Пръскачка за миене на автомобил
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: Пръскачка за миене на автомобил
Ами редовно се мие, освен това и 2-те БМВ-та спят винаги в добре уплътнени масивни гаражи, пък и двете коли са на оригинална боя, едната на 20, другата на 29 години, та като цяло няма какво толкова да им се случи
Но определено ще имам предвид това за микрофибъра, благодаря за информацията 

only rear wheel drive
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Лесно можеш да провериш дали колата има нужда да се клейва - на измита и подсушена кола, пъхни си ръката в "полицейско пликче" (или както там им казваш, дето отгоре са с червената лента за затваряне) и прокарай пръсти по боята... ако усещаш грапавини (все едно има малко пясък), значи лака е мръсен...
Трябва да се гладък на допир
Ако колата не е била полирана близките 4-5 години, със сигурност ще е замърсен лака 
Нанасянето на вакси и сийлънти, както и сравнително редовното използване на препарати за сваляне на метални частици и т.н. намаляват и дори обезсмислят клейването, ама колата трябва да се поддържа редовно

Нанасянето на вакси и сийлънти, както и сравнително редовното използване на препарати за сваляне на метални частици и т.н. намаляват и дори обезсмислят клейването, ама колата трябва да се поддържа редовно

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
нека и аз да питам:
Понеже тук няма автомивки с пръскачки, където сам да си измиеш колата, а са само такива с въртящите четки, където паркираш и чакаш да свърши програмата.
Доволен съм от това как ми измива колата, но джантите са ми винаги мръсни, особено ако не съм мил колата известно време и се е натрупал прах от накладките.
Чудя се дали да взема от тези пръскачки с резервоарче за ръчно ползване, някой има ли опит? Дали би имало ефект? Примерно тази: https://www.amazon.com/Ivation-Multipur ... B00R0GBKR4
Имам си препарат за джанти и няколко четки, но все пак не съм доволен, а и отнема много време да търкаш с четката, та пръскачката би помогнала доста.
Понеже тук няма автомивки с пръскачки, където сам да си измиеш колата, а са само такива с въртящите четки, където паркираш и чакаш да свърши програмата.
Доволен съм от това как ми измива колата, но джантите са ми винаги мръсни, особено ако не съм мил колата известно време и се е натрупал прах от накладките.
Чудя се дали да взема от тези пръскачки с резервоарче за ръчно ползване, някой има ли опит? Дали би имало ефект? Примерно тази: https://www.amazon.com/Ivation-Multipur ... B00R0GBKR4
Имам си препарат за джанти и няколко четки, но все пак не съм доволен, а и отнема много време да търкаш с четката, та пръскачката би помогнала доста.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Принципно, подобно на боята на колата, джантите е добре да се третират със защитен препарат... тогава също се цапат по-трудно и мият по-лесно... и ако комбинираш с препарат като CarPro IRON-X, например, миенето на джантите ще е супер лесно 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
И все пак човек ако има такава водоструйка дори и слаба, споделете , кой препарат си заслужава да се пробва с нея.
Ясно е , че евтините не струват .. дайте мнения да си знае човек, ако иска да вземе някоя по-голяма разфасовка за повече миенета.
Ясно е , че евтините не струват .. дайте мнения да си знае човек, ако иска да вземе някоя по-голяма разфасовка за повече миенета.

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2