Втора марка Haval става "българска" след Грейт Уол...
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Втора марка Haval става "българска" след Грейт Уол...
Ще ти купя на теб специално тъпан от най-големите!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
1,5 турбо бензинов двигател в български джип за 35 000лв?! На мен ми звучи абсурдно, винаги бих предпочел един застаряващ 5-6 годишен дизел с два пъти повече к.с. и същия разход
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Еми колега Демирев, какво да ти кажа ... нова кола принципно е грях
но да речем, че маркетинг, реклами ни карат да си купуваме нови скрапове. Всъщност не получаваме кой знае какво повече. Това, че е нова някоя кола не я прави по-добра - просто увеличава разходите по нея или пък заробва с дълг.
Аз имам доста радикални концепции за това каква трябва да е цената на колата спрямо годишния доход, така че няма нужда да ги споделям.
Ама Кавал или Стена не бих си купил нови, ако ще и с 2 живи глигана да ми ги дават.

Аз имам доста радикални концепции за това каква трябва да е цената на колата спрямо годишния доход, така че няма нужда да ги споделям.
Ама Кавал или Стена не бих си купил нови, ако ще и с 2 живи глигана да ми ги дават.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Демирев
- ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Това, че е нова някоя кола не я прави по-добра - просто увеличава разходите по нея или пък заробва с дълг.
Колко повече ще плащаш на новата спрямо употребявана на 6 г. и 200 000 км. джипка за 35 000 лв.?
Като се има предвид че нова ще я караш до изтичане на гаранция и след изтичане могат да я изкупят и да купиш друга нова.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
О радвам се, че ми зададе този въпрос.
Много повече. Кола на 6 години, да речем среден седан се е обезценила поне 40-50% което я прави по-евтина веднага.
Респективно трябва да се направи добра калкулация на евентуалните ремонтни разходи за стара кола и загубата от покупката на новата кола.
Защо загуби, нали си я купувам нова?
Загуби и то парични, защото колата се обезценява феноменално бързо - колкото по-голяма, толкова по-бързо и с по-високи суми.
Купуваш нова кола, после на 5тата година байбек и следващ модел - колко хора могат да си позволят кешови плащания на подобни схеми ... доста малко. Не може кеш, е значи заемче ама такова с 12% ГПР, ето ти двойна загуба - лихва+обезценяване.
Въпрос на доходи предполагам.
Много повече. Кола на 6 години, да речем среден седан се е обезценила поне 40-50% което я прави по-евтина веднага.
Респективно трябва да се направи добра калкулация на евентуалните ремонтни разходи за стара кола и загубата от покупката на новата кола.
Защо загуби, нали си я купувам нова?
Загуби и то парични, защото колата се обезценява феноменално бързо - колкото по-голяма, толкова по-бързо и с по-високи суми.
Купуваш нова кола, после на 5тата година байбек и следващ модел - колко хора могат да си позволят кешови плащания на подобни схеми ... доста малко. Не може кеш, е значи заемче ама такова с 12% ГПР, ето ти двойна загуба - лихва+обезценяване.
Въпрос на доходи предполагам.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
колега, по твоята логика, автопроизводителите трябва да продават само обезценени, отлежали 5 години и карани коли.... хубаво, че огромната част от хората с прилични доходи не мислят като теб.
а иначе коментарите на 90% от писалите по темата индикират някои от причините, поради които никога няма да се оправим като нация и няма да имаме нормална държава.....
но е нормално хора, които нито имат възможност да си купят нова кола, нито пък са виждали конкретните, за които е темата, да имат бетонирано и неподлежащо на промяна компетентно мнение
а иначе коментарите на 90% от писалите по темата индикират някои от причините, поради които никога няма да се оправим като нация и няма да имаме нормална държава.....
но е нормално хора, които нито имат възможност да си купят нова кола, нито пък са виждали конкретните, за които е темата, да имат бетонирано и неподлежащо на промяна компетентно мнение

