Къде и как се прави "оригиналното" масло
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Къде и как се прави "оригиналното" масло
Бие кое на Кастрол или Мотул? Че те имат маса от 20 и от 200лв.
Иначе и аз знам една фирма, дето се прави там някъде- Хуявей и бие всичко на Айфон, сещаш се нале?
Иначе и аз знам една фирма, дето се прави там някъде- Хуявей и бие всичко на Айфон, сещаш се нале?
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
според мен такива неща е най-добре да се купуват от BMW.
все пак ако едно масло не можеме да си позволиме, може би не сме за тия коли / или пък за кола изобщо /
все пак ако едно масло не можеме да си позволиме, може би не сме за тия коли / или пък за кола изобщо /

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Няма менте на бардал по снимките - отдъхнах си 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Vra4anin написа:Оффф, добре че не видях Мотул - отдъхнах си

Весели празници

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
В крайна сметка освен да купуваш от големите вериги за авточасти и да взимаш от по-скъпото, друго не остава. Сигурно и то е менте, заради народопсихологията, но все пак нямаш много друг избор за масла от Бг.

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Не се вживявайте и не си го слагайте на сърцето
В зората на прехода карахме колите с М10 и издържаха по няколко години. Първата ми ''западна кола" - Форд си вървеше с М10-Д през 90-та и не искаше да знае за Кастрол или нещо подобно. След това се разпадна, но двигателят остана здрав. Сега новите мотори са по-прецизни и много по-капризни, но пък и "производителите" в гаражите задобряха. Всичко е до късмет и може би до оторизирани сервизи, търговци и вносители. Ние да сме живи и здрави, ламарини и железа се ремонтират и се купуват. Хората са безценни. Весело посрещане на 2016-та. 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Как да не се вживявам - какво масло да си сложа в мотора за ръчкане? Ако сложа кофти и на първото каране ми затегне няма да ми е особено комфортно 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Mario Pankov написа:Като цяло имам доста силни съмнения и за BMW брандираното масло, което се продава тук, цената му е доста впечатляваща, особено като извадя 20-на процента печалба на търговеца, ДДС, акциз и транспорт. .
Аз за двигателни масла не съм виждал чак толкова фрапиращи разлики, но маслото за шпер на Кастрол редовно тук си се продава под цената на която аз го взимах от дистрибутора за продажба

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
ukelichko написа:Не се вживявайте и не си го слагайте на сърцетоВ зората на прехода карахме колите с М10 и издържаха по няколко години. Първата ми ''западна кола" - Форд си вървеше с М10-Д през 90-та и не искаше да знае за Кастрол или нещо подобно. След това се разпадна, но двигателят остана здрав. Сега новите мотори са по-прецизни и много по-капризни, но пък и "производителите" в гаражите задобряха. Всичко е до късмет и може би до оторизирани сервизи, търговци и вносители. Ние да сме живи и здрави, ламарини и железа се ремонтират и се купуват. Хората са безценни. Весело посрещане на 2016-та.
Добре, че не си отворил мотора да видиш какво става след М10. Аз имам добър спомен от жигула та
Motul 300V Le Mans 20W-60, с което аз карам, има едни едно поле с балончета на запечатващата лепенка, фини, стотици на брой с различна големина. До тях има QR код, сканираш, отваря ти сайта на Motul, където има снимка на твоето квадратче. Гледаш за разлики, ако няма - значи лепенката е оригинална. Балончетата за да бъдет фалшифицирани, си трябва бая инвестиция,пък и чрез интернет в рамките на 10 секунди се проверява.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
bum_bum написа:Mario Pankov написа:Като цяло имам доста силни съмнения и за BMW брандираното масло, което се продава тук, цената му е доста впечатляваща, особено като извадя 20-на процента печалба на търговеца, ДДС, акциз и транспорт. .
Аз за двигателни масла не съм виждал чак толкова фрапиращи разлики, но маслото за шпер на Кастрол редовно тук си се продава под цената на която аз го взимах от дистрибутора за продажба
Което ме навява, че пак съм за смяна на масло и май ще е същото.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Аз за това карам с това:

Не е евтино, но пък за ежедневно каране е перфектно. С доказан произход е от Япония (купувам го от официалния вносител), няма реплики и мотора работи страхотно. Доста приятели около мен карат с масло на същия производител и отзивите са само положителни.

Не е евтино, но пък за ежедневно каране е перфектно. С доказан произход е от Япония (купувам го от официалния вносител), няма реплики и мотора работи страхотно. Доста приятели около мен карат с масло на същия производител и отзивите са само положителни.
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
spacepl написа:Vra4anin написа:Оффф, добре че не видях Мотул - отдъхнах си
И аз това си помислих.
Весели празници
И аз така,явно сме в друга барака с Мотулите.

Между другото ,на моето масло (Motul 5W40 X-clean),отпред като му разделя етикета и има инфо на български,не знам това добър или лош знак е.

Най ме е страх от Кастрола,като че ли има най-много ментаци,гледам,че Мотобул ги дават официални дистрибутори,а и bum_bum ги беше препоръчал май.Аз съм си взимал масло за шпера от тях,ама моторно не съм,ама засега съм си на Мотул,от клубния магазин на VW форума.

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Аз съм с такова, но е жалко, че никой не го вкарва в БГ...или пък по-добре!?

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Може би 7-8 години купувам Кастрол от Мотобул, говоря освен за моята кола и за поддръжка на немалък автопарк. Взимал съм различни техни артикули и проблеми не съм имал, лично моите коли, не са виждали друго освен кастрол от Мотобул.Имат и добра ценова политика за корпоративни клиенти, ако някой се интересува, внасят и масла ВР.
only rear wheel drive
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2