Градски автоматик около 6000 лева
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Градски автоматик около 6000 лева
B.Stoimenov написа:c7aH4eB написа:Според това, което търсиш мисля, че Лупо или някоя А класа са перфектни. Не съм ги притежавал или карал дори, но гледам масово мадамите карат такива и уш нямат особена философия по поддръжката, е само маслото на автомата е хубаво да са преглежда. За лупото не знам, но А класата от познат знам, че не е хубаво да се впускаш в дълги пътешествияили просто той я е понапънал малко хаха
за съжаление, имам лични наблюдения над А-класата. Не бих я препоръчал в никакъв случай!
Бягай далече от А класа. Мен ако питаш се ориентирай към Поло или Клио, въпрос на вкус.
Tires are evil - destroy them all ...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
jordanov написа:Колата ще се кара 95% градско, офиса й е на 1 км от дома, което предполага двигателя да е бензивнов..jordanov написа:kiko написа:За 1км да купуваш кола?![]()
с такси ще и 10 пъти по евтинохора стегнете се малко!
Кажи коя таксиметрова компания ползваш и колко ти излиза? И до морето може да кажеш колко ти излиза с таксито. Аааа и кажи какво е заглавието на темата? За един приятел питам?
Пс. Стегнах се, както каза.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Кво море кви 5лв. казал си че колата ти трябва за 1км.Ще ми е интерсно да отидеш в някоя авто къща и да им каже трябва ми кола за 1км на ден

с такси имаш 60ст. на км.+70ст. първоначална такса=1,3лв и обратно имаш 2,6лв на ден
7000лв : 2,6=2692 дни с такси което е =10 работни години!!
тук не слагаме бензин,ГО и тн.
за толкова време сещаш ли се тея чикий които ги гледаш само лоста на автоматика само ще ти остане

пс.кажи му на твоя приятел много поздрави от мен

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Ей като се хванахте за този 1 км на ден та край, точно толкова ще се минава и тва е, еми така му е думата сега. Иска човека градска кола, днес ще се ходи само до работа, утре и до магазина, събота и неделя до мола та зян няма да стане тая кола. Може пък и да има излишни пари, ся таксита му препоръчвате, нали трябва да им звъннеш, че адрес да им кажеш, че да ги чакаш иначе слизаш палиш и тръгваш 

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Колега, аз какво питам... ти кво си смяташ. Айде ще ти напиша още числа да си смяташ като те кефи - 1,6 км е на отиване и таксито излиза около 4 лева, в другата посока заради пътната инфраструктура разстоянието е 2,9 км най-прякото, но там се образуват задръствания, защото се прибира в час-пик. Има вариант да се избегнат тези задръствания като се мине по маршрут, който удължава разстоянието с още 0.87 км, но пък намалява времето за прибиране с 30%. През ден-два се слиза до центъра - 8,7 км в посока. Още две често посещавани места, които се намират съответно на 3,2 км и 4,5 км в посока. До магазина също се ходи с кола, ама няма да издребнявам, защото пазарува от няколко магазина. Има и непредвидени моменти, в които се налага излизане с колата, които за съжаление не мога да ти ги дам обективно, за да ги включиш в калкулацията.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Mitsubishi Colt- симпатична кола. От трите най ми допада на вид
Kia Picanto- вътре средно тясно, в багажника каса бира със зор едвам влиза (изпробвано
)
Honda Jazz- малко дялкана отвътре и отвън ама...
Не претендирам да ги знам много, че никак не харесвам малки коли
Kia Picanto- вътре средно тясно, в багажника каса бира със зор едвам влиза (изпробвано

Honda Jazz- малко дялкана отвътре и отвън ама...

Не претендирам да ги знам много, че никак не харесвам малки коли

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Имайте предвид че почти всички изброени до тук малки ,,автоматици,,всъщност са едни и същи боклуци с различни имена като Tiptronic', 'Geartronic', 'Touchshift', 'Sporttronic', 'clutchless-manual' and others MMT .Ако някога сте виждали коли спрели на светофари с аварийни светлини,да знаете че са ,,горди,,собственици на горе изброените нещастни скоростни кутии.
Не ме питайте от къде знам .

https://en.wikipedia.org/wiki/Multimode ... ansmission

Не ме питайте от къде знам .

https://en.wikipedia.org/wiki/Multimode ... ansmission
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Според мен ти говориш за тези със съединителите - роботизираните
- c04
- Кръстникът
-
Е в такъв клас кола- такъв автоматик 

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Не ти трябва колега такъв автоматик,аз имам две Короли 2006 и 2008 едната е с такава кутия ,такива дертове ти казвам че не ми се говори..Но след много четене на руски,немски сайтове ,много проби /грешки сега съм им станал специалист на тези.
.
Купил съм си кабели и софт.и сега им правя настройки и ремонт на плаца.
.Но за човек без технически познания и който ще обслужва колата основно в сервизи,си мисля че си е перо.А за ядовете, съм сигурен че ще дойдат рано или късно.Успех

Купил съм си кабели и софт.и сега им правя настройки и ремонт на плаца.

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- c04
- Кръстникът
-
Като са слагали автоматиците на малките коли, според мен, са си мислил точно за типа шофьори описани от колегата(автора на темата), та за тях може да не е перфектен автоматът... 

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
аз откак се помня карам автоматици и ако ще се търси надеждност бих взел по стара японска кола с обикновен автомат.сменил съм няколко тойоти и хонди и съм нямал дертове,да не говорим ,че на едно камри се мъчих да му разбия кутията и не успях
сега карам рено и хонда автоматици и мога да кажа,че на реното е по недодялан,но вече 60к км няма грижи,а колата е на 220к км.хондата е на около 300к км и редовно си прая преходи от по някоко стотин км.автомата е мазен като масло.тва все за стари,обикновени автомати говорим. по нов автомат бих карал само на кола от по висок клас.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
точиш маслото на камрито от кутията, караш 2 месеца със светеща лампа и умира ... ПРОВЕРЕНО
на едно аверче гаджето така си кара и тва й беше на тая кола... нямали време да я закарат до сервиз да се видело ква била таз лампа

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Много драматизирате за роботизираните кутии, просто си имат части които се чупят и като се подменят всичко е ок, въобще ако човек си поддържа колата не му прави проблеми.
top написа:Много драматизирате за роботизираните кутии, просто си имат части които се чупят и като се подменят всичко е ок, въобще ако човек си поддържа колата не му прави проблеми.
Е ти кво каза...

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3