Петна по колата?
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Петна по колата?
На едно парцалче да сипна малко кореселин освен и да третирам главно петната? 

Последна промяна k.milanov на 20 Авг 2015, 23:15, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
k.milanov написа:На едно парцалче да сипна малко кореселин освен и да третирам главно петната?
Точно. Ако все пак много се притесняваш - бензина е по-безобиден за лака.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Сега изниква въпроса как да се сдобия с този бензин
Дали ще се навият да ми налеят в шишенце, че нали покрай палежите бяха забранили пълненето на шишета/туби/бачонки и тн. И също как да третирам.
С ръкавици задължително, но други насоки?

С ръкавици задължително, но други насоки?
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Отиваш на бензиностанцията и си сипваш сам. Няма да ти направят проблем, въпроса е, че няма да дойде бензинджия, за да не носи той отговорност после.. А да, и се надявай същия ден да няма палежи, че си пръв в районното 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз и с ацетон съм търкал на дъртата Е36-ца някакви подобни смоли или лакове, и нищо не и стана на лака, ама и не ми дремеше особено.
Ако те е шубе много, вземи една туба минерална вода от големите и поливай смело и обилно, веднага след интервенцията.

Ubi dubium, ibi libertas
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Такам.
Пробвах с бензин на парцалче, леко ги размеква, но пак е ужасно трудно и трябва яко чоплене.
Бях на безконтактно също и резултат да кажем е, че се изчистиха около 10% от петънцата, но ще ми трябва поне час на водоструйката, че да постигна някакъв осезаем резултат, пък и то влияе само на малките точици, големите нямат махане.
До тук е пробвано с този препарат от колегата Молов - TRIX, с обезмаслител, с бензин, с препарат за прозорци, на безконтактно. Прогрес няма особен

Пробвах с бензин на парцалче, леко ги размеква, но пак е ужасно трудно и трябва яко чоплене.
Бях на безконтактно също и резултат да кажем е, че се изчистиха около 10% от петънцата, но ще ми трябва поне час на водоструйката, че да постигна някакъв осезаем резултат, пък и то влияе само на малките точици, големите нямат махане.
До тук е пробвано с този препарат от колегата Молов - TRIX, с обезмаслител, с бензин, с препарат за прозорци, на безконтактно. Прогрес няма особен

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
A комбинацията размекване с бензин, после с TRIX? За пръв път чувам/виждам нещо, което да остане след TRIX. А ако е само на един детайл няма ли да ти е по-лесно и бързо да идеш при някой да го полира машинно и да забравиш за тея л@йна?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Вече няколко човека предлагат че с полиране ще излезе, но това значи полиране на цялата, понеже имам по таван, преден и заден капак + тук там по колонките, може и по панелите да имам не се знае, защото не съм заглеждал по обстойно...
В краен случай ще се полира, но въпроса е дали ще е перманентно, пък и да не стане след 1 седмица пак да се омаца в тия ла*на и отново да се наложи полиране.
ТРЯБВА да има химия, която да го унищожи.
В краен случай ще се полира, но въпроса е дали ще е перманентно, пък и да не стане след 1 седмица пак да се омаца в тия ла*на и отново да се наложи полиране.
ТРЯБВА да има химия, която да го унищожи.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Кореселин и парцалче, но внимателно напояваш леко парцала, оставяш да подиша и да изпари, не го държиш да поема много и просто търкаш. Така проблем за боята няма да има и шанса ти да ги махнеш е най-голям.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Поне реших да експериментирам по капака на багажника, защото е най лесен за боя, ако се прецакат много жестоко нещата
След като изчоплих едно с бензина ми прави впечатление, че седи като люспа наподобява нещо, което съм виждал, но не си спомням какво точно. Поведението му е горе долу, като лака на кола на която се люпи, но е по меко.
Мисля си за лакочистител да пробвам, от тия женските?!

След като изчоплих едно с бензина ми прави впечатление, че седи като люспа наподобява нещо, което съм виждал, но не си спомням какво точно. Поведението му е горе долу, като лака на кола на която се люпи, но е по меко.
Мисля си за лакочистител да пробвам, от тия женските?!
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Това ми беше идеята за тампон с ацетон / лакочистител и локално върху гняста.
Ъъъъ, олио ? http://forum.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=27516

Ъъъъ, олио ? http://forum.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=27516

- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Да не пускам нова тема, аз искам да попитам с какво се отстраняват петната от безконтактно миене.
Става въпрос за това:

Петната са само по лаистните и са много гадни. Пробвах със обезмаслител, кореселин, разни препарати за баня, но нищо не става. Посъветваха ме да пробвам с полирпаста, но ми се струва безумие да си полирам лайстните
.
Става въпрос за това:

Петната са само по лаистните и са много гадни. Пробвах със обезмаслител, кореселин, разни препарати за баня, но нищо не става. Посъветваха ме да пробвам с полирпаста, но ми се струва безумие да си полирам лайстните

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
това ползвам аз
http://www.avto.bim.bg/Pasta-za-hromira ... 30496.html
http://www.avto.bim.bg/Pasta-za-hromira ... 30496.html
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Пробвах го този номер с олиото........ Колата вече няма нужда от ароматизатори - мирише си стабилно на фритюрник.
Люспите, върху които пробвах, може би забелязвам, че леко изтъняха и са трудно забележими, но пък пак се усещат при допир. Евентуално с някаква малко по-груба кърпа и с повече търкане. Като е с олио не мисля, че има опасност за боята, все пак стана яко 'мазна'

Люспите, върху които пробвах, може би забелязвам, че леко изтъняха и са трудно забележими, но пък пак се усещат при допир. Евентуално с някаква малко по-груба кърпа и с повече търкане. Като е с олио не мисля, че има опасност за боята, все пак стана яко 'мазна'

49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4