Ъпгрейд на стар лаптоп.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Re: Ъпгрейд на стар лаптоп.

Мнение от ivoaudi » 05 Авг 2015, 13:12

host написа:Евала голям специалист си... ше те послушаме :bowdown:

Обяснили са ти вече много логично за по-малката беля с прехвалените ССД, говоря за циклите запис-презапис.Чети внимателно и следващия път преди да се направиш на интересен, помисли малко.Ето ти и още нещо за мислене-ROHS, а именно по-голямото зло.Като не си пипал запояваща станция по-добре си замълчи, може и да научиш нещо вместо да се изложиш.Поздрави!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 05 Авг 2015, 13:13

c7aH4eB написа:[ Колкото до това с картината разпояваше се някакъв чип от дъното и някой сервизи ги презапояват, та вече колко ще изкара никой незнае. Той модела мисля, бе с амд и имаха зор в охлаждането по-старите.

Не смятам да го ремонтирам втори път. Тази серия си греят като печки, въпреки ежегодното почистване. Така че, ще следвам съвета - свалям рамта и хард диска и го пускам на части останалото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 05 Авг 2015, 15:47

BMW_POWER написа:Какви са тези приказки, за "среден живот" на лаптоп. Ако си нещо софтуерен експерт, ОК, ама такива са 0.01% от клиентите. През 2006 купихме на старо една машина за 250 евро. Забравих даже каква марка беше. Имаше 20Г памет ... XP прозорци ... Ползвали сме го за всичко, най-вече за телевизор. От 2009 до тази пролет престоя в гардероба. Продадохме го за 1$ (един долар) на един механик, който с него си четял някакви кодове за колите. Беше безумно щастлив от покупката. Сегашният ми е модел 2009г (без реклами за марката) и шест години практически почти не спира. Да, не е много бърз, понякога дразни като забие, ама върши работа :ok:
Машината или върши работа, или не. Който има пари за нови, него не го коментирам :nono:

Абсолютно съм съгласен. За мен единственото важно е да върши работа. Много хора наливат пари в скъпи лаптопи,а ги използват за facebook,музика и филми,което според мен е бизмислено. Аз съм с много стар лаптоп,работещ идеално. Използвал съм го и за работа(чертежи на AutoCad) и няма ядове. Марката е Fujitsu-Siemens и е при мен от 8 години. :mhihi:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 05 Авг 2015, 16:12

ivoaudi написа:
host написа:Евала голям специалист си... ше те послушаме :bowdown:

Обяснили са ти вече много логично за по-малката беля с прехвалените ССД, говоря за циклите запис-презапис.Чети внимателно и следващия път преди да се направиш на интересен, помисли малко.Ето ти и още нещо за мислене-ROHS, а именно по-голямото зло.Като не си пипал запояваща станция по-добре си замълчи, може и да научиш нещо вместо да се изложиш.Поздрави!

Много ама мноооооого си далече от истината ;) Никой нормален краен клиент няма да си сложи ССД-то за архив или база данни да си държи на него - дори лична машина филмчета и снимки да си качва. Ама ти си пиши, кефи се колко ги вдяваш ... здраве да. Като ти "щракне" механиката на харда пак е весело ама ... нали е много хубаво.

Успех с тия големи открия на топлата вода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 05 Авг 2015, 18:54

Имам грозен ръбест лаптоп от Т серия, произведен 2006та (не рекламирам марка :mhihi: ). Ползвал съм го по коли, гаражи, работилници, мазета и никакви проблеми. Поддръжката е чистене, като почне да прегрява прекалено и един път смених половината пластмаси, защото бяха се нацепили...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Авг 2015, 11:46

M10 написа:Имам грозен ръбест лаптоп от Т серия, произведен 2006та (не рекламирам марка :mhihi: ). Ползвал съм го по коли, гаражи, работилници, мазета и никакви проблеми. Поддръжката е чистене, като почне да прегрява прекалено и един път смених половината пластмаси, защото бяха се нацепили...

Това да не е Т60-то, което си подмятаме с теб от години :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 31 Авг 2015, 23:31

Здравейте колеги,
не искам да отварям нова тема та реших тук да попитам.
Снощи ми се прецака лаптопа и по-точно отлепил се е чипа на видео картата..от ряз - като форд :mhihi:
Та поразпитах дали е поправимо ама чувам противоречиви мнения.. като цяло съм се насочил към нов, но първо искам да се убедя, че няма смисъл да се лепи. Лаптопа е toshiba satellite l850n 13r.
Имам приятел, който му се случи същото и го даде в някъв сервиз, оправиха го и вече година и нещо няма проблеми.. други пък ми казват, че макс 3-4 месеца ще изкара и пак ще се отлепи.
Какво ви е вашето мнение? :bchug:

Sent from my iPhone using Tapatalk
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 01 Сеп 2015, 9:12

Не е само твоят лаптоп отлепило му се видеото от раз, не се коси.Именно за глупавата ROHS писах нагоре и "безобидните" последици от нея, ама кой да чете и мисли. Къде, къде по - лесно е да се изкаже поредния специалист с поредната глупост. За лепенето, лепи се чипа както всеки друг, голямата трудност е да намериш нужният човек, който хем има знанията и нужният опит да го направи, в същото да е старателен и съвестен да довърши залепянето кадърно, а накрая да ти даде и гаранция, зад която да застане в случай на нужда.С една дума КУРАЖ! :bchug:
Не мисля, че във ВТ имате нужният човек по сервизите.Ако ти се разхожда до Варна, драсни едно лично.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 03 Сеп 2015, 18:15

еее добре си дигаш акциите брат... и рекламка ... и лепене ... а фаянсче лепиш ли ... или само чипчета?

я му кажи на човека ся сериозно рефлоу ли му предлагаш с гаранция или няма значение, важното е бизнсчето да върви? или нов чип... или редене на нови топчета... кажи...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 05 Сеп 2015, 12:32

Комплекси ли имаш бе човек?Мама не ти ли е казвала да не гледаш в чуждите канчета?Пиши по темата.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 28 Сеп 2015, 5:27

Трябва да сменя хард диска на старо лаптопче което се използва за отпускане в свободното време. SSD го отписвам като неразумно скъпо в случая. Та въпроса е SSHD на 5400 rpm или HD на 7200 rpm ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 03 Окт 2015, 9:38

Здравейте,
Имам един СУПЕР дразнещ проблем с лаптопа....Свързвам го към уредба или тонколони посредством кабел с 3.5 мм букса (от към лаптопа), който от другата си страна завършва с бяла и червена букса....Проблемът е, че има едно много лошо пукане и браждене.....особено ако не е пуснат някакъв звук....Кабелът ли е скапан или .... :banghead:

Кабелът ми изглежда по този начин - http://i.imgur.com/8E9typn.jpg

Дайте да го решим този казус :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 22 Мар 2016, 5:48

При sshd има ли значение кой уиндоус ще се ползва ?
Последна промяна Chapai на 22 Мар 2016, 10:50, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 22 Мар 2016, 6:12

BMW_POWER написа:Какви са тези приказки, за "среден живот" на лаптоп. Ако си нещо софтуерен експерт, ОК, ама такива са 0.01% от клиентите

Откакто се помня го твърдя.За Фейсбук,музика,филми и бейсик игри дори един Селерон Н2840 е досатъчен...А такива лаптори се намират под 400лв чистак нови с 4гб рам 500/1000гб хард...цялата идея с лаптопи за 2000лв за да слушаш музика,зяпаш филми или да се ровиш в нета е безумна... :dunno:
SSD е общо взето един от ъпдейтите които най-много ще усетиш като производителност.Определенно препоръчвам с две ръце.

П.П:Един от всекидневните компове които ползвам е с Intel Atom N270 и няма грижи за основни задачки(офис,брауз,медия) дори в днешни дни,а е с производителност ~колкото Pentium 3... :dunno:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Chapai » 22 Мар 2016, 10:50

Chapai написа:При sshd има ли значение кой уиндоус ще се ползва ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата