Анкета за пушачи.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Относно отказването на цигарите

Пуша и мисля да продължа:
47
26%
Пуша и искам да ги откажа:
38
21%
Не пуша:
92
50%
Използвам електронна цигара:
6
3%

Общо гласове : 183
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 M50B20 | Peugeot 308 HDI
Мечтае да кара: E36 or E46 Turbo 500+
Детайли за колата: Има Шпер | Френска и чуплива

Re: Анкета за пушачи.

Мнение от sekoy » 18 Дек 2015, 17:49

Спрях да пуша цигари преди 5 месеца, заради цената. А иначе с тези картинки едва ли ще трогнат някой страстен пушач. :)
Нямам нищо против цигарите, все пак ги пуших 4 години. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Дек 2015, 19:01

Пуша по 2+ кутии на ден :smoke:
Може ли да ме светнете малко за насипния тютюн и от къде да си купя качествен такъв и какво още ми трябва?Мисля,че така поне ще ги намаля малко.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Дек 2015, 19:13

Цигари никога не съм пушил. Нямам и желание. От 10тина години пуша пури. По 1-2 на седмица. Понякога повече понякога по- малко. Нямам никакво намерение да ги отказвам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 18 Дек 2015, 20:09

Тези цигари с картинките са по-скъпи така че,който пуши да му мисли. :)

Потребител
Аватар
Кара: 520D F10

Мнение от AbitpoweR » 18 Дек 2015, 23:00

Пушех от 1990г. докато в един прекрасен ден през 2010г. се запознах от близо с електронните цигари. .
От тогава до сега 5г. минах през доста видове ел. цигари и никотиновите им масла.
Дали ел.цигари са вредни, да сигурно са вредни, но не по вредни от цигарите.
Дали са по икономични? Нека видим какво ми показва сметката за една година ;)
В първите години сменях доста ел.цигари както и никотина, докато в последните 2-3 години стигнах до правилния модел и никотин. Затова давам разчет от последната 1 година.

Kanger SUBOX MINI Black £38.95 Вижте след 7'мата минута за какъв инхалатор става въпрос :yes: https://www.youtube.com/watch?v=xpb4cKQnwvI
100ml BiteXtra Eliquid 1.8% (18mg/ml) Cam Blend x 5 £54.05 (4.05)
Kanthal A1 Type Wire 0.34mm-28AWG 10metre £5
Органичен Японски памук 1х4 £5
Батерия Samsung 18650/ 3200A x2 да има и резерва £10

£113 или 303.97 лева за 2015г. с включено ДДС и фактури. Като се има в пред вид, че това са едни от най качествените продукти до момента на пазара. Американски комплект Kanger и италиански никотин FlavourArt.

За 2016г. разходите ще са £54.05 или 145.40лв. Тоест 5х 100ml BiteXtra са ми нужни за една годи на мен като редовен пушач, от сутрин с кафето, през работния ден, в автомобила и до вечерта когато заспа пред телевизора.

След като спрях тютюна, спряха кашлици, храчки, чести главоболия, липса на апетит, възвърнах си вкуса в устата, да вкуса,на много от храните не можех да разбера вкуса през всичките онези години... :yes: Всъщност през тези 20г.които съм бил сериозен пушач на тютюн никога не съм осъзнавал колко неща губя от живота си, само заради един kick в гърлото което се прави и по добре от последните субтанкове с модули. Никога не бих се върнал на тютюн! Дори сега когато се пуши около мен ми се гади от него и не мога да го повярвам все още как съм го харесвал 20 години.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2015, 0:02

Някой да не си помисли, че с тоя филтър съм пушил цигари :mhihi:

Само 5 излизания с колело в града. Общо около 6-7 часа активно каране. (Производителя дава смяна обикновено на 69 часа, един месец или ако се промени цвета). А цвета не би трябвало да се промени значително през тези 69 часа и градско каране, освен ако не сме в екстремно мръсна среда.

Направо да сложат до табелата на входа за София едно предупреждение, че живота тук предизвиква рак на белия дроб (поне).

Изображение Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 19 Дек 2015, 0:37

alx написа:Цигари никога не съм пушил. Нямам и желание. От 10тина години пуша пури. По 1-2 на седмица. Понякога повече понякога по- малко. Нямам никакво намерение да ги отказвам...

:OT:
Цигарите са евтин порок,пурите са скъпо удоволствие :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 19 Дек 2015, 0:57

(bubsa) написа:Пуша по 2+ кутии на ден :smoke:
Може ли да ме светнете малко за насипния тютюн и от къде да си купя качествен такъв и какво още ми трябва?Мисля,че така поне ще ги намаля малко.

Понеже и аз пуша 2-3+, от опит ще ти кажа, че най-много само да се донабуташ, тютюн цигари, лула (лулата наистина е готино нещо, но е голяма игра, но наистина е супер яко нещо, особено с коняк :yes: ),

, пури, електронни и т.н., цигарките т.е. химията си е химия...от 6м съм само на 01мг цигари...и некак си съм намразил силните (шото пушех все 10мг, ама стана прекалено тегаво за гмуркане).

Иначе по темата, в сингапур отдавна са на картинки по цигарите, с некви дробове, зъби , ракове и т.н., не ми помогна грам :mhihi:

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 19 Дек 2015, 13:54

bum_bum написа:Някой да не си помисли, че с тоя филтър съм пушил цигари :mhihi:

Само 5 излизания с колело в града. Общо около 6-7 часа активно каране. (Производителя дава смяна обикновено на 69 часа, един месец или ако се промени цвета). А цвета не би трябвало да се промени значително през тези 69 часа и градско каране, освен ако не сме в екстремно мръсна среда.

Направо да сложат до табелата на входа за София едно предупреждение, че живота тук предизвиква рак на белия дроб (поне).

Изображение Изображение

Спомням си веднъж бяхме на състезание с познати в Белград и между мачовете се моткаме и се чудим къде да пием по едно кафе и някъде около Скупщината точно на някакъв натоварен булевард с 6 ленти един познат вика "дай да седнем и да пием тука на открито по кафенце", а един друг вика " луд ли си - в най големия прахоляк" и отиде да покаже с пръст по масата и столовете, но хоп изненада - прах няма. Прахоляка в населените места в България е уникално явление.
Иначе по въпроса за пушенето - 15 години пушех 2-3+ кутии на ден и когато по-голямото дете стана на 2 год намерих стимул да ги спра, защото не исках да си спомня, че е виждало как баща му пуши.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Дек 2015, 23:36

alx написа:Цигари никога не съм пушил. Нямам и желание. От 10тина години пуша пури. По 1-2 на седмица. Понякога повече понякога по- малко. Нямам никакво намерение да ги отказвам...

А какви пушиш ? И аз харесвам пури, но някои ми идват доста тежки. Честно казано не знам какво да си купя :lol:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Дек 2015, 6:14

TNT написа:

А какви пушиш ? И аз харесвам пури, но някои ми идват доста тежки. Честно казано не знам какво да си купя :lol:

Ми... То истини много. Колко време имаш? Можеме да ги обсъждаме с дни :) аз съм пушил всякакви, но пурите са много егоистично занимание и всеки ги усеща различно. Ако някои ти идват тежки просто генерално гледай външното листо да е по- светло и да са с по- малка дебелина. Ако искаш обща насока за колко е хубава една пура чети на нета (примерно cigaraficionado.com). Няма генерални правила като "кубинските са меки" или "хондураските са силни". Всеки регион има всякакви. Опитване му е майката :) много е важно как ще я отрежеш, запалиш, дърпаш... Как е била съхранявана... От тези неща също зависи как ще се представи определена пура освен от самата марка и модел.

Та ако имаш конкретни въпроси- питай... Но както ти казах- индивидуално е. Случвало се е да пуша пури по $50-60 всяка и да не са ми харесвали... Пушил съм и по $5 всяка "боклуци" и са ми допадали... Така че...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Дек 2015, 11:42

alx написа:Та ако имаш конкретни въпроси- питай... Но както ти казах- индивидуално е. Случвало се е да пуша пури по $50-60 всяка и да не са ми харесвали... Пушил съм и по $5 всяка "боклуци" и са ми допадали... Така че...

Да, точно затова. Най-скъпата, която съм пушил, е била най-гадната. Беше огромна, супер тежка и постоянно гаснеше :no: Последно мисля си бях взимал от специализиран магазин, уж леки за "непушачи"... Не ми харесаха :dunno: Сега ще пробвам нещо ново за празниците.
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 20 Дек 2015, 11:56

TNT написа:
alx написа:Та ако имаш конкретни въпроси- питай... Но както ти казах- индивидуално е. Случвало се е да пуша пури по $50-60 всяка и да не са ми харесвали... Пушил съм и по $5 всяка "боклуци" и са ми допадали... Така че...

Да, точно затова. Най-скъпата, която съм пушил, е била най-гадната. Беше огромна, супер тежка и постоянно гаснеше :no: Последно мисля си бях взимал от специализиран магазин, уж леки за "непушачи"... Не ми харесаха :dunno: Сега ще пробвам нещо ново за празниците.

За пурите е нормално да гаснат, особено по "плътните". Когато пушех пробвах доста пури - наистина е въпрос на вкус и макар като цяло обикновено по-скъпите да са по-хубави, правилото не винаги важи. По въпроса за това дали ти идват "тежки" - гълташ ли дима от пурите както на цигарите? Ако да, може да пробваш да не го гълташ, а просто да го задържиш за миг в устата. В края на краищата пак гълташ, но по-малко и чувството е по друго - отделно от това в момента, в който го гълташ, дима е с по-ниска температура и усещането е различно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Дек 2015, 14:08

Знам, че гаснат лесно. Просто тази "скъпата" гаснеше, ако не си дърпал 30-40сек :mhihi: А пък си беше разпалена добре. Иначе се старая да не гълтам дима или поне по-малко.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Дек 2015, 15:50

Никакво гълтане бе хора... В пурата има 20-100 пъти никотина на една цигара ...

А пурите гаснат ако е съхранявана на над 75% влага или ако ти е малка дупката/ прореза дето си им направил да дърпаш от там... Или ако много ги лигавиш / държиш дълго в устата и там на най- тясното се спича ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата