саморазливна подова настилка
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: саморазливна подова настилка
Явно някой не чете!
skimu4ka написа:Нямах предвид изравняваща замазка, а подова настилка. Тоест за краен резултат. Седи с гланцов лак ефект.
- ...E46...
- Потребител
-
- Мечтае да кара: М6
дано да не бъркам но търсиш нещо от сорта http://industryinfo.bg/article/1355-shl ... eten-beton
Да, повечето нови заведения и дискотеки са така. Стои като тъмно стъкло на различни фигури.
Leon написа:Използвам темата да попитам нещо. Гаражът, в който паркирам има едно гладко покритие, поставено от строителя, което се почиства лесно и не задържа мръсотия. Прилича малко на това между колонките на големите бензиностанции. Обаче не са сложили на всички гаражи и този, който си купих наскоро няма такова покритие. Не мога да намеря нищо смислено из нета, което се полага върху бетона без да вдига нивото и да иска специална предварителна обработка. Сторителят го е полагал директно върху бетона. Един съсед си намаза пода с боя за пътна маркировка, но няма нищо общо с това покритие.
Ако бетона ти е шлайфан добре, според мен това си е малко глезотия, но както е написал Иво сигурно изглежда готино.
Въпроса е да не би да трябва да изравняваш като колегата, защото тогава без повдигане на нивото или къртене няма да стане същото. Иначе според мен хубаво направения шлайфан бетон е най-добрата настилка за гаражи

Спомням си, че имаха някакво изискване покритието да се нанесе веднага след шлайфането, защото после не било същото и т.н. И въобще не беше евтино, сравнено с останалите материали.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Ти ако смяташ да правиш епоксидно покритие със дебелина от 2-3см бъди сигурен, че далеч няма да ти стъпи на 20-30лв/м2 ами някъде около петорно.
Прав си.
А ако се нанесе някаква настилка, говорим за изравняваща замазка, да кажем после може ли да се махне, принципно говоря?
Тоест да се отдели от бетона отдолу?
А ако се нанесе някаква настилка, говорим за изравняваща замазка, да кажем после може ли да се махне, принципно говоря?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
skimu4ka написа:Прав си.
Без да се обиждаш, ама на теб ти е нужна професионална помощ и то не само в строителната сфера, ма тфа друга тема. Са сериозно фани заведи некой майстор да погледне и да ти даде технология и цена с материали и всичко. После си виж там в портфейла дето ние да не гледаме и ако смяташ, че с половината ще се оправиш и сам, драсни пак. Тия работи с пода без да се видят нема как с писаници да се напраат. Другото което е, че едни 2-3 санта за в една стая са некъде към 18-20 бъркалки, от ония дето ги продават за по 500 лева, да не говорим, че грубо са едно 1000 килограма, пясък, цимент и други... И си е хамалогия и си е пипкаво... Гледам те, че пак се сърдиш и държиш тон, ма на квото си постелеш на такова ще си легнеш....
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Обясних Ви, че майстор няма да го прави, категорично! Нещата са принципни. Не е въпроса това той колко ще вземе.
Ами аз съм правил доста неща, нито плочки са падали, нито имам разлепени в другите стаи и тн. Не съм толкова не могъщ. Още в началото казах, това е нещо съвсем ново за мен и както казах сигурно за 90% от хората четящи тук. Тази тема можеше да е последна на много други след като чуят какво как съм направил, ще имат една идея за на пред. Но тука си е български форум и е нормално никой да не гледа да помогне, а сам ода намира кусури.
Ами аз съм правил доста неща, нито плочки са падали, нито имам разлепени в другите стаи и тн. Не съм толкова не могъщ. Още в началото казах, това е нещо съвсем ново за мен и както казах сигурно за 90% от хората четящи тук. Тази тема можеше да е последна на много други след като чуят какво как съм направил, ще имат една идея за на пред. Но тука си е български форум и е нормално никой да не гледа да помогне, а сам ода намира кусури.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
© написа:Leon написа:Използвам темата да попитам нещо. Гаражът, в който паркирам има едно гладко покритие, поставено от строителя, което се почиства лесно и не задържа мръсотия. Прилича малко на това между колонките на големите бензиностанции. Обаче не са сложили на всички гаражи и този, който си купих наскоро няма такова покритие. Не мога да намеря нищо смислено из нета, което се полага върху бетона без да вдига нивото и да иска специална предварителна обработка. Сторителят го е полагал директно върху бетона. Един съсед си намаза пода с боя за пътна маркировка, но няма нищо общо с това покритие.
Ако бетона ти е шлайфан добре, според мен това си е малко глезотия, но както е написал Иво сигурно изглежда готино.
Въпроса е да не би да трябва да изравняваш като колегата, защото тогава без повдигане на нивото или къртене няма да стане същото. Иначе според мен хубаво направения шлайфан бетон е най-добрата настилка за гаражи
Спомням си, че имаха някакво изискване покритието да се нанесе веднага след шлайфането, защото после не било същото и т.н. И въобще не беше евтино, сравнено с останалите материали.
Бетона в гаражите е най-обикновена плоча, нито е шлайфан, нито е направен като хората от строителя. Къртене и строителни дейности не мога да правя, да променям нивото - също, а и не си струва. Искам само да има гладка повърхност, която да измета лесно и да не задържа кал и зимата, защото и вода няма в гаражите.
bum_bum написа:Зависи на колко ръце го направиш и какво е качеството на бетона под него но става с вид на гумирано. Става много готино, ще ти хареса. Ако не го намираш в магазините тия имат фирмен магазин до завода в Световрачане.
Точно този ефект търся, ще видя по строителните борси наоколо, ако не, завода го знам, но ще ми стъпи доста скъпо баката

Never mistake motion for action...
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Толкова ли е трудно за можещ,знаеш,всестранноразвит и талантлив ерудит като теб да напише в ютюба self-spilling flooring glossy effect и да изгледаш правилните клипчета???
Държиш се сякаш някой ти е длъжен тук.А още не са те баннали,защото се забавляват с теб.Ти си форумния вариант на Луна в бигбрадър.
За да съм ти и още по полезен-за 20 кв.м. стая биха ти стигнали около 700 лева с подготовката на пода ако го направиш от първия път...
Държиш се сякаш някой ти е длъжен тук.А още не са те баннали,защото се забавляват с теб.Ти си форумния вариант на Луна в бигбрадър.
За да съм ти и още по полезен-за 20 кв.м. стая биха ти стигнали около 700 лева с подготовката на пода ако го направиш от първия път...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тия 700 кинта, ще му стигнат за първия опит, като включва - грундиране, изравняване, къртене, чистене и пак грундиране за втори опит + 1-2 бири.
Със смолите ще си дръпне ръчната съвсем 

Ubi dubium, ibi libertas
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ще се намесвам в темата и като модератор явно... 

Never mistake motion for action...
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
http://www.ceresit.bg/pdf/CN_69.pdf4bcf194ede2f1.pdf
http://www.misiamoiatdom.com/153-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0
End of Topic!
http://www.misiamoiatdom.com/153-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0
End of Topic!
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3