Препоръчайте добра туристическа агенция/туроператор
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Препоръчайте добра туристическа агенция/туроператор
adovet написа:Ползвам ги защото спиме в скъпи хотели където ако не е през агенция излиза нощувката около 1000лв. до като през Астрал ми излиза 3-4 пъти по евтино.
Е през буукинг де. От там по-евтино, няма как която и агенция да е да свали. ОСвен травелосити, ама там е друг филма.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Don_Diego написа:nqmam_bmw написа:Каква е пречката да вдигнеш телефона и да си запазиш хотел в Гърция ?
И аз съм на мнение, че можеш да си направиш по-добра организация за пътуване, настаняване, места за посещение и тн без посредник. Просто трябва да отделиш малко повече време за търсене в интернет
Агенцията е за хора, които не искат или нямат време да се занимават, четат, резервират и т.н. необходимите неща по едно пътуване, така да се каже, плащат и заминават.
Разбира се, че за всичко това агенциите ще искат пари и няма как да излезе по-изгодно или на едно със самостоятелно организирано пътуване.
Всичко е въпрос на баланс
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Не е точно така.. в повечето случаи агенциите имат договори/уговорки с дадени хотели. Когато за определен период резервациите са слаби и има шанс хотела да остане полупразен точно чрез агенции или сайтове за колективно пазаруване се пускат така наречените "Last Minute оферти", примерно: пакет 10 нощувки All In на цената на 7, които почти със сигурност ще ти излезат доста по-изгодно, отколкото през booking-а

Гледам тази година за Дюни - през Booking някакви невероятни цени, звъня им и им обяснявам, че там цените били такива ... да, НО имало някакви доплащания на място и се отказах. Пак си платих директно на тях, поне знам, че ако искам датата да бъде +/- една седмица или дори повече няма да има проблем. Само да има някакви свободни места
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Аз в последните 5 год. почивам само извън територията.
п.с. И си мисля, че не съм сгрешил, защото миналата година ми се наложи да поостана малко в Бургас (извън сезона) в един централен хотел и мога да напиша роман за престоя ми там.
п.с.с. Та коя е "най-добрата" туристическа агенция?
п.с. И си мисля, че не съм сгрешил, защото миналата година ми се наложи да поостана малко в Бургас (извън сезона) в един централен хотел и мога да напиша роман за престоя ми там.

п.с.с. Та коя е "най-добрата" туристическа агенция?

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
© написа:Гледам тази година за Дюни - през Booking някакви невероятни цени, звъня им и им обяснявам, че там цените били такива ... да, НО имало някакви доплащания на място и се отказах. Пак си платих директно на тях, поне знам, че ако искам датата да бъде +/- една седмица или дори повече няма да има проблем. Само да има някакви свободни места
Няма какво да те учудва. Тука по нашето море е абсолютно нормално уж 5 звездни хотели да имат ебати циганските практики. Отиваш на Аll Inclusive, ама на рецепцията се оказва, че паркинга ти е по 10лв на ден (ако въобще има места), фитнеса не влиза в пакета (който обикновено е с 5 уреда, 4 от тях са велоаргометри), да не говорим за spa-то... на обедите и вечерите може да пиеш само вода (кат са ларж може и сок) или пък се предлагат единствено бг безалкохолни и алкохолни напитки - разреден Присан, Блек рам, Савой

Иначе като инфраструктора и поддръжка, разположение на стаите с изгледи към морета, басейни и дори персонал.. има супер местенца. Ако някой се интересува за района на Елени/Св.Влас/Сл.бряг мога да препоръчам добри хотелчета
Последна промяна Superexstatic на 17 Май 2016, 21:01, променена общо 1 път

В Букинг само едното дете бяха забравили да пишат, че се доплаща на място
Иначе като обслужване и въобще условия за мен в България няма кой да се мери с Дюни.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Никой не е казал, че букинг са еталона и там е най-евтиното.
Ласт минетс или както искайте го наричайте има на много места, не само в агенцията.
Агенцията почти винати товари яко и със самолетния билет и с всичко.
Аз поне не съм виждал от агенция по-добра оферта за чужбина от самостоятелна направена, ама не за 5 мин през букинга, трябва си своето време. За това казах, че който няма такова време и желание, агенцията е за него.
Ласт минетс или както искайте го наричайте има на много места, не само в агенцията.
Аз поне не съм виждал от агенция по-добра оферта за чужбина от самостоятелна направена, ама не за 5 мин през букинга, трябва си своето време. За това казах, че който няма такова време и желание, агенцията е за него.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
alekangg написа:Никой не е казал, че букинг са еталона и там е най-евтиното.
За скъп и хубав хотел на дали ще можеш да намериш по добра оферта освен през агенция. Също така много от агенциите си имат собствени чартъри за определени дестинации и излиза доста по евтино от колкото ако си го организираш сам. Пътувам доста и говоря от собствен опит
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Много ми е интересно какви са тези скъпи и хубави хотели от агенции. Ако може да споделиш ще е добре дошло.
- adovet
- старши ентусиаст
-
alekangg написа:Много ми е интересно какви са тези скъпи и хубави хотели от агенции. Ако може да споделиш ще е добре дошло.
Всяка година ходим в Анталия, пет звездни хотели на международни вериги - Rixos, Ic green. Тази година сасравнително доста евтини, гледам в букинга около 450-500лв., но през астрал излиза около 140-150лв. Бяхме на Тенерифе два пъти. Първият път ние си организирахме всичко, втория с агенция излезе два пъти по евтино заради чартъра
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Щом си доволен супер.
Пак казвам, че няма как да стане тая работа, ако аз вложа необходимото време за организиране, а то не е малко.
Един хотел еди къде си в определено време може да е по-изгоден, ама има още стотици, някои по-зле, други по-добре. Това, че ти не си успял да си го направиш по-евтино нищо не значи. Има други хора, които успяват винаги, но потретвам, това не става лесно и бързо.
Особено чартъра до Тенерифе, не знам кое му е евтиното, но явно има мераклии, щом действа.
Само за справка, ще ти кажа, че аз лично съм летял два пъти в последните две години за 50 евро крайна цена от Букурещ до Тенерифе и обратно с прикачване в Мадрид, ама ти или друг и след 1 месец търсене няма да го намерите на тази цена, не става с пускане на 2 търсачи.
Пак казвам, че няма как да стане тая работа, ако аз вложа необходимото време за организиране, а то не е малко.
Един хотел еди къде си в определено време може да е по-изгоден, ама има още стотици, някои по-зле, други по-добре. Това, че ти не си успял да си го направиш по-евтино нищо не значи. Има други хора, които успяват винаги, но потретвам, това не става лесно и бързо.
Особено чартъра до Тенерифе, не знам кое му е евтиното, но явно има мераклии, щом действа.
Само за справка, ще ти кажа, че аз лично съм летял два пъти в последните две години за 50 евро крайна цена от Букурещ до Тенерифе и обратно с прикачване в Мадрид, ама ти или друг и след 1 месец търсене няма да го намерите на тази цена, не става с пускане на 2 търсачи.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Взимаме примерно Анталия. Дадена агенция купува 100 самолетни билета още през Януари, които са за Август.
Първо - получава отстъпка за бройката, второ - затова, че ги взима отрано и трета - понеже има редовна практика да го прави.
После ги комбинира с някакъв хотел и пуска офертата. В тоя момент цената би била доста над тази, ако си организираш сам, заради максималния марж, който агенцията гони.
Но когато не успее да ги продаде навреме(Юли) се получава тая схема да излезе по-изгодно, отколкото да си правиш всичко сам
Иначе си напълно прав. С ровене и яка занимавка се постигат чудеса
Първо - получава отстъпка за бройката, второ - затова, че ги взима отрано и трета - понеже има редовна практика да го прави.
После ги комбинира с някакъв хотел и пуска офертата. В тоя момент цената би била доста над тази, ако си организираш сам, заради максималния марж, който агенцията гони.
Но когато не успее да ги продаде навреме(Юли) се получава тая схема да излезе по-изгодно, отколкото да си правиш всичко сам
Иначе си напълно прав. С ровене и яка занимавка се постигат чудеса

- adovet
- старши ентусиаст
-
Повечето от пътуванията си ги организирам сам, по точно жена ми. Просто си има определени дестинации, които излизат по евтино. А чартера от Букурещ до Тенерифе преди 5 години го нямаше
В Турция тази година цените трябва да са направо на половина 

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3