Цените в Лидъл

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Re: Цените в Лидъл

Мнение от nqmam_bmw » 06 Яну 2016, 22:33

zazomazo написа:...

Да, всички знаем колко са зле в ЮК операторите ... и колко са щедри в "територията" . :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Яну 2016, 23:06

Ето я същността и мисленето на бълагрите, от цените в Лидъла отидохме до операторите, остава да се споменат как вървят айфоните на договор и да завършваме.
Не случайно преди време писах, как съм виждал хора с големи модерни телефони, самсунг и пр да се редят на опашка за влизане в магазин за дрехи втора употреба. Това няма къде да се види!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Яну 2016, 4:58

Кажете също и за качеството в Лидъла. Женицата купи лятото една кайма оттам. Като тръгна да я готви се разнесе такава смрад, че ни се отлепиха тапетите :puke:

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Яну 2016, 8:14

От лидъл храните по принцип не струват, може да пробваш с каймите по БДС, също месо, което е малко по-сигурно, има и едни салами с тяхна марка, но всъщност се произвеждат от БОНИ пак БДС, но на по-ниски цени. Рибата също става. Останалото не съм го пробвал, нямам и намерение да опитвам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Яну 2016, 9:41

Аз пък на скоро "открих" лидъл...
Значи не влизах много там, беше ми малко пенсионерски магазин, особено като го рекламираха по разни бг сериали, как пенсионерите ходят там, но...
Преди около година, установих че има доста интересни неща там, като техника има интересни предложения, както и някой други подобни.

Преди време си купих вино от Южна Африка 3 литра- ми страхотно вино, за съжаление не го намирам вече там, едно гръцко сирене в кутия си взех (към 5 и нещо лева за мисля беше 0,400 кг), ми страхотно сирене просто, направо уникално, няколко инструментчета съм си закупил от там, много са добри и здрави, от което съм много доволен.
А преди около да кажем година, по-малко от година, бяха пуснали едни акумулаторни малки прахосмукачки, такива за обиране на трохи по маса и дребни боклучета, преди това си бях взел един филипс за около 100 лева, баси боклука се оказа, батерията държеше по 2-4 минути, беше слаба и накрая тотално се скапа батерията, за по-малко от година, оказа се гаранцията не покрива батерията, а батерията не се сменява и ебаси омагьосаният кръг.
В лидъл бяха пуснали подобни прахосмукачки, че и по-добри, даже смучат и течности, по-мощна батериа, по-мощен мотор за засмукване и батерията изкарва по значително повече, може би 10-15 минути.
Уникална е тази прахосмукачка, че препоръчах на други хора и те си я взеха и са супер доволни.
Има интересни неща там, и се е превърнало в традиция да минавам в петък след работа , да видя какво се е завъртяло.
Като цени на храните, всъщност нямам реална представа, охладени пържолки съм взимал, много са добри, сирена, пушени риби...общо взето съм доволен.
Не ми е основен магазин за покупки, но е интересно там.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 07 Яну 2016, 10:49

Е.Димитров написа:Аз пък на скоро "открих" лидъл...
Значи не влизах много там, беше ми малко пенсионерски магазин, особено като го рекламираха по разни бг сериали, как пенсионерите ходят там, но...
Преди около година, установих че има доста интересни неща там, като техника има интересни предложения, както и някой други подобни.

Преди време си купих вино от Южна Африка 3 литра- ми страхотно вино, за съжаление не го намирам вече там, едно гръцко сирене в кутия си взех (към 5 и нещо лева за мисля беше 0,400 кг), ми страхотно сирене просто, направо уникално, няколко инструментчета съм си закупил от там, много са добри и здрави, от което съм много доволен.
А преди около да кажем година, по-малко от година, бяха пуснали едни акумулаторни малки прахосмукачки, такива за обиране на трохи по маса и дребни боклучета, преди това си бях взел един филипс за около 100 лева, баси боклука се оказа, батерията държеше по 2-4 минути, беше слаба и накрая тотално се скапа батерията, за по-малко от година, оказа се гаранцията не покрива батерията, а батерията не се сменява и ебаси омагьосаният кръг.
В лидъл бяха пуснали подобни прахосмукачки, че и по-добри, даже смучат и течности, по-мощна батериа, по-мощен мотор за засмукване и батерията изкарва по значително повече, може би 10-15 минути.
Уникална е тази прахосмукачка, че препоръчах на други хора и те си я взеха и са супер доволни.

Има интересни неща там, и се е превърнало в традиция да минавам в петък след работа , да видя какво се е завъртяло.
Като цени на храните, всъщност нямам реална представа, охладени пържолки съм взимал, много са добри, сирена, пушени риби...общо взето съм доволен.
Не ми е основен магазин за покупки, но е интересно там.

Абсолютно на същото мнение съм,чак немога да разбера как хората могат да са толкова недоволни от магазина.На мен също не ми е основен магазин,но си пазарувам отбрани неща и са в пъти по добри от алтернативата в Кауфланд и прочие,за инстументите също е така дори съм срещал неща които не съм подозирал,че са измислени и ми е идвало в голям + .Миналата седмица си взех едни сурови наденици по БДС,еми нямат нищо общо с масовите пумии по другите вериги,а цената им ~2.50 по спомен намалени за ~450грама,но ядеш месо,а не масовата смляна консистенция.Примери много,найстина има и неща които не стават (има една много ефтина и УЖАСНА кайма най вероятно на колегата жена му от нея е взела,тя е отврат),но определено има и доста интересни предложения.

Отностно цените,ако пазара ни е малък и това е основната причина,защо тогава 1кг замразени банички в Гърция на промоция е 1.2 евро,а тук са по ~4 лева, за замразените пици е същото,има едни буркани с маслини нарязани без костилки по 1 евро,тук ги гледах бяха по 4-5 лева ако не се лъжа и примери доста.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 07 Яну 2016, 11:03

едно време баба ми казваше: вода ще газите, а жадни ще ходите.... това, метафорично казано, придобива все по-голям смисъл - все повече неща има на пазара, и все по-малко остават истинските от тях..

спомням си снимка от холандски супермаркет на шоколад Своге, цената беше под 80ст български пари, а тука същия е над 1,20... лекарствата на Софарма в Турция с 30% надолу.... лукойлски горива в Македония с 20% надолу... и много такива примери, не е само лидъла... тука ни дерат по всички параграфи

м/у другото в лидл няма само боклуци - някои салами и кашкавали стават, както някои от захарните изделия, има и неща, които ги няма по другите магазини.... има и боклуци, де, но в кауфланд, да речем, е доста по-трагично....
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Яну 2016, 11:31

Е.Димитров написа:...

Сиренето наистина е много добро, даже ще ходя специално заради него :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 07 Яну 2016, 11:48

© написа:
Е.Димитров написа:...

Сиренето наистина е много добро, даже ще ходя специално заради него :mhihi:

Нали!
2 кутии имам още в хладилника :lol:

п/п
Забравих да добавя за прахосмукачката, филипса 100 лева и се оказа боклук, а горепосочената 35-40 лева и е страхотна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Яну 2016, 13:00

Работих на едно място,където се обработваха и пакетираха повечето месни продукти ПОВТОРНО. Колеги,не яжте от там сурово месо,салами и пушени меса. Съжалявам,че не запазих много снимки,щяхте да видите за какво става въпрос. И това е от самото начало,при отварянето на магазините им тук.
Идваха цели палети,метър на метър на метър-кубик,картонени кутии пълни с колбаси нарязани на филийки-слайс.С изтекъл срок на годност в чужбина и разбира се,там е разопаковано,за да може да мине границите като отпадък. Това се изсипваше на пода в една зала,2-3 дни докато се отпусне и се започва отделянето на здравите парчета за повторно пакетиране. Всичко друго се продаваше на една фирма,която беше хваната с така наречените "дупета". Суровото им месо и то по същия начин,св.гърди,св.бут св.плешка,св.филе се пакетираше повторно като се обработваше с някакви препарати,за да изглежда свежо и червено. Пушеното месо ако е дошло с подправки се минаваше на една машина като абрихт,за да се махнат подправките и след това се реже на парченца и в течен пушек,за да си стане като ново! Единствено от пилешкото не се правеше нищо,защото от водата в него,се вмирисвало още в годност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Яну 2016, 13:06

Замислете се, защо "топлата кухня" на повечето супермаркети смърди на мърша :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Яну 2016, 14:01

Stoqnov_1979 написа:Работих на едно място,където се обработваха и пакетираха повечето месни продукти ПОВТОРНО....

Склонен съм да ти вярвам, макар да не съм очаквал подобно нещо точно с месото :shock: За Лидъл става въпрос нали?

cod-cdbp написа:Замислете се, защо "топлата кухня" на повечето супермаркети смърди на мърша :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Точно след горния пост не ми говори за топла кухня :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 07 Яну 2016, 14:09

И аз съм слушал за подобни "бизнес" решение
Първо се пуска охладеното месо, после , като застои малко и почва да придобива някакви по-различни "качества", става "мариновано", като му се добавят разни подправки , за да му се скрие мириса и цвета, а после на салам и хайде на народа.
Или охладено и после, като застои става "замразено".
Даже имаше една афера с някакви замразени меса от преди 40 години, някакъв военен запас и се люска в търговската мрежа за радост на народа.
Ама така е, като много от нас не гледат животни, но търсим мръвки :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 07 Яну 2016, 15:27

Аз нещо не разбирам каква е драмата - цените на стоки, произведени в патагония, били по евтини в английския уидъл :mhihi: Кишу дори не знам какво е, фетата си е най-обикновено бяло саламурено сирене и със сигурност има такова местно производство дето не струва 20лв/кг и е перфектно . Шоколади също има по 80-90 ст за 100гр, не лоши, въпреки че сладко не ям и не съм специалист. Има и перфектни винтоверт-и на Спарки, които по нищо не отстъпват на Бош, Макита и прочие и далеч не струват 400лв :lol: А като сте тръгнали да сравнявате цените, защо не споменете застраховките в Англия, данъците, цената за паркиране :lol: Наемите на жилище дори няма и да ги споменавам :lol:

Относно мобилните телефони - ами хора, 2016та година сме, кой все още ползва гласовите услуги на моб. оператори , при условие, че има вайбър :lol: А англичаните могат само да си мечтаят за оптичния интернет, който го имаме тука навсякъде почти.

А инак за уидъл и аз доста време бях скептичен, защото все пак това си е дискаунтър и по презумция трябва да продават боклуци. Но преди 1-2 години влязох е така да рабледам само уж, взех си някакви колбаси, колкото да ги пробвам и изненада - бяха много добри , далеч над нивото на прехвалените бг марки , а и цените са доста надолу. Честно казано май само в уидъл от големите вериги супер маркети, могат да се намерят колбаси без натриев глутамат, соя, нишесте и разни други неизвестни Ета . Единствено млякото им не струва , нито прясното нито киселото - нишесте с вода :lol:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Яну 2016, 17:51

© написа:
Stoqnov_1979 написа:Работих на едно място,където се обработваха и пакетираха повечето месни продукти ПОВТОРНО....

Склонен съм да ти вярвам, макар да не съм очаквал подобно нещо точно с месото :shock: За Лидъл става въпрос нали?

cod-cdbp написа:Замислете се, защо "топлата кухня" на повечето супермаркети смърди на мърша :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Точно след горния пост не ми говори за топла кухня :mhihi:

Да,за Лидъл става въпрос. Някои от другите също го правиха-Била,Карфур. Имаше и такива,които старите си продукти ги продаваха на топлия щанд. Пени също го правиха,но на друго място.При нас идваха само изтеклите им месни продукти,от които се правеше пастет,русенско и други подобия от смлени меса!
Някои колега по нагоре каза,че поне нямало консерванти и други вредни неща в продуктите им. Това,че не го пише на етикета,не значи че няма. Не се доверявайте на етикета,там може да пише каквото си поискат.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата