Нелегална гонка завърши със смърт...
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Нелегална гонка завърши със смърт...
както и да го гледаме си е убийство по непредпазливост
представям си как уча племенницата да кара на някой полигон и някой решил да си тества кочината влиза в нас със 100 ...
представям си как уча племенницата да кара на някой полигон и някой решил да си тества кочината влиза в нас със 100 ...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Съобщиха вече споменатата версия, че БМВ-то прави обратен завой и Мерцала го помита. Всички знаят, че страничният удар е много по-опасен от челния! Просто не са имали никакъв шанс да оживеят момчетата при тази скорост.
Кой е виновен и кой не вече е без значение защото са погубени 2 млади живота, а времето и обстановката са предразполагали към добри изживявания.

Кой е виновен и кой не вече е без значение защото са погубени 2 млади живота, а времето и обстановката са предразполагали към добри изживявания.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Бил съм няколко пъти там зрител по стечение на обстоятелствата ходя с един дрон наблизо и мога да кажа, че няма такъв хаос бе хора. Нямате си идея за каква анархия става въпрос просто. Десетки коли се движат в кой каквато посока е решил, въртят се, дърпат се, мотори летят, хора бягат през платното, отстрани в пръстта разни АТВ-та...Нареждат се 3/4/5 коли и старт по правата, през това време кой обръща, кой прави донъти, кой гуми сменя отстрани...просто е пълна какафония. Това което се случи днес беше очаквано. Който е бил знае за какво говоря. Жалко за младежите. Все повече хора взеха да се събират а когато няма грам ред и организация ето резултата. Няма как иначе.
Последна промяна frizzante на 22 Фев 2016, 0:23, променена общо 1 път
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Уникално лъчезарен и точен колега ,с Е34ка на която се радвах като първокласник...Дано е на по-добро място сега.
За съжаление обаче нещо подобно беше неизбежно... Не може на писта 2км да се правят 3 драг-прави една след друга ... от хора дето си свалят накладките,пожарогасителите и аптечките от колите за да свалят още 10 кила преди старта.
Между другото приканвам всеки който желае ,да се опита да ми обясни защо темата започва с "нелегална гонка", и по кой закон го определя като нелегално?
За съжаление обаче нещо подобно беше неизбежно... Не може на писта 2км да се правят 3 драг-прави една след друга ... от хора дето си свалят накладките,пожарогасителите и аптечките от колите за да свалят още 10 кила преди старта.
Между другото приканвам всеки който желае ,да се опита да ми обясни защо темата започва с "нелегална гонка", и по кой закон го определя като нелегално?
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Що колега ти на това легално ли му викаш?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Важното е ,че още един фен на марката си отиде по нелеп начин и трябва всеки да си извади поука от трагедията.
Известно количество хора се събират на писта ,за да не застрашават животите на невинни. Тая писта се охранява от дъжд на вятър и не съществува място на което е упоменато ,че влизането е забранено. На нея не важи ЗДвП. Гонка е нямало Посочи ми нещо нелегално в цялата тая случка ... Като го подхванете тоя израз, го дъвчете като пчелен восък ,докато нещо друго не ви привлече вниманието
Мерцедеса си е летял към публиката с 200+ ,като се удря в Е34ката без почти никакъв спирачен път. Резултата е страничен удар след който надежда няма...
Щях да бъда там днес и можеше да съм на тяхно място.
BorislavB написа:Що колега ти на това легално ли му викаш?
Известно количество хора се събират на писта ,за да не застрашават животите на невинни. Тая писта се охранява от дъжд на вятър и не съществува място на което е упоменато ,че влизането е забранено. На нея не важи ЗДвП. Гонка е нямало Посочи ми нещо нелегално в цялата тая случка ... Като го подхванете тоя израз, го дъвчете като пчелен восък ,докато нещо друго не ви привлече вниманието

Мерцедеса си е летял към публиката с 200+ ,като се удря в Е34ката без почти никакъв спирачен път. Резултата е страничен удар след който надежда няма...
Щях да бъда там днес и можеше да съм на тяхно място.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Хаос написа:spacepl написа:Гонили са се, шофьора на БМВ-то е решил, че гонката е свършила и тръгнал да прави обратен пред Мерцедеса .... и до там. В Е34-ката са били трима, в Мерцедеса двама. Двама от БМВ-то вече няма да се гонят
според мен има два варианта:
1. шофьорът на бмв-то е дръпнал много напред, видял е че побеждава, намалил е и е тръгнал да прави обратен а този на мерцедеса просто е влязъл в него
2. по време на ускорение мерцедеса губи контрол (камшик итн), рязко завива и блъска бмв-то странично
вариант 1 ми изглежда по-вероятен, при лоша преценка и нещастно стечение на обстоятелствата крайния резултат е ясен
saleen написа:Техническа неизправност, пукане на гума с висока скорост и загуба на контрол
За да стане това с обратния завой, БМВ-то трябва да е мега бързо, а шофьора - мега аджамия.
Мхм, според мен БМВ-то изобщо не е участвало в тая гонка. Ако изобщо тоя кош се е гонил с нещо. Според мен нещата да се случат е възможно само ако БМВ-то се е въртяло там или по някаква причина е решило да обръща, а онзи с Мерцедеса е решил по някаква причина сам

Относно гонките...ако бе на път от републиканската пътна мрежа, БМВ-то първо нямаше да обърне така и да има удар. Та недейте да мислите някои така, че едва ли не като има гонка и тя не е на драг с охрана, линейка, пожарна и т.н. ще е някак по-безопасно. С какво ще помогне линейка, пожарна, полиция, охрана, дядо Коледа или феята на зъбките ако някой в края на пистата реши да обърне пред някой друг? Според мен всичко си зависи от шофьорите, а не от това къде правят нещата. Виждаме ежедневно за какви катастрофи става дума по пътищата, а като сметнете, че там никой не е тръгнал на гонка...направо се чудя откъде идват тези по 1000 жертви(да речем)на година - от някакви случайни катастрофи в ежедневни ситуации или от някакви НЕЛЕГАЛНИ, но все пак ОРГАНИЗИРАНИ гонки по пътищата или летищата на България? Защото на един организиран драг не знам за каква смърт може да става дума след като двама тръгват един до друг и ако това все пак някога се случва, то е свръх мизерен процент, сравнимо с нормалните вече за нашите стандарти катастрофи по пътищата.
Да не забравя да кажа, че в интеренет пространството сега пак всякакви разбирачи обвиняват марката в куп простотии, което ми го казват други хора, аз нямам време да се ровя.
Много ще е интересно ако се докаже, че тия двамата изобщо не са се гонили, дали на това ще се даде гласност или пак Булгаристан ТВ ще постави акцента върху НЕЛЕГАЛНИ гонки отнеха пореден живот. Пф, сякаш в тези гонки умират всеки ден хора, а не от нормалните пътни ситуации ВСЕКИ ден.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- stekata
- Потребител
-
- Кара: E36
Пичове бмв-то не е правил никакъв обратен , в долната част на летището са правили "осморки" а мергела е карал с 200+ и го е засякал нямало е никва гонка,всяка неделя съм там тоя с мерцедеса и той,до сега никога не съм го виждал да се пуска,само си го напъва без да се "гони" с никой ... и преди да почне хейта информацията ми е от човек който е бил на метри от бмв-то,точно преди E34-ката да се включи да прави пергели,мисълта ми е от някъв жълт сайт "флагман" всеки е с някво изкривено мнение за случая ... Иначе жалко за момчетата дано са на по добро място 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Нелеп инцидент. Имам лошото предчувствие, че пистата ще я затворят за гонки и те ще се правят по сливенските булеварди и по- малките улички, които и в момента са трудни за шофиране.
Тези "нелегални гонки" бяха малкият дявол, сега е ред на големия.
Тези "нелегални гонки" бяха малкият дявол, сега е ред на големия.
Никой не мое ма връне на селу!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
stekata, точно така го описах и аз, звучи най-логично. Остава въпроса само тоя с Мерцедеса как не го е видял...
In God we trust, all others we track.

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
FuRoRR написа:Известно количество хора се събират на писта ,за да не застрашават животите на невинни.
Извинявам се, но това не е вярно!
Не си на регламентирана писта, с кола регистрирана в БФАС, а шоьрорите не са автомобилни състезатели с ценз към клуб, не важи ЗДвП, но не важи и застраховка "Гражданска отговорност" съответно при шофирането с висока скорост те застрашават живота на другите.
