Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Винаги гледам да карам в дясната лента.В София се оказва,че на най-големите булеварди и околовръстното е и най-бърза.Много е странно,че от бояна до младост ако си караш със 75-80 в дясно изпреварваш много повече коли отколкото ако караш в най-лява лента
Общо взето и това ми е постоянното нарушение в шофирането,но в София няма как да се придвижва човек иначе.
Огледала,мигачи,дистанция...това са няпонятни неща за 80% от шофьорите.
Другото което ме вбесява на макс е,когато си дебна светофарите да не спирам излишно и пред мен се набият 5 коли на пълна газ и спирачка,светва зелено и поне двама си бъркат в носа
Ааааа щях да забравя другото "готино" е някой да те изпревари и резззз спирачки пред тебе,защото е за ляв или десен завой
ПС Погледнато от колата тези неща не ме изкарват от равновесие,но с камиона вдигам кръвното доста често.
ПС2 Движението по пътищата е доста показателно за културата на хората,демек ЕБАТИ ПРОСТАТА НАЦИЯ СМЕ

Общо взето и това ми е постоянното нарушение в шофирането,но в София няма как да се придвижва човек иначе.
Огледала,мигачи,дистанция...това са няпонятни неща за 80% от шофьорите.
Другото което ме вбесява на макс е,когато си дебна светофарите да не спирам излишно и пред мен се набият 5 коли на пълна газ и спирачка,светва зелено и поне двама си бъркат в носа

Ааааа щях да забравя другото "готино" е някой да те изпревари и резззз спирачки пред тебе,защото е за ляв или десен завой

ПС Погледнато от колата тези неща не ме изкарват от равновесие,но с камиона вдигам кръвното доста често.
ПС2 Движението по пътищата е доста показателно за културата на хората,демек ЕБАТИ ПРОСТАТА НАЦИЯ СМЕ

- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
По темата ще кажа пак, че градските условия за предвижване не са магистрала и не действат тия правила за освобождаване на лява лента, че на някой не му се спазвало ограничения и бързал. Винаги си караш по лентата която те кара да извършваш най малко маневри за да се движиш в посоката в която желаеш и да поемеш най малък риск за себе си и останалите от движението. Затова и както си караш имаш стрелки по платното за да знаеш коя лента да държиш до следващото кръстовище. То ако пътя е 3 ленти в една посока и приемем че ти си се престройл в най дясна, и ще завиваш на ляво и кво ще смениш 2 ленти през оставащите 200 метра до крастовището ли? Веднага си направил верижно птп! Всяка маневра е поет някакъв риск. Това, че на шофиорския изпит трябвало да караш в най вдясната свободна лента е като това че трябва да спреш преди самия знак стоп. Нищо че като спреш преди него нямаш видимост и си на 20 метра от кръстовището. Вие като сте толкова прилежни в законите спирате ли преди мислената линия където е забоден знака? Веднага ви хващам в нарушение за неспиране преди знака. Преди да ми даде някой от вас компетентния си отговор да се замисли малко колко е светец и да не бърза да ме хока след като и той е нарушител и той има съставен акт за нещо си някога си и ако сте толкова спазващи законите и нямате и 1 акт ми дайте компетентния си отговор. Пиша го това защото вие винаги сте прави и се движите и спазвате законите. Следователно нарушения трябва да нямате.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
"JTD " страхотен си
Сутрин движението по големите булеварди по София (Цариградско или Околовръстното) е направо
Дясна лента празна или с няколко коли ,ВСИЧКИ във лява и средна един до друг
Няма такова безобразие и безхаберие по нашите пътища
После защо сме постоянно в черната хроника,ние един друг се предизвикваме постоянно
Сами се избихме

Куцо,сакато и с най-голямото самочувствие се качи на кола

Сутрин движението по големите булеварди по София (Цариградско или Околовръстното) е направо

Дясна лента празна или с няколко коли ,ВСИЧКИ във лява и средна един до друг

Няма такова безобразие и безхаберие по нашите пътища

После защо сме постоянно в черната хроника,ние един друг се предизвикваме постоянно

Куцо,сакато и с най-голямото самочувствие се качи на кола

Не мога да си обясня какво неясно има в чл. 15 ал.2 т.2 - когато максимално разрешената скорост е до 80 км/ч всеки може да кара в която лента си пожелае в градски условия. Когато максимално разрешената скорост е над 80 км/ч в населено място минаваш в най-дясната. И аз мисля, че при няколко ленти за движение в една посока в градски условия няма изпреварване, а всеки се движи, в която лента пожелае и това как се тълкува това от отдел "Пътна Полиция" СДВР, НЯМА никакво значение. Нормативните актове се тълкуват от законодателя и съда и останалите тълкувания са абсолютно разрешени и също толкова безсмислени, когато не съвпадат с тълкуванията на съда и законодателя.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Така... Погледнете JTD - сега погледнете трафика - после пак погледнете JTD - сега пак погледнете трафика! Ето за това ги изпреварвам от дясно! Защото всички като овце се тикат в лявата лента 'щото "не са длъжни да карат в дясно" или пък "няма да го пуснат човека" - НЯМА БЕ!, като в детската градина. Мойта дъщеря голямата така като и кажа, хайде да се обличаме за градина и тя вика "НЯМААА" - горе-долу JTD го асоциирам с нея... И да, ежедневно извършвам това нарушение защото всички се влачат като сополи по улиците и правят всичко друго освен да карат, когато са седнали от лявата страна! А в анкетата гласувах като за магистрала, карам в лявата "лента", ако може да се нарече лента с тия кратери, само ако там платното е в по-добро състояние. Всъщност аз обожавам да си карам в дясно и горе долу от дясната лента си се придвижвам. Обичам да си полирам бордовете на джантите с пастичка и да се пусна в дясната лента набичил Металика! 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Аз карам в по-бързата лента, лява дясна няма значение, както и в тази с по-малко дупки. Общо взето останалите водачи правят същото, доста често се получава лява лента празна за сметка на дясната защото е пълен леш...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Това,че цитирате само разни закони ми говори за много слаба практика и нулев опит!!!Най-честите виновници за птп са точно такива водачи!
- Loopix
- Потребител
-
- Кара: E36 320 Touring
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино
efren написа:Не мога да си обясня какво неясно има в чл. 15 ал.2 т.2 - когато максимално разрешената скорост е до 80 км/ч всеки може да кара в която лента си пожелае в градски условия. Когато максимално разрешената скорост е над 80 км/ч в населено място минаваш в най-дясната. И аз мисля, че при няколко ленти за движение в една посока в градски условия няма изпреварване, а всеки се движи, в която лента пожелае и това как се тълкува това от отдел "Пътна Полиция" СДВР, НЯМА никакво значение. Нормативните актове се тълкуват от законодателя и съда и останалите тълкувания са абсолютно разрешени и също толкова безсмислени, когато не съвпадат с тълкуванията на съда и законодателя.
За мен това мнение изчерпва напълно темата

Много обичам, когато съм на Цариградско шосе и въпреки, че очевидно карам с 90-100 км./час при интензивен трафик някой да ми се лепне на задницата и да почне да свети, за да мине една-две-три коли по-напред. Хубавото е, че тук такива случаи са все по-редки и очевидно шофьорите са станали по-грамотни

За мен най-големия риск на трафика по натоварените градски булеварди, особено скоростните е спазването на дистанция. Не може да караш като луд и да си залепен за предната кола...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
dynalias написа:Значи, понеже питаш за градско предвижване, си карам в лентата в която да мога да продължа след кръстовище или по пътя с предимство без да има нужда да сменям ленти. Тоест карам в лентата в която няма да имам нужда от следващо престрояване.
Така ако караха всички, положението с трафика щеше да е много по-добро. Аз се движа по същия начин из града, по големите булеварди когато съм в лява лента, рядко се намира някой да напъва да ме подминава

Мен обаче ме мъчи друг проблем: Пускате ли да се престроят тарикати дето подминават цялото задръстване се бутат в последия момент в правилната лента? По мои наблюдения много от задръстванията се получават именно заради такива маневри
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Винаги карам от ляво, в дясно пътя е по-разбит заради тежките машини движещи се в дясна лента по правилник...

meha написа:...
Дясна лента празна или с няколко коли ,ВСИЧКИ във лява и средна един до друг ...
Точно по тази причина всяка сутрин и вечер си карам в най-дясната лента. Защото хем не се бутам с никой, хем вървя най-бързо.
Както един колега от предишната страница каза - оптимизация му е майката. За какво хем да се бутам с овцете, хем да вървя с тяхното темпо, като мога да си карам свободно и по-бързо от тях?

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Като цяло карам в дясна/средна лента, и гледам по-отрано да се престроя в съответната лента, за посоката, в която смятам да продължа след кръстовището.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
В града лявя-дясна като постоянно гледам огледалата и се стремя да не засичам никой, ако пък това се случи винаги се извинявам.
На магистралата държа лявата, ако няма коли зад мен и си карам спокойно, но и там гледам постоянно.
Като цяло всички мой приятели ми се чудят, как съм толкова спокоен и никога не се нервя. Ама има ли смисъл човек да се хаби за такива неща..
На магистралата държа лявата, ако няма коли зад мен и си карам спокойно, но и там гледам постоянно.
Като цяло всички мой приятели ми се чудят, как съм толкова спокоен и никога не се нервя. Ама има ли смисъл човек да се хаби за такива неща..

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Питам се, ако карам с максимално позволената скорост в най-лявата лента, като някой почва да ме задминава от дясно в градски условия колко ли закона наведнъж нарушава? Само се питам...
И за къде толкова сте се разбързали, особено тея дето знаят, че на кръстовището най-лява лента е за на ляво и като стигнат светофара почват да се бутат в средна и чак недоволстват, че не ги пускаш. Често срещано по Тодор Александров в Младост.
А и е много яко като някой бързак от лява се пристроява в средна и някой от най-дясна изпреварва в средна. Ама нали по презумпция тоя от ляво много бърза, сигурно трябва винаги да го пусна...
И за къде толкова сте се разбързали, особено тея дето знаят, че на кръстовището най-лява лента е за на ляво и като стигнат светофара почват да се бутат в средна и чак недоволстват, че не ги пускаш. Често срещано по Тодор Александров в Младост.
А и е много яко като някой бързак от лява се пристроява в средна и някой от най-дясна изпреварва в средна. Ама нали по презумпция тоя от ляво много бърза, сигурно трябва винаги да го пусна...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Въъъъъъиииий според анкетата много културни БМВистите ... тц, тц ...
Явно ще се окаже вярно, че медийте настройват срещу марката
Явно ще се окаже вярно, че медийте настройват срещу марката

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...