ПТП с колоездач

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: ПТП с колоездач

Мнение от bum_bum » 27 Май 2016, 21:47

Мен пък като ме удари един тръгна да бяга :kuku: Настигнах го и го спрях, извиках КАТ и му написаха акт.

Аз в тоя случай бих намерил свидетели, които са се возили в момента с мен в колата и които ще потвърдят че е имало инцидент без щети и без пострадали и сте се разбрали.

Според ЗДВП ПТП е събитие възникнало в процеса на движението на пътно превозно средство и предизвикало нараняване или смърт на хора, повреда на пътно превозно средство, път, пътно съоръжение, товар или други материални щети. Т.е. така гледано ако няма нищо по колата, колелото или вас двамата ПТП не е имало. Съответно няма и задължение то да бъде съобщено.

Твоето нарушение в случая може да се третира като "маловажно" тъй като макар и с незначителни отклонения от нормативно предписаното поведение на участника в движението, при друга пътна обстановка би могло да доведе до настъпване на пътнотранспортно произшествие.

И наистина бъди по-внимателен. Някои колелета са способни да се движат с доста висока скорост, което не много хора в кола успяват да преценят.
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 27 Май 2016, 22:29

Простичко и лесно - звъниш на 112. Представи си още по-забавния вариант ( има такива случаи ) - велосипедиста има мозъчна травма и след часове нещата се усложняват и хоп съдят те за убийство по непредпазливост, като си напуснал местопроизшествието без да уведомиш КАТ и полиция - това мирише на ефективна. Не спестявайте символична глоба за да можете след това да си объркате живота. Освен това имайте едно наум - вие сте в автомобил, но удряте човек с колело - неговия адреналин се повишава и евентуалните травми не могат да се усетят веднага, по добре звънете на 112 - ще имате смекчаващи вината обстоятелства в случай на усложнения.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

ПТП с колоездач

Мнение от c04 » 28 Май 2016, 1:10

Ей заради такива неща(не само) на колело не се качвам... А по темата намери си адвокат и сам иди в полицията не ги чакай да те търсят. Според мен е по-добре така.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 28 Май 2016, 1:36

Направо си прилича на постановка, само дето ако целта беше да изкарат някакви пари, по-уместно би било да ти кажат да дадеш на място някой лев - и толкова. (и МВР да не разбере - че да седнат да причакват следващия).
Но както го описваш - няма щети, пък веднага се обадила на мъжа си да дойде да я прибере.. странно е.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 28 Май 2016, 11:09

NIKE написа: Намалих и се огледах, понеже нямаше знак Стоп, и продължих да завивам на дясно. Тогава тя вече беше пред мен и я ударих. Спрях и излезнах да я вдигна и попитах дали и има нещо

Колега, още щом прочетох това си помислих за постановка, както вече са посочили други. Снощи бях уморен и нямах време да пиша.
99% постановка!
Руснаците са царе на тези идиотщини, но там вече хората са натренирани и моментално си намират свидетели, които да свидетелстват, че няма пострадал. Спират минаващите и им взимат адреси и телефони.

Ако имаш време и си спокоен отиди на кръстовището, огледай го и си помисли случайно ли тази се е появила изневиделица пред теб или много ловко използва особеност на кръстовището за да си разиграе постановката. Почти съм сигурен, че бързо ще разбереш как и защо са те "изработили".
Откровено казано тази и "мъжът" й (защото може и съвсем да не е такъв) са за една здрава сопа, но айде да не замирисва във форума на мускули. :dummy:
p.s. Както са те посъветвали намери си някой адвокат и най-добре да е млад защото имат голям хъс. Тези шпингари мъжът и жената едва ли имат зад себе си адвокат, а просто пробват.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Май 2016, 17:17

След като си пуснат за издирване, най-вероятно се водиш напуснал мястото на птп...
Необходим ти е адвокат, след срещата с органите ще разбереш мотивите на жената да го направи.
Добра идея е да изложиш пред тях своята версия преди да разбереш нейната, за да не се влияеш от нея.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328iA
Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe

Мнение от NIKE » 28 Май 2016, 19:19

Владо написа:След като си пуснат за издирване, най-вероятно се водиш напуснал мястото на птп...
Необходим ти е адвокат, след срещата с органите ще разбереш мотивите на жената да го направи.
Добра идея е да изложиш пред тях своята версия преди да разбереш нейната, за да не се влияеш от нея.

Да точно така водя се напуснал...
Понеже колата не се води на мен, се свързаха с баща им и той попълни декларация в КАТ Стара Загора,че аз съм карал колата и там посочихме адреса ми в София, и телефонния ми номер. И сега чакам да се обадят. Ще гледам докато се обадят да се консултирам с адвокат.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Май 2016, 5:10

Може ли да ми почсните нещо. Става инцидент без пострадали и всички живо по здраво. Единия после топи, ама каква му е далаверата? В края на краищата ГО е за да поема щети нанесени на другите участници. Като искат пари - иди при застрахователите. Ама искат свидетели, медицински и т.н.

Иначе си звънете на 112, за да не влизате във филми. Мен така тук ме одраска една маймуна с БМВ. Натисна ми задната броня с вратите си. Колата и беше бяла, та си личеше от километър. Взе да пее, че съм я бил засякъл, не съм спрял на СТОП и т.н. Аз и показах камерата в колата и и казах, че започвам да въртя на 911. Маймуната превъртя гуми и се изнесе така, че дори номера не и видях. Изчаках си полицаите, пуснах си заявлние и имам входящ номер. Ако си бях заминал, нямам гаранция, че оная няма да звънне и да се окаже, че съм избягал аз.

И камера в колата!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 29 Май 2016, 5:36

Vra4anin написа:За мен това е постановка на жената карала колелото. Няма как мъжа и да я е накарал да те натопят... не се връзва. Тя с цел ти е запомнила регистрационния номер и нищо чудно сама да се е навряла да я удариш (дебнала си те е). Щом всичко е било ОК и не е искала да викате полиция, от какъв зор ще ти помни номера (поставяйки се аз в такава ситуация, ако нямам възражения, не бих го и погледнал номера ти, каму ли да го помня с двете букви накрая). А тя го е запомнила всичко перфектно. Защо ли ;)
Явно целта е да те доят и стрижат. Уви, не мога да помогна със съвет как да постъпиш, по-скоро бих ти казал да се свържеш с адвокат за всеки случай.

Точно това си помислих и аз.
Хубавото в случая е,че не си е извадила някое медицинско с няколко травми...Тогава щеше да го закъса автора.
От доста стабилен адвокат знам,че каквото и да стане на пътя трябва да се обадя на 112 и да съобщя за да се регистрира.Независимо дали няма щети и претенции.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата