Tesla

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Tesla

Мнение от alx » 23 Ное 2015, 20:02

карах една 5 дена. на мене отвътре ми хареса. отвън ми е малко стил началото на 90-те поне на мене.

не ми хареса като динамика и като усещане. ако и да е доста бърза. така че - не я виждам да ми седи в гаражите.

може би съм старомоден.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 23 Ное 2015, 20:29

Днес "казаха" по средствата за масова дезинформация, че всичките около 90 000 бр. продадени теслИ към днешна дата са привикани на сервизна акция, заради проблем с колана на шофера :paranoid:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Ное 2015, 1:11

Alek_SV написа:С каталожните данни си се пообъркал горе ... специално за 3.1 сек.
Лятото карах зад едно S 85d 30 мин на планински път . Ускорява впечетляващо и звука от ел мотора е :) футурустичен .
Отпред ми грознее доста теслата и няма достаточно ел станции да се ползва в повечето държави , но го виждам ... следващата може и да ми е хибридна 8)

Не съм :) така е по техни данни от сайта на тесла https://my.teslamotors.com/models/desig ... e=homepage
На quarter drag (1/4 миля състезание) се справя с някои модели на ламбо, ферари и макларън, a е седан :lol: https://youtu.be/cv3zYzl0kMQ?t=21

Те и данните са 0 до 100км, след това издиша срещу другите суперколи ;) и за управлението има доста критики че е "меко", но все пак това са първите коли на нова марка дето иска да разчупи статуквото. Тепърва ще си изчистват слабите места и детските болести, те вече веднъж са ги "привиквали" за добавяне на допълнителна защитна плоча на батерията.

Обаче политиката им за продаване на коли директно е нетипична, не се знае как ще повлияе, без оторизиран сервиз доста хора биха се отказали.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Ное 2015, 8:46

k.milanov написа:Силно впечатлен съм от това, че в колата присъства лукса,

Чак пък лукс... Не бих казал. Освен ако 15 инчовия телевизор не се счита за лукс.

За мен тая кола има само един плюс - ниския разход.
Но като се има предвид ценовия и клас, едва ли разхода е най-важния критерий на клиентите и при избор.

Ако можех да си го позволя бих си я купил за градска кола, но ще е извън челната петица в гаража ми :lol:
За извън града просто не става, колкото и да ми се дразни Илков ;)
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Ное 2015, 9:44

drago_pavlov написа:колкото и да ми се дразни Илков ;)

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

хаха, зорлем ме караш да пиша в тая тема ...

Мен да ти кажа дали става или не Теслата и за какво ми е все тая.
Има доста хора дето ги ползват извън града, ама ако ти кажеш - не става :paranoid:

Истината е, че към момента дори и Тесла като всички електромобили е за хора със специфични нужди и възможности ...

Смятай - гараж, конкретен маршрут (за предпочитане предвидим сравнително) и места за зареждане.
Това дори и в развитите страни, за у нас няма смисъл да се коментира, че дупката е тотална като със всичко ...

Теслата има доста смисъл за някои хора на някои места ... колкото и да ми се дразни Павлов :winky: :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Ное 2015, 13:18

Да кажат колегите ,които са в Норвегия.Там доколкото разбрах втора ръка са по-скъпи от новите,защото се чака много (както ладите у нас навремето :lol: )
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 25 Ное 2015, 1:58

Bogat-Beden написа:Да кажат колегите ,които са в Норвегия.Там доколкото разбрах втора ръка са по-скъпи от новите,защото се чака много (както ладите у нас навремето :lol: )

на старите им се вдигнаха цените щото сега ги изкупуват на едро от Дания,където след нова година Теслата минава в графа нормален автомобил и няма да има облекчение в цената.демек ще стане с около 700к крони по скъпа :mhihi: с други думи ако имаш тесла ся е момента да я лъзнеш на пазара в Дания.моя бос си продаде неговата с 2к евро отгоре на някъв дето беше купил 15 тесли. и тва без да я мислил да прави пари от нея,просто си поръча новата дето е 4х4. Иначе тука спокойно може да си я караш където искаш,има зарядни на всякъде и са безплатни.
Но за мен е голямо дърво тая кола :D
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 25 Ное 2015, 21:50

Държавата заделя 1 млн. лв. за електромобили на чиновници, за да дават добър пример

http://www.dnevnik.bg/zelen/stil_na_jivot/2015/11/25/2656196_durjavata_zadelia_1_mln_lv_za_elektromobili_na/?ref=rss

Богатите руснаци се молят Tesla да "открие" Русия

http://www.investor.bg/novini/346/a/bogatite-rusnaci-se-moliat-tesla-da-otkrie-rusiia-198188/

:mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Ное 2015, 22:40

Тъй като автомобилите не се продават в Русия, той плаща 12 000 долара за полет до САЩ от Москва и още 50 000 долара за митнически такси.

Жив да го оплачеш, щом може да си позволи да си изпрати колата със самолет, вместо със контейнер :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 26 Ное 2015, 0:10

Вътре е с бутони от няколко модела Мерцедес, и целия салон е сглобяван в час по трудово.Мексиканска работа.Готина е, но да си я караш в Щатите, тука няма как да си спокоен с тая кола.
И само да кажа, за Koenigsegg Trevita , че всъщност Trevita са 3 бели CCXR-a, които са бързи, но за пример можеше да дадеш Agera.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 27 Ное 2015, 19:57

magareto_yori написа:
Bogat-Beden написа:Да кажат колегите ,които са в Норвегия.Там доколкото разбрах втора ръка са по-скъпи от новите,защото се чака много (както ладите у нас навремето :lol: )

на старите им се вдигнаха цените щото сега ги изкупуват на едро от Дания,където след нова година Теслата минава в графа нормален автомобил и няма да има облекчение в цената.демек ще стане с около 700к крони по скъпа :mhihi: с други думи ако имаш тесла ся е момента да я лъзнеш на пазара в Дания.моя бос си продаде неговата с 2к евро отгоре на някъв дето беше купил 15 тесли. и тва без да я мислил да прави пари от нея,просто си поръча новата дето е 4х4. Иначе тука спокойно може да си я караш където искаш,има зарядни на всякъде и са безплатни.
Но за мен е голямо дърво тая кола :D

в Дания се срещат доста често вече.
мисля, че е важно да се знае какъв живот може да се очаква от колата за да се направи сметка дали е икономически изгодно. какво покрива гаранцията и за колко време/пробег. освен това и евентуална продажба след време.
иначе станции за зареждане вече има на много места и не е проблем това.
в Дания в момента употребяваните започват от около 600к крони.

за момента, не ми се вижда като по-добра алтернатива от кола с дизелов двигател, за средно 150-200км пробег на ден.

иначе на мен лично ми харесва доста, даже и дисплея ми харесва, но ако имах възможността, не бих я купил.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата