Бокс или ММА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Бокс или ММА

Мнение от sub_eleven » 03 Сеп 2015, 7:18

Предлагам ти BJJ - това е най-доброто за мен, но пристрастява яко! Ще постигнеш гъвкавост, кондиция, релеф, увереност, характер и т.н.
Както каза един колега и аз препоръчвам бойно изкуство. В един момент можеш да го оставиш на по-заден план и да миксираш с нещо ново, след като обаче си достигнал прилично ниво. По този начин ще стане реално ММА.
Иначе съм се нагледал на хора, които са тренирали мма и гостуват или просто започват при нас. Реално все едно не са тренирали изобщо. Сигурно и в друга зала като идат пак е така. Дори топ мма-ците в България са на не особено впечатляващо ниво...изразявам се така за да не ги обидя.
Дори да си фен на ММА трябва да има компонент, в койти да доминираш, т.е. индивидуално бойно изкуство, което ако наложиш, да взимаш срещите. Иначе ако започнеш директно мма, ще си адски посредствен, особено в нашите школи.

Относно фитнес фигурата ти, ще я загубиш при всеки интензивен боен спорт. Но освен ако не я искаш,защото се харесваш като батка, не ти е нужна. С нея можеш да респектираш някой друг от фитнеса или скромни хорица по софийските кръстовища.
Няма да успееш с никой друг. Респектът се получава с увереност и блясък в очите.... Успех в избора!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 04 Сеп 2015, 6:38

sub_eleven написа:Относно фитнес фигурата ти, ще я загубиш при всеки интензивен боен спорт. Но освен ако не я искаш,защото се харесваш като батка, не ти е нужна. С нея можеш да респектираш някой друг от фитнеса или скромни хорица по софийските кръстовища.
Няма да успееш с никой друг. Респектът се получава с увереност и блясък в очите.... Успех в избора!

Колега, фитнес фигурата ми определено не е нещо впечавляващо, така че няма да е кой знае каква загуба. Едва ли някой ходи на фитнес за да респектира хората по улиците, по-вероятно е защото хубавото тяло е секси и дава самочувствие на дадения индивид. Но така като слушам колко интензивни са тренировките малко се притеснявам да не стана хептен кожа и кости? Толко ли няма да ми заякне поне някоя мускулна група от бокса? Нещо широки рамена, по-голям прасец от пружинирането А У ? :dunno: (като за даден ефект говорим за след месеци и години разбира се)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 04 Сеп 2015, 22:37

Малко ти е блондински въпроса :lol: както има слаби в бокса, така има и гиганти кличко и пр/
Всичко зависи на първо място каква ти е генетиката ;) после как тренираш и как ядеш и какви искаш да бъдат резултатите ти и колко време си склонен да отделиш :)
Ако си от типа кожа и кости, ама изяждаш цялата храна на света и пак не качваш мазно, то най-вероятно качваш трудно мускули и лесно ги губиш, но това ти ще кажеш. Ако предположим че е така, то бокса е подходящ само да си фит и силен, няма да имаш "красотата" от фитнеса, друга тема е че повечето боксьори са по-силни от набъбналите във фитнеса, както и много по-подвижни. Вече е твой избор дали искаш да си добре оформен или силен.

Иначе преди време ходих само на фитнес и толкова сковани си чувствах мускулите че ми беше трудно си обърша гъза :mhihi: силата е в баланса, сега комбинирам нещо като по-спортна йога, бодилифт (и лостове) + фитнес но макс 2 пъти в седмицата най-вече заради краката. Опитвам се да карам по програмата на тоя пич https://www.youtube.com/watch?v=UEUCQRkiKbU далече съм от резултатите му но отдавна не съм толкова дървен, дори наскоро направих наполовина заден мост, а не съм от най-малките 1.90/91кг :lol:

Ако те кефи бокса или някое бойно изкуство можеш да ги комбинираш с фитнес/лостове, така ще постигнеш функциона сила и няма да си "бълки", зависи дали можеш да отделиш толкова време ;) един познат на 50+ от доста години тренира киокушин + фитнес .. и чък норис би имал проблеми с него, много силен, солиден и с пълният пакет плочки на тия години.. но цял живот тренира и гена със сигурност играе роля.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 05 Сеп 2015, 7:20

Тренирам професионално бокс от около година. Казвам професионално защото ходя в зала само за бокс и треньорите са бивши боксьори. Когато започнах бях пълен дроб, след първата тренировка не можех да завъртя волана на колата. За 3 месеца свалих 6кг и изчистих тялото сериозно. Тонуса и усещането са страхотни.

Няма мускул който да не натоварваш при бокса по време на сериозна тренировка, включително краката които играят основна роля при удар и цялостно представяне на ринга. Има и много мислене, тактика и изграждане на рефлекси.

За мен е страхотен спорт, както и всички други! Важно е да има движение :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 05 Сеп 2015, 23:50

sub_eleven написа:Предлагам ти BJJ - това е най-доброто за мен, но пристрастява яко! Ще постигнеш гъвкавост, кондиция, релеф, увереност, характер и т.н.

Ши извиняваш ама кво е тва чудо BJJ ? :roll: Иначе до колегата с въпроса, бокса или се тренира цял живот или въобще не се захваща. А освен това е вреден за здравето, в смисъл че тамън след месец два тренировки си викаш "Баси ква съм нинджа" и скочиш къде не требва, а пък то се окаже самочувствие без покритие та земат и те ошамарат сериозно :mhihi: Та думата ми е, че Бокса е уникално прост спорт, ама не е за прости хора :nono:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мноого черно Е28

Мнение от BRAAT » 06 Сеп 2015, 16:42

Ши извиняваш ама кво е тва чудо BJJ ? [/quote]

Brazilian jiu-jitsu - BJJ , или Бразилско джиу джицу .
А към автора на темата, колега, който и спорт да избереш няма да съжаляваш, въпроса, лично според мен е да си постоянен, а не на всеки 2-3 месеца да сменяш спорта. Постоянство и отдаденост ще даде резултат. Другото важно е, пак според мен, който и боен спорт да почнеш, наистина е важно да го използваш, чак в крайни ситуации на улицата от които вече нямаш изход. Тренирай за себе си, за кеф и удоволствия. Набелязвай си целите в спорта, но да са малки и лесно достижими, така ще напредваш и ще си мотивиран, а не директно, трябва да стана световен шампион. Така прогреса ще ти е сигурен.
Каквото и да избереш, пиши после за да знаем :bchug:
SHARK-а му е майката!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 13 Сеп 2015, 8:31

Чудех се, голям ли е шанса да ти счупят носа по време на спаринг и каските помагат ли? Тъй като не ми се иска особено да ходя цял живот крив заради хобито ми? Ако ме наритат някъде и ме изкриват хубаво станало ама ще ме е много яд, зорлем сам да се обезобраза? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Сеп 2015, 13:56

Я се запиши на танци по-добре, тоя спорт не е за теб :mhihi: В бойните спортове все ще те боли нещо, все някъде ще имаш синилки по тялото, все ще си ударил нещо накриво.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 13 Сеп 2015, 21:02

TNT написа:Я се запиши на танци по-добре, тоя спорт не е за теб :mhihi: В бойните спортове все ще те боли нещо, все някъде ще имаш синилки по тялото, все ще си ударил нещо накриво.

:yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 13 Сеп 2015, 21:45

TNT написа:Я се запиши на танци по-добре, тоя спорт не е за теб :mhihi: В бойните спортове все ще те боли нещо, все някъде ще имаш синилки по тялото, все ще си ударил нещо накриво.

Синините и разкървените места са най-лекото нещо в такива тежки бойни спортове - като профи бокс и ММА.

След 20-тина години идват истински тежките последици без лечение.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 14 Сеп 2015, 10:32

Тренирал съм 2г бокс 3-4 пъти седмично, носът си ме е доста здрав. Треньорът ми тогава Роман Цветков(бокс, кикбокс), беше и шампион по таекондо с над 20г опит в тези среди също със здрав нос. Важно е на тренировките да не се филмираш, че си състезател и да знаеш за какво си там. Най-важното да не си във смотана зала с прости комплексари. Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 14 Сеп 2015, 14:02

mit-kong написа:Чудех се, голям ли е шанса да ти счупят носа по време на спаринг и каските помагат ли? Тъй като не ми се иска особено да ходя цял живот крив заради хобито ми? Ако ме наритат някъде и ме изкриват хубаво станало ама ще ме е много яд, зорлем сам да се обезобраза? :dunno:

Правилно се чудиш, по залите има доста комплексари, които с радост биха ти изкривили лицето. Това, разбира се, не трябва да те спира, боксът е най-добрият избор според мен - натоварва на цялото тяло, развива рефлексите, силата и уменията. Да не говорим за предимствата, ако се наложи някъде да се защитаваш. Просто на тренировка винаги слагаш гума, взимаш си ето такава каска и нямаш никакви проблеми:

Изображение

Най-добре е да се съберете няколко човека, които се познавате и да ходите да тренирате заедно. Хем е по-приятна тренировката, хем ще се пазите вззаимно на спаринг, за да няма неприятни изненади. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 14 Сеп 2015, 17:20

edimen написа:Тренирал съм 2г бокс 3-4 пъти седмично, носът си ме е доста здрав. Треньорът ми тогава Роман Цветков(бокс, кикбокс), беше и шампион по таекондо с над 20г опит в тези среди също със здрав нос. Важно е на тренировките да не се филмираш, че си състезател и да знаеш за какво си там. Най-важното да не си във смотана зала с прости комплексари. Успех :yes:

Ха-ха и аз известно време тренирах при Роман.
Много е важно до каква степен искаш да станеш "профи" .
Аз освен мускулната треска и главоболие от натъртване до сега не съм получавал контузии и сериозни синини.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 23 Сеп 2015, 12:52

mangini написа:
mit-kong написа:Чудех се, голям ли е шанса да ти счупят носа по време на спаринг и каските помагат ли? Тъй като не ми се иска особено да ходя цял живот крив заради хобито ми? Ако ме наритат някъде и ме изкриват хубаво станало ама ще ме е много яд, зорлем сам да се обезобраза? :dunno:

Правилно се чудиш, по залите има доста комплексари, които с радост биха ти изкривили лицето. Това, разбира се, не трябва да те спира, боксът е най-добрият избор според мен - натоварва на цялото тяло, развива рефлексите, силата и уменията. Да не говорим за предимствата, ако се наложи някъде да се защитаваш. Просто на тренировка винаги слагаш гума, взимаш си ето такава каска и нямаш никакви проблеми:

Изображение

Най-добре е да се съберете няколко човека, които се познавате и да ходите да тренирате заедно. Хем е по-приятна тренировката, хем ще се пазите вззаимно на спаринг, за да няма неприятни изненади. :yes:

тея каски са пълен шит,на мен ми е чупен зъб,нос,пръст на крака на тренировка,обаче па на састезание немам и подутина :mhihi: :mhihi: :mhihi:
БЖЖ може да ти предложи това което искаш,а правилното место е стадион Васил Левски,залата на ЛЕВСКИ СОФИЯ ЗАПАД,
заповядай ще останеш много доволен :yes:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 24 Сеп 2015, 21:22

mangini написа:Просто на тренировка винаги слагаш гума, взимаш си ето такава каска и нямаш никакви проблеми:
Изображение

Аз ако ям тупалки, по-скоро ще се притеснявам за врата ми, който маската няма да спаси. И като износиш прешлените ще те нокаутират и с шамар след време.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата