Какви книги-помагала за C++?
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Какви книги-помагала за C++?
Nickelback написа:bioz написа:Нещо не ме разбрахте, не казвам, че няма работа казвам, че търсенето на c++ e пъти по малко. Още повече кой в днешно време започва проект на c++ по дяволите
ала бала
Успех с ученето тепърва на c++ и после право в google, а защо не и в MS да пишеш следващия уин

Нещо май пак не се разбираме, аз не говоря хипотетично, а чисто практично. В крайна сметка колегата сам си решава, това са моите съвети за начинаещ програмист в сегашния момент.
Последна промяна bioz на 31 Мар 2016, 12:57, променена общо 1 път
C++ си е тегав език, ама колегите изпускат, че в повечето университети това е първия програмен език
Отделно както казаха и преди, по-рядко се търси, но и по-рядко има специалисти и тея, които са добри имат заплата в пъти по-голяма от някой frontender...
Аз бих дал и бонус книга -> Програмиране = ++Алгоритми

Отделно както казаха и преди, по-рядко се търси, но и по-рядко има специалисти и тея, които са добри имат заплата в пъти по-голяма от някой frontender...
Аз бих дал и бонус книга -> Програмиране = ++Алгоритми

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Bogat-Beden написа:Интересна тема,браво на колегите,които явно не сте малко и помагате със съвети.
Брат ми е такава маймуна и само Питони митони и подобни неща са му у главата,от години ме кара да почвам и аз да се мъча ,но крайно безинтересно и трудно ми се струва
![]()
Най-най -вероятно няма да се захвана на тези години,но все пак от чисто любопитство,колко време сериозно четене и учене си трябва,за да почнеш на някаква тотално стажантско-начална позиция?
И един може би тъп въпрос-има ли нещо общо като трудност и необходимо време,като да научиш чужд език?
От тотална нула синтаксиса се научава за да речем 1 месец, но не това е трудното. Трудността идва от там че за да правиш полезни неща, които хората да ползват(софтуер за автомобили, например), трябва да имаш абстактно-логическо-техническо мислене(ебахти думата). Та в крайна сметка поне 1година сериозна занимавка, за стаж бих казал, реално 2 години :Д
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
bioz написа:Nickelback написа:bioz написа:Нещо не ме разбрахте, не казвам, че няма работа казвам, че търсенето на c++ e пъти по малко. Още повече кой в днешно време започва проект на c++ по дяволите
ала бала
Успех с ученето тепърва на c++ и после право в google, а защо не и в MS да пишеш следващия уин![]()
Нещо май пак не се разбираме, аз не говоря хипотетично, а чисто практично. В крайна сметка колегата сам си решава, това са моите съвети за начинаещ програмист в сегашния момент.
Дотука мЕрише на един прОател така ми казА

Много добре знам какво имаш в предвид, но са ти много крайни изказванията без да си "врял и кипял" в това, за което говориш. Затова ти отговорих в подобен стил. Ако изложиш конкретни факти (понеже аз също имам нещичко в предвид според скромния ми професионален опит) ще ми интересно да продължим дискусията

Напълно съм съгласен с Rainbow, а на Bogat-Beden мога да дам насоки, но по-късно, понеже в момента нямам време да пиша повече.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:bioz написа:Nickelback написа:bioz написа:Нещо не ме разбрахте, не казвам, че няма работа казвам, че търсенето на c++ e пъти по малко. Още повече кой в днешно време започва проект на c++ по дяволите
ала бала
Успех с ученето тепърва на c++ и после право в google, а защо не и в MS да пишеш следващия уин![]()
Дотука мЕрише на един прОател така ми казА
Знаем се тука, всеки си хвали своето ... да ама не.

За финал - бъдещето е във смартфоните и уеб не във win app, за това в първия си пост написах - java+ADT(android) или c#(web). Толкова от мен

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
bioz написа:
За финал - бъдещето е във смартфоните и уеб не във win app, за това в първия си пост написах - java+ADT(android) или c#(web). Толкова от мен
+1, да добавим и JavaScript, Python също
Последно време забелязвам,че Google искат да наложат и TypeScript с тоя Angular 2
На първо време човек трябва да разбере какво му харесва, а за да разбере трябва да почне от някъде C# е добър вариант за напълно начинаещи,
аз почнах с него имам приятели които работят с C++ в момента, а почнаха от C# просто така се случиха нещата при тях.
Та различно е.. трябва да се почне от някъде все пак и след това кой където го влече

