Въже(сапан) за теглене
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Въже(сапан) за теглене
Jordana написа: особено при неопитен водач
Ей това е огромният проблем при тегленето- дали ще е въже, колан или твърд теглич е все тая. Ако се мисли и внимава няма значение какво се ползва, стига да е достатъчно здраво. И е много важно да не попаднеш на луд теглещ с мощен джип- мен са ме влачили със 120 по магистралата, тогава въжето/колана са ти най-малката грижа

- BMWdrivers
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20, M57D30
- Мечтае да кара: MKA
- Детайли за колата: ниска и бърза
d_r_a_g_o написа:Jordana написа: особено при неопитен водач
Ей това е огромният проблем при тегленето- дали ще е въже, колан или твърд теглич е все тая. Ако се мисли и внимава няма значение какво се ползва, стига да е достатъчно здраво. И е много важно да не попаднеш на луд теглещ с мощен джип- мен са ме влачили със 120 по магистралата, тогава въжето/колана са ти най-малката грижа
Колега не съм ходил на курсове по теглене, и колкото и да се внимава с колан си има яки удари..
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Онзи ден теглих с колан и нямаше нито един удар, всичко в тегленето се свежда до уменията на шофьорите.
BMWdrivers написа:Колега не съм ходил на курсове по теглене, и колкото и да се внимава с колан си има яки удари..
С колан винаги, без оглед на уменията има удари. Но когато тегленият е можещ тези удари са редки и хич не са силни, а когато и теглещият ги умее нещата ударите стават минимални. Като искаш да няма удари се ползва въже и разбира се забравяме за специалните гъзарски разтегателни въжета (не онези боклуци по бензиностанциите) и отиваме на просто алпийско динамично въже което се намира лесно и струва мижави пари- това нещо се разтяга с 6-8% които са повече от достатъчни да оберат леките удари. За съжаление от тежките удари тип "олигофрен настъпал въжето с гумата или оставил го да се влачи по земята" спасение няма.
И далеч по-важно от въжето/колана е с какво ще се закачите- НИКОГА не използвайте куки, ВИНАГИ се ползва шегел. Желателно е и да се ползва ухото за теглене на колата, а не удобният ни теглич- тегленето на ремарке и закъсала кола са много различни неща.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Кукичките явно не са много йовтинки
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Здравейте.
Какво мислите за това въже - https://www.olx.bg/ad/sino-vazhe-za-teg ... 277b5f39aa ?
Какво мислите за това въже - https://www.olx.bg/ad/sino-vazhe-za-teg ... 277b5f39aa ?
Най-обикновен ремък ще ти свърши перфектна работа. Без никакви куки и простотии. А тези пък металните въжета са най-голямата глупост.
seimo написа:Най-обикновен ремък ще ти свърши перфектна работа. Без никакви куки и простотии. А тези пък металните въжета са най-голямата глупост.
Edit.
Последна промяна Kurtov на 14 Авг 2020, 22:16, променена общо 1 път
Kurtov написа:seimo написа:Най-обикновен ремък ще ти свърши перфектна работа. Без никакви куки и простотии. А тези пък металните въжета са най-голямата глупост.
Как да ги навържа ремъците, за да стане с подходяща дължина ?
Предполагам говориш за ремък от автомобил, или бъркам ?
Говоря за коланите за теглене или ремъци които се продават навсякъде. Вършат чудесна работа, но без куки щото не се знае кой ще те дърпа, а тея куки не стават на повечето коли. Или оставяш от едната страна кука, а от другата примка нещо такова.
Здравейте.
Направих си въже с шегели, но искам да попитам, дали правилно го използвам.
Ето как е вързано при мен.
Преди мислех, че въжето трябва да е от страната на болта, за да не затяга шегела в куката на автомобила, но така пък затяга въжето в болта и после много трудно се развива.
Направих си въже с шегели, но искам да попитам, дали правилно го използвам.
Ето как е вързано при мен.
Преди мислех, че въжето трябва да е от страната на болта, за да не затяга шегела в куката на автомобила, но така пък затяга въжето в болта и после много трудно се развива.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Опитай да използваш някой възел, който не приплъзва и ухото му не се затяга. Например осмица.
https://www.animatedknots.com/figure-8- ... -loop-knot
txl написа:Опитай да използваш някой възел, който не приплъзва и ухото му не се затяга. Например осмица.
Проблема е, че доста ще скъся въжето по този метод.
Явно не съм купил достатъчно дълго въже

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Възела според мен трябва да е самозатягащ , ако е незатягащ въжето се разпъва и там на шегела се получава луфт . Това при теглене създава удари и опаснот да се скъса въжето точно там .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Според мен това въже изобщо не е подходящо за теглене. Прилича на статично въже, което се използва от алпинистите, които слагат изолации. По спецификация би трябвало да издържа до около 2500 кг натоварване, като това натоварване се мери на право въже без възли. Всеки възел намалява силата на въжето между 30% и 70%. Това въже не е проектирано да издържа многократни ударни натоварвания. Разтяга се още при първото такова и след това никой не може да гарантира какъв товар може да издържи.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Алпинистките въжета са подходящи за теглене , издържат повече от 30% динамично разтягане в дължината . Обикновено такива дебели въжета са в броня оплетка , качествено алпийско въже е напълно подходящо за теглене . Това показаното на снимката не знам дали е такова , изглежда обикновено капроново въже .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2