Градски автоматик около 6000 лева

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Re: Градски автоматик около 6000 лева

Мнение от cmdkick » 30 Авг 2016, 16:09

B.Stoimenov написа:
c7aH4eB написа:Според това, което търсиш мисля, че Лупо или някоя А класа са перфектни. Не съм ги притежавал или карал дори, но гледам масово мадамите карат такива и уш нямат особена философия по поддръжката, е само маслото на автомата е хубаво да са преглежда. За лупото не знам, но А класата от познат знам, че не е хубаво да се впускаш в дълги пътешествия :mhihi: или просто той я е понапънал малко хаха

за съжаление, имам лични наблюдения над А-класата. Не бих я препоръчал в никакъв случай!

Бягай далече от А класа. Мен ако питаш се ориентирай към Поло или Клио, въпрос на вкус.
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 30 Авг 2016, 16:29

jordanov написа:Колата ще се кара 95% градско, офиса й е на 1 км от дома, което предполага двигателя да е бензивнов.
jordanov написа:
kiko написа:За 1км да купуваш кола? :bowdown:
с такси ще и 10 пъти по евтино :mhihi: хора стегнете се малко!

Кажи коя таксиметрова компания ползваш и колко ти излиза? И до морето може да кажеш колко ти излиза с таксито. Аааа и кажи какво е заглавието на темата? За един приятел питам?
Пс. Стегнах се, както каза.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
.

Кво море кви 5лв. казал си че колата ти трябва за 1км.Ще ми е интерсно да отидеш в някоя авто къща и да им каже трябва ми кола за 1км на ден :mhihi: :mhihi: да видим как брутално ще ти се изсмеят автоджамбазите,ти под 95%градско както си написъл какво разбираш? ходене до море,околосветско или по 1км на ден както си казал.аз таски рядко ползвам но щом държиш ето :ok: 6000 кола+1000 номера обслужване застраховки и тн =7000
с такси имаш 60ст. на км.+70ст. първоначална такса=1,3лв и обратно имаш 2,6лв на ден
7000лв : 2,6=2692 дни с такси което е =10 работни години!!
тук не слагаме бензин,ГО и тн.
за толкова време сещаш ли се тея чикий които ги гледаш само лоста на автоматика само ще ти остане :mhihi:
пс.кажи му на твоя приятел много поздрави от мен :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 30 Авг 2016, 16:45

Ей като се хванахте за този 1 км на ден та край, точно толкова ще се минава и тва е, еми така му е думата сега. Иска човека градска кола, днес ще се ходи само до работа, утре и до магазина, събота и неделя до мола та зян няма да стане тая кола. Може пък и да има излишни пари, ся таксита му препоръчвате, нали трябва да им звъннеш, че адрес да им кажеш, че да ги чакаш иначе слизаш палиш и тръгваш :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 30 Авг 2016, 16:49

Колега, аз какво питам... ти кво си смяташ. Айде ще ти напиша още числа да си смяташ като те кефи - 1,6 км е на отиване и таксито излиза около 4 лева, в другата посока заради пътната инфраструктура разстоянието е 2,9 км най-прякото, но там се образуват задръствания, защото се прибира в час-пик. Има вариант да се избегнат тези задръствания като се мине по маршрут, който удължава разстоянието с още 0.87 км, но пък намалява времето за прибиране с 30%. През ден-два се слиза до центъра - 8,7 км в посока. Още две често посещавани места, които се намират съответно на 3,2 км и 4,5 км в посока. До магазина също се ходи с кола, ама няма да издребнявам, защото пазарува от няколко магазина. Има и непредвидени моменти, в които се налага излизане с колата, които за съжаление не мога да ти ги дам обективно, за да ги включиш в калкулацията.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 30 Авг 2016, 17:15

Mitsubishi Colt- симпатична кола. От трите най ми допада на вид
Kia Picanto- вътре средно тясно, в багажника каса бира със зор едвам влиза (изпробвано :lol:)
Honda Jazz- малко дялкана отвътре и отвън ама... :ok:
Не претендирам да ги знам много, че никак не харесвам малки коли :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 30 Авг 2016, 20:12

Имайте предвид че почти всички изброени до тук малки ,,автоматици,,всъщност са едни и същи боклуци с различни имена като Tiptronic', 'Geartronic', 'Touchshift', 'Sporttronic', 'clutchless-manual' and others MMT .Ако някога сте виждали коли спрели на светофари с аварийни светлини,да знаете че са ,,горди,,собственици на горе изброените нещастни скоростни кутии. :mhihi: :mhihi:

Не ме питайте от къде знам . :lol: :lol:

https://en.wikipedia.org/wiki/Multimode ... ansmission
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 30 Авг 2016, 20:37

Според мен ти говориш за тези със съединителите - роботизираните

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 30 Авг 2016, 20:43

Е в такъв клас кола- такъв автоматик :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 30 Авг 2016, 20:52

Не ти трябва колега такъв автоматик,аз имам две Короли 2006 и 2008 едната е с такава кутия ,такива дертове ти казвам че не ми се говори..Но след много четене на руски,немски сайтове ,много проби /грешки сега съм им станал специалист на тези. :lol: .
Купил съм си кабели и софт.и сега им правя настройки и ремонт на плаца. :mhihi: .Но за човек без технически познания и който ще обслужва колата основно в сервизи,си мисля че си е перо.А за ядовете, съм сигурен че ще дойдат рано или късно.Успех
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 30 Авг 2016, 20:58

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=fc7izr
аз бих го погледнал :dunno:

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 30 Авг 2016, 21:58

Като са слагали автоматиците на малките коли, според мен, са си мислил точно за типа шофьори описани от колегата(автора на темата), та за тях може да не е перфектен автоматът... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 30 Авг 2016, 22:02

аз откак се помня карам автоматици и ако ще се търси надеждност бих взел по стара японска кола с обикновен автомат.сменил съм няколко тойоти и хонди и съм нямал дертове,да не говорим ,че на едно камри се мъчих да му разбия кутията и не успях :mhihi: сега карам рено и хонда автоматици и мога да кажа,че на реното е по недодялан,но вече 60к км няма грижи,а колата е на 220к км.хондата е на около 300к км и редовно си прая преходи от по някоко стотин км.автомата е мазен като масло.тва все за стари,обикновени автомати говорим. по нов автомат бих карал само на кола от по висок клас.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Авг 2016, 22:10

точиш маслото на камрито от кутията, караш 2 месеца със светеща лампа и умира ... ПРОВЕРЕНО ;) на едно аверче гаджето така си кара и тва й беше на тая кола... нямали време да я закарат до сервиз да се видело ква била таз лампа :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 30 Авг 2016, 22:57

Много драматизирате за роботизираните кутии, просто си имат части които се чупят и като се подменят всичко е ок, въобще ако човек си поддържа колата не му прави проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 30 Авг 2016, 23:23

top написа:Много драматизирате за роботизираните кутии, просто си имат части които се чупят и като се подменят всичко е ок, въобще ако човек си поддържа колата не му прави проблеми.

Е ти кво каза... :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата