Професионален фотоапарат?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Професионален фотоапарат?

Мнение от k.milanov » 05 Дек 2015, 18:08

При втора ръка огледален апарат задължително освен външно за видими следи от изпускане или друго е важно да се провери броя на навъртяните кадри, защото имат някакъв живот. Ниския клас апарати около 100 000 кадъра са уж гарантирани.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 06 Дек 2015, 17:59

Няма такава гаранция :!: на нито един апарат. Има тестове, които се правят с про апаратите, и се посочва, че до "..." кадъра е тестван без проблеми. Сменяни са затвори на някои апарати и на под 10к кадъра, последно канон 40д имаше проблемни бройки... за други не съм чувал.
Проблем е и самата проверка на броя кадри, особено за Канон, където се изисква специален софт.
При равни условия безогледалките ползват 2 цикъла на затвора за направата на един кадър, докато на дслр му е достатъчен един. С други думи безогледалните ползват 2 пъти повече затвора. А там никой се не притеснява за кадри :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Дек 2015, 22:44

Владо написа:Няма такава гаранция :!: на нито един апарат. Има тестове, които се правят с про апаратите, и се посочва, че до "..." кадъра е тестван без проблеми. Сменяни са затвори на някои апарати и на под 10к кадъра, последно канон 40д имаше проблемни бройки... за други не съм чувал.
Проблем е и самата проверка на броя кадри, особено за Канон, където се изисква специален софт.
При равни условия безогледалките ползват 2 цикъла на затвора за направата на един кадър, докато на дслр му е достатъчен един. С други думи безогледалните ползват 2 пъти повече затвора. А там никой се не притеснява за кадри :mhihi:

И 5D МК1 и 2 имат проблеми с огледалото или затвора, но това не ги прави лоши апарати ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 07 Дек 2015, 13:10

Не става изобщо дума че са лоши, даже много напротив :bowdown:
Понеже се изказаха притеснения за затвора, и работата му, за това постнах. Всъщност подмяната на затвор не е драма, даже ценово, но е неприятно да ти се случи. Пак казвам, че няма гаранция за работата му, особено на стар апарат. Но там удавяне, удари, неправилна работа с апарата, са също вероятни проблеми.
Огледалото рядко дефектира само по себе си, но виж, идиотска употреба е основния проблем там, особено Канон. И това е защото се слагат обективи, дето не са ЕОС , те идват по-навътре, огледалото ги изтресе, и после рев по форумите колко са лоши Канон :mhihi: ... но то менюъла е последната книга на земята, дето изобщо се чете :!:
Та избягвайте тая грешка :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 07 Дек 2015, 17:23

Владо написа:Не става изобщо дума че са лоши, даже много напротив :bowdown:
Понеже се изказаха притеснения за затвора, и работата му, за това постнах. Всъщност подмяната на затвор не е драма, даже ценово, но е неприятно да ти се случи. Пак казвам, че няма гаранция за работата му, особено на стар апарат. Но там удавяне, удари, неправилна работа с апарата, са също вероятни проблеми.
Огледалото рядко дефектира само по себе си, но виж, идиотска употреба е основния проблем там, особено Канон. И това е защото се слагат обективи, дето не са ЕОС , те идват по-навътре, огледалото ги изтресе, и после рев по форумите колко са лоши Канон :mhihi: ... но то менюъла е последната книга на земята, дето изобщо се чете :!:
Та избягвайте тая грешка :smoke:

С кои обективи го има тоя проблем?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 07 Дек 2015, 17:30

има се предвид разни обективи, които се закахат с преходници ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 07 Дек 2015, 19:03

Да да, разбрах :yes: Интересно ми беше, кои от тия с преходниците дават проблем, щото си пазя тука един 135/3.5 CZJ на Практика байонет, за като си взема дигитален Канон.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 07 Дек 2015, 19:18

Да, аз от 1 година използвам 2 обектива с М42 резба, огледалото нищо не е 'изтресло' :) Не знам кои преходници имаш предвид, но ми е интересно, за пръв път чувам за този проблем. Уча специалност, в която са ми плюс евтините ръчнофокусни твърди обективи на канонското тяло и покрай мен слагат какво ли не от кво ли не и никой не се е оплакал.

Но автора надали ще му се наложи да ползва, поне в началото, докато свикне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 07 Дек 2015, 19:47

На преходниците и адаптерите нищо им няма. Просто някои дърти стъкла са изпъкнали в задната страна и опират:

Изображение

И то пак не във всяко тяло, а специфични модели, за някои, от които вече се писа.
Тези стари стъкла са нож с две остриета, особено за начинаещи, но и не само...

Гъбички:
Изображение

Изображение

Изображение

Масло/грес по блендата:

Изображение

Нарушено покритие:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 07 Дек 2015, 21:15

То, че винаги ще има изключения е така, просто масово има някакво прието число за ориентировъчно.
Дали ще го надживее тялото или не зависи от много неща. Например знам, че снимането на висока скорост от порядъка на 1/2000 1/4000 1/8000 скъсява доста повече живота на едно тяло спрямо едно тяло ползвано за по бавни експозиции. Но пък едно тяло пържено само на дълги експозиции ще му роди сензора от толкова печене та то няма златна среда реално. Щракаш и на фокус това е важното :yes:

Моето мнение е, че на колкото по - малко кадри вземеш втора ръка тяло толкова по - добре. Да вземеш ентри левъл тяло с навъртяни над 40-50 000 кадъра е малко тъпа идея освен ако цената не е съобразена с това.

Като човек снимал първо с кит 18-55, после с 35мм ф1,8 после ги продадох и двата си взех 50мм ф1,8 и един 18-105мм мога да кажа, че за навлизащ в тия апарати човек за мен най добрата комбинация е 35ммф1,8 с кроп тяло. Идва на реални 50 +/-мм и е доста приятен allaround обектив. Вече като натрупа човек опит и бурканчетата стават по - скъпи.

Сега щракам с 17-50 ф2,8 разбира се имам един майти фифти на 1,8 нищо че се покрива от другия обектив, просто той е доста голямо и тежко стъкло а понякога човек иска да щрака с нещо бързо, лесно и с много светлосила - рализката 2,8 -1,8 е доста и също имам един фиш на 8мм.
Може би с такъв сет ми липсва нещо от диапазона на 70-200 но цените са много дебели за никонските да кажем на ф4, ф2,8 вече е ако снимаш мнооого сериозно иначе просто няма смисъл. За 55-300 съм чувал добри думи ако се сложи на тяло с добри резултати при високо ISO :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Дек 2015, 21:28

Баси, ква е тая мизерия ве. :kuku: Аз имам един Никон на 4-5 години вече и ако някой познае че не е току що купен главата си режа. Снимано е с него, не кой знае колко но поне 20-30 хиляди кадъра може би.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 08 Дек 2015, 7:37

bum_bum написа:Баси, ква е тая мизерия ве. :kuku: Аз имам един Никон на 4-5 години вече и ако някой познае че не е току що купен главата си режа. Снимано е с него, не кой знае колко но поне 20-30 хиляди кадъра може би.

Хич не го мисли, като му дойде времето ще си покаже. Няма вечни неща, освен стартите механични лентови апарати :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 08 Дек 2015, 23:15

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 09 Дек 2015, 11:50

k.milanov, заблуждаваш се по отношение на скоростите и износването... Двете пердета се движат с абсолютно еднаква скорост и при 1/10, и при 1/4000 скорост :!: И това няма значение за износването на затвора :!:
За другото съм абсолютно съгласен, че 35/1.8 е най-добри старт. Таз обявка отгоре ако слезе с 150-на лева, ще е ок... аз си продадох с5 про за 300лв , на същите кадри :confused:

madafaka е посочил за кои обективи иде реч, някои от старите FD дават ядове с някои тела на Канон... Но има много изписано по нета :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата