Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?
Модератор: Общи модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Надеждно комби автоматик 4-6 годишно?
То и новите дизели на бмв 1-ца...2-ка са със мотори от пежо-ситроен груп!
БМВ и Пежо-Ситроен Груп ползват еднакви дизели за някои модели.
Мерцедес работят със Рено по някои двигатали.
Новия автомобилен свят е това!
Това означава ли че са боклук?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Демирев написа:То и новите дизели на бмв 1-ца...2-ка са със мотори от пежо-ситроен груп!
Още едно смислено,полезно и аргументирано мнение

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Демирев написа:Това означава ли че са боклук?
И не и да, прекалено добре са измислени всички вече кога и как точно да се счупят

\MITETO\ DSB написа:Погледни моделите на сааб. Нямам преки наблюдения колко са здрави но визията е доста прилична.
Гледам, чуваш ги нещата....
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Демирев написа:То и новите дизели на бмв 1-ца...2-ка са със мотори от пежо-ситроен груп!
Дизеловите двигатели на ПСА са едни от най- добрите. Не разбирам какви са тези митове и легенди, че ако е френско, то значи е пълен боклук. Аз пък съм на обратното мнение и даже ми се струва, че в последите години БМВ, Мерцедес и Ауди са страшно прехвалени и превъзнесени. При всички положения френските дизели са на ниво. Като материали, инвестирани в интериора Волво са на доста добро ниво- не съм чул досега скърцане, пукане или др. паразитни шумове.
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 15-4-5/499
Понеже стана на въпрос.
Понеже стана на въпрос.
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Dummkopf написа:\MITETO\ DSB написа:Погледни моделите на сааб. Нямам преки наблюдения колко са здрави но визията е доста прилична.
Гледам, чуваш ги нещата....
Не ги чувам виждам ги...........

Готино. Очевидно си избираш колите като сестра ми - на цвят и на мирис.
Сааб е с доста интересна история през последните 10 години, последният е много близък до инсигнията и е изкаран малко на тъгъдък от последния собственик, който по всичко изглежда е бил отчаян да го пусне на пазара час по-скоро, а това обикновено не е много умно.
Сааб от много отдавна не е това, което беше. И визията им е малко под въпрос, ама това е субективно, да кажем...
Относно френските дизели - имам рейндж ровър спорт с 2.7 пежо мотор. При пежото е битурбо, на джипката е сингъл оФлюф. И при двете е като Юсеин Болт с рак в белия дроб. Чуден за реклама, перфектна визия, ама нещо отвътре гние със страшна сила... сега чакам да го отнесе някое парвеню от дълбоката провинция с китайските очила Гучи, видяло се в кешовица от нивите на дядо си, или пък някое шано тарикатче на дребно със златен ланец от заложна къща в Люлин... Когато купувах моя кютук, половината в ''повредените'' обяви бяха с проблем в мотора, при 607 с тая моторетка положението е същото. Двигателя е куц... има и още примери, не е само тоя изтърсак да петни реномето не френската инженерна мисъл.
Сааб е с доста интересна история през последните 10 години, последният е много близък до инсигнията и е изкаран малко на тъгъдък от последния собственик, който по всичко изглежда е бил отчаян да го пусне на пазара час по-скоро, а това обикновено не е много умно.
Сааб от много отдавна не е това, което беше. И визията им е малко под въпрос, ама това е субективно, да кажем...
Относно френските дизели - имам рейндж ровър спорт с 2.7 пежо мотор. При пежото е битурбо, на джипката е сингъл оФлюф. И при двете е като Юсеин Болт с рак в белия дроб. Чуден за реклама, перфектна визия, ама нещо отвътре гние със страшна сила... сега чакам да го отнесе някое парвеню от дълбоката провинция с китайските очила Гучи, видяло се в кешовица от нивите на дядо си, или пък някое шано тарикатче на дребно със златен ланец от заложна къща в Люлин... Когато купувах моя кютук, половината в ''повредените'' обяви бяха с проблем в мотора, при 607 с тая моторетка положението е същото. Двигателя е куц... има и още примери, не е само тоя изтърсак да петни реномето не френската инженерна мисъл.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Е ти като си такъв разбирач и в детайли знаеш кой двигател при коя марка е дефектен......защо взе рейндж спорт дизел???
На мен ми прилича и ти да си от горе изброените от теб (нищо лично, просто наблюдение).

- antonpau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: димяща проходима катафалка
- Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd
Приятел караше V60 D3 2011/12 беше неговото, автомат. Ебаси здравата кола - караше я като крадена пироговска линейка и нищичко не се счупи
+1 за тоя мотор (163к.с.) на тая кола - върви много добре и харчи доста малко. Само че не мисля, че е в бюджета на колегата, затова и не го предложих

Don_Diego написа:Е ти като си такъв разбирач и в детайли знаеш кой двигател при коя марка е дефектен......защо взе рейндж спорт дизел???На мен ми прилича и ти да си от горе изброените от теб (нищо лично, просто наблюдение).
Изпадна ми на добри пари в Германия, не съм го взел да си го карам.
Като отворихте за Д5 при С80 - чудесна кола, уви скоростите й идват малко къси за магистрално каране.... поне това ми е личното наблюдение.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Всички мнения дотук са за Волво
Двигателят определено влиза в критерия за мощност и разход,остава само да кажете ОК ли са автоматиците?

Двигателят определено влиза в критерия за мощност и разход,остава само да кажете ОК ли са автоматиците?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
На моя човек за 120к км каране на фулконтакт карате в бъбреците автомата не създаде грижи, сменяше мазно както в началото (колата се гледаше по учебник, не са щадени пари за подръжка и няма пропуснато обслужване. Това също е важно, тъй като една кола се чупи повече от негледане отколкото здраво каране)
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
10x 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Dummkopf написа:Готино. Очевидно си избираш колите като сестра ми - на цвят и на мирис.
Кое как избирам не е твоя работа Инжинер Стоичков. Имам си мнение давам го ако имаш нещо да ми казваш има лични съобщения не сери в темата на човека.