слагайте си коланите, че....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: слагайте си коланите, че....

Мнение от TNT » 02 Мар 2016, 10:55

Все още си има много хора, които си мислят, че шофирането е игра. Аз имам доста хора в родата, преживели тежки катастрофи и някои от тях почти умират, заради липсата на колан. Други само колана ги спасява. Какви ли не теории съм чувал. "Ако смяташ да се блъскаш, по-добре не се качвай да караш", "Аз си имам доверие, ти нямаш ли ми доверие, че си слагаш колан", "То в града с 50-60 няма да чак толкова тежък удар, ще стисна волана" :kuku:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 N57 XD
Мечтае да кара: E60 535d
Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра

Мнение от auxx » 02 Мар 2016, 11:24

Колана е много важен. И аз си изградих навик и някак си ми е странно като нямам колан.

Sent from my ASUS_Z00VD using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Мар 2016, 14:22

И на мен ми направи впечатление, че има 2 удара в стъклото като видях снимката. Иначе колан винаги слагам, не ми е удобно без него дори, трябва да се държа за волана и се разхождам из седалката.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 02 Мар 2016, 16:38

Няма по-голяма простотия от това да си мислиш че живееш в демокрация и в същото време да те задължават да си слагаш колан в собствения автомобил за който плащаш една торба данъци и такси ..... :bang:

Аватар

Мнение от Хаос » 02 Мар 2016, 17:18

v_p_m написа:Няма по-голяма простотия от това да си мислиш че живееш в демокрация и в същото време да те задължават да си слагаш колан в собствения автомобил за който плащаш една торба данъци и такси ..... :bang:

в демократичната държава имаш правото да шофираш автомобил с колан или пък да не шофираш автомобил изобщо
мнозина бъркат свободата със слободията
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Мар 2016, 18:16

v_p_m написа:Няма по-голяма простотия от това да си мислиш че живееш в демокрация и в същото време да те задължават да си слагаш колан в собствения автомобил за който плащаш една торба данъци и такси ..... :bang:

по тази логика когато си в собствения си дом можеш да правиш каквото си искаш? :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 02 Мар 2016, 19:13

Тогава не го слагай бе колега, но като стане една беля гледай да не изскочиш от предния прозорец. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

слагайте си коланите, че....

Мнение от steeN » 02 Мар 2016, 19:20

демокрация е диктатура на мнозинството :) ако 51% искат всички да носят колан, ще носиш. иначе има нюанси за колана, ама няма да ви отегчавам този път хаха.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Мар 2016, 21:52

за първи път се случва с голяма кола да има инцидент :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Мар 2016, 22:00

alx написа:.....

по тази логика когато си в собствения си дом можеш да правиш каквото си искаш? :)

Ми принципно-да.
Когато това, което правя и резултата от него касае единствено мен и по никакъв начин не се отразява на съседите...

Като пример: Имам правото да избера сам дали да сваля бушона или не преди да започна да ремонтирам печката... не вярвам някой да дойде да ми шибне глоба, че я ремонтирам под напрежение :mrgreen:
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 02 Мар 2016, 23:53

Да, ама като те удари някой (пак в хипотезата съвина, тоест и двамата сте виновни) и ти ритнеш камбаната трябва да плати половината от прекрасната сума примерно 200 хил. лева, защото ти си бил демократичен?
Е, не е като онези умствено изостанали уроди дето возят децата си без колани или топ изродщината "в скута на предната седалка при включен еърбег" и после като майчето и братото на оня врачанския бияч реват за пари пред всички медии "нас нищо не може да ни замести детето, ама дайте кинтите", ама е кофти за околните.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 03 Мар 2016, 22:41

Не мога да разбера хората който са на принципа "аз в квартала/малкия град не виждам смисъл да си слагам колан, ползвам го само ако пътувам до София"...
Преди няколко години излетях от пътя и се търкалях в ливадата, като накрая колата спря по таван. Колана ме спаси и слязох жив и здрав от колата без нито и една драскотина. От тогава си го слагам дори и на задната седалка на колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 03 Мар 2016, 23:32

Аз и на задната седалка го слагам .. 1 месец ме боля главата след като таксито в което се возих се блъсна доста тъпо .. 2 пъти целнах облегалката, приличен камшичен удар заради липсата на колан. Ако имаше някой отпред, можех му нацеля главата доста стабилно .. т.е ако се возите отзад без колан, при сблъсък можете да убиете този отпред, бяха го показвали и по някакви английски "реклами".

А за тия дето карат без колани .. планетата така ли иначе е пренаселена :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 04 Мар 2016, 0:00

Както беше казал някой колега преди не много време .....
"Ако не си слагаш колана дори и за 200 метра, не само ще си тъп за цял живот, но ще си и грозен."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 04 Мар 2016, 0:54

Давате некви примери и веднага заключавате кой тъп кой умен ЗАЩО ??
Аз мога да дам 2-3 примера който съм видял с очи :mhihi: при който не слагането на колан спасява живота на пътника но няма смисъл .
При следната ситуация - скорост 40-50 км/ч на спускане , на остър десен завой предницата поднася(в колата сме 3-ма аз като шофер съм с колан другите 2 ма без) .От завоя се подава трактор с ремарке и аз се набивам челно в задната му гума(голямата) при което тя минава по диагонал през колата .
На мен ми нямаше нищо(понеже знаех кога точно ще се ударим) приятелчето до мен си удари главата в сенника и с крак изкърти леко пластмасата в ляво от жабката а пича отзад беше без демич ;) само че докато гумата на трактора мачкаше предния капак и идваше към мен не ми беше изобщо приятно че не мога да мръдна от седалката :idea: .
Може и да ти помогне колана но може и да вреди но не си мислете че некой го боли патлака за вас и за това ви иска колан....

п.п Едно от малкото хубави неща в тая скапана държава е че у дома мога и ще си правя каквото искам .Мога примерно е сега да ида да резна вратлето на прасето и да ида на полянката да си запаля един хубав огън ,заедно със стабилно количество домашен алкохол да го изям. А не като в шибаната хамерика за един огън в степта да ми искат да подам молба,да уведомя шерифите папата и тн....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата