Ще подкрепите ли подписката за референдум на Слави Трифонов
Модератор: Общи модератори
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Ще подкрепите ли подписката за референдум на Слави Трифо
Ако се стигне до референдум, то няма да трябва да кажете едно голямо ДА, за всички въпроси или НЕ, а ще има възможност за всеки въпрос по отделно.
Аз лично подкрепям 3 от 6те въпроса.
Първия - Не, защото "те всичките са един дол дренки" и няма как да ги познавам всичките лично.
Втория - Да
Третия - Да.
Четвъртия - Не, защото не съм особено за идеята, някой да отиде с един таблет да кажем в гетото и срещу 20лв да цъкнат по едно копче тъмните. Също така винаги има опасност от хакерска атака или пък слоупотреба с илчни данни.
Петия - Да.
Шестия - пак като с първия, няма как да ги познавам всичките
Тия глупости как, шоумен да ни управлява не са сериозни... Първо, сега ни управлява бивш пожарникар/бодигард и второ никъде не се е появявал той, използва телевизията и възможността да лансира идеята и виждаме, че има сериозна подкрепа. Също така поне 3 от въпросите са доста сериозни и наложителни според мен.
Аз лично подкрепям 3 от 6те въпроса.
Първия - Не, защото "те всичките са един дол дренки" и няма как да ги познавам всичките лично.
Втория - Да
Третия - Да.
Четвъртия - Не, защото не съм особено за идеята, някой да отиде с един таблет да кажем в гетото и срещу 20лв да цъкнат по едно копче тъмните. Също така винаги има опасност от хакерска атака или пък слоупотреба с илчни данни.
Петия - Да.
Шестия - пак като с първия, няма как да ги познавам всичките

Тия глупости как, шоумен да ни управлява не са сериозни... Първо, сега ни управлява бивш пожарникар/бодигард и второ никъде не се е появявал той, използва телевизията и възможността да лансира идеята и виждаме, че има сериозна подкрепа. Също така поне 3 от въпросите са доста сериозни и наложителни според мен.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ако има референдум, задължително ще гласувам. Като pimpo, само че с ДА за електронното. Доколкото бях чел, гласуването ще става с електронен подпис. Това не се "хак-ва" ей така.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
k.milanov написа:Първия - Не, защото "те всичките са един дол дренки" и няма как да ги познавам всичките лично.
може да се окаже, че произволен избор е по-добре от такива дето се избират да са в листата точно щото се познават

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Мисля, че има някакво объркване по първата точка. Смисъла на предложението е, че от всеки мандатен район се избира един депутат, като и в момента страната е разделена на мандатни райони, но освен мажоритарно избираните се избират и пропорционално ( тоест с партийни листи). Предложението е да отпаднат партийните листи. Така, че забележките, че някой не познава всички депутати е неуместно. Не, че с това нещо ще се промени по отношение на избирателите.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Аз също искам да се съберем пред парламента и да им разкажем играта, само кажете кога
но на всички е ясно, че това никога няма да стане. Също искам и президентска република - отново никога няма да стане, искам и партиите да не са зависими от фирми, практиката обаче показва, че и при 12 и при 24лв за гласоподавател все са зависими, поне да не държат някакви милиони левове на влог от субсидиите (ГЕРБ), та същите тези пари се използват и за купуване на гласове и за всякакъв друг вид пропаганда
т.е. всичко, което искаме е хубаво, но няма никаква надежда да се случи в близко бъдеще - нито има кой да го предложи, нито кой да го подкрепи.
Сега поне се прави някакъв опит за промяна, нищо че е предложена от шоумен или човек, който не харесвате. Мисля, че си заслужава да се подкрепи, пък после ще им гледаме сеира в парламента т.е. извинията с които няма да има референдум.
И нали знаете всеки народ си заслужава управляващите

т.е. всичко, което искаме е хубаво, но няма никаква надежда да се случи в близко бъдеще - нито има кой да го предложи, нито кой да го подкрепи.
Сега поне се прави някакъв опит за промяна, нищо че е предложена от шоумен или човек, който не харесвате. Мисля, че си заслужава да се подкрепи, пък после ще им гледаме сеира в парламента т.е. извинията с които няма да има референдум.
И нали знаете всеки народ си заслужава управляващите
Колкото до Марешки, да сложиш точка за аптеките и бензина си е чист популизъм. Преследва частни интереси прикрит зад няколко позитивни точки. Както се казва - прах в очите на хората. Как не добави и една точка за пенсии от 1000лв и всичко щеше да е ОК.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
© написа:Сега поне се прави някакъв опит за промяна, нищо че е предложена от шоумен или човек, който не харесвате. Мисля, че си заслужава да се подкрепи, пък после ще им гледаме сеира в парламента т.е. извинията с които няма да има референдум.
Да, колкото и да не ми харесва източника ... не е лошо да се разбута малко кошера ...
© написа:Как не добави и една точка за пенсии от 1000лв и всичко щеше да е ОК.
Сигурно го е страх, че ще навлезе в територията на Волен и ще му дойдат на гости с Чуколов

