Клониране на твърд диск 1:1
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Клониране на твърд диск 1:1
Натам (към Norton Ghost) май отива работата... Ще се пробвам довечера и ще докладвам.
Excellent! Steven is my name!
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Най добре е с clonezila
Изпратено от моят SHV-E250K
Изпратено от моят SHV-E250K
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
vld написа:Аз ползвам Norton Ghost ако искаш мога да ти пратя имидж на бутващо CD голямо е 5мб.
Записваш на диск бутваш от него, зарежда се едно графично меню, като за индянец, и следваш навигатора.
Клонира 1 към 1 няма никаквъв шанс за грешка![]()
Трябва двата диска да са с еднакъкъв капацитет ако искаш коепие на диска, ако ползваш различни по големина можеш да си копираш партишъните един по един както ти е по удобно.
Значи, докладвам за развитие по темата... Колегата vld ми изпрати някакво файлче, което си записах на CD. Пуснах го на "стария" лап-топ и направих имидж-файл на дял "С". После по обратния път - "възстанових" дял "С" на "новия" от въпросния имидж. При това възникнаха някои проблеми, но с помощта на Колегата се справих. Ето резултата:
Двете тояги - след интервенцията:

Всичко им е еднакво - както исках първоначално:

Скенера 1.4 работи:

Също и ИНПА-та:

Най-важен ми беше ТИС-а, щото съм го инсталирал преди години и вече не помня как беше, а пък и отиваше цял ден за инсталацията:

Цялата врътня се оказа около 2 часа и в резултат имам два еднакви лап-топа. Само с размера на дяловете не можах да се оправя - исках да ги направя еднакви... Хард-дисковете са еднакви, по 160 Gbt, но дяловете им C и D бяха с различни размери и така си останаха. Примерно, на единия диск дял "С" е 40 Gbt, а на другия е 100. Опитвах разни фокуси да намаля големия дял "С" до 40, а останалите 60 Gbt да обединя с дял "D", не не успях и се отказах. Най-добре би било да клонирам стария хард 1:1 на новия, заедно с дяловете и всичко останало, но и това не успях, затова сега си имам само еднакви дялове "С" (където са инсталирани програмите). Другите необходими файлове от дял "D" прехвърлих от единия лап-топ на другия с флашка и така... Не знам дали го обясних разбираемо, но се надявам...
Искам да благодаря специално на Колегата vld и на всички останали, които ми помогнаха в тази мътна за мен област. Участвам и в други форуми, но ТОЗИ Е ВЕЛИК, заради точните и компетенни хора в него. Надявам се така да си остане завинаги...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Браво, радвам се че съм помогнал
П.С. не си питал за дяловете, пак е лесно, но когато са пълни става МНОГО бавно, затова по добре да не ги пипаш сега.
Този имидж който си си направил си го запази някъде, винаги можеш да си въстановиш който и да е от двата лаптопа с него.

П.С. не си питал за дяловете, пак е лесно, но когато са пълни става МНОГО бавно, затова по добре да не ги пипаш сега.
Този имидж който си си направил си го запази някъде, винаги можеш да си въстановиш който и да е от двата лаптопа с него.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Да, записал съм имидж-файла на няколко места. Преди да го направя, дефрагментирах диска - някъде прочетох такъв съвет. Всичко е точно, благодаря още веднъж!
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2