Къде и как се прави "оригиналното" масло

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Къде и как се прави "оригиналното" масло

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2015, 0:17

Бие кое на Кастрол или Мотул? Че те имат маса от 20 и от 200лв.

Иначе и аз знам една фирма, дето се прави там някъде- Хуявей и бие всичко на Айфон, сещаш се нале?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 30 Дек 2015, 1:18

според мен такива неща е най-добре да се купуват от BMW.
все пак ако едно масло не можеме да си позволиме, може би не сме за тия коли / или пък за кола изобщо /
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 30 Дек 2015, 2:06

Няма менте на бардал по снимките - отдъхнах си :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 30 Дек 2015, 7:45

Vra4anin написа:Оффф, добре че не видях Мотул - отдъхнах си :mhihi:

:mhihi: И аз това си помислих.

Весели празници :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Дек 2015, 10:28

В крайна сметка освен да купуваш от големите вериги за авточасти и да взимаш от по-скъпото, друго не остава. Сигурно и то е менте, заради народопсихологията, но все пак нямаш много друг избор за масла от Бг.
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 30 Дек 2015, 11:55

Не се вживявайте и не си го слагайте на сърцето :D В зората на прехода карахме колите с М10 и издържаха по няколко години. Първата ми ''западна кола" - Форд си вървеше с М10-Д през 90-та и не искаше да знае за Кастрол или нещо подобно. След това се разпадна, но двигателят остана здрав. Сега новите мотори са по-прецизни и много по-капризни, но пък и "производителите" в гаражите задобряха. Всичко е до късмет и може би до оторизирани сервизи, търговци и вносители. Ние да сме живи и здрави, ламарини и железа се ремонтират и се купуват. Хората са безценни. Весело посрещане на 2016-та. :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 30 Дек 2015, 12:22

Как да не се вживявам - какво масло да си сложа в мотора за ръчкане? Ако сложа кофти и на първото каране ми затегне няма да ми е особено комфортно :lol:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Дек 2015, 13:07

Mario Pankov написа:Като цяло имам доста силни съмнения и за BMW брандираното масло, което се продава тук, цената му е доста впечатляваща, особено като извадя 20-на процента печалба на търговеца, ДДС, акциз и транспорт. .

Аз за двигателни масла не съм виждал чак толкова фрапиращи разлики, но маслото за шпер на Кастрол редовно тук си се продава под цената на която аз го взимах от дистрибутора за продажба :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 30 Дек 2015, 15:55

ukelichko написа:Не се вживявайте и не си го слагайте на сърцето :D В зората на прехода карахме колите с М10 и издържаха по няколко години. Първата ми ''западна кола" - Форд си вървеше с М10-Д през 90-та и не искаше да знае за Кастрол или нещо подобно. След това се разпадна, но двигателят остана здрав. Сега новите мотори са по-прецизни и много по-капризни, но пък и "производителите" в гаражите задобряха. Всичко е до късмет и може би до оторизирани сервизи, търговци и вносители. Ние да сме живи и здрави, ламарини и железа се ремонтират и се купуват. Хората са безценни. Весело посрещане на 2016-та. :D

Добре, че не си отворил мотора да видиш какво става след М10. Аз имам добър спомен от жигула та

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Дек 2015, 16:24

Motul 300V Le Mans 20W-60, с което аз карам, има едни едно поле с балончета на запечатващата лепенка, фини, стотици на брой с различна големина. До тях има QR код, сканираш, отваря ти сайта на Motul, където има снимка на твоето квадратче. Гледаш за разлики, ако няма - значи лепенката е оригинална. Балончетата за да бъдет фалшифицирани, си трябва бая инвестиция,пък и чрез интернет в рамките на 10 секунди се проверява.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 30 Дек 2015, 18:06

bum_bum написа:
Mario Pankov написа:Като цяло имам доста силни съмнения и за BMW брандираното масло, което се продава тук, цената му е доста впечатляваща, особено като извадя 20-на процента печалба на търговеца, ДДС, акциз и транспорт. .

Аз за двигателни масла не съм виждал чак толкова фрапиращи разлики, но маслото за шпер на Кастрол редовно тук си се продава под цената на която аз го взимах от дистрибутора за продажба :shock:

Което ме навява, че пак съм за смяна на масло и май ще е същото. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 30 Дек 2015, 21:50

Аз за това карам с това:

Изображение

Не е евтино, но пък за ежедневно каране е перфектно. С доказан произход е от Япония (купувам го от официалния вносител), няма реплики и мотора работи страхотно. Доста приятели около мен карат с масло на същия производител и отзивите са само положителни.

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 30 Дек 2015, 22:30

spacepl написа:
Vra4anin написа:Оффф, добре че не видях Мотул - отдъхнах си :mhihi:

:mhihi: И аз това си помислих.

Весели празници :)

И аз така,явно сме в друга барака с Мотулите. :mhihi:

Между другото ,на моето масло (Motul 5W40 X-clean),отпред като му разделя етикета и има инфо на български,не знам това добър или лош знак е. :mhihi: Ама не ме бърка,колата си работи страхотно (дизел е),а и непосредствено след смяната беше вече черно,което означава,че си върши работа,както трябва да е при дизелите.

Най ме е страх от Кастрола,като че ли има най-много ментаци,гледам,че Мотобул ги дават официални дистрибутори,а и bum_bum ги беше препоръчал май.Аз съм си взимал масло за шпера от тях,ама моторно не съм,ама засега съм си на Мотул,от клубния магазин на VW форума. :mhihi: Какво да правиш,евридейката е Голф 3 1.9ТДИ,ама Синхро. :mhihi:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 01 Яну 2016, 12:29

Изображение
Аз съм с такова, но е жалко, че никой не го вкарва в БГ...или пък по-добре!? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 01 Яну 2016, 12:39

Може би 7-8 години купувам Кастрол от Мотобул, говоря освен за моята кола и за поддръжка на немалък автопарк. Взимал съм различни техни артикули и проблеми не съм имал, лично моите коли, не са виждали друго освен кастрол от Мотобул.Имат и добра ценова политика за корпоративни клиенти, ако някой се интересува, внасят и масла ВР.
only rear wheel drive

Предишна

Назад към Извън Темата