Избор на домашно кино

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Избор на домашно кино

Мнение от cod-cdbp » 25 Ное 2015, 14:47

seimo написа:Имах възможност наскоро да преслушам една система за домашно кино Пайнер и то за около 1500лв и останах изумен колко зле свири това нещо за тези пари представям си тези по 2-300лв каква пародия ще са. Вместо да се занимавате с тия ширпотреби по-добре влезте в някой специализиран аудио форум има описани всякакви проекти от-до. Едно че ще ви излезе по-евтино друго че звука ще е класи над всичко което се продава по технополиси/маркети и други подобни.

и аз съм споделял същото мнение преди, но на хората не им се занимава просто ;)

Иначе гледал съм филми през ламповия - еми няма такъв звук от някакви домашни "кина" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 25 Ное 2015, 16:15

bum_bum написа:
Сладур1 написа:Аз препоръчвам да е с повече мощност, примерно от 800 вата нагоре.

А аз бих препоръчал да е с повече качество и вярно предаване на звука.

От опит мога да кажа, че няма по-противно нещо от съсед с новозакупена система за 500лв от Тяхномаркет въобразил си че има някаква невиждана и ункална мултимедия. Която на всичкото отгоре задължително трябва да бъде чута и от всички останали съседи.

И веднъж завинаги запомнете-бас, който усещаш в червата не говори за качество!

Дано повече хора запомнят това мнение :bchug: :bchug:
Трябва да се наблегне на качеството а не на мощността :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Ное 2015, 18:36

hpnotic2 написа:Миналата седмица чух CANTON https://www.canton.de/en/home-cinema/5. ... movie-3050 Такова, но с още 2 колони. Нещо страшно, но и цената му е страшна :d Иначе, един приятел има Philips (модел, който го няма вече) и мога да кажа, че са доста добри.

Аз имам колони Кантон. Друг модел и клас са, но явно всеки производител си има идея как трябва да звучи една колона. Преди да ги купя слушах най-различни и тези най-много ми допаднаха на вкуса.

Избора на музика става със слушане на нещата, които можем да си купим според бюджета.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Дек 2015, 23:31

Тоя следобед се разходих из Технополис, че имах дупка в графика и тая колонка ми грабна вниманието :mrgreen:
Искам да се допитам до вас и тези, които са по на ти с тоците/електрониката, че аз с тая материя съм много скаран :mhihi: какво ви е мнението?

Питам, защото уж е Philips и до сега нещата, които съм притежавал с тази марка съм оставал доволен /визирам техниката им от преди години..сега не знам как са/..

А и става дума за малко по-сериозна сума, та просто реших да попитам и не искам да хвърлям пари на вятъра.. :) :bchug:
Идеята ми е това да е основният източник, а след известно време да се добавят и колонки по ъглите на помещението/коридорите и т.н., които да са свързани към нея.

п.с - малко встрани от темата
някой има ли идея как стои въпроса с озвучението в банята? Искам да си "вградя" в стените, ако може така да се изразя? Какви трябва да търся, че да издържат на влага?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна doomy525 на 11 Дек 2015, 23:37, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2015, 23:37

Аз най-малкото като дизайн само като го погледна не бих си поставил това извънземно в стаята пък какъвто и ще звук да има.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Дек 2015, 23:39

Така е, аз също не ми харесва много дизайна, но той ще е замаскиран и като цяло скрит, а чрез други колони ще се разпространява из помещенията, в които искам да има озвучение. Въпроса ми е отправен дали си заслужава хилядарката? Нито кабели ще се виждат, нито нищо просто характеристиките ме интересуват.

Поправих си мнението като добавих друго мое желание, та ще се радвам, ако можеш да помогнеш с някаква идея, както и на всеки отзовал се колега :)

:bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Дек 2015, 0:01

Frequency response 60 Hz - 16kHz

Какъвто му е вида, такова ще му е и свиренето явно. :mhihi: Все едно си си натъпкал ушите с памук. По принцип такива много в едно неща не са качествени. Начина да го направиш е да си вземеш ресивър и после да си добавяш колонки щом искаш. В Продавалника примерно има Денон 3312, което приличен клас ресивър за 800лв. Вързваш си го с Интернет, компютъра, телевизора, добавяш колонки и се кефиш. Може да си слушаш музика от телефона с еърплей или с усб-то. Поддържа зони и можеш да си пускаш различна музика в банята и т.н..

С акустиката, която ще имаш в банята не виждам смисъл да купуваш колони, щото не са и евтини тези по-специалните. По-добре си сложи някакъв транзистор там за 50лв :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Дек 2015, 16:56

bum_bum написа:Избора на музика става със слушане на нещата, които можем да си купим според бюджета.

Ето това е... Всеки си чува различно. Характеристиките на хартия са само някаква много генерална отправна точка. Винаги преди да се купи музика трябва да се чуе защото всичко е субективно. Защото има музики дето свирят хубаво и има такива дето за 1/3 от цената им свирят по хубаво за нечие ухо.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Дек 2015, 22:12

Видях го днес в Техномаркет това НЛО. Гаден звук както и предполагах. Не си струва парите. :nono:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Дек 2015, 22:00

аз лично при така поставената ситуация бих си взел един мъничък денон (avr-s510bt) или онкйо (tx-sr333) 5.1 или ако имам пари 7.1 и бих използвал двете най-големи колони които имам в къщи за ляво и дясно, а центъра и съраунд колоните бих взел някакви мънички евтини колонки. така ще имаш "отворена" система която можеш да ъпгрейдваш с времето (било то като усилватели или колони) и да спреш като ти хареса звука. аз лично мисля, че дори тези бръмбъзъци- усилватели са повече от необходимото за едно нормално домашно кино.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Дек 2015, 22:35

Преди известно време влязохме с жената (акустичен музикант), на майтап в магазина на Денон на Раковски.
Реших да видя, накъде да бутам домашното аудио откъм звуково усещане и да си сверя часовника, макар и минимално с върховете на ширпотребата.
Послушахме едни тонколони, втори трети като цените бяха все четирицифрени. Последните (най-скъпите разбира се) имаха вече приличен звук, като отявлено си личеше в записите, които предоставяха от магазина, че ниските честоти са подчертани, дори в повече. За щастие колата беше паркирана наблизо и след минутка, вече звучеше балансиран звук, който не думкаше и беше на някакво прилично качествено ниво.

Така, че личният ми съвет е - подбрани записи на диск в джоба, когато избирате.
И винаги имайте предвид, че в магазина и вкъщи акустично погледнато нещата са коренно различни.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата