Акция затъмнени стъкла

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Акция затъмнени стъкла

Мнение от maxpower » 06 Апр 2016, 13:00

krasi2bmw написа:на пьрво четене на 15 март е приет , утре е второто четене за промяната в закона , ако и то мине ............става проблем и то много голям

А има ли го някъде тоя проекто закон или промените, които ще се правят по настоящия?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 06 Апр 2016, 13:28

Едно нещо не мога разбера. Съвременните фолиа от класа на Llumar, CNC Tech и т.н., са така направени, че отвътре се вижда съвсем ясно, почти все едно си без фолио. Какво пречи да се кара така? Колата не се напича, децата не ослепяват по време на пътуване, да не говорим че фолиото има и предпазна функция при счупване на прозореца! Какво толкова им пречат тия прозорци? Като им се вижда съмнителна колата - да я спрат за проверка и готово. Този абсурд е само тук!
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Апр 2016, 13:47

Stahlblau написа:Едно нещо не мога разбера. Съвременните фолиа от класа на Llumar, CNC Tech и т.н., са така направени, че отвътре се вижда съвсем ясно, почти все едно си без фолио. Какво пречи да се кара така? Колата не се напича, децата не ослепяват по време на пътуване, да не говорим че фолиото има и предпазна функция при счупване на прозореца! Какво толкова им пречат тия прозорци? Като им се вижда съмнителна колата - да я спрат за проверка и готово. Този абсурд е само тук!

Колега, има ги същите фолиа безцветни, които вършат същата работа, защо просто не сложиш такова?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 06 Апр 2016, 13:49

Аз па мноо мраза да карам зад някой и да не виждам през неговата кола кво става напред... бусове, баничарки и секви подобни... Хич не ми дреме кво прави тоя вътре... Не се чувствам сигурен... Тфа със затъмнените стъкла си е адската цигания от край време... Отзаде има, отпреде няма, все едно си с различни джанти. Онзи ден видех и една а8-ца - всичкото тъмно, само около фейса в средата на шофьорското странично стъкло беха изрезали некъв правоъгълник, да им се показва ли, кво ли.... смех ти кааам... Според мен треа да се вижда кво става вътре - ебът ли те, бият ли те и тнт :dunno:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Апр 2016, 13:54

Няма я гъзарията ако цялата кола не е затъмнена :mhihi:
По темата: напълно подкрепям всички предвидени мерки, но трябва да се помисли и за механизъм за озаконяване на "тунинг"-а (понеже съм сигурен, че много хора биха искали да са изрядни в това отношение)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 06 Апр 2016, 14:02

Don_Diego написа:Няма я гъзарията ако цялата кола не е затъмнена :mhihi:
По темата: напълно подкрепям всички предвидени мерки, но трябва да се помисли и за механизъм за озаконяване на "тунинг"-а (понеже съм сигурен, че много хора биха искали да са изрядни в това отношение)

DEKRA-та не е ли точно това?
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Апр 2016, 14:10

Да, ама за да стане това май трябва да се приеме от НС. В момента ако не се лъжа DEKRA може да издава сертификати за товарни автомобили в България (имаха пункт в Чефин на бул. Европа)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 06 Апр 2016, 14:13

dextuar написа:
Stahlblau написа:Едно нещо не мога разбера. Съвременните фолиа от класа на Llumar, CNC Tech и т.н., са така направени, че отвътре се вижда съвсем ясно, почти все едно си без фолио. Какво пречи да се кара така? Колата не се напича, децата не ослепяват по време на пътуване, да не говорим че фолиото има и предпазна функция при счупване на прозореца! Какво толкова им пречат тия прозорци? Като им се вижда съмнителна колата - да я спрат за проверка и готово. Този абсурд е само тук!

Колега, има ги същите фолиа безцветни, които вършат същата работа, защо просто не сложиш такова?

Абсолютно си прав, и знам че има такива безцветни фолиа. В момента съм без затъмени стъкла, но исках да си ги затъмнявам. За видимостта КРЕТЕН е прав, но пък тъмното фолио убива светлината, която ти дразни очите при пътуване, предпазва те от хилядите гашници които карат с китайски крушки за 2,80 от битака и с нерегулирани фарове. Гъзарията ми е най-малкия проблем. Отдавна съм го минал тоя етап. ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 06 Апр 2016, 15:34

