За (от) китайците ... с любов

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: За (от) китайците ... с любов

Мнение от dreadx » 05 Юли 2016, 21:52

ogata: Аз пък от Парксайд си бях купил един акумулаторен "дремел" и още на втория ден ми се наложи да го отворя и да омотая с тиксо около ефтинджос китайската втулка с ей-такъв луфт, която държи оста. Тя и към оста имаше луфт, ама поне да не хлопа в корпуса на уреда, където също не лягаше плътно. Иначе ми е вършил работа (само дето щом ми дотрябва, все батериите не са му заредени).

А не е въпросът за къде китайските стоки са правени за износ, ами отива бай-Ганьо и казва дайте ми най-евтиното - у нас никой няма да ходи да го връща и да се разправя за 5 лв. и търговията му върви. Че и щом е взел по-евтино, има как да качи по-голяма печалба отгоре - да поеме и гаранция, да подмени стоката ако се наложи.

Иначе китайците правят и супер качествени неща. Не се учудвайте че има китайски части в лаптоп за 2000 лв. (аз пък щях да се учудя, ако не са китайски)

Също някъде бях споменал как с колега отваряхме един светодиоден стоп, за да му подменим едни изгорели светодиоди (беше оригинален, от не помня каква марка кола) - отвън пишеше: Made in Germany, а отвътре на платката: Made in China.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 05 Юли 2016, 22:07

dreadx написа:Иначе китайците правят и супер качествени неща. Не се учудвайте че има китайски части в лаптоп за 2000 лв. (аз пък щях да се учудя, ако не са китайски)

Като отворихте дума за лаптопите, та се сетих... Преди години бях командировка в Тайпе, в един от развойните центрове на Quanta Computer. Да. И аз дотогава не ги и бях чувал дори, но се оказа, че са един от най-големите (ако не и най-големия) производители на мобилна техника - лаптопи (пък аз тогава си мислех, че са HP :conf: ), таблети и т.н. С над 20млрд. долара оборот. Но както и да е. Отидох с мисията да интегрирам една боклучава камера на тяхна платформа, някакъв лоу-кост таблет, който те правеха за Тошиба. Понеже го нямаха модула наличен изпратиха един тайванец да донесе. След малко идва оня и носи един прототип от Dell Alienware серията и ми вади предната камера от него. Вика - същата е, действай :shock: Ми ОК... Верно беше същата... Искам да кажа, че тия (нищо че са тайванци) покриват цялата палитра - от най-големия скрап потребителска електроника, до най-хай енд такава. С две думи - плащат ли им и ****** правят :ok: И един и същ калпав компонент може да влезе без проблеми, както в едното, така и в другото.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 05 Юли 2016, 22:24

dreadx написа:ogata: Аз пък от Парксайд си бях купил един акумулаторен "дремел" и още на втория ден ми се наложи да го отворя и да омотая с тиксо около ефтинджос китайската втулка с ей-такъв луфт, която държи оста. Тя и към оста имаше луфт, ама поне да не хлопа в корпуса на уреда, където също не лягаше плътно. Иначе ми е вършил работа (само дето щом ми дотрябва, все батериите не са му заредени).

А не е въпросът за къде китайските стоки са правени за износ, ами отива бай-Ганьо и казва дайте ми най-евтиното - у нас никой няма да ходи да го връща и да се разправя за 5 лв. и търговията му върви. Че и щом е взел по-евтино, има как да качи по-голяма печалба отгоре - да поеме и гаранция, да подмени стоката ако се наложи.

Иначе китайците правят и супер качествени неща. Не се учудвайте че има китайски части в лаптоп за 2000 лв. (аз пък щях да се учудя, ако не са китайски)

Също някъде бях споменал как с колега отваряхме един светодиоден стоп, за да му подменим едни изгорели светодиоди (беше оригинален, от не помня каква марка кола) - отвън пишеше: Made in Germany, а отвътре на платката: Made in China.

Последния абзац заслужава внимание. Ще се повторя отново с перфоратора, който търсих да закупя, влизам в един сервиз / не магазин, а сервиз/ за такава техника и питам синята серия на БОШ / тя се води професионална и се прави в Гермния като и цената е доста висока/ БОШ-а Немски ли е аджеба и създава ли проблеми? Какво да търся? Някакви препоръки? Техника ми отговори, че няма уред/инструмент, който да няма Китайски части в него, като цената никога не лъже: по-скъп- по-качествен, по-евтин - по-ниско качество... и така :) предполагам, че и при автомобилите е същия батак, фарове/ксенони, модули, платчици, пластмаси и т.н. се правят в Китай строго контролирано от супервайзъри и т.н. Аз например влизам в китайски магазин тука за да си купувам евтини въдици а морето, че много се скапват от солта, за 5 кинта си тръгвам с 4.5 метра телескоп + макара+ корда :lol: и диодните фенерчета за нощен риболов много ми харесват нищо че са китайски за цената си просто нямат конкуренция! :mhihi:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 05 Юли 2016, 22:46

20160325_162421.jpg

От един китайски магазин

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Изображение
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Юли 2016, 1:44

Nickelback написа:
dreadx написа:Иначе китайците правят и супер качествени неща. Не се учудвайте че има китайски части в лаптоп за 2000 лв. (аз пък щях да се учудя, ако не са китайски)

Като отворихте дума за лаптопите, та се сетих... Преди години бях командировка в Тайпе, в един от развойните центрове на Quanta Computer. Да. И аз дотогава не ги и бях чувал дори, но се оказа, че са един от най-големите (ако не и най-големия) производители на мобилна техника - лаптопи (пък аз тогава си мислех, че са HP :conf: ), таблети и т.н. С над 20млрд. долара оборот. Но както и да е. Отидох с мисията да интегрирам една боклучава камера на тяхна платформа, някакъв лоу-кост таблет, който те правеха за Тошиба. Понеже го нямаха модула наличен изпратиха един тайванец да донесе. След малко идва оня и носи един прототип от Dell Alienware серията и ми вади предната камера от него. Вика - същата е, действай :shock: Ми ОК... Верно беше същата... Искам да кажа, че тия (нищо че са тайванци) покриват цялата палитра - от най-големия скрап потребителска електроника, до най-хай енд такава. С две думи - плащат ли им и ****** правят :ok: И един и същ калпав компонент може да влезе без проблеми, както в едното, така и в другото.

Якото е да ти спори някой 15 минути как VAIO-то му е американско, да му го отвориш пред него и да види надписа FOXCON made in China и как го видиш как >>> :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :clap: :clap: :clap:

Или как "сглобено в Япония" не означава "съдържа японски компоненти" ама се тая да се кефят хората. Да не изпадам в повече детайли за комповете, че е безмислено. Важното е да си карат гаранцията и да не са с технологичен дизайн който предполага да се разпаднат за 1г.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Юли 2016, 6:47

Аз като бях в Китай да гледам нашите поточни линии- гледам друга по- малка - питам ги- какво е това? Смеят се... Дори не се крият - показват ми- нашите продукти ама на 1/4 от цената. По- долнокачествени елементи, ОТК- то през куп за грош... Ама... Евтино. На външен вид почти не можеш го познаеш. Запозна ме с инженерите дето цепят платките и гледат кое как и крадат- вика ми плащат ми $4 на час... Зъл гений- викам му - ела ще ти плащам $100к/ година да твориш- аз лично ще те спонсорирам за документи... Казва ми- "Не смея- имам семейство- гледат ни дори в момента как си говориме и после ще ме питат"...

И така- китайците знаят 2 и 200. За колкото си платиш. Изключително находчиви, с хъс да правят пари. Ако правиш пари- срам няма. И да ви кажа- разбирам ги. Викам началника на фабриката- знае, че с две изречения мога да ги закрия/ затрия. казва ми- бизнес- нищо лично. На мене ме идваше да го убия на място ... И след това да да поклоня на трупа му. Нямат спиране. Give credit where credit is due...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Юли 2016, 9:04

Снимка на чейнджър от бмв е39
tapatalk_1467784915437.jpeg

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 06 Юли 2016, 9:04

alx написа:...Запозна ме с инженерите дето цепят платките и гледат кое как и крадат- вика ми плащат ми $4 на час... Зъл гений- викам му - ела ще ти плащам $100к/ година да твориш- аз лично ще те спонсорирам за документи... Казва ми- "Не смея- имам семейство- гледат ни дори в момента как си говориме и после ще ме питат"...

Ей човече, не си вкарвай троянски кон. Тия са баси хиените. Qualcomm бяха пропищяли от един такъв "перспективен" понеже си го харесали там на местна почва и си го взели в Сан Диего в развоя. След 6 месеца оня искал да си ходи и се върнал в Китай. Постфактум разбират, че им е окрал половината проприетари код по сървисите, по които е работил. Съответно още няколко месеца по-късно Mediatek дръпват рЕзко с дивелъпмънта и предлагат сходни фийчъри като Qualcomm.
Не знам точно за какво би го гласил тоя, но внимавай. Първо мисли потенциално какво може откраде/разбере, какво би му поверил като цяло и тогава им отправяй оферти. Неслучайно в кора, където се прави силикона нямат азиатци или имат, но отдавна са американски граждани или местни. То не, че е гаранция де... Съвет само...
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 06 Юли 2016, 9:35

alx написа:Аз като бях в Китай да гледам нашите поточни линии- гледам друга по- малка - питам ги- какво е това? Смеят се... Дори не се крият - показват ми- нашите продукти ама на 1/4 от цената. По- долнокачествени елементи, ОТК- то през куп за грош... Ама... Евтино. На външен вид почти не можеш го познаеш. Запозна ме с инженерите дето цепят платките и гледат кое как и крадат- вика ми плащат ми $4 на час... Зъл гений- викам му - ела ще ти плащам $100к/ година да твориш- аз лично ще те спонсорирам за документи... Казва ми- "Не смея- имам семейство- гледат ни дори в момента как си говориме и после ще ме питат"...

И така- китайците знаят 2 и 200. За колкото си платиш. Изключително находчиви, с хъс да правят пари. Ако правиш пари- срам няма. И да ви кажа- разбирам ги. Викам началника на фабриката- знае, че с две изречения мога да ги закрия/ затрия. казва ми- бизнес- нищо лично. На мене ме идваше да го убия на място ... И след това да да поклоня на трупа му. Нямат спиране. Give credit where credit is due...

Значи на това горното съм се смял с глас! Извинете, не се сдържах да споделя. Уникални глупости.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 06 Юли 2016, 10:57

Кое точно е смешното?
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Юли 2016, 10:58

Нещо или аз не разбирам идеята на темата или много други хора. Говорим за китайски стоки произведени под китайско лого или за маркови стоки произведени в китайските им филиали? Защото разликата е значителна в двата случая.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 06 Юли 2016, 14:07

Superexstatic написа:Аз тая политика големи фирми да правят уреди за да изкарат максимум до малко след гаранцията нещо не я загрявам
Та нали, ако си взема примерно телевизор Самсунг с 2г. гаранция и на 2-рия месец след двете години даде фира, повече никога няма да си взема от тая марка?
Освен това ще посъветвам и много хора да направят същото

И аз съм на този принцип и слд като ЛГ телевизоря ми изгоря някаква платка или дъно реших да ги заплюя и минах на Самсунг като настоятелно търсих да не е китайска сглобка....купих Самсунг тв. сглобен в Унгария....изгоря дъното на 3-та година и четвъртия месец :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
и не искат да го оправят в самсунг сервизите...набиват ми да купя друг тв....абе мамка ви...как се купува друг тв. 42-43 инча в българско? това да не е кило сирене и две бири да купиш???

в процес съм на търсене на телевизор и след като чух същите негативи и за панасоник и филипс че едвам издържали 3 до 4 години и гори дъното и не иска никой да ги ремонтира.....насочвам се към финлукс от зора....поне да знам че е по-евтино и ще съм спокоен като се развали на 4-тата година......имам много уреди самсунг и филипс и финлукс и панасоник....не знам как така но финлукса най-дълго издържа особено спрямо отпадъците самсунг ???!!! не знам това само при мен ли е?

в днешно време се убедих че марката нищо не значи...точно някогашните големи марки правят днес само боклуци!
ЛГ и Самсунг никога вече!

Само за Сони и Шарп не съм чул лошо.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 06 Юли 2016, 14:15

Демирев написа:Само за Сони и Шарп не съм чул лошо.

Едното ми Sony е на 5 години, другото почти на 3. И двата до момента нямат ядове да чукам на дърво. Довечера ще погледна къде са "Made in..."!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Юли 2016, 14:26

speeder88 написа:
Демирев написа:Само за Сони и Шарп не съм чул лошо.

Едното ми Sony е на 5 години, другото почти на 3. И двата до момента нямат ядове да чукам на дърво. Довечера ще погледна къде са "Made in..."!

SONY за телевизорите им дано някой има реален поглед, но за лаптопите, какъвто и да е техен продукт отварян лично от мен през последните 5г , дори ремаркетираха в България ремонтирани лаптопи и ги продаваха за нови Деком, многократно клиенти са носили такива. От ДЕКОМ отказват всякакво съдействие.

А като потребител на телевизор SONY, няма такъв идиотски продукт, да ... ок, работи. Но не чете субтитри, от 2г няма поддръжка на YouTube, а беше върховия им модел 55 инча с 3д като го взехме, реално 1г имаше YouTube функция и после вече е неизползваем. Мога да пусна клипове чрез приложения от телефон с разни врътки, но през менюто на телевизора няма начин. Пълен смях. Никога не бих си дал парите повече за такова нещо.

SONY Z1 и Z2 на приятелче работещо в Глобул ... Z1 3 пътия я връща заради дефект в дисплея , наркая му я смениха с Z2 ... вади от кутията , микрофона бучи ... скандали, разправии с официалния сервзи, с вносител ... 3 пъти в сервиз също, все му го връщат "оправен" все бучи микрофона ... остана си така тоя телефон. Писа на кой ли не ... жив и здрав да е, още е им е фенче. :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Друг телевизор Samsung 69-- серия, продължава да получава ъпдейти дори днес, а вече е над 2г от както е купе ... сори, няма как да се включа в плюенето по Samsung.

Друг случай с Samsung , от Германос ми продадоха ремаркетиран телефон с ремонтирано дъно ... отказах гаранция на продавач, 6м разправии с КЗП и почти стигнахме до съд ... накрая просто писаха на представителството за България на Samsung с всички документи по случая ... смениха ми телефона с нов в рамките на 1 седмица.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юли 2016, 18:04

Аз имам едно друго подозрение. Техниката за източна Европа е различна от тая дето е за по-богатите държави. Колкото пъти си купя нещо от България все е боклук, ако ще и скъпа марка да е. Ако САЩ, Англия, Германия... кара вечно.

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата