проект: Столичани в повече, вече с винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: проект: Столичани в повече, вече с винетка?

Мнение от Borymeckata » 03 Дек 2015, 14:31

Що бе, идеята е интересна... Първо в София, с после могат да я приложат и в други градове. А защо само в градове? Може и селата да я въведат тази такса... Тръгваш от София към Плевен (примерно) и след Ябланица на всяко село - цакаш. Златна Панега, Румянцево, Петревене, Луковит, Радомирци - на влизане и на излизане... Само така ще се оправи бюджета, няма друг начин.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 03 Дек 2015, 14:34

Цял един ден закъсняхте с темата :ok:

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Дек 2015, 14:42

Пилев написа:Не че защитавам някого, но нека само да отбележа.
Няколко човека решили и предложили на Фандъкова нещо. Тя отказала и толкоз.
Специално тази "новина" не е мъдрена от политиците.

Но има политици, които да ги поканят и да ги изслушат с малоумните им предложения. И това вече е новина.
Колкото до това кой поддържал пътищата на София, ако си мислите, че е само от местни данъци ... То за това и Бургас цъфти, на фона на не гербовите градове. Но ще изпаднем пак в провинция vs София, а това е доста удобно и за нашите политици :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Дек 2015, 14:55

k.milanov написа:Нямам абсолютно нищо против хората от по - малките градове и тяхното идване тук. Това е съвсем нормално и по цял свят е така. Не ме разбирайте погрешно. Просто не е правилно само Софиянци да плащат данъци за поддръжка на пътищата в София, защото не ги ползваме само ние.

Започнете да живеете официално в София, имайте адресна регистрация тук, пререгистрирайте си МПС-то, плащайте тука данъците си и няма да имате дертове.
Аз подкрепям. Не може аз да плащам ххх лв данък и ххх лв гражданска, а в същото време в някой общини данъците да са къде къде по - ниски и в крайна сметка да делим един и същ път.

Че то си е на оферта да плащаш данък в СФ - 140лв по евтин данък :mhihi: при кола 190kw
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 03 Дек 2015, 15:29

Borymeckata написа:Що бе, идеята е интересна... Първо в София, с после могат да я приложат и в други градове. А защо само в градове? Може и селата да я въведат тази такса... Тръгваш от София към Плевен (примерно) и след Ябланица на всяко село - цакаш. Златна Панега, Румянцево, Петревене, Луковит, Радомирци - на влизане и на излизане... Само така ще се оправи бюджета, няма друг начин.

Малко е, и винетка разбирасер и тол такса на магистралата :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 03 Дек 2015, 15:44

maxoyn написа:Аз предлагам да има и за различните квартали.

Може и за всяка улица.. и в коридора в блока може данък.. и данък въздух, щом дишаш плащаш, ако искаш може да не дишаш, няма да плащаш :mhihi: и винетка за тротоари и такса,че се разхождаш в парка :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 03 Дек 2015, 15:52

Ееее момчета , ми крайно време си е за данък въздух ... дишахте , дишахте на аванта ... то не са трае вече ! :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 03 Дек 2015, 16:02

Те на алчните еврей що са им широки ноздритем, защото въздуха е безплатен (още) :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Дек 2015, 16:12

Gqbriel написа:
k.milanov написа:Нямам абсолютно нищо против хората от по - малките градове и тяхното идване тук. Това е съвсем нормално и по цял свят е така. Не ме разбирайте погрешно. Просто не е правилно само Софиянци да плащат данъци за поддръжка на пътищата в София, защото не ги ползваме само ние.

Започнете да живеете официално в София, имайте адресна регистрация тук, пререгистрирайте си МПС-то, плащайте тука данъците си и няма да имате дертове.
Аз подкрепям. Не може аз да плащам ххх лв данък и ххх лв гражданска, а в същото време в някой общини данъците да са къде къде по - ниски и в крайна сметка да делим един и същ път.

Че то си е на оферта да плащаш данък в СФ - 140лв по евтин данък :mhihi: при кола 190kw

Питаш ли в Плевен какво е..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 03 Дек 2015, 16:31

политиката и администрацията в тая държава е безнадеждно зле :owned:
https://www.youtube.com/watch?v=79V5YIqkHyc :lol:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 03 Дек 2015, 16:52

Те ще вземат да го приемат това както и това за винетките го пуснаха леко и елегантно по медиите и хоп след 1 седмица беше прието.
Нито протестите, нито блокадите, нито нищо не бе отразено в медиите. Така, че се пригответе ....

Kroki написа:
Gqbriel написа:Че то си е на оферта да плащаш данък в СФ - 140лв по евтин данък :mhihi: при кола 190kw

Не съм запознат подробно с данъците по общини, но гарантирам, че данък в София и Перник е различен, но дори и да са по-високи данъците в някоя община отново наплива към София, не може да бъде съизмерим с наплива на хора и коли към който и да е друг град.

Най-добрия вариант е единен данък за всички общини и парите да се събират на едно място, НО тогава ще има още повече злоупотреби. Например има градове с преобладаващо ромско присъствие, което се сещате например колко данък плаща, колкото и ток, и вода и тн.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Дек 2015, 17:00

Асоциацията на индустриалците категорично опровергават този слух :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Дек 2015, 17:07

k.milanov написа:Те ще вземат да го приемат това както и това за винетките го пуснаха леко и елегантно по медиите и хоп след 1 седмица беше прието.
Нито протестите, нито блокадите, нито нищо не бе отразено в медиите. Така, че се пригответе ....

Kroki написа:
Gqbriel написа:Че то си е на оферта да плащаш данък в СФ - 140лв по евтин данък :mhihi: при кола 190kw

Не съм запознат подробно с данъците по общини, но гарантирам, че данък в София и Перник е различен, но дори и да са по-високи данъците в някоя община отново наплива към София, не може да бъде съизмерим с наплива на хора и коли към който и да е друг град.

Най-добрия вариант е единен данък за всички общини и парите да се събират на едно място, НО тогава ще има още повече злоупотреби. Например има градове с преобладаващо ромско присъствие, което се сещате например колко данък плаща, колкото и ток, и вода и тн.

150кв, до 5 години с катализатор в София данъка е 604лв, в Плевен е 798лв. :lol:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 03 Дек 2015, 17:21

Разликата си я бива наистина, но всеки си прави сметката.

Предполагам, че ако имах пет или шест цифрена сума за нова или до 5годишна кола няма да са ми голям проблем 150-200лв.

При положение, че от догодина това са две винетки просто :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 03 Дек 2015, 17:29

Лелееее искам телефоните на дилърите им бее... :smoke: Искам и аз да пуша от т'ва... То не беше ракия, сланина и цигари, то не бяха съвети за здравословен начин на живот, сега пък това... яката работа трябва да е тоя шит! :weed:

Според мене трябва да постъпим по детски! На пук на всичко да не плащаме нищо! Няма пък бе! И като ни глобяват, пак няма да плащаме актовете, всички задружно... Да ги видим тогава какво ще направят. Те наистина само данък въздух остава да ни сложат и винетка за ходене от кухнята до спалнята... Тия съвсем са изчаткали...
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата