Странен проблем с климатик Haier?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Странен проблем с климатик Haier?
На авто режим ако го сложи и ако аз и колегата Oci (понеже имаме еднакви мнения )сме прави , ще прави големи паузи преди да задуха топло наново.
Колеги не говорете наизуст .
memorex написа:На авто режим ако го сложи и ако аз и колегата Oci (понеже имаме еднакви мнения )сме прави , ще прави големи паузи преди да задуха топло наново.
Май е по-добре ти да не говориш наизуст

Написал съм да сложи вентилатора на Авто, не режим Авто

Да ти обясня някои основни положения в принципа на работа на климатика:
Има датчик на тръбите на вътрешния топлообменник, който определя И работата на вентилатора.
Та тоя датчик ако топлообменника е студен не позволява на вентилатора да духа силно при режим отопление.
Накратко- няма вариант ако си на позиция АУТО на вентилатора и топлообменника е студен, вентилатора да духа силно в режим отопление. При някои климатици дори спира напълно.
Последна промяна zazomazo на 12 Дек 2015, 20:58, променена общо 1 път

memorex написа:Да за вентилатора говорех.
Значи говориш глупости

В момента, в който компресора заработи и качи налягане в системата и затопли топлообменника се завърта и вентилатора.
Няма големи-малки паузи според степените на вентилация. Всичко зависи от това дали е загрят топлообменника т.е. дали бачка компресора

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Нещо ги омазахте яко
Климатик на топло не се слага на повече от 24 градуса и винаги, ама винаги на максимални обороти на вентилатора. Аз винаги съм бил и все още съм на стандартни сплитове(не инвертори, хиперинвертори и т.н.). Слагам на 23 градуса и вентилатора на последна степен, чистим филтрите на 2-3 седмици и си топли ОК. Като размразява спира да духа каквото и да било - нито топло, нито студено. Не знам точно как се нарича, някой колега на ТИ с климатизациите може да го обясни по-разбираемо, но беше свързано с налягането, което прави климатика или нещо подобно. Т.е. ако се сложи на 28 градуса например и на 1-ва или 2-ра степен на вентилатора се мъчи самия климатик и си е чист overkill.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз пък винаги съм държал вентилатора на автоматичен режим. А самия климатик като си стигне температурата спира да духа изобщо. Навън като е топло по цял ден си седи и не духа въобще. 

memorex написа:Бързаш , нали моята теза е за термо датчика.
Твоята теза е за въздушния датчик /тоя, който следи стайната температура/
Вентилатора се командва от друг датчик, който е фиксиран на тръбите на топлообменника.
Опитвам се да ти обясня, че няма вариант да е голяма или малка паузата следствие това на каква позиция е сложена силата на вентилатора. Затопли ли се топлообменника- вентилатора се завърта. Това при положение АУТО на степените на вентилация. Като спре компресора->топлообменника изстива-> вентилатора се намалява до минимум или направо спира.
При читавите марки климатици дори и на най-силна степен на вентилация ако е студен топлообменника вентилатора спира. Щото не е комфортно да те обдухва с негорещ въздух.
При тоя Хайер не съм сигурен дали ще спре ако е на позиция "силен вентилатор"
Именно за това казах на автора да го сложи на АУТО....би трябвало като си направи градусите да намали силата на обдухване или да спре и от там да се намали дискомфорта в помещението

Правих опити с вентилатора на минимум, на максимум и на ауто и при трите варианта, като дойде време климатика да изключи като е достигнал градусите, духа хладно с една и съща сила. Разликата е само при работата му докато топли... 

Когато духа хладно, външното тяло почива ли или работи ? По горе обясниха, че когато направи зададената температура започва само леко да духа колкото датчика да може да следи температурата в помещението и това духане се приема за "хладно". При климатик фуджицу конвенционален температурният диапазон е - изключва при 2 градуса над зададената температура и включва отново при 2 градуса под нея. Маи се въртим в кръг... Ако в този момент външното тяло почива - не виждам проблем.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Chapai написа:Когато духа хладно, външното тяло почива ли или работи ? По горе обясниха, че когато направи зададената температура започва само леко да духа колкото датчика да може да следи температурата в помещението и това духане се приема за "хладно". При климатик фуджицу конвенционален температурният диапазон е - изключва при 2 градуса над зададената температура и включва отново при 2 градуса под нея. Маи се въртим в кръг... Ако в този момент външното тяло почива - не виждам проблем.
Аз виждам! Не е нормално сам да се зори да сваля температурата.Трябва само да топли, не и да вкарва сам студен въздух.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
...въздух... На него има дисплей с градусите в помещението и се вижда как за около 40сек от 26 ги сваля до 19-20 и след това веднага почва да се мъчи пак да дига температурата. Какво ли не ....
20 градуса е температурата която показва , но това е съвсем относителна температура спрямо реалната в помещението защото я мери горе при загретия топлообменик и винаги има 2-3 градуса само заради това че топлия въздух отива горе .Вероятно нито достига 26 градуса нито е 18 а нещо по средата .При неподходящ монтаж или кубатура този ефект ще е още по голям .Ако тоя дисплей с градусите го нямаше - както на фуджицуто изобщо нямаше да му обръщаш внимание какво духал и как падали градусите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2