак да получиш еднакъв key за 10?

иначе microsoft май казваха, че ключа може да бъде използван много пъти, но на едно PC през това време.

някой пробва ли интеграцията с xbox-a ?
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 04 Авг 2015, 16:17

Не, ключа за 10-тката си е съвсем различен :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 04 Авг 2015, 16:49

За информация, ако искате да направите чиста инсталация на Windows 10, като имате лиценз за Windows 7,8 трябва да направите:
1. Update на Windows 10.
2. Активирате новия Windows 10
3. Направете чистата инсталация Windows 10, за сериен номер не въвеждайте нищо, понякога се налага да натиснете няколко пъти "Skip".
4. Активирайте чистото копие на Windows 10.

Ако не минете през Update и Активация няма да може да активирате Windowsа. След това можете да преинсталирате вашия Windows колкото пъти поискате.

Ако смените дъното на компютъра и желаете да направите чиста инсталацията, трябва да инсталирате Windows 7/8 и отново да минете през процедурата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 05 Авг 2015, 3:12

Mollov написа:

Това минава ли пред НСБОП ? Преди време си имахме проблеми в една фирма с нелегалните копия, та ме интересува в сегашната да набутам 15-20 такива и да ги ъпдейтна до 10-ки.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 05 Авг 2015, 13:06

Няма как... тия са OEM, което не можеш да използваш при фирмени PC-та, освен ако не са закупени чисто нови от фирма и т.н... ама тогава и самият Windows трябва да е под фактурата от фирмата... те тия сайтове продават и Retail копия, само че не знам документално колко е изрядно пред "властите", когато е за фирма...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 07 Авг 2015, 1:34

Само да допълня поста на @xela - при направен ъпгрейд от 7/8/8.1 към 10 при чиста инсталация ако се наложи - продуктов код не се въвежда както е написал колегата . Веднъж направен ъпгрейда цялата информация е привързана към акаунта и на сървърите на Майкрософт. Ако ви се е наложила подмяна на основни компоненти - с едно обаждане се решава проблема с активацията. С две думи - веднъж направен ъпгрейда продуктов код за Windows 10 не ви е нужен при бъдеща чиста инсталация.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 19 Авг 2015, 13:02

Здравейте,
Ъпдейтнах от 7-ца до 10-ка, но нещо странно забелязах. На "С"-то, където имам инсталиран Уин-а, от 70ГБ са заети 50ГБ, при положение че имам само УИН-а, офис пакет и скайп....нямам нито една игра или някакъв друг софтуер :paranoid:

Имам програмки за чистене на регистрите, но те чистят нещо от сорта на половин ГБ и толкова :conf:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата