Колеги E60,530D или Alfa 159
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Колеги E60,530D или Alfa 159
ogata написа:Характеристиките не са само коне и нютони.
е60тката спрямо алфата по аеродинамични критерии е като акумулираща печка с мачта и платна в плаващи пясъци![]()
Килата също не са за пренебрегване +300 в "полза" на е60то.
Загубите на задното са много по-големи и т.н, и т.н, и т.н.
И? Описаните неща не са били под внимание,когато са замервани времената,те характеристиките са във вакуум и в безтегловност...

ogata написа:boris написа:ogata написа:Зависи за кво го взимаш. Ако ще е за гонки, алфата с 2.4jtd-то такива влакови композиции ще прави на е60то, че няма ти се вярва
Кви ... никвиНазад ще е...
Само създава впечатление, че върви ... сравни им характеристиките
100%.
Характеристиките не са само коне и нютони.
е60тката спрямо алфата по аеродинамични критерии е като акумулираща печка с мачта и платна в плаващи пясъци![]()
Килата също не са за пренебрегване +300 в "полза" на е60то.
Загубите на задното са много по-големи и т.н, и т.н, и т.н.
Тва че е60то е много повече кола от 159 е друга тема на размисли
Само не разбрах тези 300+ как ги реши че са толкова като навсякъде ги дават приблизително еднакви килограми с лек превес за алфата. За аеродинамиката също си написал голяма глупост

Последна промяна seimo на 20 Юни 2016, 9:06, променена общо 1 път
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз съм карал за малко Алфа 159. Всъщност е много добра кола. Наистина не е в класа на Е60, но е е и Е90, по-скоро нещо посредата. Като за размерите, килограмите и предното предаване се управлява страхотно и е много близо до BMW като усещане зад волана. Ако искаш да си различен - вземи алфата, но не мисля, че поддръжката на 159 ще е по-евтино от едно добро Е60.
Вземи си алфичката и не са занимавай с тия трошливи "Бе-Ем-Ве"-та , няма да збъркаш 

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
до мнението за влаковите композиции имаше интрига в тая тема
как можеш да кажеш, че алфа, която ускорява за 8.5 до 100 ще дръпне бмв, което с автоматик ускорява за 6.8...
поне питай гугъл преди да изтърсиш нещо такова
как можеш да кажеш, че алфа, която ускорява за 8.5 до 100 ще дръпне бмв, което с автоматик ускорява за 6.8...
поне питай гугъл преди да изтърсиш нещо такова
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Че има направени Алфи дето понавървяват има , ама има и бая такива BMW-та 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
автора на темата гаранция е пуснал за да се посмее
но за да сме в унисон с темата... Както знаем от друга такава тема... по - добре от всяко бмв, според бмв повер форум е Дачия нова от магазина... ако някой намери темата за дачия да сложи линк
но за да сме в унисон с темата... Както знаем от друга такава тема... по - добре от всяко бмв, според бмв повер форум е Дачия нова от магазина... ако някой намери темата за дачия да сложи линк
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
host написа:но за да сме в унисон с темата... Както знаем от друга такава тема... по - добре от всяко бмв, според бмв повер форум е Дачия нова от магазина... ако някой намери темата за дачия да сложи линк
За дачия не намерих, но ето за Форд:
iceman12 написа:Ами чесно да ти кажа преди БМВ-то карах Форд братле и без да искам да убиждам някой и без лоши чувства, ама форда за 4 години и половина дето го карах единствено по него бях сменил 2 крушки за фар и 2 лагера + 2 спирачни диска + консумативите които не ги броим, а така както чета тук по форума тия БМВ-та да ме извиняват ама аз роб на кола не мисля да ставам!!! И защо да е лошо да му сложа др радиатор, не разбирам какво му е на подръжката слагам радиатор който ще ми реши проблемите не мога да разбера какво лошо има се пак нека си признаем БМВ не е най-здрава кола колкото и да сме фенове на марката нека си признаем, че това си е една голяма СЕКТА![]()
![]()
![]()
да разбира се ако имам финанси няма да задавам тези въпроси а директно ще си слагам оригинални части по колата и ще минава на профилактиак всеки месец и когато скръцне нещо ще се сменя, но все пак съм обикновен БЪЛГАРСКИ гражданин който не може да живее за една кола, то дори и да не съм български гражданин не виждам смисъл да живея за колата, се пак тя е създадена да ми служи на мен а не аз на нея !
Това доказва с факти, че бенве е overrated (нали е фешан да се ползват чуждици), форумът е безполезен за тъжната БГ реалност и може да се закрие.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ogata написа:е60тката спрямо алфата по аеродинамични критерии е като акумулираща печка с мачта и платна в плаващи пясъци![]()
Винаги съм се чудел как може човек да е едновременно толкова остроумен и тъп

Vra4anin написа:И дори след ремап с натискане, бмв с такъв мотор трудно би изгорило над 10 нафта.
Доообре...
Тия приказки или на хора дето не са карали дизел, или на такива, за които "натискане" е 100 км/ч по Цариградско... Ама не и тук

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Toва прави средна скорост от 191км/ч., което е трудно постижимо по магистралата, какво остава, ако има и намесено междуградско, да не говорим за преминаване през населените места. Трябва да включим и "прекрасната" настилка на много места и само за справка, победата на Хамилтън в Гран При на Канада преди две седмици е със средна скорост от 188км/ч.
Такива работи.
Разхода изобщо не смятам да го включвам в уравнението, ама излиза, че това ремапнато 330d без проблем може да печели във Formula 1, при това ще изхарчи няма и половин резервоар за цяло състезание.
Такива работи.

Разхода изобщо не смятам да го включвам в уравнението, ама излиза, че това ремапнато 330d без проблем може да печели във Formula 1, при това ще изхарчи няма и половин резервоар за цяло състезание.

Tрябва ли да ти го смятам подробно?
За да се получи 191км/ч. средна скорост, то по магистралите трябва да е карал със скорости, които най-вероятно не са възможни за тази кола.
Не ме разбирай погрешно, не те обвинявам, че лъжеш, просто най-вероятно са те пуснали по пързалката с тази рибарска история.
Иначе, ето една картинка от AutoBild, тълкуването ще го оставя на теб:

За да се получи 191км/ч. средна скорост, то по магистралите трябва да е карал със скорости, които най-вероятно не са възможни за тази кола.
Не ме разбирай погрешно, не те обвинявам, че лъжеш, просто най-вероятно са те пуснали по пързалката с тази рибарска история.

Иначе, ето една картинка от AutoBild, тълкуването ще го оставя на теб:

Последна промяна Fear на 20 Юни 2016, 16:44, променена общо 1 път
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4