Ъпгрейд на стар лаптоп.
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: Ъпгрейд на стар лаптоп.
host написа:Евала голям специалист си... ше те послушаме
Обяснили са ти вече много логично за по-малката беля с прехвалените ССД, говоря за циклите запис-презапис.Чети внимателно и следващия път преди да се направиш на интересен, помисли малко.Ето ти и още нещо за мислене-ROHS, а именно по-голямото зло.Като не си пипал запояваща станция по-добре си замълчи, може и да научиш нещо вместо да се изложиш.Поздрави!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
c7aH4eB написа:[ Колкото до това с картината разпояваше се някакъв чип от дъното и някой сервизи ги презапояват, та вече колко ще изкара никой незнае. Той модела мисля, бе с амд и имаха зор в охлаждането по-старите.
Не смятам да го ремонтирам втори път. Тази серия си греят като печки, въпреки ежегодното почистване. Така че, ще следвам съвета - свалям рамта и хард диска и го пускам на части останалото.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
BMW_POWER написа:Какви са тези приказки, за "среден живот" на лаптоп. Ако си нещо софтуерен експерт, ОК, ама такива са 0.01% от клиентите. През 2006 купихме на старо една машина за 250 евро. Забравих даже каква марка беше. Имаше 20Г памет ... XP прозорци ... Ползвали сме го за всичко, най-вече за телевизор. От 2009 до тази пролет престоя в гардероба. Продадохме го за 1$ (един долар) на един механик, който с него си четял някакви кодове за колите. Беше безумно щастлив от покупката. Сегашният ми е модел 2009г (без реклами за марката) и шест години практически почти не спира. Да, не е много бърз, понякога дразни като забие, ама върши работа![]()
Машината или върши работа, или не. Който има пари за нови, него не го коментирам
Абсолютно съм съгласен. За мен единственото важно е да върши работа. Много хора наливат пари в скъпи лаптопи,а ги използват за facebook,музика и филми,което според мен е бизмислено. Аз съм с много стар лаптоп,работещ идеално. Използвал съм го и за работа(чертежи на AutoCad) и няма ядове. Марката е Fujitsu-Siemens и е при мен от 8 години.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
ivoaudi написа:host написа:Евала голям специалист си... ше те послушаме
Обяснили са ти вече много логично за по-малката беля с прехвалените ССД, говоря за циклите запис-презапис.Чети внимателно и следващия път преди да се направиш на интересен, помисли малко.Ето ти и още нещо за мислене-ROHS, а именно по-голямото зло.Като не си пипал запояваща станция по-добре си замълчи, може и да научиш нещо вместо да се изложиш.Поздрави!
Много ама мноооооого си далече от истината

Успех с тия големи открия на топлата вода.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Имам грозен ръбест лаптоп от Т серия, произведен 2006та (не рекламирам марка
). Ползвал съм го по коли, гаражи, работилници, мазета и никакви проблеми. Поддръжката е чистене, като почне да прегрява прекалено и един път смених половината пластмаси, защото бяха се нацепили...

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
M10 написа:Имам грозен ръбест лаптоп от Т серия, произведен 2006та (не рекламирам марка). Ползвал съм го по коли, гаражи, работилници, мазета и никакви проблеми. Поддръжката е чистене, като почне да прегрява прекалено и един път смених половината пластмаси, защото бяха се нацепили...
Това да не е Т60-то, което си подмятаме с теб от години

Здравейте колеги,
не искам да отварям нова тема та реших тук да попитам.
Снощи ми се прецака лаптопа и по-точно отлепил се е чипа на видео картата..от ряз - като форд
Та поразпитах дали е поправимо ама чувам противоречиви мнения.. като цяло съм се насочил към нов, но първо искам да се убедя, че няма смисъл да се лепи. Лаптопа е toshiba satellite l850n 13r.
Имам приятел, който му се случи същото и го даде в някъв сервиз, оправиха го и вече година и нещо няма проблеми.. други пък ми казват, че макс 3-4 месеца ще изкара и пак ще се отлепи.
Какво ви е вашето мнение?
Sent from my iPhone using Tapatalk
не искам да отварям нова тема та реших тук да попитам.
Снощи ми се прецака лаптопа и по-точно отлепил се е чипа на видео картата..от ряз - като форд

Та поразпитах дали е поправимо ама чувам противоречиви мнения.. като цяло съм се насочил към нов, но първо искам да се убедя, че няма смисъл да се лепи. Лаптопа е toshiba satellite l850n 13r.
Имам приятел, който му се случи същото и го даде в някъв сервиз, оправиха го и вече година и нещо няма проблеми.. други пък ми казват, че макс 3-4 месеца ще изкара и пак ще се отлепи.
Какво ви е вашето мнение?

Sent from my iPhone using Tapatalk
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Не е само твоят лаптоп отлепило му се видеото от раз, не се коси.Именно за глупавата ROHS писах нагоре и "безобидните" последици от нея, ама кой да чете и мисли. Къде, къде по - лесно е да се изкаже поредния специалист с поредната глупост. За лепенето, лепи се чипа както всеки друг, голямата трудност е да намериш нужният човек, който хем има знанията и нужният опит да го направи, в същото да е старателен и съвестен да довърши залепянето кадърно, а накрая да ти даде и гаранция, зад която да застане в случай на нужда.С една дума КУРАЖ!
Не мисля, че във ВТ имате нужният човек по сервизите.Ако ти се разхожда до Варна, драсни едно лично.

Не мисля, че във ВТ имате нужният човек по сервизите.Ако ти се разхожда до Варна, драсни едно лично.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
еее добре си дигаш акциите брат... и рекламка ... и лепене ... а фаянсче лепиш ли ... или само чипчета?
я му кажи на човека ся сериозно рефлоу ли му предлагаш с гаранция или няма значение, важното е бизнсчето да върви? или нов чип... или редене на нови топчета... кажи...
я му кажи на човека ся сериозно рефлоу ли му предлагаш с гаранция или няма значение, важното е бизнсчето да върви? или нов чип... или редене на нови топчета... кажи...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Комплекси ли имаш бе човек?Мама не ти ли е казвала да не гледаш в чуждите канчета?Пиши по темата.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Трябва да сменя хард диска на старо лаптопче което се използва за отпускане в свободното време. SSD го отписвам като неразумно скъпо в случая. Та въпроса е SSHD на 5400 rpm или HD на 7200 rpm ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Здравейте,
Имам един СУПЕР дразнещ проблем с лаптопа....Свързвам го към уредба или тонколони посредством кабел с 3.5 мм букса (от към лаптопа), който от другата си страна завършва с бяла и червена букса....Проблемът е, че има едно много лошо пукане и браждене.....особено ако не е пуснат някакъв звук....Кабелът ли е скапан или ....
Кабелът ми изглежда по този начин - http://i.imgur.com/8E9typn.jpg
Дайте да го решим този казус
Имам един СУПЕР дразнещ проблем с лаптопа....Свързвам го към уредба или тонколони посредством кабел с 3.5 мм букса (от към лаптопа), който от другата си страна завършва с бяла и червена букса....Проблемът е, че има едно много лошо пукане и браждене.....особено ако не е пуснат някакъв звук....Кабелът ли е скапан или ....

Кабелът ми изглежда по този начин - http://i.imgur.com/8E9typn.jpg
Дайте да го решим този казус

При sshd има ли значение кой уиндоус ще се ползва ?
Последна промяна Chapai на 22 Мар 2016, 10:50, променена общо 1 път
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
BMW_POWER написа:Какви са тези приказки, за "среден живот" на лаптоп. Ако си нещо софтуерен експерт, ОК, ама такива са 0.01% от клиентите
Откакто се помня го твърдя.За Фейсбук,музика,филми и бейсик игри дори един Селерон Н2840 е досатъчен...А такива лаптори се намират под 400лв чистак нови с 4гб рам 500/1000гб хард...цялата идея с лаптопи за 2000лв за да слушаш музика,зяпаш филми или да се ровиш в нета е безумна...

SSD е общо взето един от ъпдейтите които най-много ще усетиш като производителност.Определенно препоръчвам с две ръце.
П.П:Един от всекидневните компове които ползвам е с Intel Atom N270 и няма грижи за основни задачки(офис,брауз,медия) дори в днешни дни,а е с производителност ~колкото Pentium 3...

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Chapai написа:При sshd има ли значение кой уиндоус ще се ползва ?
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3