Трусът "Volkswagen"
Модератор: Общи модератори
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Трусът "Volkswagen"
значи е оферта да се купуват акции сега, след година всичко ще е забравено и VW ще си продава колите както до сега.
само с 2.0TDI ли е проблема, че имам 1.4TDI и бих се радвал ако искат да си го вземат обратно
само с 2.0TDI ли е проблема, че имам 1.4TDI и бих се радвал ако искат да си го вземат обратно

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Май много им стана на тези:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... b_adac_se/
А специално този двигател е гола вода, даже ме учуди мнението на колегата по-горе. Преди 2009 г. беше пълна трагедия - дюзи, турбо, тракане - какво ли не. И после също няма сила, която би ме накарала да си купя кола с него.
Общо взето, не натоварвам и ангажирам никой с мнението си, последният Фолксваген беше Golf 4. Оттам насетне всичко е пълна измислица и повече маркетинг и финанси. Не че някои представители на BMW са по-малък срам за славните години от миналото, но както каза един колега в една друга тема, "Едно време колите се правеха от инженери, сега от счетоводители."
В подкрепа на това, не знам дали Ви направи впечатление, че като припадна изпълнителният директор на BMW във Франкфурт, на негово място по конференциите не се появи нито технически директор, нито на развойна дейност, а.... финансовия директор.
От една страна гешефтарството, а от друга тъпите политици съсипаха колите и никога няма да има вече такива, които да ти правят истински кеф. И все повече ще става трудно да си избереш автомобил, който да е комбинация от надеждност и кеф.
Потребителите също сами си го правят. За мен Honda Accord е прекрасен автомобил, разбира се със своите недостатъци като всеки друг, но е идеална комбинация между надеждност, комфорт, дизайн и динамика. За мен е в пъти по-добър от Passat, Insignia и другите преки конкуренти, но... за 2014 г. има продадени само 3500 бройки в Европа и го спират за нашия континент. А те "простите" американци нека си го карат новия модел под формата на Acura TLX.
Много ме е яд от съвременните тенденции в автомобилостроенето. Голямото ми разочарование, което ме сблъска с тях за първи път беше двигателят N47 на нашата марка, поради което започнах да търся и автомобил, който не само да върви и да ми прави кеф, но и да не ме вкарва всеки ден в сервиза срещу баснословни суми. Засега съм доволен, но всеки ден я карам тази кола с едно на ум. И за това купих на съпругата ми Honda Accord, от който правя изводите по-горе. До ден днешен тази кола само се кара и това е.
И в резултат от всичко това мисля, че ако нещата продължават така, следващата ми кола ще е или Infiniti, или Lexus.
Мой познат си купи Infiniti FX30d 2008 г. и сега, след 7 години и 200 000 км, тази кола е влизала само за масло, гуми и накладки. А и тя е праскана с екстри, които често са оправдание за немските автомобили, че често дефектирали.
С поздрави!
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... b_adac_se/
А специално този двигател е гола вода, даже ме учуди мнението на колегата по-горе. Преди 2009 г. беше пълна трагедия - дюзи, турбо, тракане - какво ли не. И после също няма сила, която би ме накарала да си купя кола с него.
Общо взето, не натоварвам и ангажирам никой с мнението си, последният Фолксваген беше Golf 4. Оттам насетне всичко е пълна измислица и повече маркетинг и финанси. Не че някои представители на BMW са по-малък срам за славните години от миналото, но както каза един колега в една друга тема, "Едно време колите се правеха от инженери, сега от счетоводители."
В подкрепа на това, не знам дали Ви направи впечатление, че като припадна изпълнителният директор на BMW във Франкфурт, на негово място по конференциите не се появи нито технически директор, нито на развойна дейност, а.... финансовия директор.
От една страна гешефтарството, а от друга тъпите политици съсипаха колите и никога няма да има вече такива, които да ти правят истински кеф. И все повече ще става трудно да си избереш автомобил, който да е комбинация от надеждност и кеф.
Потребителите също сами си го правят. За мен Honda Accord е прекрасен автомобил, разбира се със своите недостатъци като всеки друг, но е идеална комбинация между надеждност, комфорт, дизайн и динамика. За мен е в пъти по-добър от Passat, Insignia и другите преки конкуренти, но... за 2014 г. има продадени само 3500 бройки в Европа и го спират за нашия континент. А те "простите" американци нека си го карат новия модел под формата на Acura TLX.
Много ме е яд от съвременните тенденции в автомобилостроенето. Голямото ми разочарование, което ме сблъска с тях за първи път беше двигателят N47 на нашата марка, поради което започнах да търся и автомобил, който не само да върви и да ми прави кеф, но и да не ме вкарва всеки ден в сервиза срещу баснословни суми. Засега съм доволен, но всеки ден я карам тази кола с едно на ум. И за това купих на съпругата ми Honda Accord, от който правя изводите по-горе. До ден днешен тази кола само се кара и това е.
И в резултат от всичко това мисля, че ако нещата продължават така, следващата ми кола ще е или Infiniti, или Lexus.
Мой познат си купи Infiniti FX30d 2008 г. и сега, след 7 години и 200 000 км, тази кола е влизала само за масло, гуми и накладки. А и тя е праскана с екстри, които често са оправдание за немските автомобили, че често дефектирали.
С поздрави!
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз от това, което разбрах, става въпрос за двигателя от 2010 до 2014 и то специфично техния clean diesel. Такива няма в Европа (или са много малко ако се е предлагало като опция), защото Евро 6, което изисква clean diesel влезе чак 2015та... Ако и Евро 5 не могат да минат вече не знам. Това е голяма подигравка.
Засяга потребителите и то доста, защото като актуализират смог теста и не го минеш с колата си... няма да е много приятно. Другото е да ти спънат колата и да ти намалят економията с мофикации, които коригират емисиите.
Засяга потребителите и то доста, защото като актуализират смог теста и не го минеш с колата си... няма да е много приятно. Другото е да ти спънат колата и да ти намалят економията с мофикации, които коригират емисиите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Чичо Сам почва да клати Европа по всякакви начини. И съм сигурен че това няма да е последното в близките 3-4 години.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Аз се замислих този двигател не се ли доставя на Митсубиши?
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Шоуто продължава с нас http://www.businessinsider.com/report-one-of-bmws-cars-doesnt-pass-european-emissions-tests-2015-9
Въпроса е, че този мотор се слага на почти всички модели, а те говорят само за Х3
Въпроса е, че този мотор се слага на почти всички модели, а те говорят само за Х3
- steeN
- старши ентусиаст
-
BMW не вярвам да са замесени в такъв скандал. Много различен вид компания.
http://www.bbc.com/news/business-34345210
http://www.bbc.com/news/business-34345210
Germany's transport minister says Volkswagen has admitted using the same fake emissions test in Europe as it used to falsify results in the US.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- POYO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-65 730D
Различен различен колко да е различен? плюс минус няколко милиарда им е разликата
Според мен не само VW и/или БМВ ами една много голяма част от индустрията го прави

Според мен не само VW и/или БМВ ами една много голяма част от индустрията го прави
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
След време ще се окаже, че това е индустриален стандарт като Е-тата в храната... А че Фолксваген са ползвали всички средства да бъдат влекач за великата германска иконимка е ясно от години. Не може да няма и замесени регулаторни органи. Не случайно Винтеркорн подаде оставка и пое отговорността толкова бързо. Следващият скелет в гардероба ще бъде средният разход на автомобилите, защото производителите масово започнаха да се оливат. А теорията, че Чичо Сам клати Европа не е несъстоятелна, но и поводът е реален.
Never mistake motion for action...
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
steeN написа:BMW не вярвам да са замесени в такъв скандал. Много различен вид компания.
Така е,БМВ са алтруистична компания с благотворителна цел.

Данни още от 13 октомври миналата година.15 модела автомобили на 6 различни производителя.Изводите си ги направете сами.
Всички пърцунат в едно гърне.
http://www.theicct.org/sites/default/files/publications/ICCT_PEMS-study_diesel-cars_20141013.pdf
става интересно.Русия ограничи рязко продажбата на ''западни'' автомобили,Европа води рестриктивна политика към Русия,сега УСА-то удрят европейската икономика......
Третата световна война е от доста модерен тип.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Не казвам, че е алтруистична, просто има много по-големи надценки и няма смисъл да се циганят за такива неща. А и от техническа гледна точка, могат да увеличат подаването на урея ако има някакви различия... докато VW са shit out of luck, щото нямат изобщо такава система на колата + умишлените трикове със софтуера. Ще видим ко ще стане в крайна сметка.
p.s. дори като моя приятел си купуваше колата, си спомням че спорих с дилъра, че е невъзможно да няма урея и да покрива изискванията на Калифорния
p.s. дори като моя приятел си купуваше колата, си спомням че спорих с дилъра, че е невъзможно да няма урея и да покрива изискванията на Калифорния

Последна промяна steeN на 24 Сеп 2015, 17:09, променена общо 1 път
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
И BMW влязоха в играта http://www.businessinsider.com/report-o ... sts-2015-9
BMW has entered the emissions scandal that has embroiled Volkswagen this week.
Carmakers around the world have seen their share prices plunge as investors worry whether the scandal, revealed by US regulators on Friday, spreads beyond VW, and beyond the United States.
Now one German media report has given us the first suggestion that it does, on both counts.
The BMW X3 Xdrive 20d exceeds European emissions standards by a shocking 11 times, according to Auto Bild, the car-focused wing of Germany's biggest tabloid.
BMW issued a denial of any manipulation of emissions data, saying, "There is no difference in the treatment of exhaust emissions whether they are on (test) rollers or on the road."
A couple of hours after the news broke, shares are down by more than 6%, falling deeper than 8% at times:
BMW sharesInvesting.com
Auto Bild's data comes from the International Council on Clean Transportation (ICCT). The European managing editor of the organisation, Peter Mock, told the newspaper "all measured data suggest that this is not a VW-specific issue."
BMW's is not the only auto stock tumbling, either. VW shares, which opened up 4.7% Thursday morning and rose to over 8% higher later in the day, are down by 1.2%. After a long weekend, Japanese markets responded to the VW news, and automaker stocks went through the floor.
The whole of the Euro Stoxx 600 automobiles and parts index was down by more than 2% after the BMW news:
stoxx automobilesInvesting.com
An email from analyst Arndt Ellinghorst at Evercore ISI explains why the impact on BMW might not be as severe as the one seen by VW — where shares fell by 35% in two days.
Here's some of his commentary:
West Virginia University and EPA specifically looked at a BMW X5 as part of its investigations into VW. The BMW PASSED.
Also ICCT recent tests showed that BMW was one of the strongest performers under real world testing.
We need to be careful not to mix up things here. Nearly EVERY car has higher REAL WORLD emissions compared to what is tested in the mandatory LABATORY test cycle. This alone isn't a breach of any regulation!
Volkswagen's CEO resigned on Wednesday over the scandal, in which VW was found to have installed software in some of its cars that misrepresented their levels of emissions. Here's the chart Ellinghorst attached showing the results of recent ICCT tests, suggesting BMW is one of the less vulnerable firms:
BMW VW auto tests
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
интересното при ВАГ е ,че новите им модели евро 6 са с адблу а старите нямат .. и това е доста преди скандала сътворено .. аз лично съм убеден ,че всичко е измама като почнем от средния разход дето падна на 3 и нещо на 100 за 2.0 дизел напоследък 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Да отидат пред Маднес, да ги мерят на излизане
Винаги ми е било странно дизел и екологичност 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
TNT написа:Да отидат пред Маднес, да ги мерят на излизанеВинаги ми е било странно дизел и екологичност
И на мен, предвид, че дизеловите пушеци съдържат много по-вредни съединения.