Избор на лаптоп
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Избор на лаптоп
madafaka_donkele написа:cod-cdbp написа:зависи от марката, модела и класа.
Mи неЗависи най-вече от шасито и охлаждането. Пластмасарка за шаси и кофти проектирано охлаждане=печка. Метално шаси и правилно проектирано охлаждане=кеф. Но i7, като най-високопроизводителен от i-тата си грее, особено под товар. Няма как.
Едно и също нещо, казано по различен начин

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
cod-cdbp написа:madafaka_donkele написа:cod-cdbp написа:зависи от марката, модела и класа.
Mи неЗависи най-вече от шасито и охлаждането. Пластмасарка за шаси и кофти проектирано охлаждане=печка. Метално шаси и правилно проектирано охлаждане=кеф. Но i7, като най-високопроизводителен от i-тата си грее, особено под товар. Няма как.
Така както ти го беше написал - не

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:
Ако държиш изключително много на нов, за 1300лв. има
Lenovo G50
15.6" матов FullHD
процесор i7-5500U
видео R5 M330 2GB GDDR5
8GB RAM
1TB HDD
Благодаря! Много добра ми се вижда сглобката. А го намерих и със SSD

http://www.emag.bg/laptop-lenovo-ideapa ... DF7L23BBM/
Защо обаче от ЕМАГ дават видео картата 1ГБ, а на повечето места в интернет тоя модел се води 2ГБ?

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Superexstatic написа:madafaka_donkele написа:
Lenovo G50
15.6" матов FullHD
процесор i7-5500U
видео R5 M330 2GB GDDR5
8GB RAM
1TB HDD
Благодаря! Много добра ми се вижда сглобката. А го намерих и със SSD![]()
Защо обаче от ЕМАГ дават видео картата 1ГБ, а на повечето места в интернет тоя модел се води 2ГБ?1ГБ ми се вижда доста слабо, дали.. така не се ли губи смисъла от i7-цата?
Това, което си постнал, има и други разлики освен ВРАМ-а.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:madafaka_donkele написа:cod-cdbp написа:зависи от марката, модела и класа.
Ми не

По същата логика има например едни тайванци, които правят Clevo. Не много познати у нас, но набират популярност по света, щото въпреки, че са noname правят стабилни машинки, особено по-скъпичките.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Superexstatic написа:madafaka_donkele написа:
Lenovo G50
15.6" матов FullHD
процесор i7-5500U
видео R5 M330 2GB GDDR5
8GB RAM
1TB HDD
Благодаря! Много добра ми се вижда сглобката. А го намерих и със SSD![]()
Защо обаче от ЕМАГ дават видео картата 1ГБ, а на повечето места в интернет тоя модел се води 2ГБ?1ГБ ми се вижда доста слабо, дали.. така не се ли губи смисъла от i7-цата?
С DDR3 видео и лъскав дисплей ти желая успех и с игрите и с очите

