Децата по- рано или по- късно в живота?
Модератор: Общи модератори
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Re: Децата по- рано или по- късно в живота?
BMW_POWER написа:.... За съжаление икономическата ситуация в бг не ни позволи дълго време да имаме деца.
....
Истината по темата на 99% от мнението на BMW_POWER с изключение на това което съм цитирал. Бабите и дядовците ни масово са били повече от 3 деца, а не са били милионери. Една крава и парче нива е издържала челядта и всички са били щастливи. Развитото консуматорско общество прави хората глупави и нещастни.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Тук аз май ще съм с най-богатият опит
, баща на 4 деца съм, най-голямата ми дъщеря е от предишен брак, а следващите 3 от втората ми съпруга.Голямата се роди, когато бях на 27, на 31 малката щерка, на 40 и 41 съответно синовете. Само най-малкият бе непланиран
В момента съм на 48, на есен най-малкият ще е първи клас. Както бе написано вече, и което също споделям като мое виждане, деца трябва да се "правят" до 35 години. Не се оплаквам, като цяло се имам за жизнен човек, но на по-зряла да кажем възраст, все повече дотежава, човек си търси спокойствието и почивката, особено ако има натоварено ежедневие. Баби и дядовци не съм имал, сами сме си гледали децата, със съпругата ми и двамата сме служители, т.е. на заплата, така че когато човек иска, то винаги има решение!Не съм бил по екскурзии в чужбина и не съм ходил на скъпи почивки, карам 36-ца и 30-ка, а не Е60 или Е90 примерно, но винаги съм приемал, че не това е най-важно.

only rear wheel drive
Дали преди или след 30, като че ли зависи най-вече от това кой "дърпа конците" в една връзка - ако жената е по-инициативна, детето задължително трябва да се появи преди 30, даже по-добре на 26-7. Не просто поради биологични причини, ами и заради чуждо мнение, обществен натиск, натиск от родители, роднини и т.н. Иначе един мъж, поне се предполага, че мисли доста по-рационално и отговорно - дали е стабилен финансово, дали може да си планира нещата поне в следващите 5 години, така че аз гласувах за "след 30", даже мисля, че на 35г да имаш първо дете е нещо съвсем нормално. Все пак, важно е да отглеждаш отговорно това дете/деца, не просто да се напиеш на собствената си сватба, да се снимаш с костюм и после каквото ще да става - нали има баби и лели, те ще помагат...
Познавам семейства от двата типа - в първия случай жената е тропнала по масата рано-рано и след някоя и друга година, нещата изглеждат трагично - двама отпуснати и сърдити млади хора, всеки гледа настрани и детето е единственото, което ги задържа заедно, което си е жив ад. На другия полюс - жената се съобразява повече с мъжа, който от своя стрна води нещата и има визия за бъдещето на семейството си - в повечето случаи тези хора имат първо дете след 30-32, но за сметка на това в следващите 2-3 години се появява по още едно и още едно. Естествено, най-добре е и двамата родителя да са осъзнати и отговорни, но не винаги се получава 

twin spark написа:BMW_POWER написа:.... За съжаление икономическата ситуация в бг не ни позволи дълго време да имаме деца.
....
Истината по темата на 99% от мнението на BMW_POWER с изключение на това което съм цитирал. Бабите и дядовците ни масово са били повече от 3 деца, а не са били милионери. Една крава и парче нива е издържала челядта и всички са били щастливи. Развитото консуматорско общество прави хората глупави и нещастни.
"Консуматорското общество" е много разтегливо понятие. Със сегашната ми съпруга взехме кредит за жилище и срокът за връщане беше 5 (пет години, даде ни ги приятел, не банка). Аз работих на три места, за да успем да влезем в границите. Физически нямахме възможност единия да спре работа. Нямаме кой да ни помага, сами сме. Не сме купували коли, телефони или нещо подобно. Позволявали сме си всяка година по една седмица да идем на ескурзия с автобус в Европа.
Имам ли възможност да върна лентата, деца докато си по-млад. С времето има кой да ти помага, а и ти ще можеш да помогнеш след време. Малкият когато е на 27 и реши да има деца, аз ще съм на 70г. Каква помощ мога да му предложа?
Преди време влизаме с младежа (беше на 3-4г) в Уолмарт и един ме уби с думите:
Това е (пазаруването) много приятно занимание, когато го правиш с внуците ...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
BMW_POWER написа:twin spark написа:BMW_POWER написа:.... За съжаление икономическата ситуация в бг не ни позволи дълго време да имаме деца.
....
"Консуматорското общество" е много разтегливо понятие. Със сегашната ми съпруга взехме кредит за жилище и срокът за връщане беше 5 (пет години, даде ни ги приятел, не банка). Аз работих на три места, за да успем да влезем в границите. Физически нямахме възможност единия да спре работа. Нямаме кой да ни помага, сами сме. Не сме купували коли, телефони или нещо подобно. Позволявали сме си всяка година по една седмица да идем на ескурзия с автобус в Европа.
Имам ли възможност да върна лентата, деца докато си по-млад. С времето има кой да ти помага, а и ти ще можеш да помогнеш след време. Малкият когато е на 27 и реши да има деца, аз ще съм на 70г. Каква помощ мога да му предложа?
Преди време влизаме с младежа (беше на 3-4г) в Уолмарт и един ме уби с думите:
Това е (пазаруването) много приятно занимание, когато го правиш с внуците ...
Ти мислиш да дондуркаш "децата" докато станат на 50 ли?Това е много грешно според мен.
По темата.Гласувам за след 30,даже 35!Просто времената на задължителното раждане на дете на 20-25 отминаха.Те и тогава хората са оставали заедно само заради децата и от срам,но сега е различно и е пълно със самотни родители.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
(bubsa) написа:По темата.Гласувам за след 30,даже 35!Просто времената на задължителното раждане на дете на 20-25 отминаха.Те и тогава хората са оставали заедно само заради децата и от срам,но сега е различно и е пълно със самотни родители.
Баш..
Предимно при жените го има този феномен,колкото обичат манипулациите,толкова се й връзват на внушения отвсякъде.Казва й някой-"време ти е" -тя си мисли "да,време ми е",хваща някой донор,който е подръка и задачата изпълнена,само че това е най-лесната част.. (Отчитам факта,че имат силен биологичен часовник и е силно препоръчително първото поне да е преди 30,но все пак..)
И мъже също го правят от страх да не остане стар ерген,какво ще си кажата родата и другите за него и т.н..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
(bubsa) написа:...,но сега е различно и е пълно със самотни родители.
И аз имам подобни наблюдения.

(bubsa) написа:Ти мислиш да дондуркаш "децата" докато станат на 50 ли?Това е много грешно според мен.
По темата.Гласувам за след 30,даже 35!Просто времената на задължителното раждане на дете на 20-25 отминаха.Те и тогава хората са оставали заедно само заради децата и от срам,но сега е различно и е пълно със самотни родители.
Колега, в тотална грешка си! Аз не "дондуркам" и няма да "дондуркам" никого. Най-близкият ми роднина е на 7500км от мен и това просто няма как да стане. Гарантирам ти, че колегите които се справят на 100% сами в бг от този форум са под 10. Ето така, с нулева помощ. Не става въпрос за финаносова. Става въпрос някой да ти заведе или вземе детето от училище, да удари едно рамо да го гледа лятото и т.н. Тук с жената отиваме да бачкаме, лятото синът отива на съмър камп. Гледат ти детето, докато не е на училище. Евтините кампове са по 140-150$. Масовите са по 200-250$. На седмица Колега, на седмица. Ако за теб 1000$ на месец не са помощ, за мен са.
Училищният автобус взима децата в 08:10 и ги връща в 15:40. Ама ти си на работа, няма проблем. Можеш да го оставиш по-рано в училище или да го оставиш до 18:00. Сутрин е 7$, след 15:30 е 14$. Така си плащаш 21$ на ден. След 18:00 не можеш да го оставиш. Закъснееш ли, плащаш по около 2$ на минута. Зависи от администрацията.
Ето това имам впредвид като ПОМОЩ. Не да храня децата докато мога да ходя

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:(bubsa) написа:Ти мислиш да дондуркаш "децата" докато станат на 50 ли?Това е много грешно според мен.
Колега, в тотална грешка си! Аз не "дондуркам" и няма да "дондуркам" никого. Най-близкият ми роднина е на 7500км от мен и това просто няма как да стане. Гарантирам ти, че колегите които се справят на 100% сами в бг от този форум са под 10. Ето така, с нулева помощ. Не става въпрос за финаносова. Става въпрос някой да ти заведе или вземе детето от училище, да удари едно рамо да го гледа лятото и т.н. Тук с жената отиваме да бачкаме, лятото синът отива на съмър камп. Гледат ти детето, докато не е на училище. Евтините кампове са по 140-150$. Масовите са по 200-250$. На седмица Колега, на седмица. Ако за теб 1000$ на месец не са помощ, за мен са.
Училищният автобус взима децата в 08:10 и ги връща в 15:40. Ама ти си на работа, няма проблем. Можеш да го оставиш по-рано в училище или да го оставиш до 18:00. Сутрин е 7$, след 15:30 е 14$. Така си плащаш 21$ на ден. След 18:00 не можеш да го оставиш. Закъснееш ли, плащаш по около 2$ на минута. Зависи от администрацията.
Само който е минал през този филм би те разбрал!
Тези 10% даже ми се виждат много.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
BMW_POWER написа:...Най-близкият ми роднина е на 7500км от мен и ...
Направил си информирния избор да си в това "положение" и близките ти да са в друга част на света.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
alekangg написа:BMW_POWER написа:(bubsa) написа:Ти мислиш да дондуркаш "децата" докато станат на 50 ли?Това е много грешно според мен.
Само който е минал през този филм би те разбрал!
Какъв филм?Всеки си преценява и се нагажда според ситуацията!Не става и х*я до края и душата в рая

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Някой да е казал друго?? Това се споменава, защото много хора с помощ от баби и дядовци, казват , че не трудно и 2 и 3 деца. То може и 5, ама всеки си знае как
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Такава тема в ромски форум няма как да има 
Поправка-Ще бъде "Внуците-преди или след 30 ?"

Поправка-Ще бъде "Внуците-преди или след 30 ?"
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Малко е объркващо заглавието. Тва за жени ли се отнася или за мъжете, и не ми казвайте че нема значение! Ако е за мъжа - се тая и на 25 и на 50 все са си радост и не би трябвало да му пука много много, обаче за жени задължително около 20-24 макс да е първото. Там, колкото по-рано толкова по-добре. Колкото повече одъртяват повече почва да им тежи гледането и недоспиването. А им е кофти като ги питат в училището "Вие бабата ли сте?". Като са млади цепенячки много много не усещат целата хамалогия 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
alekangg написа:Само който е минал през този филм би те разбрал!
Тук имаш 10 (десет) работини дни в годината платен отпуск. След пет години в една фирма дават още 5 дни. И така, до 4 седмици платени макс. Някои фирми дават 5-7 работни сик дейс. Ама детето ти е болно и трябва да отсъстваш, няма проблем. Това не ти се плаща. Апойнтмъни при доктори, училища, всякакви институции. Щом отсъстваш - не ти се плаща. Познавам хора, загубили работа заради боледуване на децата. А ходене на тренировки, занимални и т.н. занимания покрай децата? Не може само събота и неделя.
Правете докато сте що-годе млади. Иначе 40-те са весела възраст. Една съученичка стана майка, една друга пък баба ... И докато вие учите, градите кариера, чакате принца с белия кон (колежките де) и т.н., мангали, рязани и т.н. се размножават.
Тука искам да се обърна към автора на темата. И ти не си много стар