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Демирев
- ентусиаст
-
Деян Енчев - За съжаление обезценяването го има при всички масови коли.
Само супер екзотики като Енцо ФХХ или някое лимитирано Ферари от 60-те не се обезценяват.
Ако трябва да търсим не обезценяващи се коли от масовия клас значи нищо да не купуваме.
И Навал Н2 са джипчета тип Спортейдж и Рено Каджар...не намесвай седаните тук.
Проблема при китайчетата е с корозията.
Само супер екзотики като Енцо ФХХ или някое лимитирано Ферари от 60-те не се обезценяват.
Ако трябва да търсим не обезценяващи се коли от масовия клас значи нищо да не купуваме.
И Навал Н2 са джипчета тип Спортейдж и Рено Каджар...не намесвай седаните тук.
Проблема при китайчетата е с корозията.
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
хавал е премиум марката на грейтуол, нещо като лексуса на тойота.
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
deyan-enchev написа:Въпрос на доходи предполагам.
И въпрос на гледна точка....
Познат (милионер е със сигурност) не си купува никога чисто нова кола,а винаги нещо демонстрационно или bay-back,щото е твърдо убеден,че с новата кола си 30% назад,само като я изкараш от магазина.
Друг познат (важи същото като за първия в скобите

Е кажи ми кой е тЕрикат и кой е балък,или гроздето е кисело

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Механджията написа:колега, по твоята логика, автопроизводителите трябва да продават само обезценени, отлежали 5 години и карани коли.... хубаво, че огромната част от хората с прилични доходи не мислят като теб.
Автопроизводителите не са Никола Тесла или Илон Мъск - т.е хора които искат да дадат нещо добро на света и то безкористно. Ама усещам, че темата ще е по-дълбока от водата на Рапонги - та не ша навлеза в нея.
Отделно от горното ми лирично отклонение ще добавя, че искрено се радвам на огромната част от хората с прилични доходи, които не мислят като мен. Както казваше дядо ми - Блазе им. Аз като скромен човек не мога да си позволя нова кола, нямам големи доходи и едвам издържам семейството си. Дано в един светъл миг от бедния ми живот успея да събера първите 15% от вноската за нова кола, била тя и Дачия Дъстър, Грейт Уолл или Хавай.
Демирев - прав си колега, но малко хора от форума си купуват FXX, 458 Italia, 612 или California ...
Опасявам се, че има шанс да ме е разбрал някой накриво: "Ако трябва да търсим не обезценяващи се коли от масовия клас значи нищо да не купуваме."
Хич не давам посока на никой, споделям виждания само. Инъче тя икономиката на Германия не би била способна да издържа всичките кърлежи дето са се забили - добре, че алъш-вериша по тамошните земи върви. Прехвърля се и малко тук - сред хората с прилични доходи.
Понякога обаче тия хора с прилични доходи, заделят едни 30-40% от месечния си доход за лизинг на автомобил, което хич па не е нормално от икономическа гл.т. Все пак обаче сме в държава, в която практичността не е на мода, нито пък да караш стара кола е - щото си пробит бедняк - като мен.
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
ако визираш варненското Рапонги, там е плитко, точно колкото евтиния ти опит за ирония 
викаш, Мъск ги подарява теслите, а?
второ, колегата Немо по-горе ясно е описал мисленето на нормален богат/заможен/с възможности човек - вторият му пример.
останалите са бедни хора с пари, вероятно като тебе
да ви кажа ли как биха постъпили по-умни народи от нашия, каквито явно са дори и румънците:
една насрана държава, в която се правят само колцентрове, се пръква един завод за автомобили (независимо какви), което е логично да бъде подкрепено и да му се радват, защото е първа по-сериозна стъпка към възвръщането на една огромна индустрия, в която страната ни е имала значителен опит, и с перспективата тя да се развие много за 8-10 години, да речем. и тази индустрия да се развие и да даде хляб в много райони, които се нуждаят от това.... но типично по нашенски, всеки такъв опит се приема с насмешка и подигравателен тон от хора, които си нямат хал-хабер за какво става дума и не могат да направят и една десетохилядна в насока подобрение на тая държава, и не са и направили, съответно. Ганьо няма да е доволен, дори бентли да сглобявахме за по 20х. лв. бройката.
и на всеки форумен разбирач-ганьо да подарят по едно ново, пак няма да е идеално....
айде със здраве, всеки си има глава на раменете, да си мисли и постъпва, както прецени, пишете си тука..

викаш, Мъск ги подарява теслите, а?
второ, колегата Немо по-горе ясно е описал мисленето на нормален богат/заможен/с възможности човек - вторият му пример.
останалите са бедни хора с пари, вероятно като тебе

да ви кажа ли как биха постъпили по-умни народи от нашия, каквито явно са дори и румънците:
една насрана държава, в която се правят само колцентрове, се пръква един завод за автомобили (независимо какви), което е логично да бъде подкрепено и да му се радват, защото е първа по-сериозна стъпка към възвръщането на една огромна индустрия, в която страната ни е имала значителен опит, и с перспективата тя да се развие много за 8-10 години, да речем. и тази индустрия да се развие и да даде хляб в много райони, които се нуждаят от това.... но типично по нашенски, всеки такъв опит се приема с насмешка и подигравателен тон от хора, които си нямат хал-хабер за какво става дума и не могат да направят и една десетохилядна в насока подобрение на тая държава, и не са и направили, съответно. Ганьо няма да е доволен, дори бентли да сглобявахме за по 20х. лв. бройката.
и на всеки форумен разбирач-ганьо да подарят по едно ново, пак няма да е идеално....
айде със здраве, всеки си има глава на раменете, да си мисли и постъпва, както прецени, пишете си тука..
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Успокой се гражданино на България и удари едно шкембе за отскок в Калиманския Хан.
Почети малко за Мъск, не искам да ти развалям кефа от наученото, белким разбереш какво е подарил на света.
От темата за Хувъра те подозирам, че си дълърче или замесен с тия китайски боклуци, но не намесвай патриотизма - каква индустрия бе човеко един "завод" на един престъпник. Айде поне да се произвеждаха някакви коли, които си струва да дискутираме, а то това е пародия на автомобил. Правете му фотосесии, радвайте се на "офроуда", но не го ползвайте тоя леген за събуждане на любовта към родното.
Екстри имали, какви екстри, конкурентни на Лада 2107 - може би да. Какво е от класа на тия автомобили, обезшумяване, комфорт, сглобка, качество, возия или динамика/разход. Това, че ползват двигатели от студената война сигурно е повод за гордост.
Индустриализация .. ами купи си хладилник Либхер правен в Пловдив, бельо от магазин Мадара - под 1001 бани или не яж в МакДоналдс/КФЦ/Събуей, защото храната е вносна.
"не могат да направят и една десетохилядна в насока подобрение на тая държава, и не са и направили, съответно"
Това много ми хареса, като гледам кОлтурата ти със сигурност си направил и ще направиш много повече от мен, което ме радва.
Мани ги тия форумни разбирачи, надали в Румъния са ходили, надали са чували за техните прокурори или пък хич не е вероятно да следят как тия мамалигари усвояват еврофондове. Апропо, веднъж чичо ми прати картичка от Румъния и видях един замък, много готин, близо до Синая - надявам се някой ден да си купя нов леген от Литекс мотърс и да си разходя бедния род до там.
Почети малко за Мъск, не искам да ти развалям кефа от наученото, белким разбереш какво е подарил на света.
От темата за Хувъра те подозирам, че си дълърче или замесен с тия китайски боклуци, но не намесвай патриотизма - каква индустрия бе човеко един "завод" на един престъпник. Айде поне да се произвеждаха някакви коли, които си струва да дискутираме, а то това е пародия на автомобил. Правете му фотосесии, радвайте се на "офроуда", но не го ползвайте тоя леген за събуждане на любовта към родното.
Екстри имали, какви екстри, конкурентни на Лада 2107 - може би да. Какво е от класа на тия автомобили, обезшумяване, комфорт, сглобка, качество, возия или динамика/разход. Това, че ползват двигатели от студената война сигурно е повод за гордост.
Индустриализация .. ами купи си хладилник Либхер правен в Пловдив, бельо от магазин Мадара - под 1001 бани или не яж в МакДоналдс/КФЦ/Събуей, защото храната е вносна.
"не могат да направят и една десетохилядна в насока подобрение на тая държава, и не са и направили, съответно"
Това много ми хареса, като гледам кОлтурата ти със сигурност си направил и ще направиш много повече от мен, което ме радва.
Мани ги тия форумни разбирачи, надали в Румъния са ходили, надали са чували за техните прокурори или пък хич не е вероятно да следят как тия мамалигари усвояват еврофондове. Апропо, веднъж чичо ми прати картичка от Румъния и видях един замък, много готин, близо до Синая - надявам се някой ден да си купя нов леген от Литекс мотърс и да си разходя бедния род до там.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ганьооо, ганьо
Дай да се обединим и да си вземем заедно един китайчески джип да си оправим имиджа на европейци
Преди бая години имаше една реклама - "избора на реалиста - нова лада"
ВзЕми
Имам един познат дето свири на мандолина и ще отидем в "С бъклица и дрян" ,
да посвирими и да подкрепим българското производство като патриоти ...
Нищо, че няма нищо общо с производство и българско
Няма такова нещо като нормален богат човек
Всеки решава за кво да си харчи парите според мераците си ... Другото е снобария!
Успех с Кавала
може и да не е лош, но не му е мястото в БМВ форума,
не разбирам защо толкова упорито държите да го пробутвате заедно с колегата с нестабилната 46-ца ...
Грейт Уол нямат ли си форум

Дай да се обединим и да си вземем заедно един китайчески джип да си оправим имиджа на европейци

Преди бая години имаше една реклама - "избора на реалиста - нова лада"

Демирев написа:Ще ти купя на теб специално тъпан от най-големите!
ВзЕми

Имам един познат дето свири на мандолина и ще отидем в "С бъклица и дрян" ,
да посвирими и да подкрепим българското производство като патриоти ...
Нищо, че няма нищо общо с производство и българско

Механджията написа:второ, колегата Немо по-горе ясно е описал мисленето на нормален богат/заможен/с възможности човек - вторият му пример.
Няма такова нещо като нормален богат човек

Всеки решава за кво да си харчи парите според мераците си ... Другото е снобария!
Успех с Кавала

не разбирам защо толкова упорито държите да го пробутвате заедно с колегата с нестабилната 46-ца ...
Грейт Уол нямат ли си форум

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Демирев написа:Викаш мазохисти са тези с колите с пет години гаранция - а тези със 10 годишните на 400 000 км. за същите пари са гении?
ДА!!!
Без малко да си абсолютно прав, ако не беше иронията...
Казвам го като човек, който е карал чисто нов Грейт Уол - в другата тема, дето пак се беше превъзбудил преди няколко години, обясних защо.
Ако някой е решил да си купува такъв та*ак, мога да се повторя, за да го разубедя и да му спестя мъките с тоя кенеф...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Демирев
- ентусиаст
-
Не мога да се "превъзбудя" - нито от Грейт Уол Хувър - нито от Дачия Дъстър. Ясно е че не са нищо особено...на нивото на Шевролет Нива продаван само в Русия са.
Но за съжаление няма нищо конкурентно с гаранция дори и 2г.
Може сами да видите че другите мааалко по-качествени конкуренти на Хавал и Дъстър 4х4 - като Шкода Йети и Кия Спортейдж отлитат към 50 000 лв....същите пари са и Рено Каджар и новата Сузики Витара 2016-та.
Но за съжаление няма нищо конкурентно с гаранция дори и 2г.
Може сами да видите че другите мааалко по-качествени конкуренти на Хавал и Дъстър 4х4 - като Шкода Йети и Кия Спортейдж отлитат към 50 000 лв....същите пари са и Рено Каджар и новата Сузики Витара 2016-та.
Последна промяна Демирев на 16 Окт 2015, 11:00, променена общо 1 път
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4