Как е най-евтино да се движим в София
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Как е най-евтино да се движим в София
Doberman_vas написа:E36TM написа:Не съм си го чел, но ще му метна един поглед, че го писах снощи след работа![]()
Иначеее годипната карта излиза левче на ден...нооо кой ползва транспорт всеки ден при положение, че има кола, кара колело, ходи на море, почива на планина. Така, че няма шанс да се стигне до 1лв цена на дневно пътуване. Това е като годипните карти за фитнес....много са малко хората които тренират всеки ден
пииич, логиката ти кърти като хилти.
има хора които ходят и се ВРЪЩАТ от работа (от стана 50 стотинки),
и други които използват по 2 транспорта (от стана 25 стотинки на пътуване).
и тва викаш 365 дена в годината?... брейййй, работен народ

ПП тая година далаверата е още по-голяма щото е високосна

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Реално, като сложиш отпуски и болнични има около 220-230 работни дни в годината, което при две пътувания на ден излиза по около 80-85 стотинки билетчето...вече ако някой сменя няколко транспорта и пътува нон стоп с градския транспорт годишната карта си е далавера.
Пп. сега видях, че старата цена на годишната карта е била 500лв. при цена на билета 1 лв. - тия са били болни нещо, то така е излизало по-скъпо, ако си имал само две пътувания в работен ден

Пп. Много го мразя градския транспорт в София
...с изключение на метрото 
Пп. сега видях, че старата цена на годишната карта е била 500лв. при цена на билета 1 лв. - тия са били болни нещо, то така е излизало по-скъпо, ако си имал само две пътувания в работен ден

Пп. Много го мразя градския транспорт в София

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
bum_bum написа:За 10км особено пък сутрин не знам какво прасе трябва да си за да се вмиришеш.![]()
Ако това е проблем купуваш си тениска от мерино и нямаш никакъв яд с миризмите.
Аз по едно време мъчих Люлин-Манастирски ливади с колелото. Е*аваше ми се майката не защото се вмирисвах, ами защото бях мокър целия, а в офиса нямаше душ. Отказах се бързо, защото беше гадно да се преобличам без да съм се изкъпал, а и защото по единствения смислен маршрут ми се стори прекалено рисково.
Аз бачкам на 11км от нас и ходя с колело. Преобличам се, имам кърпа, вода и всичко необходимо. Проблемът ми е сутрин, защото имам 30-35 мин макс, за да пристигна. Вечер карам леко и изобщо не се изпотявам. Автобусът ми е 100$ месечно или 3.55$ в едната посока. Никой не може да ме накара да купя кола заради това разстояние. Три месеца зимата ще ги измислим.
В бачкането "паркираме" над 50 колелета и повече от 1/2 са жени. Има една кака (ваша баба - на 57г), която върти 25км всеки ден в едната посока
Има още една колежка от подобно разстояние, но тя е с електрическо колело.
Аз откакто се качих на колелото се чувствам страхотно. Първите 2-3 седмици ми бяха тегави и ме болеше задника. Сега скоростта ми на придвижване се вдигна сериозно и нямам ядове да я поддържам през цялото време. Втора кола изобщо не ми трябва
В бачкането "паркираме" над 50 колелета и повече от 1/2 са жени. Има една кака (ваша баба - на 57г), която върти 25км всеки ден в едната посока

Аз откакто се качих на колелото се чувствам страхотно. Първите 2-3 седмици ми бяха тегави и ме болеше задника. Сега скоростта ми на придвижване се вдигна сериозно и нямам ядове да я поддържам през цялото време. Втора кола изобщо не ми трябва

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
BMW_POWER написа:Автобусът ми е 100$ месечно или 3.55$ в едната посока. Никой не може да ме накара да купя кола заради това разстояние.
Има ли вариант колелото да се паркира фрии на летището ?

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:BMW_POWER написа:Автобусът ми е 100$ месечно или 3.55$ в едната посока. Никой не може да ме накара да купя кола заради това разстояние.
Има ли вариант колелото да се паркира фрии на летището ?
там ще си колело фрий

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Варианта с колело ми допада доста ,офиса е на 10км от вкъщи , но макар и не мн голямо разстояние , аз съм от хората които и при лека физическа активност се потя доста
(далеч съм от това да съм дебел
) за щастие не ми смърди потта , но въпреки това е неприятно ако не си взема душ и не си представям да кисна 8-9 часа без да се подмия
Другото, което ме спира е времето - най-омразното нещо е да ме вали дъжд ....
Та за мен идеалното решение би било електрически скутер
, с голям кеф бих си го юркал по улиците
Имам мотор , но не ми доставя удоволствие в най-натоварения трафик да слаломирам между колите...

Другото, което ме спира е времето - най-омразното нещо е да ме вали дъжд ....
Та за мен идеалното решение би било електрически скутер

Имам мотор , но не ми доставя удоволствие в най-натоварения трафик да слаломирам между колите...
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
bum_bum написа:http://respro.com/pollution-masks
Това ти решава проблема с въздуха.
Благодаря за съвета колега, тъй като вече не карам (а и преди не карах толкова активно) реално не се бях замисля за подобен вариант. От известно време след като ми затвориха маршрута до работа заради метро се насочих към колелце. Още съм в момент на избор, понеже старото е твърде калпаво.
Ами за 5 до 10км факторът пот при мен не е толкова важен. Реално ако човек поддържа редовна хигиена и е във форма това на колелото, което ще отдели е по-скоро вода (съдейки по себе си и приятели, понеже активно си спортуваме, ме бих казал, че след кратка физическа активност сме миризливи

Единственото по-неприятно е дъжда, както каза колегата по-горе.
От известно време няма как да ползвам метро, но мен си е на върха на транспортната верига (особено докато бях студент и картата за метро ми беше 10 лева) заедно с някои трамвайни линии (напр. 7). Просто защото е най-бързо и безболезнено, както и най-удобно за четене на книжка. Уви приложимо е докато домът и крайната дестинация са в близост до метро

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
до офиса са ми 12км.стига да е хубаво времето/над 10градуса или да не вали/няма сила която да ме накара да вадя колата от гаража.С колата това растояние го взимам за 25мин с колело 30-35макс. Нямам проблеми с потенето защото съм си изградил тактика която при мен поне ми помага,просто в началото си карам юнашката както си трябва/днес например един с мотор не му се вярваше как на 2 светофара го разминавам колите с които повечето си караме заедно през по голямата част от пътя не ги броим/ а 2-3км преди офиса намалям темпото значително,карам все едно съм излезнал на разходка в парка,свалям пулса и някак се охлаждам .Щом стигна си правя един чай или кафе и го пия за 10ина мин. на вън това ме охлажда още повече и вече съм ок.Това с миризмите си е до лична хигиена,усещал съм колеги които си миришат пък си идват с кола.И най важното карането на колело гори калорий и мазнини а не пари както всяко друго превозно средство.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2