проект: Столичани в повече, вече с винетка?
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: проект: Столичани в повече, вече с винетка?
Що бе, идеята е интересна... Първо в София, с после могат да я приложат и в други градове. А защо само в градове? Може и селата да я въведат тази такса... Тръгваш от София към Плевен (примерно) и след Ябланица на всяко село - цакаш. Златна Панега, Румянцево, Петревене, Луковит, Радомирци - на влизане и на излизане... Само така ще се оправи бюджета, няма друг начин.
Excellent! Steven is my name!
Пилев написа:Не че защитавам някого, но нека само да отбележа.
Няколко човека решили и предложили на Фандъкова нещо. Тя отказала и толкоз.
Специално тази "новина" не е мъдрена от политиците.
Но има политици, които да ги поканят и да ги изслушат с малоумните им предложения. И това вече е новина.
Колкото до това кой поддържал пътищата на София, ако си мислите, че е само от местни данъци ... То за това и Бургас цъфти, на фона на не гербовите градове. Но ще изпаднем пак в провинция vs София, а това е доста удобно и за нашите политици

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
k.milanov написа:Нямам абсолютно нищо против хората от по - малките градове и тяхното идване тук. Това е съвсем нормално и по цял свят е така. Не ме разбирайте погрешно. Просто не е правилно само Софиянци да плащат данъци за поддръжка на пътищата в София, защото не ги ползваме само ние.
Започнете да живеете официално в София, имайте адресна регистрация тук, пререгистрирайте си МПС-то, плащайте тука данъците си и няма да имате дертове.
Аз подкрепям. Не може аз да плащам ххх лв данък и ххх лв гражданска, а в същото време в някой общини данъците да са къде къде по - ниски и в крайна сметка да делим един и същ път.
Че то си е на оферта да плащаш данък в СФ - 140лв по евтин данък

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Borymeckata написа:Що бе, идеята е интересна... Първо в София, с после могат да я приложат и в други градове. А защо само в градове? Може и селата да я въведат тази такса... Тръгваш от София към Плевен (примерно) и след Ябланица на всяко село - цакаш. Златна Панега, Румянцево, Петревене, Луковит, Радомирци - на влизане и на излизане... Само така ще се оправи бюджета, няма друг начин.
Малко е, и винетка разбирасер и тол такса на магистралата

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
maxoyn написа:Аз предлагам да има и за различните квартали.
Може и за всяка улица.. и в коридора в блока може данък.. и данък въздух, щом дишаш плащаш, ако искаш може да не дишаш, няма да плащаш

Ееее момчета , ми крайно време си е за данък въздух ... дишахте , дишахте на аванта ... то не са трае вече ! 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Те на алчните еврей що са им широки ноздритем, защото въздуха е безплатен (още) 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Gqbriel написа:k.milanov написа:Нямам абсолютно нищо против хората от по - малките градове и тяхното идване тук. Това е съвсем нормално и по цял свят е така. Не ме разбирайте погрешно. Просто не е правилно само Софиянци да плащат данъци за поддръжка на пътищата в София, защото не ги ползваме само ние.
Започнете да живеете официално в София, имайте адресна регистрация тук, пререгистрирайте си МПС-то, плащайте тука данъците си и няма да имате дертове.
Аз подкрепям. Не може аз да плащам ххх лв данък и ххх лв гражданска, а в същото време в някой общини данъците да са къде къде по - ниски и в крайна сметка да делим един и същ път.
Че то си е на оферта да плащаш данък в СФ - 140лв по евтин данъкпри кола 190kw
Питаш ли в Плевен какво е..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
политиката и администрацията в тая държава е безнадеждно зле
https://www.youtube.com/watch?v=79V5YIqkHyc

https://www.youtube.com/watch?v=79V5YIqkHyc

..Bayerische Motoren Werke..

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Те ще вземат да го приемат това както и това за винетките го пуснаха леко и елегантно по медиите и хоп след 1 седмица беше прието.
Нито протестите, нито блокадите, нито нищо не бе отразено в медиите. Така, че се пригответе ....
Не съм запознат подробно с данъците по общини, но гарантирам, че данък в София и Перник е различен, но дори и да са по-високи данъците в някоя община отново наплива към София, не може да бъде съизмерим с наплива на хора и коли към който и да е друг град.
Най-добрия вариант е единен данък за всички общини и парите да се събират на едно място, НО тогава ще има още повече злоупотреби. Например има градове с преобладаващо ромско присъствие, което се сещате например колко данък плаща, колкото и ток, и вода и тн.
Нито протестите, нито блокадите, нито нищо не бе отразено в медиите. Така, че се пригответе ....
Kroki написа:Gqbriel написа:Че то си е на оферта да плащаш данък в СФ - 140лв по евтин данъкпри кола 190kw
Не съм запознат подробно с данъците по общини, но гарантирам, че данък в София и Перник е различен, но дори и да са по-високи данъците в някоя община отново наплива към София, не може да бъде съизмерим с наплива на хора и коли към който и да е друг град.
Най-добрия вариант е единен данък за всички общини и парите да се събират на едно място, НО тогава ще има още повече злоупотреби. Например има градове с преобладаващо ромско присъствие, което се сещате например колко данък плаща, колкото и ток, и вода и тн.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Асоциацията на индустриалците категорично опровергават този слух 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
k.milanov написа:Те ще вземат да го приемат това както и това за винетките го пуснаха леко и елегантно по медиите и хоп след 1 седмица беше прието.
Нито протестите, нито блокадите, нито нищо не бе отразено в медиите. Така, че се пригответе ....Kroki написа:Gqbriel написа:Че то си е на оферта да плащаш данък в СФ - 140лв по евтин данъкпри кола 190kw
150кв, до 5 години с катализатор в София данъка е 604лв, в Плевен е 798лв.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Разликата си я бива наистина, но всеки си прави сметката.
Предполагам, че ако имах пет или шест цифрена сума за нова или до 5годишна кола няма да са ми голям проблем 150-200лв.
При положение, че от догодина това са две винетки просто
Предполагам, че ако имах пет или шест цифрена сума за нова или до 5годишна кола няма да са ми голям проблем 150-200лв.
При положение, че от догодина това са две винетки просто

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Лелееее искам телефоните на дилърите им бее...
Искам и аз да пуша от т'ва... То не беше ракия, сланина и цигари, то не бяха съвети за здравословен начин на живот, сега пък това... яката работа трябва да е тоя шит!
Според мене трябва да постъпим по детски! На пук на всичко да не плащаме нищо! Няма пък бе! И като ни глобяват, пак няма да плащаме актовете, всички задружно... Да ги видим тогава какво ще направят. Те наистина само данък въздух остава да ни сложат и винетка за ходене от кухнята до спалнята... Тия съвсем са изчаткали...

Според мене трябва да постъпим по детски! На пук на всичко да не плащаме нищо! Няма пък бе! И като ни глобяват, пак няма да плащаме актовете, всички задружно... Да ги видим тогава какво ще направят. Те наистина само данък въздух остава да ни сложат и винетка за ходене от кухнята до спалнята... Тия съвсем са изчаткали...
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5