Закопчан колан на празна шоф.седалка при продажба - целта е?
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Re: Закопчан колан на празна шоф.седалка при продажба - целт
NIKMAN написа:mambata_943 написа:djvisage написа:До колкото знам не плащат данъци.
малко ми е странно..дават по 200-300к за автомобил, а ги бърка 1500-2000лв годишно за данък...
Не са данъците, лизинга им е доста по нисък в Германия, отколкото у нас. Там примерно е 1-2%, а тук е 15-16% или нещо такова незнам, като при кредитите тук са доста по високи лихвите.
така вече съм съгласен

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
kiko написа:аз карам така,понеже ако не си с колана,колата ми почва да квичи.а за къси разтояния абсурт да се опасвам с колани и тн.
абсурд си е ... сакън, че може да се ОПАШЕШ, отнема поне 10-15 минути, а понякога и 30, зависи...
мой приятел загина заради неслагане на колан (никаква друга причина), защото катастрофата въобще не беше сериозна, но поради липсата на колана, той изпаднал от колата и тя го смачкала

да караш без колан е крайна безотговорност и ако накарам дори един човек да си слага колана бих бил доволен

да не говорим, че поради липса на колан при лека катастрофа 20-30 км/ч си разбиеш простата глава във волана/таблото и си счупиш носа след това цял живот ще си не само тъп/а, а и грозен

как да е, на по 30+ години сме, то си е за нас

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Аз то такава степен съм свикнал със слагането на колан(а и за включване на фаровете)че съм се засичал как пускам фарове и слагам колан само за едно преместване на колата на два три метра....
Не знам к'ва е тая глупост да не слагаш колан....типична българска работа....мислиш си,че си по-по-най от останалите
Не знам к'ва е тая глупост да не слагаш колан....типична българска работа....мислиш си,че си по-по-най от останалите

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
vicho написа:kiko написа:аз карам така,понеже ако не си с колана,колата ми почва да квичи.а за къси разтояния абсурт да се опасвам с колани и тн.
абсурд си е ... сакън, че може да се ОПАШЕШ, отнема поне 10-15 минути, а понякога и 30, зависи...
мой приятел загина заради неслагане на колан (никаква друга причина), защото катастрофата въобще не беше сериозна, но поради липсата на колана, той изпаднал от колата и тя го смачкала, а ламарините бяха съвсем малко огънати
![]()
да караш без колан е крайна безотговорност и ако накарам дори един човек да си слага колана бих бил доволен![]()
да не говорим, че поради липса на колан при лека катастрофа 20-30 км/ч си разбиеш простата глава във волана/таблото и си счупиш носа след това цял живот ще си не само тъп/а, а и грозен![]()
как да е, на по 30+ години сме, то си е за нас
Крайно време е да се "монтират" лайк бутони под мненията

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
И аз преди карах с преметнт колан, катастрофа, счупена бедрена кост и сега и да ми се припърди в колата го слагам по нормален начин!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
кичоне написа:Аз то такава степен съм свикнал със слагането на колан(а и за включване на фаровете)че съм се засичал как пускам фарове и слагам колан само за едно преместване на колата на два три метра....
И аз съм така и даже и не забелязвам кога го правя..понякога се стряскам, че не съм пуснал фаровете ама като усетя колана, че е на мен знам, че съм ги пуснал и тях. Още докато седна с дясната дърпам колана, а с лявата пускам фаровете едновременно..

Слагането на колан е въпрос на шофьорска култура и най-вече уважение към самия себе си.
Иначе, да..масово се практикува само с премятването през гърдите, че нали..колата писка. Ама що писка един Господ знае

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тука някой беше казал преди време един трик, който винаги работи.
"може ли да си сложиш колана, че искам да пробвам нещо"
Безотказно е
"може ли да си сложиш колана, че искам да пробвам нещо"
Безотказно е
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз съм научил и децата, качат ли се в колата, задължително колана. Все пак е за безопасност независимо докъде и колко ще караш. Всичко е до култура и възпитание.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
кичоне написа:Аз то такава степен съм свикнал със слагането на колан(а и за включване на фаровете)че съм се засичал как пускам фарове и слагам колан само за едно преместване на колата на два три метра....
Аз съм същата работа още, като седна на колата си слагам коланчето вече ми е като рефлекс.

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Браво, отличници 

Ubi dubium, ibi libertas
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
kiko написа:аз карам така,понеже ако не си с колана,колата ми почва да квичи.а за къси разтояния абсурт да се опасвам с колани и тн.
На мен ми се случи на 2 преки разстояние да направим такава катастрофа, че да съм с 10 шева и куп други неща. При удара бях на задната седалка, а тези отпред си бяха с коланите и нищо им нямаше. От тогава винаги с колан.
"За две преки", "За малко по черния път", "Ама карам на 1-ва с 15км/ч и за 20м" и т.н. оправдания много. Но ще кажа една стара поговорка, която си важи с пълна сила:
Карането, е като секса, и да внимаваш много - другия ако не внимава работата е "готова".
Така, че и за малко да е, може всичко да се случи и друг да се удари във Вас.
Но пък като се замисля, коланът е "защита" за самият себе си. Така, че - кой, както си реши.
Карането, е като секса, и да внимаваш много - другия ако не внимава работата е "готова".
Така, че и за малко да е, може всичко да се случи и друг да се удари във Вас.
Но пък като се замисля, коланът е "защита" за самият себе си. Така, че - кой, както си реши.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Винаги съм карал с колан и много не съм вярвал, че едва ли не спасява живот, но така си бях свикнал.
Е, дойде момента, в който и аз изтеглих "късата клечка" и коланът ми спаси живота
Не пожалавам на никого да го разбира това от първо лице единствено число, защото е страшно!
Е, дойде момента, в който и аз изтеглих "късата клечка" и коланът ми спаси живота

Не пожалавам на никого да го разбира това от първо лице единствено число, защото е страшно!
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
БМВ 320d написа:кичоне написа:Аз то такава степен съм свикнал със слагането на колан(а и за включване на фаровете)че съм се засичал как пускам фарове и слагам колан само за едно преместване на колата на два три метра....
Аз съм същата работа още, като седна на колата си слагам коланчето вече ми е като рефлекс.

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Доста често виждам 90ки и 60ки с опънати коланите по седалките, не се слагат просто. На купето е малко по-скапан за слагане и в града като трябва да спра на 2-3 места продължавах без него преди, което също не е правилно, но пък тия със седаните не ги разбирам хич.
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3