Избор на лаптоп
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Re: Избор на лаптоп
Ето този тествам от 1 месец http://ardes.bg/laptop/HP+250+G3+Intel+Core+i5-65662 и за парите едва ли може да вземеш по-добро за браузване и филми. Има си i5+4GB RAM+500GB HDD за 729лв. си е оферта. 

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
В Ардес и като цяло в по-специализираните магазини за компютри (не-веригите техно...) обслужването е по-добро, както и следгаранционното обслужване. В технотата не разчитай на читава консултация или кой знае кво обслужване.. Емаг също избягвам за по-скъпи неща. Лятото последно купувах едно Леново от висок клас уж от техномаркет, не ми дадоха да го видя (нямаше точно този модел изложен, само етикета), само при покупка можело
Добре, че го бях проучил добре модела и знаех какво купувам, но въпреки това срещнах арогантно поведение. Но само там беше намален с 200 лв и се примирих
А относно марката, всеки май си хвали своето.. Ползвам едно леново от 2 години от ниския клас, но с най-скъпите компоненти (поне тогава така беше). Мислех си, че корпуса му е зле, но като разцъках еквивалентна серия на Асус и видях как скърца и бие на кухо, а и екрана вадеше странни цветове моя вече ми се вижда идеален... Принципно съм фен на Тошиба, 8 години ползваме 2-ма човека един жеУезен лаптоп всеки ден като десктоп и чак преди няколко месеца почна да му отказва десния бутон на тъчпада
За модерните тошиби не мога да кажа нищо, но с едни и същи компоненти вървят една идея по-скъпи от еквивалентни леновота и асуси/ейсъри...

А относно марката, всеки май си хвали своето.. Ползвам едно леново от 2 години от ниския клас, но с най-скъпите компоненти (поне тогава така беше). Мислех си, че корпуса му е зле, но като разцъках еквивалентна серия на Асус и видях как скърца и бие на кухо, а и екрана вадеше странни цветове моя вече ми се вижда идеален... Принципно съм фен на Тошиба, 8 години ползваме 2-ма човека един жеУезен лаптоп всеки ден като десктоп и чак преди няколко месеца почна да му отказва десния бутон на тъчпада

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
JOTTO_DEL написа:Ето този тествам от 1 месец http://ardes.bg/laptop/HP+250+G3+Intel+Core+i5-65662 и за парите едва ли може да вземеш по-добро за браузване и филми. Има си i5+4GB RAM+500GB HDD за 729лв. си е оферта.
Този по параметри,не виждам с какво е по-хубав от моя за няма и 550 лева (малко по-напред в темата).Това го казва човек,дето не разбира много,ама гледа числа и се чуди.

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
TNT написа:Сладур1 написа:трябва ли да бягам от някоя марка, по принцип съм резервиран към Леново.
Точно това щях да ти предложа3 години нямам проблеми, батерията е желязна. Цените в сайта им са добри, особено с 5% отстъпка за ученици/студенти (все ще намериш някой, ако няма в къщата). Мен лично ме бяха предупредили, че в големите вериги сменяли компоненти с по-евтини (примерно по-евтина марка хард).
Не се колебай за Леново колега..

kwot написа:Здрасти, лаптопа който си посочил бива, но за тези пари бих търсил нещо с 4 ядра от 2.0ghz нагоре и видеокарта по-мощна от Intel Integrated Graphics. Евентуално R5 Radeon или Geforce 7 или 8ма серия. Също е добре батерията да е 6 клетъчна. Общо взето големината на харддиска ти е последната грижа, лесно може да се замени с по-голям, а и едва ли ще е нужно. Ако се напънеш до горната граница на бюджета, ще си по-доволен.
За тези пари 4 ядрен от 2.2 ghz нагоре успех

По темата :
http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabo ... x-001.html
По хубаво от това за тези пари ...не мисля

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
SPEED_GABROVO написа:JOTTO_DEL написа:Ето този тествам от 1 месец http://ardes.bg/laptop/HP+250+G3+Intel+Core+i5-65662 и за парите едва ли може да вземеш по-добро за браузване и филми. Има си i5+4GB RAM+500GB HDD за 729лв. си е оферта.
Този по параметри,не виждам с какво е по-хубав от моя за няма и 550 лева (малко по-напред в темата).Това го казва човек,дето не разбира много,ама гледа числа и се чуди.
Ще има и да се чудиш още много щом не правиш разлика между i5(макар и с U) и Celeron.

Щом няма да се ползва за тежък софтуер и игри, най-логично е да се гледа възможно по-добър процесор и повече РАМ. РАМ винаги може да добавиш ако не достига, но процесор на лаптоп да смениш е почти невъзможно, а и не е рентабилно.
Препоръчах ти този, защото го ползвам от един месец и за тази цена няма как да намериш друг с i5-ца. Другия вариант е i3+8Gb RAM, но просто за тези пари ще е такова без FullHD екран, SSD, добро видео и т.н.

@Maxmadness от 650лв до 900 лв колко е разликата. Да не се отплесваме толкова все пак.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
п.п. А някой знае ли как стои въпроса с уиндоуса. Защото лаптопа ще пътува за Англия. Възможно ли е да се разбере, че не е платен и да се глоби собственика.
п.п. А някой знае ли как стои въпроса с уиндоуса. Защото лаптопа ще пътува за Англия. Възможно ли е да се разбере, че не е платен и да се глоби собственика.
Взех един Асус, за 660 лв. С четири ядрен процесор Пентиум, 4 гб рам, 1000 гб твърд диск и външна видео карта Nvidia. Направо си е перфектен за парите си.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2