.... защото сме олигофрени

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Re: .... защото сме олигофрени

Мнение от Venko » 06 Мар 2016, 20:09

Умирате си да се хапете за глупости :) .
Четейки мнението по-горе за 150 по Цариградско си отговорих на въпроса защо един колега от друг форум ми каза, че ние в БМВ форума се гордеем с титлата "идиоти" и умираме да се самоиронизираме. :yes:

За да не е личен постът - идиотът и на колело и в Пагани пак си е идиот, та не е проблемът в автомобила.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 06 Мар 2016, 20:24

Top Gun Maverick написа:Законът е за да се спазва, но най-вече за да държи в някакви граници хората, които си нямат понятие от това какво е реално да се движиш по пътя. При всичкия ми опит не мисля, че като пише 50 и задължително трябва да карам с 50 при всякакви условия и фактическа обстановка. На всичко отгоре забележи, че си съзнавам рисковете и си нося кръста, а като ме глобят, ще си платя глобата даже. Ама да се чете морал за щяло и нещяло е малко прекалено. Знаел за Германия, сякаш точно там всички спазват точно пък скоростта, особено където няма камери. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти също за Америка и Канада гледам се изказа в другата тема, като пак предполагаше някакви неща за обстановка на която лично не си присъствал, но излезе, че не знаеш точно как стоят нещата. :yes:

Не става въпрос за морал, а за умствен багаж и за кофтито блгарска черта, да си мислим, че сме най - умните и винаги най - добрите.....
За опитът ти, не го оспорвам, но поне на теория моят е по - голям от твоят. И то поради простата причина, че работата ми е такава и за нея се изискват доста изпити, които надали си ги положил, защото просто не ти е такава работата.

Скоростта в Германия се спазва поради една единствена причина - има глоби. В градовете има светкавици (стационарни и мобилни), на магистралата има постоянно цивилни полицаи, постоянно се мери дистанция - качват се на едно мостче и правят прекасни снимки....Колега изгоря - 3 месеца в пехотата. Има си и вратички - ако докажеш, че липсата на книжка ти застрашава съществуването финансово и т.н. се правят компромиси - плаща се двойна глоба, без да се взема книжката и т.н. Но това всичко изисква адвокат и сумата бързо минава 2000€ само за една неспазена дистанция. Аз също съм в кюпа - има си места на които просто правят пари и на едно такова си ме измериха с 10км/ч отгоре. Плащаш си и това е. Лошото е, че при повторна снимка ако превишването на скоростта е на границата само глоба или глоба и точка, вече те водят систематичен нарушител (заради първата глоба) и директо отиваш на глоба и точка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 06 Мар 2016, 20:41

Познавам много хора дето им свиха сърмите в западна Европа.
Интересното е, че като дойдат пак по нашите ширини и се почва същото като преди години.
Само един е примерен, но той си беше примерен и като живееше тука.
ПС матряла е калпав както каза вожда-пожарникар
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Мар 2016, 21:00

едно време на циганите любимите коли им бяха калибра и мерц.190-ка сега са Е-36 а кой е по напред Е46 или Е39,не знам какво се очудвате на тази тема или оная,че по тв. се натъртва като има инцидент с бмв.по другите форуми какво говорят няма да коментираме :mhihi: отдвана сме ги задминали хондаджийте или тея с голфовете.За средностатистическите батки,играчи,мутри или най обикновенни кретенчета които гледат лошо от свойте бмв-та също мисля да премълча :mhihi:
Последна промяна kiko на 06 Мар 2016, 21:13, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 06 Мар 2016, 21:04

kiko написа:едно време на циганите любимите коли им бяха калибра и мерц.190-ка сега са Е-36 а кой е по напред Е46 или Е39,не знам какво се очудвате на тази тема или оная,че по тв. се натъртва като има инцидент с бмв.

и е60 влиза в тоя списък :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Мар 2016, 21:18

Silverlight написа:
kiko написа:едно време на циганите любимите коли им бяха калибра и мерц.190-ка сега са Е-36 а кой е по напред Е46 или Е39,не знам какво се очудвате на тази тема или оная,че по тв. се натъртва като има инцидент с бмв.

и е60 влиза в тоя списък :mhihi:

та са вече биг босовете на мафията които им е под достойнството да пускат мигачи като завиват или като паркират пред лидъл да си накупят нещо на промоцийка да не се постараят да спрът на място за една кола като може на място за две.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Мар 2016, 22:46

kiko написа:едно време на циганите любимите коли им бяха калибра и мерц.190-ка сега са Е-36 а кой е по напред Е46 или Е39,не знам какво се очудвате на тази тема или оная,че по тв. се натъртва като има инцидент с бмв.по другите форуми какво говорят няма да коментираме :mhihi: отдвана сме ги задминали хондаджийте или тея с голфовете.За средностатистическите батки,играчи,мутри или най обикновенни кретенчета които гледат лошо от свойте бмв-та също мисля да премълча :mhihi:

отдавна вече в Плд като спра на светофар с 36-цата и мангалите ме гледат със съжаление, че карам таква стара кола, поне от 3 години минаха на е46, е60, е39 ... тия е36-ци колкото и да не ги харесват отпределени хора, са просто стари коли и дори мангалите не искат вече ... само лузърите като мене ги карат

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Мар 2016, 22:52

@2bar написа:
Top Gun Maverick написа:Законът е за да се спазва, но най-вече за да държи в някакви граници хората, които си нямат понятие от това какво е реално да се движиш по пътя. При всичкия ми опит не мисля, че като пише 50 и задължително трябва да карам с 50 при всякакви условия и фактическа обстановка. На всичко отгоре забележи, че си съзнавам рисковете и си нося кръста, а като ме глобят, ще си платя глобата даже. Ама да се чете морал за щяло и нещяло е малко прекалено. Знаел за Германия, сякаш точно там всички спазват точно пък скоростта, особено където няма камери. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти също за Америка и Канада гледам се изказа в другата тема, като пак предполагаше някакви неща за обстановка на която лично не си присъствал, но излезе, че не знаеш точно как стоят нещата. :yes:

Не става въпрос за морал, а за умствен багаж и за кофтито блгарска черта, да си мислим, че сме най - умните и винаги най - добрите.....
За опитът ти, не го оспорвам, но поне на теория моят е по - голям от твоят. И то поради простата причина, че работата ми е такава и за нея се изискват доста изпити, които надали си ги положил, защото просто не ти е такава работата.

Скоростта в Германия се спазва поради една единствена причина - има глоби. В градовете има светкавици (стационарни и мобилни), на магистралата има постоянно цивилни полицаи, постоянно се мери дистанция - качват се на едно мостче и правят прекасни снимки....Колега изгоря - 3 месеца в пехотата. Има си и вратички - ако докажеш, че липсата на книжка ти застрашава съществуването финансово и т.н. се правят компромиси - плаща се двойна глоба, без да се взема книжката и т.н. Но това всичко изисква адвокат и сумата бързо минава 2000€ само за една неспазена дистанция. Аз също съм в кюпа - има си места на които просто правят пари и на едно такова си ме измериха с 10км/ч отгоре. Плащаш си и това е. Лошото е, че при повторна снимка ако превишването на скоростта е на границата само глоба или глоба и точка, вече те водят систематичен нарушител (заради първата глоба) и директо отиваш на глоба и точка.

За първите две отлично те разбрах, виждал съм това много пъти. Може и на теория да не е. Аз също полагам изпити, а ако ти кажа по колко км. с кола минавам всеки месец от бая години насам...ще се хванеш за главата. :mhihi: И то не само минаването на числата, времето ми прекарано в кола всеки ден без неделя е към 12-13 часа. :mhihi:
Жив и здрав, да не помисли с горните постове, че нещо се заяждам, просто не обичам крайните мнения. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 07 Мар 2016, 0:03

в Германия ограниченията се спазват не защото има глоби (то и в България има глоби), а защото има кой да ги събира тия глоби.
Иначе Маверик мога да ти кажа че перфектно всички те разбираме тук, че в зависимост от опита на шофьора, пътната и метеорологичната обстановка, човек може да кара извън посоченото ограничение без да пречини ПТП, но това не означава че решението е твое и можеш да си го позволиш, защото точно това е идеята на закона - да е еднакъв за всички и който не го спазва, остава без книжка.
И единият от проблемите в БГ е точно факта че хората сами решават дали да спазват закона сякаш това е техен избор или право. Ти нямаш право да решаваш дали да спазваш закона защото си опитен шофьор. Закона е закон, сещаш ли се?
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 07 Мар 2016, 1:02

Уж говорим за малко разминаване със закона , пък накрая било нормално да караш със 150 по Цариградско :mhihi: Докато всеки си говори аз имам глава на раменете , имам шоф.опит 29 години и 2 милиона навъртяни км мога да си карам и с 100км над допустимото , нищо няма да се оправи по пътищата. Както казаха колегите по-нагоре законите са си закони , независимо дали си с 1 или 30 години стаж , бързаш за работа или пък си професионален пилот някъде.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Мар 2016, 12:09

Кажете що махнаха камерата за десетки хиляди евро?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 07 Мар 2016, 12:10

KPETEH написа:Кажете що махнаха камерата за десетки хиляди евро?

За да не я откраднат, защото е много скъпо. :lalala:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 07 Мар 2016, 13:12

Silverlight написа:
KPETEH написа:Кажете що махнаха камерата за десетки хиляди евро?

За да не я откраднат, защото е много скъпо. :lalala:

Тая камера не е била собственост на КАТ и е била поставена само демонстрационно за период от време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Мар 2016, 14:16

host написа:Oтдавна вече в Плд като спра на светофар с 36-цата и мангалите ме гледат със съжаление, че карам таква стара кола, поне от 3 години минаха на е46, е60, е39 ... тия е36-ци колкото и да не ги харесват отпределени хора, са просто стари коли и дори мангалите не искат вече ... само лузърите като мене ги карат

Аз гледам със съжаление тези с новите коли, като знам какви пари се изливат в тях :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 07 Мар 2016, 14:58

Тая тема ма кара да направя нова тема на грешниците зад волана, да може да се изповядваме за нарушенията си и светците тука във форума да ни анатемосват, хулят, плюят и съдят.
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата