Шоферите от Лесидрен......

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Шоферите от Лесидрен......

Мнение от BMW_RIDER » 15 Авг 2015, 10:35

ukelichko написа:Ами дайте да не излиза никой по улиците, защото ви пречи да се състезавате. Кви са тия колоездачи, пешеходци и некви с некви мижави коли без никакъв тунинг.

За колоездачи и пешеходци си има тротоари, алеи, подлези, пешеходни пътеки. В града всеки се съобразява с тях и ако ще и с 30 да го направят да се кара пред училища с 10. Ама извън града или на магистрала всеки такъв по средата на платното е абсолютно самоубийство.

Колегата има право, утре ако ударя колоездач дето кара по магистралата или цигане претърчи на извънградски път през мантинелата и трбява веднага да съм антихриста джигит с БМВ състезател.

НО доколкото разбрах в случая шофйора е изгубил контрол и ударил движещите се ОТСТРАНИ на пътя хора, което ако е така е абсолютно виновен.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Авг 2015, 10:49

За състезателите си има писти. Разбира се на магистралата нито колоездачи, нито пешеходци имат място. За комплексарите пък си има психолози и аз не съм длъжен да ги търпя да ми доказват колко добри шофери са, като постоянно създават опасни ситуации около мен. И добре че сме в Булгериа и са ни наплашени пешеходците, защото има места, където изобщо не се оглеждат като пресичат. За целта и ежегодно се организира БМВ събор, където всеки може да се похвали с автомобила си, да се състезава и да се отдаде на хобито си.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 15 Авг 2015, 11:00

[quote="МИТАКА1654"]В бг не съществува такъв завой,в който ако можеш да влезеш с 90,след това да не можеш да реагираш на препятствие на пътя.Пожелавам ти най-искренно някой ден да имаш отгледана такава "торба" с хормони и някой мангал да я размаже,щото карал с 90 в сляп завой.....

:no: :no: :no: :no: :no: :no:
МНОГО ГРУБО.можеше да спестиш това пожелание!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 15 Авг 2015, 11:08

ukelichko написа:За състезателите си има писти. Разбира се на магистралата нито колоездачи, нито пешеходци имат място. За комплексарите пък си има психолози и аз не съм длъжен да ги търпя да ми доказват колко добри шофери са, като постоянно създават опасни ситуации около мен. И добре че сме в Булгериа и са ни наплашени пешеходците, защото има места, където изобщо не се оглеждат като пресичат. За целта и ежегодно се организира БМВ събор, където всеки може да се похвали с автомобила си, да се състезава и да се отдаде на хобито си.

Така е, пак казвам ако е ДОКАЗАНО ,че са се състезавали и са изгубили контрол - няма какво повече да спорим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 15 Авг 2015, 11:20

МИТАКА1654 написа:В бг не съществува такъв завой,в който ако можеш да влезеш с 90,след това да не можеш да реагираш на препятствие на пътя.Пожелавам ти най-искренно някой ден да имаш отгледана такава "торба" с хормони и някой мангал да я размаже,щото карал с 90 в сляп завой.

П.П.Имам две дечица,по-голямото е момиче което предстои да стане "торба" с хормони,не дай си боже ако се случи нещо с тях от някой такъв като теб "колега",ще го обеся на червата му,ако ще да е карал с 20!!!

Абе колега я си представи, че "утре" твоята торба хормони вземе та прегази някой и после някой тръгне да я беси за червата без да се знае виновна ли е не е ли -ама ще е виновна щото в БГ шофйора е виновен винаги и несъобразената скорост е несъобразена незавсимо дали е 20 или 200. Дали тогава ще си такъв титан на "справедливостта"?
Живота на твоето дете е еднакво безценен за теб, колкото и този на моето за мен или на всеки друг.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D

Мнение от sash_clev » 15 Авг 2015, 11:29

Този с "торбата" трябва да го изтрият от форума на момента, и да се прави на умен и остроумен в къщи пред телевизора!!
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 15 Авг 2015, 11:32

Ами то Е доказано,вчера свидетелства пред съда и другия примат,който се е возил в колата ударила децата,състезавали са се,в момента на удара са били намалили на 100,лявата кола е била с 80-90 по негови думи,т.е. дясната кола изпреварва лявата!!!В ляв завой!!!И насреща "торбите с хормони"!!!Каде са па тръгнали деба с теа колелета,нямат ли си София с велоалейките,ми са трагнале по селата да карат колелета и то в Балкана,където е най–гадно,та си нямат мангалите къде да си пробват ултрабързите е36 и а4 б5!

П.П.Нещо за ловешките рейсъри,където сгазиха циганче на 10год и след това го ядоха дебел,та и колите с нагоре колелетата?Ма как може такова отношение,ма то не е доказано???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 15 Авг 2015, 11:39

:yes: :yes: :yes: :yes:
sash_clev написа:Този с "торбата" трябва да го изтрият от форума на момента, и да се прави на умен и остроумен в къщи пред телевизора!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Авг 2015, 13:05

Това с пешеходците си е въпрос на култура. Всеки е изнервен всеки бърза за някъде. В същност бърза, защото няма никаква организация, не щото има много важна работа :) Всеки си мисли, че прецаква другия като мине един път на жълто или червено, в същност прецаква само себе си. Ама е трудно да се разбере това.

Мордехай написа:Много е важно и дрехите ви да са черни, мутренско е и прикрива комплекса за малоценност и страха от другите мутри. В цяла Европа хората носят светлоотразителни дрехи, шарени, красиви

Кацаш в София и всички хора изведнъж стават облечени в черно. Малко се променя последните години, но и на мен ми е правило впечатление.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 15 Авг 2015, 13:13

Преди години някой беше написал нещо много вярно във форума... Просто потърсете "ту райд шотгън" ...

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 15 Авг 2015, 15:31

FuRoRR доста истини написа, но моралисите с кюфтета на очите обръщат внимание само на епитетите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 15 Авг 2015, 15:51

sash_clev написа:Този с "торбата" трябва да го изтрият от форума на момента, и да се прави на умен и остроумен в къщи пред телевизора!!

Защото съм изказал мнение,което не се харесва на масата,или защото ти е трудно да погледнеш нещата от страни?Ако ги бях нарекъл "милите дечица" щяхте ли вместо да колите,бесите и банвате ,да се замислите над казаното?
Отново питам какво правят "милите дечица" на пътя в късните часове на нощта?
Защото това е единствената неясна променлива в случая.

А някой помни ли случая от преди месец с бургаското бмв и циганчето ,на пътя за Созопол? Там кой е виновен ,че "милото детенце" си е балансирало на мантинелата?

И пак се извинявам на засегнатите...

Sent from my MI 2S using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 15 Авг 2015, 15:59

Докато в България не се осъдят един - двама пешеходеца за нанесени морални щети върху шофьора, ама да е публично, както всеки път е публично като блъснат някой човек посред нощ положението няма да се оправи. Кой от вас не е виждал хора да пресичат без да погледнат, такива които гледат първо на дясно, такива които пресичат между 2 пешеходни, но не и по тях, такива които се претърчат през магистралата, щото макдоналдса е от другата страна, такива които карат вечер колела без стопове и подобни :?:
А колко пъти съм правил забележки на познати при някакви мега малоумни пресичания и ми отговарят - то той ще ме лежи, той да има късмета да ме удари знаеш ли после какво ще го направя, даже съм чувал някои хора да си пожелават да ги ударели, ама така леко, колкото някой лев да им дадат...

Моя случай е от преди месец някъде и в общи линии ниската скорост и добрия ми рефлекс ме спасиха от това да метна една бабка на капака. Наближавам кръстовище(неосветено), първо гледам знака кой е с предимство, след това поглеждам табелите, тъй като мога да поема по още 2 пътя и в момента, в който виждам накъде съм бия ляв мигач и тръгвам да завивам при което фаровете ми осветяват баба облечена в черни дрехи и дърпа някаква количка ТОЧНО НА СРЕДАТА на кръстовището. Решила тя да спести 20 метра и си пресича през кръстовището все едно на центъра на площада се разхожда. В тоя случай какво правим ако не бях навил волана в последния момент, хем карах с 30км/ч. Щях да я метна на капака, най-вероятно щях да и счупя някой крак, ръка и после веднага се появявам в нощния репортаж на някоя телевизия, поредния хулиган на пътя, състезавал съм се и не знам си какво. После цяла година по съдилища, актове, ще ме съдят минимум за средна телесна, недай си боже ако нещо по-сериозно стане, че на тия години 1-2 месеца на легло не знаеш как ще й се отразят. Еб*м ти и несъобразената скорост, това "пресичане" съобразено ли е? Тука май освен осъден политик, другото което нямаме е осъден пешеходец. Никак няма да е лошо и двете да се променят.

ПП: Това е казано общо, конкретния случай с децата не съм го гледал по новините.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 15 Авг 2015, 16:12

Колеги, ще драсна и аз по темата, докато не са я заключили... Няма смисъл да спорим кой точно е виновен. Проблемите са навсякъде в обществото ни и в този смисъл - всички имат вина за инцидента:

1. Безгрижни тинейджъри, които се мислят за бесмъртни и по тази причина - не внимават, не се интересуат от опасностите на пътя и не им пука от нищо;
2. Небрежни родители, които много обичат децата си и са изключително загрижени за тях, но препочитат да си гледат мачовете / сериала, вместо да се поинтересуват къде са децата, какво правят и да седнат да поговорят сериозно с тях;
3. Безотговорни шофери със стари и (вероятно) технически неизправни автомобили, които се изживяват като състезатели по междуселските пътища;
4. Мързеливи и комрупирани полицаи, които гледат да не си създазват ядове и им е по-лесно да не виждат проблемите, вместо да ги решават;
5. Неефективно образование, което осигурява само формално обучение, без да подготвя децата за реалния живот и без да им създава някаква адекватна ценностна система;

Мога да продължа да изброявам, но схващате идеята ми - цялото ни общество е болно и затова не можем да търсим вината за конкретния инцидент в отделен човек или група хора. Причината никога не е само една, обикновено е съвкупност от няколко фактора. Помислете за аварията в Чернобил, потъването на Титаник, Сараевкия атентат, някоя самолетна катастрофа - всеки инцидент е резултат от няколко причини, никога не е само една. Затова смятам, че ВСИЧКИ имат някаква вина за случая, всеки един от нас... Както искате - така го разбирайте.
Excellent! Steven is my name!

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Авг 2015, 16:23

FuRoRR написа:

Защото съм изказал мнение,което не се харесва на масата,или защото ти е трудно да погледнеш нещата от страни?Ако ги бях нарекъл "милите дечица" щяхте ли вместо да колите,бесите и банвате ,да се замислите над казаното?
Отново питам какво правят "милите дечица" на пътя в късните часове на нощта?
Защото това е единствената неясна променлива в случая.

А някой помни ли случая от преди месец с бургаското бмв и циганчето ,на пътя за Созопол? Там кой е виновен ,че "милото детенце" си е балансирало на мантинелата?

И пак се извинявам на засегнатите...

Sent from my MI 2S using Tapatalk

Един ден като имаш деца, ще разбереш колко глупости си написал. Няма как да изкараш, че да правиш гонки за кеф "в късните часове на нощта" е по-нормално от това да ходиш по улицата в черни дрехи. Според вашите думи излиза, че след определен час, улицата трябва да е освободена за състезания гонки и други забавления за пораснали момчета. Или казано по друг начин тук сме автомобилен форум, гонките трябва да се подкрепят, дори и отнели човешки живот :no: :no: :no:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата