35кm/h макс.скорост по булевардите в Бургас
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: 35кm/h макс.скорост по булевардите в Бургас
Не си прав за това. Градския транспорт в Бургас е супер. Не знам дали има някъде по-хубав дори. Мисля, че и там първо се въведе "иновацията"(в небанановите републики си е баш така) да се плаща като се качваш и събираемостта за билети е 100%. И колело може да се кара лесно в Бургас също...
Но това със скоростите по булевардите е неадекватно. По-добре да се следи за стриктно 50 км/ч, от колко да се правят такива свинщини. Когато има задръстване... ти така или иначе се движиш бавно. Т.е. ти обезкуражаваш хората да карат, точно като е свободен пътя... не много гениално
Но това със скоростите по булевардите е неадекватно. По-добре да се следи за стриктно 50 км/ч, от колко да се правят такива свинщини. Когато има задръстване... ти така или иначе се движиш бавно. Т.е. ти обезкуражаваш хората да карат, точно като е свободен пътя... не много гениално

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Учуден съм от нагласите във форума. Аз съм напълно "За" подобно ограничение в централната градска част.
Разписанието на автобусите в Бс е ок, както и състоянието им, като има видими усилия в подобряване качеството на градския транспорт през последните години. От друга страна шофьори продължават да блъскат хора на пешеходни пътеки, затова има резон във въвеждане на възпитаващи мерки. Който е твърде нервен и не му понася бавното каране- хваща автобуса и стига по- бързо. Да, не е престижно, но се пестят нерви и разходи.
При състоянието на автопарка, над 90% от автомобилите не могат да покрият съвременните екологични изиксвания и тровят въздуха над допустимото, като масово се затапват EGR клапани и се режат катализатори, да се "отпуши" бегачката. Главната идея не е тези автомобили да стоят по- дълго със запалени двигатели, а да се стимулира алтернативния транспорт- велосипеди и тн. Климатът и релефът на града са благоприятни за това, като изключвам отдалечените квартали като Сарафово и Меден рудник.
Проблемът не е в цифрите на ограничението, а съвсем фундаментален и ясно описан в първия пост, но населението явно не е достигнало до този етап на развитието си. Или се е разглезило прекалено.
Разписанието на автобусите в Бс е ок, както и състоянието им, като има видими усилия в подобряване качеството на градския транспорт през последните години. От друга страна шофьори продължават да блъскат хора на пешеходни пътеки, затова има резон във въвеждане на възпитаващи мерки. Който е твърде нервен и не му понася бавното каране- хваща автобуса и стига по- бързо. Да, не е престижно, но се пестят нерви и разходи.
При състоянието на автопарка, над 90% от автомобилите не могат да покрият съвременните екологични изиксвания и тровят въздуха над допустимото, като масово се затапват EGR клапани и се режат катализатори, да се "отпуши" бегачката. Главната идея не е тези автомобили да стоят по- дълго със запалени двигатели, а да се стимулира алтернативния транспорт- велосипеди и тн. Климатът и релефът на града са благоприятни за това, като изключвам отдалечените квартали като Сарафово и Меден рудник.
Проблемът не е в цифрите на ограничението, а съвсем фундаментален и ясно описан в първия пост, но населението явно не е достигнало до този етап на развитието си. Или се е разглезило прекалено.

steeN написа:До "новата" поща ли
Да, до новата поща или както там се води. Това ще е някаква адска работа през лятото

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
bum_bum написа:Айде ве, няма ли да влезе някой да каже че то така трябва и е правилно![]()
Тоя е някакъв редко срещан тъпанар. Нямало как да събарят сега сгради. Че да не би аз да съм давал разрешения за строеж на тия сгради? Или всичко е било вече изградено до 70-те години?
Като направи скоростта по булевардите 35км щял да реши проблема със задръстванията
то това е причината-презастроява се централната градска и тапата е налице.то много трудно да се сети,къде е проблема,ама друго си е да измислят непопулярни мерки,за да оправдаят хаоса.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Как ми се иска да видя какво ще стане лятото, с 35км/ч ограничение, с целия трафик, минаващ през Бургас в посока морските курорти. Особено чужденците, колко ще са щастливи. Много ще е приятно и за бургазлии, които от Меден рудник до центъра ще пътуват около час. Въобще, пълна идилия.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Като човек от село
да ви обадим.... И 10 км/ч да направят ограничението никой не може да накара селянина с колата на 28 години да не я изребри по колектори на правия булевард в градО!
Сега сериозно: според мен мнението на колегата който каза, че нашите градове са проектирани за малко коли е най-истинското и вярното! При положение че Бургаските улици са проектирани през Татово време да поемат да кажем 30 000 автомобила, в днешно време когато са 100 000 няма как да е окей трафика. Това важи за всеки град. В Плевен, че сме една шепа хора, /то даже има повече коли от колкото хора!/ също го имаме тоя проблем. Според мен адекватно решение да се преструктурира организацията на улиците. Какво имам в предвид. Ясно е че няма как да се разшири един булевард от 2 ленти във всяка посока към 3 да речем, за да може да има 1 бус лента и 2 за автомобилите, но може да се предвидят булеварди само автомобилите и някакви други главни улици само за градския транспорт. Един вид колите и автобусите/тролейбусите да не си пречат, защото според мен това е основния проблем особено в малките градове, като нашия... Мисля, че не е невъзможно и няма да е чак толкова скъпо?
С намаляването на скоростта не мисля, че ще се постигне нещо градивно...

Сега сериозно: според мен мнението на колегата който каза, че нашите градове са проектирани за малко коли е най-истинското и вярното! При положение че Бургаските улици са проектирани през Татово време да поемат да кажем 30 000 автомобила, в днешно време когато са 100 000 няма как да е окей трафика. Това важи за всеки град. В Плевен, че сме една шепа хора, /то даже има повече коли от колкото хора!/ също го имаме тоя проблем. Според мен адекватно решение да се преструктурира организацията на улиците. Какво имам в предвид. Ясно е че няма как да се разшири един булевард от 2 ленти във всяка посока към 3 да речем, за да може да има 1 бус лента и 2 за автомобилите, но може да се предвидят булеварди само автомобилите и някакви други главни улици само за градския транспорт. Един вид колите и автобусите/тролейбусите да не си пречат, защото според мен това е основния проблем особено в малките градове, като нашия... Мисля, че не е невъзможно и няма да е чак толкова скъпо?

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Stahlblau написа:Като човек от селода ви обадим.... И 10 км/ч да направят ограничението никой не може да накара селянина с колата на 28 години да не я изребри по колектори на правия булевард в градО!
Ти сега като караш малко по-нова стана гражданин?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Хаос написа:Stahlblau написа:Като човек от селода ви обадим.... И 10 км/ч да направят ограничението никой не може да накара селянина с колата на 28 години да не я изребри по колектори на правия булевард в градО!
Ти сега като караш малко по-нова стана гражданин?
Адския гражданин съм с 20 годишния ми гнилоч, течащ като лейка, ръсещ антифриз навсякъде, оритан и изподраскан от всички страни, с пожълтели емблеми, ръждясали спирачки и криви джанти на яйце...

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Ако всичко им върви по план - "целия трафик" за на Юг ще мнава по околовръстно, което в момента се довършва като панорамен път покрай езерото Вая.
В центъра няма да има трафико всичко ще се свежда до първите две кръгови на входа на града ( на Метро и на входа за М.Рудник)
Надявам се Ако се приеме това - да се засили полицейското писъствие.
Иначе ограничения има - но никой няма да ги спазва.
По околовръстното на Бургас ограничението е 80 км. пък редовно се хвърчи от там с над 100-120км/ч.
Аз съм ЗА новите мерки, нека се вкарат и да се види до какво ще доведат.
Ако се окажат прави ще има отлив на автомобили - хората наистина ще предпочетат градски транспорт.
Но ще иска време да посвикнат хората.
В центъра няма да има трафико всичко ще се свежда до първите две кръгови на входа на града ( на Метро и на входа за М.Рудник)
Надявам се Ако се приеме това - да се засили полицейското писъствие.
Иначе ограничения има - но никой няма да ги спазва.
По околовръстното на Бургас ограничението е 80 км. пък редовно се хвърчи от там с над 100-120км/ч.
Аз съм ЗА новите мерки, нека се вкарат и да се види до какво ще доведат.
Ако се окажат прави ще има отлив на автомобили - хората наистина ще предпочетат градски транспорт.
Но ще иска време да посвикнат хората.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Вече е в сила ограничението 35 км в час за Бургас.
Нямало обаче да се слагат знаци 35 и няма да се глобява.
Просто ще бъде така нагласена зелената вълна на светофарите че скороста на трафика да бъде смъкната на 35 км в час.
Ще има бус ленти навсякъде и за автобусите ще светва отделен светофар с 10 секунди по-рано зелено.
И в крайна сметка за превишение с до 8 км в час няма глоби в българския закон за пътищата.
Така че за шофиране със 43 км в час в Бургас - никой няма да ви глоби.
Нямало обаче да се слагат знаци 35 и няма да се глобява.
Просто ще бъде така нагласена зелената вълна на светофарите че скороста на трафика да бъде смъкната на 35 км в час.
Ще има бус ленти навсякъде и за автобусите ще светва отделен светофар с 10 секунди по-рано зелено.
И в крайна сметка за превишение с до 8 км в час няма глоби в българския закон за пътищата.
Така че за шофиране със 43 км в час в Бургас - никой няма да ви глоби.
Последна промяна Демирев на 01 Мар 2016, 11:21, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е, щом обществения транспорт е супер и има възможност да се кара колело защо има задръствания?
Че един скутер струва 2к и гори 2.5-3/100. Дори да те мързи да караш колело позатопли ли се трябва да си напълно луд да висиш по 2 часа на ден в киреча с колата.

Че един скутер струва 2к и гори 2.5-3/100. Дори да те мързи да караш колело позатопли ли се трябва да си напълно луд да висиш по 2 часа на ден в киреча с колата.
крайният резултат от което ще е същата скорост между светофарите, но с много повече чакане на самият светофар. Гениално. 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Е, щом обществения транспорт е супер и има възможност да се кара колело защо има задръствания?![]()
щото в бургас са останали само батки нинджи, и няма да му върже кифлата ако дойде със скутер, + това друго си е да изреже изпърдяната 316ка , с гърне рйемус
като цяло шофьорите в бургас са много зле, те също си мислят че живеят още по татово време. В софия въпреки, че колите са в пъти в повече от бургас, хората са 100 пъти по-толерантни.
Чувал съм лафове от сорта, за какво да го гледам това дясно огледалото никой няма право да ме изпреварва отдясно

идеята е тъпа, ама то и кмета е жив зял, супер голям крадец
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Гледам много вървежна е теорията, как градовете били проектирани за малко коли, да речем 2-3-5 пъти по-малко от сега.
Не знам защо си мислите, че сами у нас е така. Я погледнете из Европа, всички градове да не би да са проектирани преди 50-100 години за много коли??? И говоря за градове доста по-големи от Бургас и Софето..Интересно как там се справят, не съм чул да им събярят сградите и да правят по-широки улиците и булевардите.
Не знам защо си мислите, че сами у нас е така. Я погледнете из Европа, всички градове да не би да са проектирани преди 50-100 години за много коли??? И говоря за градове доста по-големи от Бургас и Софето..Интересно как там се справят, не съм чул да им събярят сградите и да правят по-широки улиците и булевардите.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Да ама имат метро в тия градове?
Наземно както и да го въртиш... Се едно...
Наземно както и да го въртиш... Се едно...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3