Помощ при избор на W212
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Помощ при избор на W212

Пък и там имаш линии и после опции и пакети, а не ниво. Това да не е Киа
Внимавай много, че всички таксита по европа са такива мерцедеси или по скоро са били, и сега познай къде са.
А защо някой са с лост при волана, а други с нормален?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
6 цил и 7G троник са с лост на волана, 4 цил преди 2012 е долу. Мисля, че няма таксита Avangard, то май се води по-спортно изпълнение
Sent from my iPhone using Tapatalk
Пилев написа::OT: Е какво е това "най-високо ниво на оборудване" с 4 въздушни въглавници?
Внимавай много, че всички таксита по европа са такива мерцедеси или по скоро са били, и сега познай къде са.
Най-вероятно колегата говори за въздушно окачване иначе какви ще са тия тия еърбеци за 4000 бона

Колко да е умряла работата по конкретните форуми 
На въпрос от типа "как е еди кой си модел" обикновено не може да се даде изчерпателен отговор. Като цяло е много приятна кола.
От моторите: турбо бензинките или 300/350cdi. 350ката е велик двигател.
Останалото е състоянието на колата. Към днешна дата читава кола струва около 35х.лв. Един приятел наскоро взе много хубава бензинка 2011г. на 90х.км. за такава сума. Останалото на пазара беше кошмар.

На въпрос от типа "как е еди кой си модел" обикновено не може да се даде изчерпателен отговор. Като цяло е много приятна кола.
От моторите: турбо бензинките или 300/350cdi. 350ката е велик двигател.
Останалото е състоянието на колата. Към днешна дата читава кола струва около 35х.лв. Един приятел наскоро взе много хубава бензинка 2011г. на 90х.км. за такава сума. Останалото на пазара беше кошмар.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
+1 за 350ката по възможност със 7G Tronic-a ( 2010 и нататък).
Имам близък колега с такава вече 2 години я ползва ежедневно и е много доволен.
Хубаво обмислете бюджета, покупката е едно обслужване и поддръжка вече друго.
Личен опит мога да изразя единствено откъм бензиновите мотори, така че няма да пълня темата излишно.
Успех с покупката и да се похвалите. нищо че е БМВ форум.
Имам близък колега с такава вече 2 години я ползва ежедневно и е много доволен.
Хубаво обмислете бюджета, покупката е едно обслужване и поддръжка вече друго.
Личен опит мога да изразя единствено откъм бензиновите мотори, така че няма да пълня темата излишно.
Успех с покупката и да се похвалите. нищо че е БМВ форум.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
bioz написа:***

bioz написа:Пилев написа::OT: Е какво е това "най-високо ниво на оборудване" с 4 въздушни въглавници?
Най-вероятно колегата говори за въздушно окачване иначе какви ще са тия тия еърбеци за 4000 бона
Да точна за въздувно окачване говориме AIR MATIC
Няма начин да няма начин
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
А как се познава дали колата е с air matic или с обикновено окачване, че и аз търся W212-ка?
dextuar написа:А как се познава дали колата е с air matic или с обикновено окачване, че и аз търся W212-ка?
Трябва да се погледне под калниците. Кола с AIR MATIC няма пружини и амортисьора изглежда като едно цяло и прилича на гумен цилиндър, също така, колата има опция за повдигане и сваляне. Принципно не всички мерцедеси тип авангард имат AIR MATIC. Този който карам е внос от германия и е бил на някакъв началник в мерцедес те вместо бонуси им дават да си купуват чисто нови коли с много големи отстъпки, съответно е продаден. Като цяло прекрасен автомобил успех
Няма начин да няма начин
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Още един глас за 350 мотора
220 също не е лош, но разликата в динамиката е прекалено осезаема. Аз съм от тези, които харесват 211 повече от 212, но в никакъв случай колата не е лоша.

- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, а къде бихте препоръчали да прегледам колата, диагностика и като цяло всичко? Балкан Стар добър вариант ли е?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
memberlist.php?mode=viewprofile&u=8010 -ето това калъфче може да ти помогне
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
павката написа:http://bmwpower-bg.net/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=8010 -ето това калъфче може да ти помогне
Подкрепям

pinko_23 написа:dextuar написа:А как се познава дали колата е с air matic или с обикновено окачване, че и аз търся W212-ка?
Трябва да се погледне под калниците. Кола с AIR MATIC няма пружини и амортисьора изглежда като едно цяло и прилича на гумен цилиндър, също така, колата има опция за повдигане и сваляне. Принципно не всички мерцедеси тип авангард имат AIR MATIC. Този който карам е внос от германия и е бил на някакъв началник в мерцедес те вместо бонуси им дават да си купуват чисто нови коли с много големи отстъпки, съответно е продаден. Като цяло прекрасен автомобил успех
Airmatic-a има разбира се амортисьори- няма пружини.
Относно трансмисиите 7г е страшен боклук- изисква смяна на маслото всеки 50к км и фърля турбинните сензори най- редовно (датчици на хол вградени в платката със соленоидите). Ако платката не може да се отремонтира- в зависимост какво е изгоряло- Версия 1 на трансмисионния компютър не може да бъде сменяна само платката- заминава заедно с valve body- то... $$$$... Версия 2 и нагоре позволява да се сменя само платката. Аз лично 7г преди 2011 не бих си взел...
5г трансмисята обаче е абсолютно дуракоустойчива...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
kdl написа:Колко да е умряла работата по конкретните форуми
Много са им форумите колега, не знам в кой да гледам. Поне в този, който гледах, нямаше почти нищо за W212

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3