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
pimpo написа:Аз ще подкрепя подписката, защото смятам че това, макар и да е попупизъм, все пак е стъпка в правилната посока.
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
- НЕ. От една страта какво по едстествено в 21 век?! Но от друга, ми е ясно че електронен вот се манипулира много по-лесно. Вместо да се подправят протоколи, бюлетини и кво ли не, просто един хакер ще взема едни пари и ще пипне 2 реда сорс код. Този хакер, освен това, ще може и да наруши тайната на вота и да докладва на заинтересованите лица кой как е гласувал, което пък е много добра проверка за корпоративния вот, да не би някой избирател да е кривнал от правия път.
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
- НЕ. И на мен ми свиди да даваме по 12лв на глас, но ако даваме по 1, то тогава партиите ще станат още по зависими от кръговете от фирми който ги хранят. А нали уж от това се стремим да избягаме. Ще го сравня с едно дете и неговите джобни. Ако му отрежете джобните, то ще започне да краде, но няма да спря да си купува закуски нали ?
Само да вметна някои мои разсъждения за точка 4.
Електронно всичко може да се смени прави сте, също така някой може да отиде в гетото с таблет и да събира срещу 20 лв. гласове, НО...
1. Българите които не си продаваме гласовете сме повече от тези които си го продават. Българите в чужбина ще имат лесен начин да гласуват в удобно за тях време.
2. Нагласянето на елетрони избори не може да се направи еднолично в полза на една партия. Регулацията на системата не се прави от властимащата партия

3. Електронното гласуване може много по-лесно да се контролира да не се мами и лъже.
4. Не си представяйте, че това ще бъде нещо от сорта да влезнеш да си въведеш ЕГН-то и да се гласува... Най-вероятно ще се използва електронен подпис

И двата аргумента ви водят да гласувате от страх(да не ви прецакат), а не от разум(да се променят нещата).
Гласувайте за промяна. Ако не променим нещо, ще получаваме абсолютно същите резултати. (както някой колега спомена горе).
- TNT
- младши ентусиаст
-
vlad0 написа:4. Не си представяйте, че това ще бъде нещо от сорта да влезнеш да си въведеш ЕГН-то и да се гласува... Най-вероятно ще се използва електронен подпис![]()
Ако хакнат електронния подпис, трябва да затворят бая банки по света

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Слабото място на електронното гласуване е човешкия фактор. Така, че ще е поне толкова сигурно колкото хартиеното. Целта му най-вече е да се даде възможност на повече хора да гласуват. Не мисля, че някой твърди, че ще се решат всички проблеми с него. Ако твърди значи не знае за какво говори. Освен това с електронното гласуване може да провериш дали наистина гласа ти е отчетен. Не знам какво толкова се драматизира около него. Твърдо за съм аз.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Колко човека имат електронен подпис, да задам този въпрос би било логично?
А от друга страна, ЗАЩО трябва избягалите от България да имат право на глас?
Те не са тук, те са избягали и не искат да се връщат, защото е по хубаво там. Каква реална преценка над нещата имат хората не стъпвали в държавата от 5-10 години? На каква база могат те да вземат решение за коя партия да гласуват? Я от някой познат, я от роднина каквото им подшушне, защото като не живееш в една държава не можеш да имаш пряк досег до случващото се, медиите не са вариант.
Те не са тук, те са избягали и не искат да се връщат, защото е по хубаво там. Каква реална преценка над нещата имат хората не стъпвали в държавата от 5-10 години? На каква база могат те да вземат решение за коя партия да гласуват? Я от някой познат, я от роднина каквото им подшушне, защото като не живееш в една държава не можеш да имаш пряк досег до случващото се, медиите не са вариант.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Защото огромна част от тях ще се върнат.Защото парите,които пращат тук,са огромна част от жалкото ни БВП.Защото имат милион пъти повече право и разумна преценка от автобусите от Турция и платения глас на орките..k.milanov написа:Колко човека имат електронен подпис, да задам този въпрос би било логично?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
k.milanov написа:Колко човека имат електронен подпис, да задам този въпрос би било логично?
Доколкото знам няма да е задължително електронното гласуване. Като искаш да гласуваш електронно - ще си изкараш и подпис. В пъти по-лесно е, отколкото да се бият ХХХХкм до някоя избирателна секция.

Bogat-Beden написа:Защото имат милион пъти повече право и разумна преценка от автобусите от Турция и платения глас на орките..

..Bayerische Motoren Werke..

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Да да ... тя идеята е да се манипулират по-лесно, а не като сега цирковете с чувалите. Не че не минават безнаказано и сега

Ubi dubium, ibi libertas