Избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Re: Избор на лаптоп

Мнение от JOTTO_DEL » 25 Ное 2015, 19:45

Ето този тествам от 1 месец http://ardes.bg/laptop/HP+250+G3+Intel+Core+i5-65662 и за парите едва ли може да вземеш по-добро за браузване и филми. Има си i5+4GB RAM+500GB HDD за 729лв. си е оферта. ;)
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 25 Ное 2015, 20:16

В Ардес и като цяло в по-специализираните магазини за компютри (не-веригите техно...) обслужването е по-добро, както и следгаранционното обслужване. В технотата не разчитай на читава консултация или кой знае кво обслужване.. Емаг също избягвам за по-скъпи неща. Лятото последно купувах едно Леново от висок клас уж от техномаркет, не ми дадоха да го видя (нямаше точно този модел изложен, само етикета), само при покупка можело :kuku: Добре, че го бях проучил добре модела и знаех какво купувам, но въпреки това срещнах арогантно поведение. Но само там беше намален с 200 лв и се примирих :mhihi:
А относно марката, всеки май си хвали своето.. Ползвам едно леново от 2 години от ниския клас, но с най-скъпите компоненти (поне тогава така беше). Мислех си, че корпуса му е зле, но като разцъках еквивалентна серия на Асус и видях как скърца и бие на кухо, а и екрана вадеше странни цветове моя вече ми се вижда идеален... Принципно съм фен на Тошиба, 8 години ползваме 2-ма човека един жеУезен лаптоп всеки ден като десктоп и чак преди няколко месеца почна да му отказва десния бутон на тъчпада :lol: За модерните тошиби не мога да кажа нищо, но с едни и същи компоненти вървят една идея по-скъпи от еквивалентни леновота и асуси/ейсъри...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 26 Ное 2015, 0:40

JOTTO_DEL написа:Ето този тествам от 1 месец http://ardes.bg/laptop/HP+250+G3+Intel+Core+i5-65662 и за парите едва ли може да вземеш по-добро за браузване и филми. Има си i5+4GB RAM+500GB HDD за 729лв. си е оферта. ;)

Този по параметри,не виждам с какво е по-хубав от моя за няма и 550 лева (малко по-напред в темата).Това го казва човек,дето не разбира много,ама гледа числа и се чуди. :mhihi:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 26 Ное 2015, 1:10

TNT написа:
Сладур1 написа:трябва ли да бягам от някоя марка, по принцип съм резервиран към Леново.

Точно това щях да ти предложа :mhihi: 3 години нямам проблеми, батерията е желязна. Цените в сайта им са добри, особено с 5% отстъпка за ученици/студенти (все ще намериш някой, ако няма в къщата). Мен лично ме бяха предупредили, че в големите вериги сменяли компоненти с по-евтини (примерно по-евтина марка хард).

Не се колебай за Леново колега.. ;)

kwot написа:Здрасти, лаптопа който си посочил бива, но за тези пари бих търсил нещо с 4 ядра от 2.0ghz нагоре и видеокарта по-мощна от Intel Integrated Graphics. Евентуално R5 Radeon или Geforce 7 или 8ма серия. Също е добре батерията да е 6 клетъчна. Общо взето големината на харддиска ти е последната грижа, лесно може да се замени с по-голям, а и едва ли ще е нужно. Ако се напънеш до горната граница на бюджета, ще си по-доволен.

За тези пари 4 ядрен от 2.2 ghz нагоре успех :mhihi:

По темата :
http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabo ... x-001.html
По хубаво от това за тези пари ...не мисля :)
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 26 Ное 2015, 8:35

SPEED_GABROVO написа:
JOTTO_DEL написа:Ето този тествам от 1 месец http://ardes.bg/laptop/HP+250+G3+Intel+Core+i5-65662 и за парите едва ли може да вземеш по-добро за браузване и филми. Има си i5+4GB RAM+500GB HDD за 729лв. си е оферта. ;)

Този по параметри,не виждам с какво е по-хубав от моя за няма и 550 лева (малко по-напред в темата).Това го казва човек,дето не разбира много,ама гледа числа и се чуди. :mhihi:

Ще има и да се чудиш още много щом не правиш разлика между i5(макар и с U) и Celeron. :dunno:
Щом няма да се ползва за тежък софтуер и игри, най-логично е да се гледа възможно по-добър процесор и повече РАМ. РАМ винаги може да добавиш ако не достига, но процесор на лаптоп да смениш е почти невъзможно, а и не е рентабилно.
Препоръчах ти този, защото го ползвам от един месец и за тази цена няма как да намериш друг с i5-ца. Другия вариант е i3+8Gb RAM, но просто за тези пари ще е такова без FullHD екран, SSD, добро видео и т.н. ;)
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 26 Ное 2015, 19:15

@Maxmadness от 650лв до 900 лв колко е разликата. Да не се отплесваме толкова все пак.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

п.п. А някой знае ли как стои въпроса с уиндоуса. Защото лаптопа ще пътува за Англия. Възможно ли е да се разбере, че не е платен и да се глоби собственика.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 06 Дек 2015, 14:08

Взех един Асус, за 660 лв. С четири ядрен процесор Пентиум, 4 гб рам, 1000 гб твърд диск и външна видео карта Nvidia. Направо си е перфектен за парите си.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Предишна

Назад към Извън Темата