Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Да, карам винаги в лявата лента
9
6%
Да, ако няма коли зад мен
31
20%
Ако има кола зад мен минавам в дясната
27
18%
Не, карам си в дясно
41
27%
Изпреварвам само от лявата
15
10%
Ще си карам как си искам, ленти-мленти
21
14%
Аз ги изпреварвам от дясната лента
10
6%

Общо гласове : 154
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Мнение от (bubsa) » 14 Яну 2016, 7:26

Винаги гледам да карам в дясната лента.В София се оказва,че на най-големите булеварди и околовръстното е и най-бърза.Много е странно,че от бояна до младост ако си караш със 75-80 в дясно изпреварваш много повече коли отколкото ако караш в най-лява лента :dunno:
Общо взето и това ми е постоянното нарушение в шофирането,но в София няма как да се придвижва човек иначе.
Огледала,мигачи,дистанция...това са няпонятни неща за 80% от шофьорите.

Другото което ме вбесява на макс е,когато си дебна светофарите да не спирам излишно и пред мен се набият 5 коли на пълна газ и спирачка,светва зелено и поне двама си бъркат в носа :banghead:

Ааааа щях да забравя другото "готино" е някой да те изпревари и резззз спирачки пред тебе,защото е за ляв или десен завой :dunno:

ПС Погледнато от колата тези неща не ме изкарват от равновесие,но с камиона вдигам кръвното доста често.

ПС2 Движението по пътищата е доста показателно за културата на хората,демек ЕБАТИ ПРОСТАТА НАЦИЯ СМЕ :censored:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 14 Яну 2016, 9:27

По темата ще кажа пак, че градските условия за предвижване не са магистрала и не действат тия правила за освобождаване на лява лента, че на някой не му се спазвало ограничения и бързал. Винаги си караш по лентата която те кара да извършваш най малко маневри за да се движиш в посоката в която желаеш и да поемеш най малък риск за себе си и останалите от движението. Затова и както си караш имаш стрелки по платното за да знаеш коя лента да държиш до следващото кръстовище. То ако пътя е 3 ленти в една посока и приемем че ти си се престройл в най дясна, и ще завиваш на ляво и кво ще смениш 2 ленти през оставащите 200 метра до крастовището ли? Веднага си направил верижно птп! Всяка маневра е поет някакъв риск. Това, че на шофиорския изпит трябвало да караш в най вдясната свободна лента е като това че трябва да спреш преди самия знак стоп. Нищо че като спреш преди него нямаш видимост и си на 20 метра от кръстовището. Вие като сте толкова прилежни в законите спирате ли преди мислената линия където е забоден знака? Веднага ви хващам в нарушение за неспиране преди знака. Преди да ми даде някой от вас компетентния си отговор да се замисли малко колко е светец и да не бърза да ме хока след като и той е нарушител и той има съставен акт за нещо си някога си и ако сте толкова спазващи законите и нямате и 1 акт ми дайте компетентния си отговор. Пиша го това защото вие винаги сте прави и се движите и спазвате законите. Следователно нарушения трябва да нямате.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 14 Яну 2016, 9:54

"JTD " страхотен си :!: :!: :!:

Сутрин движението по големите булеварди по София (Цариградско или Околовръстното) е направо :banghead: :banghead: :banghead:

Дясна лента празна или с няколко коли ,ВСИЧКИ във лява и средна един до друг :dummy: :dummy: :dummy: :dummy:

Няма такова безобразие и безхаберие по нашите пътища :dummy: :ranting: :dummy: :ranting: :dummy:

После защо сме постоянно в черната хроника,ние един друг се предизвикваме постоянно :dummy: Сами се избихме :banghead: :banghead: :banghead:

Куцо,сакато и с най-голямото самочувствие се качи на кола :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 14 Яну 2016, 10:00

Не мога да си обясня какво неясно има в чл. 15 ал.2 т.2 - когато максимално разрешената скорост е до 80 км/ч всеки може да кара в която лента си пожелае в градски условия. Когато максимално разрешената скорост е над 80 км/ч в населено място минаваш в най-дясната. И аз мисля, че при няколко ленти за движение в една посока в градски условия няма изпреварване, а всеки се движи, в която лента пожелае и това как се тълкува това от отдел "Пътна Полиция" СДВР, НЯМА никакво значение. Нормативните актове се тълкуват от законодателя и съда и останалите тълкувания са абсолютно разрешени и също толкова безсмислени, когато не съвпадат с тълкуванията на съда и законодателя.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 14 Яну 2016, 10:28

Така... Погледнете JTD - сега погледнете трафика - после пак погледнете JTD - сега пак погледнете трафика! Ето за това ги изпреварвам от дясно! Защото всички като овце се тикат в лявата лента 'щото "не са длъжни да карат в дясно" или пък "няма да го пуснат човека" - НЯМА БЕ!, като в детската градина. Мойта дъщеря голямата така като и кажа, хайде да се обличаме за градина и тя вика "НЯМААА" - горе-долу JTD го асоциирам с нея... И да, ежедневно извършвам това нарушение защото всички се влачат като сополи по улиците и правят всичко друго освен да карат, когато са седнали от лявата страна! А в анкетата гласувах като за магистрала, карам в лявата "лента", ако може да се нарече лента с тия кратери, само ако там платното е в по-добро състояние. Всъщност аз обожавам да си карам в дясно и горе долу от дясната лента си се придвижвам. Обичам да си полирам бордовете на джантите с пастичка и да се пусна в дясната лента набичил Металика! :lol:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 14 Яну 2016, 10:32

Аз карам в по-бързата лента, лява дясна няма значение, както и в тази с по-малко дупки. Общо взето останалите водачи правят същото, доста често се получава лява лента празна за сметка на дясната защото е пълен леш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 14 Яну 2016, 10:35

Това,че цитирате само разни закони ми говори за много слаба практика и нулев опит!!!Най-честите виновници за птп са точно такива водачи!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 320 Touring
Мечтае да кара: E46 M3
Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино

Мнение от Loopix » 14 Яну 2016, 10:50

efren написа:Не мога да си обясня какво неясно има в чл. 15 ал.2 т.2 - когато максимално разрешената скорост е до 80 км/ч всеки може да кара в която лента си пожелае в градски условия. Когато максимално разрешената скорост е над 80 км/ч в населено място минаваш в най-дясната. И аз мисля, че при няколко ленти за движение в една посока в градски условия няма изпреварване, а всеки се движи, в която лента пожелае и това как се тълкува това от отдел "Пътна Полиция" СДВР, НЯМА никакво значение. Нормативните актове се тълкуват от законодателя и съда и останалите тълкувания са абсолютно разрешени и също толкова безсмислени, когато не съвпадат с тълкуванията на съда и законодателя.

За мен това мнение изчерпва напълно темата :clap: Законът е такъв, харесва ли ни или не. От тук на сетне кой как ще кара си е негова работа, но е добре да уважава и останалите участници в движението, които все пак са решили да се съобразят със закона. :!:
Много обичам, когато съм на Цариградско шосе и въпреки, че очевидно карам с 90-100 км./час при интензивен трафик някой да ми се лепне на задницата и да почне да свети, за да мине една-две-три коли по-напред. Хубавото е, че тук такива случаи са все по-редки и очевидно шофьорите са станали по-грамотни :)
За мен най-големия риск на трафика по натоварените градски булеварди, особено скоростните е спазването на дистанция. Не може да караш като луд и да си залепен за предната кола...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 14 Яну 2016, 10:54

dynalias написа:Значи, понеже питаш за градско предвижване, си карам в лентата в която да мога да продължа след кръстовище или по пътя с предимство без да има нужда да сменям ленти. Тоест карам в лентата в която няма да имам нужда от следващо престрояване.

Така ако караха всички, положението с трафика щеше да е много по-добро. Аз се движа по същия начин из града, по големите булеварди когато съм в лява лента, рядко се намира някой да напъва да ме подминава :mhihi:

Мен обаче ме мъчи друг проблем: Пускате ли да се престроят тарикати дето подминават цялото задръстване се бутат в последия момент в правилната лента? По мои наблюдения много от задръстванията се получават именно заради такива маневри
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 14 Яну 2016, 11:02

Винаги карам от ляво, в дясно пътя е по-разбит заради тежките машини движещи се в дясна лента по правилник...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Яну 2016, 12:03

meha написа:...
Дясна лента празна или с няколко коли ,ВСИЧКИ във лява и средна един до друг ...

Точно по тази причина всяка сутрин и вечер си карам в най-дясната лента. Защото хем не се бутам с никой, хем вървя най-бързо.
Както един колега от предишната страница каза - оптимизация му е майката. За какво хем да се бутам с овцете, хем да вървя с тяхното темпо, като мога да си карам свободно и по-бързо от тях? :lol:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 14 Яну 2016, 12:08

Като цяло карам в дясна/средна лента, и гледам по-отрано да се престроя в съответната лента, за посоката, в която смятам да продължа след кръстовището.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 14 Яну 2016, 12:23

В града лявя-дясна като постоянно гледам огледалата и се стремя да не засичам никой, ако пък това се случи винаги се извинявам.
На магистралата държа лявата, ако няма коли зад мен и си карам спокойно, но и там гледам постоянно.
Като цяло всички мой приятели ми се чудят, как съм толкова спокоен и никога не се нервя. Ама има ли смисъл човек да се хаби за такива неща.. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Яну 2016, 12:30

Питам се, ако карам с максимално позволената скорост в най-лявата лента, като някой почва да ме задминава от дясно в градски условия колко ли закона наведнъж нарушава? Само се питам...

И за къде толкова сте се разбързали, особено тея дето знаят, че на кръстовището най-лява лента е за на ляво и като стигнат светофара почват да се бутат в средна и чак недоволстват, че не ги пускаш. Често срещано по Тодор Александров в Младост.

А и е много яко като някой бързак от лява се пристроява в средна и някой от най-дясна изпреварва в средна. Ама нали по презумпция тоя от ляво много бърза, сигурно трябва винаги да го пусна...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Яну 2016, 12:37

Въъъъъъиииий според анкетата много културни БМВистите ... тц, тц ...

Явно ще се окаже вярно, че медийте настройват срещу марката :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата