Пътуване през Сърбия - въпроси

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: Пътуване през Сърбия - въпроси

Мнение от Denmark » 15 Авг 2015, 18:37

на путарините връщат евро (е освен ако не дадеш 100Е..но имат стотинки и връщат). понякога не приемат центовете и се сърдят като им изсипеш една торба :lol: за кола беше 13 или 13,50 евро в посока. с ремаркето сигурно е малко по-скъпо.

най-добре си плащай с дебитната карта навсякъде - включително и на путарините.

не забравяй в БГ да си вземеш винетка! :)

ukelichko написа:Можеш да минеш през Връшка Чука и си във Видин. Там никога не съм виждал задръстване.

колега, можеш ли да кажеш нещо повече за тоя път?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Авг 2015, 21:45

Dr.Schnaps написа:
Фидел Кастро написа:В друг автофорум някой написа, че пътят между Ниш и Пирот се затваря по график за 2 часа 2 пъти дневно.
Не знам актуално ли е в момента.

9/11 и 14/16 пишеше вчера на табелката че е затворен на един участък. Минах в 10 пък беше отворен. :dunno:

май е само за тежки коли... поне така го разбрах преди 2 месеца.

Връшка чука е за избягване поради пътя у нас, не заради друго. Границата се минава по-бързо, ама после...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 16 Авг 2015, 8:57

Denmark написа:колега, можеш ли да кажеш нещо повече за тоя път?

На магистралата от Белград към Ниш гледаш за отбивка за Парачин. Като завиеш търсиш отбивки за Зайчар, който е някъде на 85 километра. От Зайчар търсиш табели за Връшка Чука, която е на около 20 километра и си в България. От там търсиш табели за Видин, някъде 40 км. Пътят след магистралата е обикновен междуградски път с ограниченията и преминаване през разни села, но е оправен до Зайчар и е леко планински. От Връшка Чука до Видин е наша хубост, кърпен до безобразие, но няма дупки. На митниците няма задръстване и се минава почти моментално ако не се уцели някой автобус с туристи. Цялото това трасе не е натоварено, коли почти няма и се кара спокойно. Катаджиите се крият като нашите в храстите, но са рядкост и отсрещните коли обикновено предупреждават. Което са ми казали авто дилърите, но не съм го пробвал е, че ако те хванат в издънка, вълшебното изречение е: Брато, че частим. Ударенията са на "а" -та и вадиш 5 евра. Ако се спазват ограниченията никой не те спира.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Сеп 2015, 20:52

Пътувах без никакви ядове през цяла Европа. Плащах единствено с дебитната карта и не съм имал проблеми. На влизане в Австрия платих винетки за Австрия и Унгария. Не съм чакал на нито една граница. Пътувах вторник-сряда. За обратния път нямам идея в момента. На 19 тръгвам за Ротердам и на 21 товаря и тръгвам обратно. Дано гастарбайтерите да са се изнесли дотогава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 01 Сеп 2015, 21:09

BMW_POWER написа:Пътувах без никакви ядове през цяла Европа. Плащах единствено с дебитната карта и не съм имал проблеми. На влизане в Австрия платих винетки за Австрия и Унгария. Не съм чакал на нито една граница. Пътувах вторник-сряда. За обратния път нямам идея в момента. На 19 тръгвам за Ротердам и на 21 товаря и тръгвам обратно. Дано гастарбайтерите да са се изнесли дотогава.

Колега, как мина пътуването през австрия и Унгария, че ми се налага пътуване тази седмица, а като гледам новините не пускат към Германия... :roll:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2015, 10:23

Аз бях оттам насам. Нямам идея как е в момента в обратна посока. Предполагам ще е по-тегаво заради бежанците и проверките ще са по-затегнати.
Лично аз съм втрещен от вида на унгарския митничар. По бански, с някаква ракъсана тениска и гордо закачена служебна значка ...

Предишна

Назад към Извън Темата