За/Против притежаване и носене на оръжие в България?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За/Против притежаване и носене на оръжие в България?

За
67
50%
Против
60
45%
Все ми е тая
6
5%

Общо гласове : 133
ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: За/Против притежаване и носене на оръжие в България?

Мнение от predel » 25 Юли 2016, 15:49

(bubsa) написа:Като влезнат у вас 3-ма мангала какво ще направиш?Ще викаш гражданите да го арестувате ли? :mhihi: Все си мисля,че мангалите/бежанците и всекаква подобна сган добре ще си помисли дали да те нападне или да посегне над имуществото ти ако знае,че може да има сериозни последствия!

А като те застреля "мангала" и те "метне" у някой двор?!? Кой ще е виновен? А като някой те "свитне" както си седиш в колата и даваш газ до дупка, защото си му нарушил спокойствието? и т.н.
В България има сЛободия а не свобода! За това съм твърдо НЕ!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5

Мнение от ACT » 25 Юли 2016, 16:00

Категорично Против!
Не ни е дораснал манталитета да имаме такава отговорност. То и сега по магистралата някакви келешчета се опитват да ръкомахат с газови пищови и да се правят на тарикати. Еле пък с бойни. Тука докато цари хаоса и безредието много хора дори не заслужават, да се обличат без камери над главите им 24/7.
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 25 Юли 2016, 16:03

За, при точно определени в закон правила, ясни норми описанив в закон, без човешки фактор(началник на КОС) и истински периодични, а не фиктивни прегледи за психична стабилност.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Юли 2016, 16:30

Двете неща са различни . Абсолютно съм за притежанието на огнестрелно оръжие . И против носенето . Никакъв проблем няма да има човек оръжие в къщи за да се защити при нужда , но без право да се разкарва по улиците с него . Гепят ли те в нарушение просто ти го конфискуват и толкова . Тя и без това държавата е на 50% собственик на оръжието Ви . В много от щатите е така , не навсякъде разбира се , може да притежаваш но нямаш право да носиш или за носене ти трябва отделно разрешение според други изисквания . Смятам че варианта само притежание напълно отговаря на идеята за защита на собственоста и дава възпиращ ефект при нападение .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 25 Юли 2016, 16:32

spacepl написа:С тоя нашия манталитет само това остава. Ще го е страх човек да излезне на улицата да не го нарешетят някъде.

Колега, може спокойно да се страхуваш- около 350 000 българи и българки са собственици на законно огнестрелно оръжие, това си е една армия. ;)
Въпроса е трябва ли да се страхуваш от това- колко случая знаеш за човек със законно оръжие, застрелял друг човек? И колко случая за пребити от цигани хора знаеш- с брадви, ножове, бухалки. Какво точно тогава трябва да се забрани и разреши?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 25 Юли 2016, 16:33

Стрелбата в слънчака между бизона и очите е със законно притежавани оръжия :winky:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Юли 2016, 16:38

zvetiko написа:
spacepl написа:С тоя нашия манталитет само това остава. Ще го е страх човек да излезне на улицата да не го нарешетят някъде.

Колега, може спокойно да се страхуваш- около 350 000 българи и българки са собственици на законно огнестрелно оръжие, това си е една армия. ;)
Въпроса е трябва ли да се страхуваш от това- колко случая знаеш за човек със законно оръжие, застрелял друг човек? И колко случая за пребити от цигани хора знаеш- с брадви, ножове, бухалки. Какво точно тогава трябва да се забрани и разреши?

350 000 хиляди и сега е трудно да имаш оръжие, а представяш ли си ако режима олекне ..... какви новини само .... група цигани застреляха 15 полицая .... отнемане на предимство завъпши със 7 трупа и 3 ранени случайни минувачи .... дванадесетокласник застреля цяла паралелка с оръжието на баща си .... пияни цигани застреляха лекарите в бърза помощ на гр. ... Варна .....

Не Мерси .....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юли 2016, 16:43

аз гласувах с две ръце за "за".

ще минеме през един болезнен период когато ганьовската ни нация ще разбере истинската сила на оръжието (и слабостите му) в ежедневието и след това леко уплашени и оцапани с малко кръв предимно на тези дето не са разбрали за какво става въпрос- ще станеме едно учитиво общество.

написах това горното с няколко уговорки- сериозен контрол над това кой може да има оръжие - само неосъждани, минавали психотест и интервю със подходящо профилирани психолози/ психиатри. централна база данни с това кой какво оръжие има. отпечатъци, днк образец ако се наложи. забрана на автоматично оръжие и там каквото решат за нецелесъобразно.

и с леки сътресения всичко ще се самоотрегулира и дойде на мястото.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юли 2016, 17:22

Като гледам в САЩ как се е регулирало положението, си представям у нас как ще бъде..
Ако случайно не знаеш, ще ти припомня, че в САЩ има най-много убити на човек от всички развити страни в света , явно добре се регулират!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 25 Юли 2016, 17:40

Аз имам пистолет така, че съм ЗА. :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 25 Юли 2016, 17:49

spacepl написа:
zvetiko написа:

350 000 хиляди и сега е трудно да имаш оръжие, а представяш ли си ако режима олекне ..... какви новини само .... група цигани застреляха 15 полицая .... отнемане на предимство завъпши със 7 трупа и 3 ранени случайни минувачи .... дванадесетокласник застреля цяла паралелка с оръжието на баща си .... пияни цигани застреляха лекарите в бърза помощ на гр. ... Варна .....

Не Мерси .....

Това може да го каже само човек, който не се е слбъсквал с господата от КОС(Контрол на общоопасните средства). Въобще не си мисли, че всеки може да си извади оръжие в момента и то е главно заради началниците на КОС, който всеки си прави каквото си иска.
Разбира се, че хората на Митьо очите ще имат законно оръжие, да не мислите, че тия в КОС не се корумпирани? Отделно закона в момента е такъв, че ако си направиш охранителна фирма, КОС нямат право да ти откажат разрешително. От там се правят злоупотреби като разрешителните за оръжията се вадят през фирма пък тя решава на кого от подчинените си да раздава оръжие.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 25 Юли 2016, 18:08

Все пак недейте смята че огнестрелното оръжие ще Ви реши някакви ситуации или проблеми - по скоро обратното . Силата на оръжието е във възпиращия ефект а не във употребата му .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 25 Юли 2016, 18:44

Колеги правете разлика в това да притежаваш и носиш оръжие!!!! Имам и си стои там където трябва да е далеч от чужди погледи и хора, на безопасно място! Правете разлика в това да имате оръжие в домовете си за защита на семейството и собственоста ви и това да го закачите под колана и да идете на кръчма! Носенето и притежанието са коренно различни неща! Аз съм ЗА притежание и ПРОТИВ носене на КНО.
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 25 Юли 2016, 18:47

Витанов написа:Колеги правете разлика в това да притежаваш и носиш оръжие!!!! Имам и си стои там където трябва да е далеч от чужди погледи и хора, на безопасно място! Правете разлика в това да имате оръжие в домовете си за защита на семейството и собственоста ви и това да го закачите под колана и да идете на кръчма! Носенето и притежанието са коренно различни неща! Аз съм ЗА притежание и ПРОТИВ носене на КНО.

Все пак може да се носи в жабката на колата нали? Щото аз там си го държа... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Юли 2016, 18:49

ACT написа:Категорично Против!
Не ни е дораснал манталитета да имаме такава отговорност. То и сега по магистралата някакви келешчета се опитват да ръкомахат с газови пищови и да се правят на тарикати. Еле пък с бойни. Тука докато цари хаоса и безредието много хора дори не заслужават, да се обличат без камери над главите им 24/7.

:yes:

И аз така си мисля...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата