Спират "мръсните коли" от движение...
Модератор: Общи модератори
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Re: Спират "мръсните коли" от движение...
Вместо полицаите да се занимават с поредната акция балон която ще отшуми точно за месец трябва да си гледат много по-съвестно другите задължения. Техническия контрол включително и изгорелите газове е работа на пунктовете които ако си вършеха работата като хората щеше всяка втора кола да е спряна от движение! Същото нещо важи и за фаровете!
Целта на акцията не е да се направи въздуха по-чист, а да се събират пари и да се имитира дейност. Ако целта беше по-чист въздух правителството щеше да забележи Дизелгейт и съответно да забрани движението на всички автомобили продадени нови или вкарани от чужбина с нередовен софтуер. Нали няма някой, който да вярва, че 15-годишен бензинов автомобил с катализатор замърсява въздуха повече от нов дизел? Онова което не мога да си обясня е защо не започнат проверките визуално и без газ анализатори и просто да спират от движение автомобилите които пушат очевидно много. Веднага ще спрат 1/3 от автомобилния парк от движение. Всъщност мога да си го обясня - когато преработиш количеството X петрол получаваш количеството Y бензин и Z дизел - и ако дизела замърсява сметката не излиза - така се роди легендата за затоплянето на планетата от CO2 и това, че дизела е "екологичен" - каквото и да означава това. И сметката излиза - за съжаление от едната страна на сметката са САЩ, Япония и Русия, а ние сме от другата страна на сметката.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Всяко чудо за 3 дена. Избори идват

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
K_Ilkov написа:Най-интересното е, че нещата пак се решават отзад напред ...
Има пуктове с лиценз за ГТП и вместо да ги натиснат да си вършат работата
сега са създали нова работа на ченгетата да се занимават с неприсъщи дейности
и не на последно място да имат нов коз да бъдат почерпени ...
Колко спряха купуването на книжки с камерите в колите, толко и тва ще решат ... ТА-ПА-НА-РИ
Това да стегнат контрола в ГТП пунктовете е единствената адекватна мярка, ако наистина имат желание да постигнат някакъв ефект. Всички други подобни акции са само за да се разписва някаква дейност и нищо повече.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Както сам си написа, целта е да се имитира дейност. Нещата не се случват още при ГТП, какво да говорим нататък. Пък колко хиляди карат без ГО, е съвсем друга тема. Явно никой няма интерес да се направи нещо реално и от полза за всички.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Комбина написа:Вместо полицаите да се занимават с поредната акция балон която ще отшуми точно за месец трябва да си гледат много по-съвестно другите задължения. Техническия контрол включително и изгорелите газове е работа на пунктовете които ако си вършеха работата като хората щеше всяка втора кола да е спряна от движение! Същото нещо важи и за фаровете!
За фаровете не съм много съгласен, според мен ще са повече от половината. Аз за себе си съм взел решението, когато някой срещу мен е с нередовен ксенон, фарове за мъгла или нерегулирани фарове да си карам на дълги, лошото е, че напоследък дето се вика не мога да ги изключа.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
~Мишо~ написа:devent написа:Stahlblau написа:Аз пък си мисля, че за да искат нещо такова трябва стандарта ни на живот да позволява да караме по-нови и по-еко коли. Но ние както винаги сме наобратно, първо санкциите пък после ще го мислим стандарта на живот какъв е и има ли той почва у нас...
Защо да не можем ? Вместо Е46 с избушен катализатор ще караш някое по-ново поло и готово. Стига с тоя стандарт във всяка тема
От тия с манипулираните емисии ли?![]()
И да, точно заради стандарта е така.
Аха, викаш заради ниския стандарт хората си купуват 30d, 35d, 40d и му махат DPF-а..

devent написа:~Мишо~ написа:devent написа:Stahlblau написа:Аз пък си мисля, че за да искат нещо такова трябва стандарта ни на живот да позволява да караме по-нови и по-еко коли. Но ние както винаги сме наобратно, първо санкциите пък после ще го мислим стандарта на живот какъв е и има ли той почва у нас...
Защо да не можем ? Вместо Е46 с избушен катализатор ще караш някое по-ново поло и готово. Стига с тоя стандарт във всяка тема
Аха, викаш заради ниския стандарт хората си купуват 30d, 35d, 40d и му махат DPF-а..
Точно. Немотия, баце, немотия...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
efren написа:devent написа:~Мишо~ написа:devent написа:Stahlblau написа:Аз пък си мисля, че за да искат нещо такова трябва стандарта ни на живот да позволява да караме по-нови и по-еко коли. Но ние както винаги сме наобратно, първо санкциите пък после ще го мислим стандарта на живот какъв е и има ли той почва у нас...
Точно. Немотия, баце, немотия...
Не баце, гъзария, гъзария без покритие...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е тва ако стане наистина тоя път едно сервизче с ДПФ-и и катализатори "под наем" с едни бързи скобички, колкото да минат прегледа после и да се пуснат в движение и до нова година съм милионерче.
Дано наистина свършат нещо тоя път ама силно ме съмняаа.

Дано наистина свършат нещо тоя път ама силно ме съмняаа.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз по принцип проблем с емисии катализатори и дпфи нямам, ама тоя бъркоч набеден за гориво по бензиностанциите, като му го сипем, моторетката се чуди дали да работи, камо ли да покрива нЕкви норми. За два месеца се опушва и задръства като сюнгер, та само за екология си мисля

Ubi dubium, ibi libertas
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Аз също се старая да живея еко - изхвърлям си боклука разделно, мачкам си бутилките от минерална вода за да улесня рециклирането, давам си старите телефони за рециклиране, ползваме рециклирана тоалетна и куненска хартия, но някакси не мога да си позволя нова еко кола от която и да е марка, а си бутам осемнадесет годишната ми осемнайска...? Що така? Имам нужната квалификация, имам нужното образование, работя по специалността си? 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Stahlblau написа:Аз също се старая да живея еко - изхвърлям си боклука разделно, мачкам си бутилките от минерална вода за да улесня рециклирането, давам си старите телефони за рециклиране, ползваме рециклирана тоалетна и куненска хартия, но някакси не мога да си позволя еко кола от която и да е марка, а си бутам осемнадесет годишната ми осемнайска...? Що така? Имам нужната квалификация, имам нужното образование, работя по специалността си?
Включвам кристалния глобус:
Да не би да живееш в БГ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
hell's angel написа:Аз по принцип проблем с емисии катализатори и дпфи нямам, ама тоя бъркоч набеден за гориво по бензиностанциите, като му го сипем, моторетката се чуди дали да работи, камо ли да покрива нЕкви норми. За два месеца се опушва и задръства като сюнгер, та само за екология си мисля![]()
![]()
![]()
И аз сипвам от бензиностанциите ма нема проглем.

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Гледах на скоро билборд с новата серия 1, САМО СЕГА на цени от 539 лева/месец с 0% лихва... Сириъзли?! 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...