Кой според вас е виновен

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Re: Кой според вас е виновен

Мнение от luizov » 31 Дек 2015, 1:03

efren написа:Съвина, ако клипчето бъде прието за доказателство, но като случаен видеозапис би трябвало да е такова. Лошото е, че дори и двамата да са виновни май няма да помогне на баща ти по отношение на ремонта. Ако видеото не се приеме за доказателство е виновен баща ти. Освен всичко останало, ако това е цялото клипче не се вижда рег. номера на колите и трябва другия шофьор да се съгласи, че това е вашия случай, иначе става още по трудно. встрани от темата - това в Габрово ли е?

Да Габрово е. Аз и баща ми не търсим правда. Просто ми беше интересно мнението ви.А иначе бил виновен на основание, че е отзад, не е спазил дистанция и съответно несъобразена скорост.
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 31 Дек 2015, 2:06

Така е за дистанцията.
И другия шофьор е виновен за безпричинното спиране. От там и двамата са виновни.
Хубаво, че удара е бил лек.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 31 Дек 2015, 6:04

Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:
1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени вреди;
2. (изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) с управляваното от него превозно средство да не затруднява другите участници в движението...

Чл. 24. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да намалява скоростта рязко, освен ако това е необходимо за предотвратяване на пътнотранспортно произшествие.
(2) Преди да намали значително скоростта на движение на управляваното от него пътно превозно средство, водачът е длъжен да се убеди, че няма да създаде опасност за останалите участници в движениетои че няма да затрудни излишно тяхното движение. В този случай водачът на пътно превозно средство, което няма стоп - светлини или те са повредени, подава своевременно сигнал с ръка.

Консултурайте се с адвокат, който се занимава с тази тематика и обжалвайте решението, че аман от псевдо шофери.
Ще падне на 99.9% :yes:
Да не говорим, че може да се съди общината, че няма маркировка или поне не е видна от тази на клипа..не знам как е в реално време във въпросният град. По същата логика - първият /който спира внезапно/ знае ли как по закон трябва да се престроява в лентите? Доста варианти има и съвета ми е да не оставяте така нещата :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 31 Дек 2015, 8:01

Ми и двамата са виновни - сивия, щото спира в кръговото, черния защото блее и не спазва дистанция :mhihi: В слачая няма отнема на предимството, щото сивия си беше вече в кръговото, а черния го удря отзад.
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 31 Дек 2015, 10:09

luizov написа:А иначе бил виновен на основание, че е отзад, не е спазил дистанция и съответно несъобразена скорост.

E колега, вие са сериозно ли :shock: Кво отзад, кви 5лв. То не знам къв идиот трябва да си да видиш, че си е отстрани удара. Как отзад? Вижда се с просто око, че отнема предимство и го нацелват. Кво има да го мислите и защо сте се поели изобщо вината :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 31 Дек 2015, 10:35

Нали е кръгово. Как да е изцяло от зад. За мен си е виновен този от зад. На този от пред може да му е загаснала колата, нещо да се е повредила. Въпреки че ясно се вижда колко дебилно натиска спирачките и спря. Но вината не се променя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 31 Дек 2015, 10:39

Пилев написа:За мен си е виновен този от зад.

Щото е с предимство, ама не пусна този без предимство ли :mhihi: Страшна логика :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 31 Дек 2015, 10:41

Виж къде е черната кола. Има една 1/4 от кръговото та и повече, когато сивата навлиза в кръстовището. Не му е отнел предимството.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 31 Дек 2015, 10:52

Е36-цата (черната) влиза в кръговото доста преди Е46-цата (ако е такова де :lol: сивата) да влезе ;)
Реално той си е на главният път и ако ще и дрифтове да прави - той си е главният, а тоя както навлезе и спря си е виновен -
1. - че отнема предимството
2. - предизвиква ПТП
3. - чл.24

ама нали и на Витиня беше несъобразена скорост, та се питам и до ден днешен кой изкараха виновен освен "маслото" по пътя.. ;)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 31 Дек 2015, 11:55

Пилев написа:Виж къде е черната кола. Има една 1/4 от кръговото та и повече, когато сивата навлиза в кръстовището. Не му е отнел предимството.

Баш му отнема предимство... според теб трябва да са на 4-5м максимум един от друг, че да се приеме като отнемане на предимство? Автомобилът, навлизащ без предимство в кръгово движение трябва да пропусне всички автомобили, движещи се в кръговото... така, като гледам клипа поне 10 пъти, автомобилът в кръговото се е виждал, че идва от ляво... да не говорим, че щом тоя ударения е казал, че му е видял мигача, значи трябва да е бил наясно, че другият иска да излезне от кръговото т.е. трябва да го изчака... това си е отнемане на предимство както и да го погледнеш.

Друг е въпросът, обаче, ако мигачът е бил пуснат по-рано и навлизащият е бил подведен, че автомобилът в кръговото ще излезне от същата страна, от която влизащия идва...

Аватар

Мнение от ПешоП » 31 Дек 2015, 15:39

luizov написа: Аз и баща ми не търсим правда.

А защо изобщо е викан КАТ в такъв случай- за вас двустранен протокол няма ли? Всеки шофьор знае как се пишат актовете за ПТП и за пореден път куките са потвърдили правилото: виновен е баща ти понеже е отзад и явно има несъобразена скорост и неспазване на дистанция.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Дек 2015, 16:44

barty написа:Задният винаги е виновен, длъжен е да спазва дистанция. Вярно че предният спира без основание / поне не видях причина /, което съща не е разрешено но при всички положения задният е виновен. Освен ако предният не е пил :paranoid:

+1 Това, че някой се е разсеял не прави виновен другия който е спрял.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 31 Дек 2015, 17:03

Тука май освен полицаите повечето у форума са преписвали на изпита или не са чели закона :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 31 Дек 2015, 17:19

Ситуацията може да се тълкува по няколко начина.Аз съм имал подобен акт.
Несъобразена скорост,дистанция,отнемане на предимство,както прецени ушев.За мен и двамата са си виновни и е трябвало да се мине с протокол.
Принципно 90% от шофьорите не знаят,как се кара в кръгово за жалост.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар

Мнение от ПешоП » 31 Дек 2015, 17:24

Mollov написа: Автомобилът, навлизащ без предимство в кръгово движение трябва да пропусне всички автомобили, движещи се в кръговото... така, като гледам клипа поне 10 пъти, автомобилът в кръговото се е виждал, че идва от ляво...

Интересно ми е ти кога последно си спазвал това горе? Май никога, а? Ако го спазваш ще трябва като стигнеш до кръговото да слезеш, да заключиш колата и да си ходиш пеша. В града винаги ще има някой който идва и нищо, че е на 150м. от теб- виждаш го и трябва да пропуснеш.
Реално никакво предимство не му е отнел и можеха да си минат тихо и кротко двамата ако селяндура не беше спрял рязко. А и ПТП-то е ВЪТРЕ в кръговото- какво предимство да се отнеме като и двамата са на пътя с предимство? Няма и престрояване- лентата да си връткаш обиколки е 1, другото е вход/изход от кръговото.
Де факто виновният е тъпака който спря (някой даде членовете от закона), но пак питам защо е викан КАТ ако няма намерение да се обжалва дежурният акт "Виновен е задният"- пише се двустранен протокол и по живо, по здраво. За обжалване вече са дадени жокери.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата