Кой е по-фен?
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Кой е по-фен?
Какво значение има това кой какви коли харесва за да е фен? Ако имам 100к да изкарам нова М-ка не съм фен, щото не съм ги набил в е30-ка?
Ако си купя ръждясал кокошарник и пазарувам дискове, накладки и окачвания на старо съм супер фен.
Ако е30 не ме кефи по принцип автоматично ставам не фен?
А за един преател да питам- 90% от най-фенските и известни коли във форума дали биха могли да минат преглед в Германия или Англия? Питам само.
Ако си купя ръждясал кокошарник и пазарувам дискове, накладки и окачвания на старо съм супер фен.

Ако е30 не ме кефи по принцип автоматично ставам не фен?
А за един преател да питам- 90% от най-фенските и известни коли във форума дали биха могли да минат преглед в Германия или Англия? Питам само.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Само да не го обръщаме на е30 срещу пластмасите от 100к
пп. незнам за фенските (вероятно се прав
) ама не рядко разните много нови и скъпи коли
технически са леш щото "баровците" паре за ремонти не дават а само за лустро, година и фейса
Аз като съм минал и минавам и по двата пътя какъв съм? Шизофреник?
Няма такава рецепта и в тоя свят черно/белите неща не са много ...
Едни си мисли, че е фен щото се е накичил от глава до пети в БМВ аксесоари,
друг кара кола, която за повечето хора е барака а е налял в нея пари за 2 или 3 от "по-новите",
трети е дал пари за апартамент за да има в колата екранчета и копчета на богато ...
Важното е да го правиш за себе си и да ти е кеф, а не за другите ... е тогава си фен независимо от колата ... според мен
Всяко сядане в нея да ти доставя удоволствие и да тръпнеш да се качиш ... останалото е пунт и пластика за мегданЯ

пп. незнам за фенските (вероятно се прав

технически са леш щото "баровците" паре за ремонти не дават а само за лустро, година и фейса

Stahlblau написа: "Кой е по-голям фен - този който купува стара барака и почва да я прави - да я реди с М пакети, рекарота, да я кърпи, пребоядисва и т.н., или този който си купува готова направена кола."
Аз като съм минал и минавам и по двата пътя какъв съм? Шизофреник?

Няма такава рецепта и в тоя свят черно/белите неща не са много ...
Едни си мисли, че е фен щото се е накичил от глава до пети в БМВ аксесоари,
друг кара кола, която за повечето хора е барака а е налял в нея пари за 2 или 3 от "по-новите",
трети е дал пари за апартамент за да има в колата екранчета и копчета на богато ...
Важното е да го правиш за себе си и да ти е кеф, а не за другите ... е тогава си фен независимо от колата ... според мен

Всяко сядане в нея да ти доставя удоволствие и да тръпнеш да се качиш ... останалото е пунт и пластика за мегданЯ

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Хаос написа:Stahlblau написа:Снощи се разрази един голям спор
Както винаги всеки си мисли, че е повече фен от другия защото 1. 2. 3.
1. С какво доработката на една кола е повече фенщина от това да намериш добро изпълнение от завода?
Важен е крайния резултат. (Всъщност да си купиш добро изпълнение е доста по-трудно и по-скъпо, не виждам особен повод за гордост за ретрофити, че са нещо повече от заводската комплектация)
2. Нови срещу стари коли
Старите имат своя механичен чар, новите имат своя комфорт, защо едните да са по-добри? Е30-ка за 15 бона ще събере 100 пъти повече погледи от Е46 с М-пакет. Въпрос на вкус.
И разбира се всичко в тоя свят се върти около парите - повече пари, по-готина кола. Едно старо ферари може да е 10 милиона. В днешно време модерна кола за 10 милиона няма...
1. За много кратко време ще намериш добро недокоснато и напълно ОЕМ изпълнение, на малко километри ако ти е дълбок джоба. Докато за доработката (особено, когато това нещо не е правено от друг и няма информация) се започва с десетки часове ровене в нета, избиране на части, купуване на части, чакане на доставки, после следва мерене, напасване, проба-грешка, пак ровене в нета за нови части, защото старите не стават, разкарване до тоя, до оня, всичко това съпроводено с нерви. Малко хора могат да издържат докрай

2.

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
За един истински фен на една марка според мен гледа колата му да е във перфектно състояние па била тя дали стара или нова,ако един фен си купи кола нова и след 3 години колата не като нова тогава за мен тои не е фен, но ако колата е като нова както се казва, това е фен. Аз съм от малък фен и когато видя бмв дали е е46 дали е30 винаги му обръщам внимание и имам още спомени за видяни модели бмв от преди 10 години
единствената причина поради която бих смених БМВ-то е ако нямам финанси защото не е ли както искам аз жал ми е да е имам. А това със екстрите според мен няма значение понеже не всеки има пари за такава която е бъкана със екстри, за някои е важно да има марката и това е.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Какво да кажа, днес надраскаха Мерцедеса ми е ми е все тая, но когато откраднаха халогените на Компакта бях болен 

За мен да си "фен" на дадена марка не се измерва с това каква ти е колата към момента и колко си набил за да я купиш или направиш по свой вкус.
За фен на БМВ мога да приема човек, който обръщайки се назад във времето не може да си спомни за последните 20-тина години дали има период от месец-два в който да не е имал поне едно БМВ в гаража.
Някак не ми звучи сериозно някой потен тийнейджър на 20, собственик на БМВ от година-две да се бие в гърдите колко голям фен е... щото след някоя и др. година ще си е купил друга марка и вече ще е фен на нея.... на тва му викам "мода"
Като пример- мой френд караше преди години 124 купе и беше фен на Мерцедес.... след това излезе "Бързи и яростни" и си взе Сивик и стана фен на Хонда.... от няколко години кара Аутбек и сега е фен на Субаро... през всичките тези години твърдеше, че "Тва е колата, тва е марката!" според каквото караше.... сега се заглежда по Лендкрузер, та се чудя колко още Субаро ще да е "колата"
Помиярщина е тва, не фенщина...
Та така...като станете на 40+ и имате поне 15 от тях като собственици на БМВ ще твърдите, че сте "Големи фенове"
Никой не задължавам, разбира се, с моята гледна точка по темата
За фен на БМВ мога да приема човек, който обръщайки се назад във времето не може да си спомни за последните 20-тина години дали има период от месец-два в който да не е имал поне едно БМВ в гаража.
Някак не ми звучи сериозно някой потен тийнейджър на 20, собственик на БМВ от година-две да се бие в гърдите колко голям фен е... щото след някоя и др. година ще си е купил друга марка и вече ще е фен на нея.... на тва му викам "мода"

Като пример- мой френд караше преди години 124 купе и беше фен на Мерцедес.... след това излезе "Бързи и яростни" и си взе Сивик и стана фен на Хонда.... от няколко години кара Аутбек и сега е фен на Субаро... през всичките тези години твърдеше, че "Тва е колата, тва е марката!" според каквото караше.... сега се заглежда по Лендкрузер, та се чудя колко още Субаро ще да е "колата"

Помиярщина е тва, не фенщина...
Та така...като станете на 40+ и имате поне 15 от тях като собственици на БМВ ще твърдите, че сте "Големи фенове"

Никой не задължавам, разбира се, с моята гледна точка по темата

Имам чувството че тези халогени ги крадат само за да ти стане гадно - нито пари струват, нито вършат някаква работа, само където умираш от яд
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
zazomazo написа:Та така...като станете на 40+ и имате поне 15 от тях като собственици на БМВ ще твърдите, че сте "Големи фенове"![]()
Може и само една да си имаш, но да е кукличка

по-фен е този които си мисли повече време в денонощието за колата си. от там дали я е купил чисто нова или я сглобил от отпадъци или е паднала от марс- е без значение...
поне аз така го виждам
поне аз така го виждам
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
zazomazo написа:Та така...като станете на 40+ и имате поне 15 от тях като собственици на БМВ ще твърдите, че сте "Големи фенове"![]()
по тази логика аз съм трабантаджия - пумияр

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:zazomazo написа:Та така...като станете на 40+ и имате поне 15 от тях като собственици на БМВ ще твърдите, че сте "Големи фенове"![]()
по тази логика аз съм трабантаджия - пумияр
Нямам мнение-не те познавам...
Ти познаваш себе си най-добре, така че.... каквото ти говори сърцето...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alx написа:по-фен е този които си мисли повече време в денонощието за колата си.
Тия определения и двете ми харесаха

Ако се обединят някак ще стане определение за най-фен

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Като станеш на 40 само купуваш, нищо не правиш по колата си. Поне аз така виждам нещата, защото такава е тенденцията при мен 

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Е намерихте най-фена значи
, от 1992 съм с БМВ-та, първото ми беше Е12 /сега половината от пишещите тук ще го търсят що за модел е в нета
/! Преминах и през Е21, Е 28, Е30, Е 36, някои по 2 пъти. И с годините не се лекува да знаете, даже по-зле става - на 45 си купих пак Е30 

only rear wheel drive
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5