KPETEH написа:Аз па мноо мраза да карам зад някой и да не виждам през неговата кола кво става напред... бусове, баничарки и секви подобни... Хич не ми дреме кво прави тоя вътре... Не се чувствам сигурен... Тфа със затъмнените стъкла си е адската цигания от край време... Отзаде има, отпреде няма, все едно си с различни джанти. Онзи ден видех и една а8-ца - всичкото тъмно, само около фейса в средата на шофьорското странично стъкло беха изрезали некъв правоъгълник, да им се показва ли, кво ли.... смех ти кааам... Според мен треа да се вижда кво става вътре - ебът ли те, бият ли те и тнт :dunno:

да не е била бронирана нещо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 06 Апр 2016, 15:59

Та някой от вас намира ли някъде текста на закона ? че иначе полицай и да те спре, може много неща да ти каже ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Апр 2016, 16:30

Според закона, само фабрично затъмнени стъкла са допустими.
Карах една такава служебна кола, и имах сертификат от производителите на автомобила.
И не, не беше фолио, самото стъкло беше тонирано.
Според не само нашият закон, фолио не трябва да се лепи на предните стъкла, независимо светло или друго, защото се променя структурата на стъклото , тоест при инцидент, стъклото не се разпада на малки стъкълца, а остава цяло и може да предизвика някаква наранявания.
Освен това, определено пречи на останалите участници в движението, ако спрете на някакво да кажем голямо кръстовище и гледате на дясно за идващите коли, чакайки да преминете и до вас спре някой с предни затъмнени стъкла, вие вече не виждате какво се случва с движението.

А пък за "тЮнинга", често се получава доста комично, напомпаш мотора с някакви чип тЮнинги или боднеш баси матора в коша на колата, обаче останалите неща, като спирачна система, която да отговаря на новата мощност на автомобила, подходящи гуми (а да, слагат се 385 широки гуми, верно , дота е на 15 години, ама я виж че има грайфер и пише ZR на гумата, значи е ок), спирачни дискове и всички необходими усилвания по купе (единици го правят като хората) и се спуска в надпреварата.
Тея автомобили малко ми приличат на Фики, едър в гърбъ на хилави краченца :mhihi:

Аз съм "ЗА", ама като гледам, често съм засичал разни милиционери с затъмнени стъкла на цивилните им коли (неизживени комплекси) и едва ли тях ще ги засегнат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 06 Апр 2016, 16:35

Аз съм от Люлин и тука наполседък всеки втори е със затъмнени стъкла. Ебати селянията е.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Апр 2016, 16:53

Е.Димитров написа:Според закона, само фабрично затъмнени стъкла са допустими.
Карах една такава служебна кола, и имах сертификат от производителите на автомобила.
И не, не беше фолио, самото стъкло беше тонирано.
Според не само нашият закон, фолио не трябва да се лепи на предните стъкла, независимо светло или друго, защото се променя структурата на стъклото , тоест при инцидент, стъклото не се разпада на малки стъкълца, а остава цяло и може да предизвика някаква наранявания.
Освен това, определено пречи на останалите участници в движението, ако спрете на някакво да кажем голямо кръстовище и гледате на дясно за идващите коли, чакайки да преминете и до вас спре някой с предни затъмнени стъкла, вие вече не виждате какво се случва с движението.

А пък за "тЮнинга", често се получава доста комично, напомпаш мотора с някакви чип тЮнинги или боднеш баси матора в коша на колата, обаче останалите неща, като спирачна система, която да отговаря на новата мощност на автомобила, подходящи гуми (а да, слагат се 385 широки гуми, верно , дота е на 15 години, ама я виж че има грайфер и пише ZR на гумата, значи е ок), спирачни дискове и всички необходими усилвания по купе (единици го правят като хората) и се спуска в надпреварата.
Тея автомобили малко ми приличат на Фики, едър в гърбъ на хилави краченца :mhihi:

Аз съм "ЗА", ама като гледам, често съм засичал разни милиционери с затъмнени стъкла на цивилните им коли (неизживени комплекси) и едва ли тях ще ги засегнат.
:yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 06 Апр 2016, 18:16

В Пловдив служебните коли на Следствената Служба са със затъмнени с фолио стъкла, вие ми говорите за личните автомобили. Мен са ме спирали веднъж за стъклата при положение, че се вижда, че само задните са тъмни и пак "свали стъклото" и драска с ключа :kuku:
40653

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 06 Апр 2016, 18:35

maxpower написа:
krasi2bmw написа:на пьрво четене на 15 март е приет , утре е второто четене за промяната в закона , ако и то мине ............става проблем и то много голям

А има ли го някъде тоя проекто закон или промените, които ще се правят по настоящия?

има го , всичко се прави тихомьлком подготвят тотална забрана за тьмните стькла , до дни ще стане ясно дали ще мине и на второ четене , ако това стане ще има панаири

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата