Star Wars: Force Awakens - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Хареса ли ви епизод 7?

Невероятен филм.
8
13%
По-добър от старите епизоди.
7
11%
По-лош от старите епизоди.
25
40%
Пълна боза.
22
35%

Общо гласове : 62
младши ентусиаст
Аватар

Re: Star Wars: Force Awakens - мнения?

Мнение от miro20 » 25 Дек 2015, 10:30

Няма какво да се добави към горните критики, съгласен съм, но принципно не е лош филма. Принизяването му като ефекти и мащабни епични боеве, каквито имаше в предните части може би е умищшлено за да изглежда наистина като наследник на правен '77 -ма година филм :)
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 25 Дек 2015, 10:50

просто тъпотия от която да се изкарват пари
стар уорс играчки
стар уорс картинки, чаши, тъпотии, все неща, за които да си даваме парите
а че продукта е боза - боли те, това е стар уорс братле, батковците ни и татковците ни са били фенове, и ние трябва да сме!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 25 Дек 2015, 13:40

То е рано да се каже дали е боза или има някакъв замисъл който искат да разкривят в другите филми. В общи линии очаквах нещо подобно, но много ми липсваше музиката. Кайло Рен може би умишлено беше такъв, за да могат да го направят по-хардкор за следващия филм.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 25 Дек 2015, 16:10

На мен ми хареса като цяло :dunno:

Плюсове
Невероятно заснемане! Разликата с последните два излезли епизода е огромна!
Каст-а! Рей е много точно попадение, имах чувството, че е сестра на малкия Анакин от Епизод I. Като цяло само Форд и Фишър се поизложиха малко с играта.
Имаше напрежение! Да, въпреки тъпата история ми беше интересно...

Минуси, естествено - сценария
Многото прилики с Епизод IV. Ако бях аз, щях да заложа на развитие с духовете на старите джедаи. Явно ще се появят в следващите епизоди.
Малко ръшнат ми се видя. Подобно на последния 007, моментите без бой бяха доста съкратени. Както се спомена Рей много бързо усвои силата.

Преди премиерата Марк Хамил каза - "Не очаквайте този филм да ви върне в детството ви и да ви донесе същите емоции, които сте изпитали тогава. Ако седнете да го гледате с тази нагласа, ще бъдете разочаровани. Просто отидете да гледате един хубав филм." Послушах съвета му и минусите не натежаха толкова.

п.с. Имам някакви съмнения, че негъра ще се окаже далечен родственик на Мейс Уинду (Самюел Джаксън) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Дек 2015, 17:36

някой има ли идея дали ще го дават на 2D дублиран?

Потребител
Аватар

Мнение от mitko7 » 25 Дек 2015, 19:47

Да не разваля на някой очакването и да издам нещо от филма, но снощи го гледах и просто - очаквах нещо повече. След този определено ще има още няколко филма, но вече за мен ще е като изцяло нова поредица и изцяло друга история. Само малко със старите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 26 Дек 2015, 10:05

Момента накрая когато се гледаха на острова ми заприлича на сцена от индиийски сериал ... дето по 5 мин се гледат многозначително и изразително :) :)
А принцеса Лея наистина малко фъфлеше... Хан Соло бе абсолютно същия - бяга и стреля както в първите части
А Лея дори по логично бе тя да убеждава сина си , а не Хан Соло.
Все пак тя владее силата и можеше нещо по епично и трогателно да се случи.... То не е късно де.. в следващия филм. Примерно Люк да понатупа племенника си , и Лея,майка му , да го привлече накрая. Всъщност, Кайло Рен май такава роля му е отредена - да се обърне към "доброто" , като разбира се, помогне или той сам убие злия Сноук ли беше... откъде се пръкна и той , идея си нямам....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 26 Дек 2015, 10:08

alX3m написа:
п.с. Имам някакви съмнения, че негъра ще се окаже далечен родственик на Мейс Уинду (Самюел Джаксън) :mhihi:

Мен много ме дразни, че ни натрапиха тия роднински връзки и сега като в някоя сапунка само мислиш, кой на кой е брат, братовчед, лелинчо от кой ли е бременна камериерката Консуела и тн. :ranting:

Устина е, че Соло и Лея не се справиха много обедително с актьорската си игра. Някак си все едно насила ги бяха накарали. И тоя Форд настоявал да умре героят му още от епизод 5 и сега най-накрая постигна своето. Какъв му беше толкова зора да спре да се снима в такъв епичен филм....? :kuku:

Също така малко ме притеснява, че новите три части ще бъдат режисирани от различни хора. Това е малко нелепо, тъй като ще се усещат по различен начин и някак си става всеки епизод за себе си, вместо да седне един човек и да направи трилогията както си му е реда. :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Дек 2015, 19:52

Според сценария и информацията, събитията в 7, се случват около 30 г. след тези в 6. А през цялото време във филма се говореше за ЛЕГЕНДИ от онова време(времето на 6). Какви легенди може да съществуват в промеждутък от 30 г, като на всичкото отгоре и част от участниците в тези легенди, с днешна дата са живи и здрави? Хем уж всичко е забравено и има само откъслечна информация, хем има живи свидетели на онова време. Това е логическа непоследователност, абсурд. Според мен липсва каквато и да е приемственост между серии 6 и 7, освен старите муцуни отпреди 40 г. На мен лично ми липсва отдадеността , посветеността на каузата и сериозността на това положение. Кайло Рен по никакъв начин не може да се идентифицира с Дарт Вейдър като представител на Тъмната страна. Той въобще не може да се идентифицира като представител на злото, на Тъмната страна, а по-скоро е някакъв манекен сякаш. От другата страна Рен и Фин също. И с какво започва епизод с 7? С представянето на един циганин, който ходи да събира непотребни железа за да се изхранва, макар и в ролята на симпатична брюнетка. Това в кръга на майтапа, разбира се.:D
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 26 Дек 2015, 21:55

Легенди е според българския превод, в оригинала е истории, а и въпросните истории не са в епизод 6, а за времето на 1,2 и 3 и преди това.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Дек 2015, 1:04

Не е нормално "лошия" да е педерасТ. Спрямо първата част - Дарт Мол... е тва е "лош" :ok: За Дарт Вейдър няма какво да се коментира, той е ultimate badass :mhihi: Въпреки ниските очаквания, които имах... пак останах разочарован :no:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 28 Дек 2015, 14:07

Много обичам да гледам sci-fi филми. Такива при които може да се откъснеш от ежедневието си, такива при които екипа, снимал филма, ти представя един друг поглед на флората и фауната. Но без това специфично усещане от sci-fi horror филмите. Този филм беше точно такъв, точно това беше причината да бъда е кино салона.

Да, има много повече въпроси отколкото отговори, но това е съвременното кино.

п.с. за 9gag феновете оценявам филма с 5/7 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от ПешоП » 28 Дек 2015, 17:57

xela написа:Много обичам да гледам sci-fi филми.

И аз така, но отдавна в тази поредица изчезна sci-то и остана само fi-то. И определено това ще е последният филм от поредицата за който съм дал пари да гледам.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 29 Дек 2015, 1:32

Добре а някой може ли да ми обясни как първия меч на Люк, дето беше изгубен когато Вейдър му отряза ръката изведнъж се озова при Рей?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorko » 29 Дек 2015, 8:47

Vanqu1sh написа:Добре а някой може ли да ми обясни как първия меч на Люк, дето беше изгубен когато Вейдър му отряза ръката изведнъж се озова при Рей?

Лепнал се е на магнитната пробка в мазето на Ландо :roll:
Изображение Изображение
Tsunami 300+ Drag Team
Tsunami 75+ Drag Team

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата