Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

Мнение от M10 » 01 Юни 2016, 8:35

cod-cdbp написа:С една дума - НЕ!

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Юни 2016, 8:36

xela написа:@drago_pavlov, Освен Edge в Windows 10 има стандартния Internet Explorer 11. На него всичко се работи.

Благодаря за информацията, но вече реших проблема кардинално :lol:

Elesar74 написа:Ако не работят програми, същите се преинсталират просто.

Гледал съм го тоя филм да "откривам" през няколко дни нещо неработещо и да го преинсталирам...
Не ми се занимава с излишни глупости.

10-ката ще и дойде времето като му дойде времето за нов лаптоп.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 01 Юни 2016, 8:45

Jordana написа:Реално нямаш нужда от 10 . Какво ще подобри ? Ще вдигне кадри в игрите , други приложения ще работят по добре или какво ? Само допълнителни грижи с преинсталация . Тоя процес не е така 100% гарантиран както го обясняват колегите особено при лаптоп . Накрая може да се наложи формат и чиста инсталация . А опцията връщане към 7ца от вече ъпдейтнатасистема към 10 на такъв не лицензен WIN изобщо не го препоръчвам .10ката съвсем не е толкова често използвана , затова и има такива евтини опции за миграция към 10 .Изключи си от контрол панела автоматичните ъпдейти на 7цата и ще спре да ти пробутва тия предложения , изключването на ъпдейтите е първото нещо което се прави след нова инсталация .

Ти да не си с XP през 2003 година? :shock: :mhihi: :mhihi:
Аз лично не препоръчвам Windows 10, ако ще играеш игри. Доста проблеми има с net framework.
Сам можеш да видиш какво пишат по MMORPG форумите. Просто Microsoft си правят безплатен бета тест тъй като за мен този Windows е незавършен!
Пък за итерфейс да не говорим, че прилича на Nokia lumia :mrgreen: :mhihi: . За мен това ще бъде провал като Windows Vista.. :dunno:
Хората отдавна са измислили чудесна OS за работа и тя се казва linux. :guitarist:
Безплатен обяд няма, не ти е нужен. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 01 Юни 2016, 9:13

От 3 дена всеки ден ми изкачат прозорци за ъпдейт и няма бутон за затварянето му. От къде може да се спре да получава Ъпдейт?
Уин 7 лицензиран?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Потребител
Аватар
Кара: E60 535D

Мнение от emasla » 01 Юни 2016, 9:26

След ъпдейт към 10-ка и около 2 месеца използване - изведнъж умря. Инсталирах си пак 7-ца и нямам намерние да минавам към 10-ка повече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 01 Юни 2016, 9:49

laviatan написа:От 3 дена всеки ден ми изкачат прозорци за ъпдейт и няма бутон за затварянето му. От къде може да се спре да получава Ъпдейт?
Уин 7 лицензиран?

Това е форума - и това са колегите :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Благодаря на колегите които на л.с. помогнаха . :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Юни 2016, 11:23

аз съм с 10-тка на втори лаптоп вече, ползвам доста разнообразен софтуер, тежък, сложен за инсталация, много скъп (20-100 хил. евро бройката) и мога да кажа следното:
10-тка му е майката, стабилен, всичко върви, а ако не върви се инсталира без проблеми в compatibility mode
е, и лаптопите си ги бива, сега съм със Xeon/Quadro/SSD на цена колкото 2 MacBook Pro-та, та откъм ресурс не съм ограничен, на по-слаби не виждам причина обаче да не върви
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 01 Юни 2016, 11:54

Вече няколко месеца съм с Win 10. Не ми харесва, че не може да се избира дали и кога да се инсталират ъпдейтите. То си ги инсталира когато си реши, а най-дразнещо е, че след това се рестартира когато то реши, че има нужда. Единствено намерих настройка да ме предупреждава, че се изисква рестарт, но то изскача за малко и ако не го видиш се рестартира сам по-късно. В началото имаше проблем с драйверите на nvidia и пускаха ъпдейти всяка седмица. След последния ъпдейт нещата като че ли се стабилизираха.
Това с ъпдейтите е заложено като нова политика на Microsoft и не подлежи на промяна за сега.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 01 Юни 2016, 12:02

Вече към 20-25 компютъра във фирмата обърнах на 10-ка и всички са много доволни. Върви много по-бързо от 7-цата, няма крашове, може би най-добрият windows излизал до сега. В къши на два компа и лаптоп работи още от момента когато излезна официално и няма проблеми. Нищо не може да ме накара да се върна на по-стар win вече.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 01 Юни 2016, 12:18

laviatan написа:
laviatan написа:От 3 дена всеки ден ми изкачат прозорци за ъпдейт и няма бутон за затварянето му. От къде може да се спре да получава Ъпдейт?
Уин 7 лицензиран?

Това е форума - и това са колегите :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Благодаря на колегите които на л.с. помогнаха . :yes:

E що на л.с ?

Най лесно

Start бутон пишете services.msc от там търсите Windows Update давате му Disabled и си решавате генерално проблемите :mhihi:

M5 написа:Вече няколко месеца съм с Win 10. Не ми харесва, че не може да се избира дали и кога да се инсталират ъпдейтите. То си ги инсталира когато си реши, а най-дразнещо е, че след това се рестартира когато то реши, че има нужда. Единствено намерих настройка да ме предупреждава, че се изисква рестарт, но то изскача за малко и ако не го видиш се рестартира сам по-късно. В началото имаше проблем с драйверите на nvidia и пускаха ъпдейти всяка седмица. След последния ъпдейт нещата като че ли се стабилизираха.
Това с ъпдейтите е заложено като нова политика на Microsoft и не подлежи на промяна за сега.

Ако си сложиш мрежата,че ти е мобилна, а не WiFi мисля,че спират да се теглят :mhihi:
Следователно няма да се реска, щото нито ги тегли нито ги инсталира.

Иначе по темата, дали е необходим, въпрос на вкус, на избор или както искаш го прецени.
Аз съм с 8.1 не виждам смисъл да минавам на 10 и не съм, Ако ми дотрябва, ще мина.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 01 Юни 2016, 13:13

Windows 7?

Препоръчвам преминаване към 8.1 или 10
Софтуерът се развива не за да ви "прецака", а точно обратното. Не бъдете такива коне с капаци.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring

Мнение от Ivo.Ganchew » 01 Юни 2016, 13:41

На някой да му е правило проблем с uttorent i zamunda.net/se ? Сложих за тест 10-ката и програмите за торенти и всякакви пиратски сайтове за такива нямаха достъп. Прекалено много се следи тая 10-ка за да е полезна на бюджетният БГ потребител.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 01 Юни 2016, 14:16

Ivo.Ganchew написа:На някой да му е правило проблем с uttorent i zamunda.net/se ? Сложих за тест 10-ката и програмите за торенти и всякакви пиратски сайтове за такива нямаха достъп. Прекалено много се следи тая 10-ка за да е полезна на бюджетният БГ потребител.

нещо си о*кал. няма грижи с програмите, както и няма грижи със следенето, ако си мислите че досега никой и за нищо не ви е слидил....
10ката е екстра, аз повечето ги минах на 10 и засега съм хепи
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 01 Юни 2016, 14:58

И аз съм в тая дилема, ако мина от 7 на 10....Оffice пакета какво се случва с него? :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от leionel » 01 Юни 2016, 15:56

Здравейте,

И аз да дам моите 5 стотинки по темата - та имам лаптоп, на който както и на много от вас преди време ми излезна да ъпдейт-на безплатно до 10 (от 7-ца). Чудих се много, защото стария ми опит с Win беше такъв, че си търкалях дълго ХР-то преди да мина на 7-ца, от предрасъдъци предимно :D.

След като изчистих целия комп с идеята, че ъпгрейда ще затрие всичко, пуснах инсталацията. Бях приятно изненадан, че всичко продължи да си работи и след нея, но тъй като бях затрил всичко преди това, трябваше да инсталирам някои програмки - та там за малко да прекипя и да го махна. Както колегите вече споменаха, има опция да се върнете на 7/8/8.1 до 1 месец и поради тази причина на харда си ви стоят бая стари файлове, които системата чисти малко по малко. Да, ама поради тая причина нямаше място 10-ката да си свали някакви ъпдейти и ми даваше грешка при всеки опит за инсталация на каквато и да било програма. След освобождаване на място и рестарт всичко е ток - доволен съм как работи (въпреки че жената го ползва предимно), доста добър дизайн и най-важното - доста е стабилен.

Вчера си взех и още едно настолно PC на старо на далаверка, предимно за да го вържа с ТВ-то и за някой програмки и игрички - пича, от който го взех, беше му инсталирал също 10-ка, но може би малко по-новичка, с някои добри добавки спрямо тази, която имам на лаптопа (меню с нотификации и бързи настройки и други подобни). С нега машинката хвърчи, въпреки че си е бая старичка (Core 2 Duo CPU и 4GB RAM), та моето мнение е че си заслужава да се надгради до 10-ка - не виждам големи минуси спрямо 7, стабилна е, графиката е по-добра (мен т'ва не ме блазни хич, ама някои си ги кефи), програмките си вървят без проблеми, струва ми се че си зарежда една идея по-бързо.

Съжалявам за романа, дано на някой му е било ползено :)

Поздрави

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата