Икономична градска кола?
Модератор: Общи модератори
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Икономична градска кола?
Аз имам Пунто 1.9jtd, 2000 година - не мога да я счупя тази кола. За разхода не мога да кажа нищо друго, освен че е толкова, че не ме интересува. Частите са евтини, има си клима и ел. пакет. За 2000 лева се намира читаво такова. Един приятел има Сеат Ибиза 2000г. - също е много корава, освен това е малко по-голяма като размери. Неговата е sdi и единственият сериозен разход е за гориво, а не харчи над 5.5, както и да я караш. И такъв Сеат се намира за 2500, в прилично състояние и необходими екстри. Иначе има и 1,9 тди мотор, ако искаш повечко тяга - разходът между двата е незначителен при нормално каране...
(bubsa) написа:nqmam_bmw написа:(bubsa) написа:....
Един колега кара Авенсис Д4Д - 2006 г., сив седан, автомат. Сцепва се да я хвали, всичко е песен и т.н., но обявява разход на нафта 10 градско, 8 извънградско, което според него били каталожни данни.![]()
п.с.Градското е в Пловдив.
Ако е така
Королата по интернет мнения й дават от 4.5 до 6 извънградски разход, което е нормално според мен

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
аз си мислех че се търси кола за която да не ти пука > http://www.cars.bg/c1807853 и която дори после да дадеш на скрап да не е проблем или да оставиш децата да се учат на нея да карат ... но явно съм се заблудил
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Алфа Ромео 147 или 156 1.9 JTD мотор . Комфорт в пъти над голф , по евтина и на по-малко години от голфа за тия пари от таргета . Цена едва ли държат особено но този мотор е доказан във времето абсолютно дуракоустойчив и икономичен агрегат . Това за дизелите . С бензинов агрегат и газ възможности бол , там мотора няма такова значение защото каквото и да е газта е евтина .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз само така информативно да попитам- деца ще возиш ли в колата? Лично аз не бих си возил децата в кола на газ, но това си е мое мнение. Иначе една дизелова 156-ца алфа ще ти свърши супер работа според мен.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
(bubsa) написа:Не си е работа тая машинка.Написъл съм си впечатленията от 2 часа шофиране.Смарта мога да си го ползвам колкото ми трябва,но не ми се ще нещо...
Иначе вдига 130 тоя кашон и може още малко![]()
![]()
![]()
Странното е,че всичко живо иска да те изпревари и засече с тоя скейборд
Някой да не каже,че се ебавам:
Koлега, това ти ли караш на тази снимка?
- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
Карам вече 4г. за градска тойота ярис 2004г. 1.3/86к.с./ на газ. Пъргава, върви доста и харчи 7-7.5
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
host написа:аз си мислех че се търси кола за която да не ти пука > http://www.cars.bg/c1807853 и която дори после да дадеш на скрап да не е проблем или да оставиш децата да се учат на нея да карат ... но явно съм се заблудил
Правилно си разбрал.Чак скрап не търся.
Колата ми трябва да изкарам няколко месеца(колкото може по-малко) докато си намеря това за което си мечтая от доста време,а не да купувам пак БМВ което не ми харесва.Номера е да взема нещо което после лесно да мога да го продам с минимална загуба или на 0.За това и италянските бичкии не ги гледам,че после пак ще правя подаръци.
За справка последната Е46 я взех от немай къде,защото нямаше какво друго да взема,а не е като да не обикалях 2 месеца.Купих я за 7500 и нялях още близо 3к лв в нея...вчера я продадох за 8к

Темата я пуснах,защото всяка марка и модел коли си има по някой недостатък или дефект,а щанса някой тук да го знае е голям.
Най-приемливия вариант ми се вижда фолксваген,защото са масови и уж здрави коли,а и мераклии за голфове си мисля,че има много.Имам наблюдение над едно 1.9тди,което сега е на 450 000К км и освен ходова част и ремъци не му е правено нищо

Доколкото съм запознат при тези коли единственото скъпо нещо е съединителя и маховика.Ако набарам някое запазено голфче мога да си го оставя и за напред.
Другите коли,които ми харесват са тойотите,но не съм грам запознат с тях.
ПС Имам избор да се визя докато си намеря кола без да купувам нищо между рено клио 1.9 дизел и смарт и ако не се навия за нещо друго ще си остане така.
Дано се разбира какво съм написъл

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:(bubsa) написа:Не си е работа тая машинка.Написъл съм си впечатленията от 2 часа шофиране.Смарта мога да си го ползвам колкото ми трябва,но не ми се ще нещо...
![]()
![]()
Да.
Мислех,че е с 5 скорости,но се оказа,че има и 6-та и си викам "я да видиме какво може"

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е , щом клиото не ти харесва от към разход за времянка
Имам клио 2 същия мотор 1.9D и тая кола на градско ми дава 5 нафта разход .При положение че го имаш това на разположение се обърквам малко каква е идята .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Е , щом клиото не ти харесва от към разход за времянкаИмам клио 2 същия мотор 1.9D и тая кола на градско ми дава 5 нафта разход .При положение че го имаш това на разположение се обърквам малко каква е идята .
Идеята е,че не е мое и не искам итре некой да ми натяква.Като разход е наистина доста добре,но като състояние е зле конкретната кола.
- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
да п
репоръчам нещо старо и изпитано...МБ124...200 е..на газ...122 коня... може и 136.. 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Връщай се към Е39...там е истината

(bubsa) написа:BMW_POWER написа:(bubsa) написа:Не си е работа тая машинка.Написъл съм си впечатленията от 2 часа шофиране.Смарта мога да си го ползвам колкото ми трябва,но не ми се ще нещо...
![]()
![]()
Да.
Мислех,че е с 5 скорости,но се оказа,че има и 6-та и си викам "я да видиме какво може"
Да не те привикат куките, че май си с около 40 км над разрешеното. Нямам идея колко е, а и не помня. За 50 и повече км надвишение при мен глобата стига до 10 000$, губя книжка на секундата, а МПС-то директно отива на скраб ...
Та ми мина през главата де.
Умната! Нищо лично