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
http://www.pcstore.bg/bg/laptop-asus-k5 ... 20ssd.html
i7 4 ядра 2.60ghz - 3.60 ghz
120GB SSD
GTX 950M
FULL HD 1920x1080
Цена 1599лв...и тоя лап топ е в пъти по добър от тези 3 които е предложил автора на темата...и за да не си говорим празни приказки нека сравним по факти обикновенната Nvidia 940M със GT EXTREME (GTX) 950M от въпросния Asus K550,по долу фактите :
Nvidia GT 940M vs Nvidia GTX 950M.
Разликата между двете карти е 106% повече производителност в полза на GTX 950M.Последното което трябва да се гледа на една видеокарта е колко ГБ Рам има
По важните неща са : Resolution performance,тоест на каква резолюция картата каква производителност може да даде,GPU Memory,type Memory тоест дали ще е GDDR3 GDDR5 и т.н. Memory bandtwith,L2 cache,Memory bus,биват 128 шина,384,246кб и така нататък,това са много по важни неща от това колко ГБ рам има картата.
GPU Architecture
Core Speed 914 MHz vs 1072 MHz
Boost Clock 993 MHz vs 1176 MHz
Architecture Maxwell GM107-N16P-GT Maxwell GM108-N16S-GT-S
OC Potential Good vs Poor
Driver Support Great vs Great
Release Date 12 Mar 2015 vs 13 Mar 2015
За 200лв получавате лап топ който във всяко едно отношение е по добър от тези три лап топа,i7 процесор,тези от темата са i5 и i3,много по добра видеокарта,SSD,FULL HD...и всичко това за 200 разлика...аз не знам кой купува тези лап топи...най-вероятно хората които грам не отбират от хардуер...Относно това че някой по горе спомена,че i7 много греел в лап топи...аз имам Lenovo Y500 (SLI) версията с 2 видеокарти,и нямам абсолютно никакъв проблем с загряването и температурите....там някой си бил чул еди къде си как на една приятелка на лелята на чичото на брата на годеницата,щерка и имала некъв си лап топ къде мноо греел...еми ще грее,90% от хората не осъзнават,че лап топа е една кибритена кутия където влиза яко прахоляк и трябва да се чисти редовно и да се сменяват термопастите,ама това никой не го прави....купуват си разни глупави приставки за охлаждане с измислени вентилаторчета...ама да почистим лап топа и да сменим пастата...НЕ...за кво
То аз имам познати дето настолните им компютри гаснат от прегряване защото не са чистени с години,какво остава за лап топа дето вътре има място за 2 солети,а настолния компютър може главата да си навреш вътре....
i7 4 ядра 2.60ghz - 3.60 ghz
120GB SSD
GTX 950M
FULL HD 1920x1080
Цена 1599лв...и тоя лап топ е в пъти по добър от тези 3 които е предложил автора на темата...и за да не си говорим празни приказки нека сравним по факти обикновенната Nvidia 940M със GT EXTREME (GTX) 950M от въпросния Asus K550,по долу фактите :
Nvidia GT 940M vs Nvidia GTX 950M.
Разликата между двете карти е 106% повече производителност в полза на GTX 950M.Последното което трябва да се гледа на една видеокарта е колко ГБ Рам има

GPU Architecture
Core Speed 914 MHz vs 1072 MHz
Boost Clock 993 MHz vs 1176 MHz
Architecture Maxwell GM107-N16P-GT Maxwell GM108-N16S-GT-S
OC Potential Good vs Poor
Driver Support Great vs Great
Release Date 12 Mar 2015 vs 13 Mar 2015
За 200лв получавате лап топ който във всяко едно отношение е по добър от тези три лап топа,i7 процесор,тези от темата са i5 и i3,много по добра видеокарта,SSD,FULL HD...и всичко това за 200 разлика...аз не знам кой купува тези лап топи...най-вероятно хората които грам не отбират от хардуер...Относно това че някой по горе спомена,че i7 много греел в лап топи...аз имам Lenovo Y500 (SLI) версията с 2 видеокарти,и нямам абсолютно никакъв проблем с загряването и температурите....там някой си бил чул еди къде си как на една приятелка на лелята на чичото на брата на годеницата,щерка и имала некъв си лап топ къде мноо греел...еми ще грее,90% от хората не осъзнават,че лап топа е една кибритена кутия където влиза яко прахоляк и трябва да се чисти редовно и да се сменяват термопастите,ама това никой не го прави....купуват си разни глупави приставки за охлаждане с измислени вентилаторчета...ама да почистим лап топа и да сменим пастата...НЕ...за кво

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Избор на лаптоп
Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Maxmadness
- ентусиаст
-
dextuar написа:Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Чакай сега ти защо сравняваш настолен компютър и лаптоп