Чл. 10. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Общественоопасно е деянието, което застрашава или уврежда личността, правата на гражданите, собствеността, ........
А от горното се тълкува като незаконно.
Ествествено, да си на летище и да караш с 200км/ч е на светлнинни години по отговорно и безопасно, отколкото да го правиш на околовръстното, но липсата на ЗДвП не го прави законно.
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Така , това ще ми е последното мнение по темата.Даже мислих да чертая и скица на пистата за да обясня на всички тези които не знаят каква е организацията и защо и как има виновен.
Преди няколко часа бях на там и огледах всичко- от падналата табелка Avangarde, до част от шасито на CD плейъра на БМВто.
Първо за катастрофата:
Представете си драг състезание , има си 402 метра състезателни ,и още толкова,че и отгоре -Брейк зона... А сега си представете някой идиот да тръгне да настъпва от брейк зоната към финала. След това пък имайте впредвид че е34ката е правила обратен на 70тина метра от финала. Кой е виновен в случая? Тоя дето го покриха с мерджана и заради който от 5 дена за гонки никой нищо не е споменал...
Да не говорим че да въртиш гуми там е равносилно на мазохизъм- чисто нов чифт гуми заминават за отрицателно време на тоя асфалт.Също така с тези осморки ясно щеше да си личат следите от гуми, а всъщност има само следи от е34ката която се е суркала 15 метра след удара.
Айде вземете да се информирате по-обстойно и недейте да коментирате нещо което съседа Станчо или БосфорТВ са ви съобщили докато си пиете ракията...
После идва и най-тъжната част - достъпа до пистата не е ограничен... има си го , само дето за да се убиеш вече си плащаш 5 лева за час и 15 за ден ...Което си е оказано с табелка ,на която пише "Вход с личен автомобил -DRAG и DRAFT"
Демек пак няма линейка и пожарна ама си плащаш за входа, което и беше целта .
Отделно тия бетонени блокове сложени да ограничават входа на външни лица, и да ги пренасочват към входа на който се таксува ,ще мръднат толкова лесно с 5-6 коли със здрави тегличи и малко повече въртящ момент ,че не знам за какво изобщо ще ги копаят тия канафки...
Преди няколко часа бях на там и огледах всичко- от падналата табелка Avangarde, до част от шасито на CD плейъра на БМВто.
Първо за катастрофата:
Представете си драг състезание , има си 402 метра състезателни ,и още толкова,че и отгоре -Брейк зона... А сега си представете някой идиот да тръгне да настъпва от брейк зоната към финала. След това пък имайте впредвид че е34ката е правила обратен на 70тина метра от финала. Кой е виновен в случая? Тоя дето го покриха с мерджана и заради който от 5 дена за гонки никой нищо не е споменал...
Да не говорим че да въртиш гуми там е равносилно на мазохизъм- чисто нов чифт гуми заминават за отрицателно време на тоя асфалт.Също така с тези осморки ясно щеше да си личат следите от гуми, а всъщност има само следи от е34ката която се е суркала 15 метра след удара.
Айде вземете да се информирате по-обстойно и недейте да коментирате нещо което съседа Станчо или БосфорТВ са ви съобщили докато си пиете ракията...
После идва и най-тъжната част - достъпа до пистата не е ограничен... има си го , само дето за да се убиеш вече си плащаш 5 лева за час и 15 за ден ...Което си е оказано с табелка ,на която пише "Вход с личен автомобил -DRAG и DRAFT"
Отделно тия бетонени блокове сложени да ограничават входа на външни лица, и да ги пренасочват към входа на който се таксува ,ще мръднат толкова лесно с 5-6 коли със здрави тегличи и малко повече въртящ момент ,че не знам за какво изобщо ще ги копаят тия канафки...
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
FuRoRR написа:....то за да се убиеш вече си плащаш 5 лева за час и 15 за ден ...Което си е оказано с табелка ,на която пише "Вход с личен автомобил -DRAG и DRAFT"
...
Кой събира парите? Ако не е държавно, на този може да се търси отговорност, след като събира пари какво е направил с цел безопасност ...
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2