Последна промяна DigitalExile на 31 Мар 2016, 15:26, променена общо 1 път
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
според мен ако целта е директно намиране на работа -> c# + javascript (така ще си отвориш още "врати" за други езици/технологии). с тия двете и малко опит ще можеш за отрицателно време да правиш яки неща, а работодателите точно това искат -> производителност. c# е доста лесен и за научаване, и за програмиране, а и в интернет има газилиони тонове информация.
другото е java и android както писа колегата. андроида се развива страшно много и скоро ще бъде почти навсякъде, а с навлизането на ел. колите си мисля, че ще има още по-голямо търсене за мобилни приложения.
не, че c++ е умрял и няма работа, но според мен е "морално устарял език". иначе се използва доста c/с++ в авто индустрията.
другото е java и android както писа колегата. андроида се развива страшно много и скоро ще бъде почти навсякъде, а с навлизането на ел. колите си мисля, че ще има още по-голямо търсене за мобилни приложения.
не, че c++ е умрял и няма работа, но според мен е "морално устарял език". иначе се използва доста c/с++ в авто индустрията.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ако целта е най-лесно да се набиеш в IT средите т.е с минимални усилия и старание - стани един FE Dev, научи на ниско ниво един JS, HTML5,CSS3 - не ги броя за езици - и си в играта.
Па после се мЕткай на OOP и тия шитни. Има амнайсе framework-a за JS, ко искаш за бекенд ко искаш за фронт енд.
Работа има за всички и няма лош избор на език ... освен COBOL ама и такова съм писал

Па после се мЕткай на OOP и тия шитни. Има амнайсе framework-a за JS, ко искаш за бекенд ко искаш за фронт енд.
Работа има за всички и няма лош избор на език ... освен COBOL ама и такова съм писал

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Да кажеш,че JS не е език за програмиране е доста несериозно изказване, едно е да работиш с JS Framework без да знаеш JS, друго е да знаеш JS
HTML е MarkUp Language, а CSS stylesheet language и да - те не са програмни езици.

HTML е MarkUp Language, а CSS stylesheet language и да - те не са програмни езици.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Какви книги-помагала за C++?
Nedko Anev написа:Да кажеш,че JS не е език за програмиране е доста несериозно изказване, едно е да работиш с JS Framework без да знаеш JS, друго е да знаеш JS![]()
Голям език тоя JavaScript, няма що...
Според мен първо да се научи на ООП, после да търси език, но задължително да мине през Java или C# и след това да скача на дълбокото и по low level езици...
Аз бих погледнал и Swift
Btw: В този форум много народ бачкат SW dev май май
За мен истината в ИТ не е набиването на код, а в изграждането на инфраструктурата
- DigitalExile
- ентусиаст
-
https://github.com/blog/2047-language-trends-on-github
Ми според теб явно не е голям език, ама според цял свят явно е
Ако искаш погледни и класацията на Stack Overflow и да.. голям език е и не го казвам аз, а цял свят, аз не съм фактор, ти също. Т'ва ,че не го харесваш е отделен въпрос

Ако искаш погледни и класацията на Stack Overflow и да.. голям език е и не го казвам аз, а цял свят, аз не съм фактор, ти също. Т'ва ,че не го харесваш е отделен въпрос

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Nedko Anev написа:https://github.com/blog/2047-language-trends-on-github
Усвоява се лесно, апропо много редове код и такива статистики... Аз лично го харесвам понеже пиша на Phonegap и за там е супер!
Но пък един standalone апп не можеш да напишеш на него... Гледай какво се използва в истински проекти. А с това развиване на УЕБ-а е нормално много хора да се ориентират към JavaScript-a. Дори сравнено с C# е доста по-лесен. Като цяло да се научи човек да програмираш може и на VBA, да не ти казвам какви проекти съм виждал, направени изцяло на него. По-горе се каза, синтаксиса е лесната част, ООП-то, алгоритмите и въобще начинът на мислене е сложното. Code monkeys има достатъчно и то доста по-евтино, отколкото тук. Мекото на хляба за мен е другаде, иначе на фона на общата мизерия изпъкваш, но дали това е целта. И все пак това е далеч от темата, относно книги автора да погледне неща на Светлин Наков и на брат му Преслав. Ааа, и в тубата има много добри обяснения с нагледни примери.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Нещо грешно сте ме разбрали, HTML,CSS са не езиците, JS-a го уважавам.
Абревиатурите не е нужно да ми ги разяснявате, май съм ги чел в уикипедията
Абревиатурите не е нужно да ми ги разяснявате, май съм ги чел в уикипедията
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
dextuar написа:Но пък един standalone апп не можеш да напишеш на него...
Кажи го това на Netflix, Amazon, Uber и т.нат., които използват Node JS

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
vlad0 написа:dextuar написа:Но пък един standalone апп не можеш да напишеш на него...
Кажи го това на Netflix, Amazon, Uber и т.нат., които използват Node JS![]()
![]()
![]()
Туше

Wikipedia написа:Node.js is an open-source, cross-platform runtime environment for developing server-side Web applications. Although Node.js is not a JavaScript framework,[3] many of its basic modules are written in JavaScript, and developers can write new modules in JavaScript
Интересна статия http://simpleprogrammer.com/2013/05/06/ ... is-doomed/
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4