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Maxmadness написа:dextuar написа:Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Чакай сега ти защо сравняваш настолен компютър и лаптопна лап топите не случайно процесорите и видеокартите носят една буквичка М.... отиваш в съвсем друга посока.
Хах, правя точно обратното, опитвам се да кажа на автора, да не си мисли (ако си го е мислел), че е оферта да си вземеш и7 и супер яката графика и че е съотносимо бързо с настолно PC и може да джитка същите игри като на PC, щото и двете са с и7 да кажем. Затова и написах, че много зависи за какво ще се ползва лаптопа.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Чакай сега ти защо сравняваш настолен компютър и лаптопна лап топите не случайно процесорите и видеокартите носят една буквичка М.... отиваш в съвсем друга посока.
Хах, правя точно обратното, опитвам се да кажа на автора, да не си мисли (ако си го е мислел), че е оферта да си вземеш и7 и супер яката графика и че е съотносимо бързо с настолно PC и може да джитка същите игри като на PC, щото и двете са с и7 да кажем. Затова и написах, че много зависи за какво ще се ползва лаптопа.
Ако намекваш че лаптопите не стават за игри си в огромна грешка.
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Зависи за какви лаптопи говорим - не ми давай за пример Alienware или Razor, тогава да. И не говорим да джиткаш по 1 час CS на ден, а за сериозен гейминг. И въобще говорим за нормални машини, който дори да подкарат играта и да върви що годе, си е изцяло за сметка на състоянието на машината след време. Просто идеята на лаптопа като цяло е друга. Та за сериозен гейминг - освен ако не е специална гейминг конфигурация, си е чиста гавра според мен да се изнасилва такава машинка. Тея i7 и GTX 950M предполагам си наясно, не ги слагат само, за да можеш да подкарваш игри на тях, а са и с далеч по-други цели

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Само тук от най-нормален въпрос относно лаптоп, който просто да върши работа и все пак да е сравнително добро решение за бюджета, с който се разполага, нещата могат да ескалират в спор Apple вс ПЦ, настолен вс лаптоп, мегахерци на видео карти, GPU Memory, type Memory, Alienware-и, Елитбуци..
Обичам го тоя форум
Обичам го тоя форум

- Maxmadness
- ентусиаст
-
dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Maxmadness написа:dextuar написа:Аз говорех за моя лаптоп на 1 месец или викаш и там е имало прах. Просто има некадърно конструирани охлаждания плюс пласмасов корпус = прегряване. И все пак въпреки супер спекове на хартия, не очаквай да е аналогично бърз на подобна машина в настолен вариант, нищо че и двете са с и7. Като цяло според мен трябва да знаеш конкретно за какво ти е тая машина, ако ще се сърфира и цъкат игрички до 2010-2011 хубав матов дисплей фулл хд и 8 гб рам с поне 1 гб врам ддр 3 пък било то и с и5 ще ти свърши супер работа. Само гледай алуминиев корпус и подсветка на клавиатурата особено за вечер и естествено като цена не повече от 1000 и малко лева, а за по-сериозно горната конфигурация е добра
Зависи за какви лаптопи говорим - не ми давай за пример Alienware или Razor, тогава да. И не говорим да джиткаш по 1 час CS на ден, а за сериозен гейминг. И въобще говорим за нормални машини, който дори да подкарат играта и да върви що годе, си е изцяло за сметка на състоянието на машината след време. Просто идеята на лаптопа като цяло е друга. Та за сериозен гейминг - освен ако не е специална гейминг конфигурация, си е чиста гавра според мен да се изнасилва такава машинка. Тея i7 и GTX 950M предполагам си наясно, не ги слагат само, за да можеш да подкарваш игри на тях, а са и с далеч по-други цели
Явно доста си изостанал и не четеш какво се случва в света на мобилните машини...но нищо продължавай да си мислиш,че си е гавра да изнасилваш такава машинка

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Maxmadness написа:Resolution performance,тоест на каква резолюция картата каква производителност може да даде.
Накратко кви FPS-и вади се интересуваме у наше село

Maxmadness написа:GPU Memory,type Memory тоест дали ще е GDDR3 GDDR5
Пак у наше село знаем "само" за DDR3 и GDDR5. За GDDR3 сме чувалЕ, че нЕма такова животно

Maxmadness написа:...L2 cache...
Пъдаря в селото ми е казА, че се бъркаш. Само при процесорите има такоА нещУ, не и при видеокартите

Maxmadness написа:Memory bus,биват 128 шина,384,246кб и така нататък...
От коя планета ги импортваш тези карти с килобАЙтови шини, че ние остави килобитови, даже още сме само на битови шини

69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5