Евтин комлект гедоре
Модератор: Общи модератори
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: Евтин комлект гедоре
Нали знаеш че гедоре е марка
и също се предлагат във въпросния магазин на горубляне. Имат и гаранция.

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Дайте инфо за въпросния магазин?
Може и н л.с. да не става рекламишен....
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ilia1984 написа:Търся си евтин комплект гедоре колебая се между Kraftwelle,bolter,force,ks tools и Rico кое да избера? Ще се ползва рядко най вече за любителска употреба.
Което и да избереш, няма да е достатъчно и ако искаш реално да правиш дори и частично колата си ще трябва да вземеш още доста други неща, а с бюджет от 100лв по-добре не започвай изобщо.
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
force +
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
zvetiko написа:ilia1984 написа:Търся си евтин комплект гедоре колебая се между Kraftwelle,bolter,force,ks tools и Rico кое да избера? Ще се ползва рядко най вече за любителска употреба.
Което и да избереш, няма да е достатъчно и ако искаш реално да правиш дори и частично колата си ще трябва да вземеш още доста други неща, а с бюджет от 100лв по-добре не започвай изобщо.
Поне ще има нещо стартово:
Аз моя инструментариум го започнах с комплект гаечни ключове две отвертки и комплект шестограми...
После докупуваш Торкс Г-образ, камъни с тресчотка, мъжки/женски, клещи пинцети и така нататък...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
Аз преди 2-3 години си купих ето този комплект на Force и съм много доволен http://www.onlinemashini.bg/gedore-komp ... 74#product[gallery]/0/ само че тогава струваше 150лв сега е малко по-скъп. Напъвани са с тръби по 2м и са видели доста работа. Имам и комплекти на ks tools и bgs, но от форс съм най-доволен.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
dreadx написа:А някой ползва ли от тези, по-евтините за по 80 лв.:
- снимката е случайно подбрана от olx-а, има много марки и всичките са с една и съща комплектация.
На колегата ми брат му има едно такова. Беше го донесъл веднъж и останах с впечатление, че е здраво.
/- успяхме да му насучем един от торксовете, докато се опитвахме да отвием болт, запекъл в алуминий
- ама не се брои, защото яко беше запекъл болтът./
p.s. Мордехай, как може да стане това с отстъпката и без ДДС-то?
- Покрай темата се сетих, че си нямам динамометричен ключ за малки нютони (до 25 Nm).
Аз имам такова само, че оранжево - общо взето най-добре похарчените пари за любителско ползване от време на време. Ползвал съм го за смяна на части на две BMW-та: охладителната система, спирачки (няма шестограма за болтовете на спирачните апаратите или на съпортите, но не помня какъв беше размера), механизмите за ел. стъклата, масло (липсва 36мм приставката за масления филтър), ролки, ремъци и обтегачи (има разни Torx-ове с които да ги развиеш), смяна на фарове и още много различни неща.
За качеството нямам представа, предполагам за тия пари не е добро, но аз никога не съм имал проблеми и все още изглеждат като нови инструментите.
Естествено ти трябват и други инструменти, но подобен комплект е много добро начало за DIY

ilia1984 написа:някой ползвал ли е инструменти stels?
Имам комплект с малка тресчотка , учудващо добра изработка пък и превъзхождат форсе , мое мнение.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ако е за любителски цели , според мен добър вариант е да се вземе комплект на поносима цена и после според нуждите да се допълни с нужните специфични размери отделни елементи които се ползват по вашия автомобил . Просто половината от този инструмент който е в комплекта едва ли ще се ползва някога и не виждам нужда да се дават един куп пари за марков комплект - и нещо което не се ползва . Всеки специфичен накрайник който ви трябва може да си го купите отделно и с по високо качество . Така че такъв комплект е само база за да си съберете необходимия диапазон инструменти необходими за ремонт . Това е лично мое ммнение , така и съм направил . Малък комплект на форс , с малките накрайници и малка тресчотка отделно всичко друго във вид който ми върши работа . Не е във фирмено куфарче но всичко което ми трябва е под ръка и си попълвам периодично със спечифични накрйници . Нямам една торба накрайници които никога не ползвам . Така или иначе за сериозен ремонт в тия комплекти няма всички необходими накрайници . Незнам защо толкова се коментират тези тресчотки , тресчотката не е за силови операции . Предимството на многото зъби е малкия ход , обаче ако нямате навици за работа с такива инструменти това е по-слаба конструкция и не държи напъване .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз от няколко години се мъча да строша един комплект King Roy, но до момента държи. Не изглежда много голям, но има всичко необходимо:

Купих го към 125 лева (преди около 5 години). Мога да го препоръчам с чиста съвест.

Купих го към 125 лева (преди около 5 години). Мога да го препоръчам с чиста съвест.
Excellent! Steven is my name!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Още един глас за форс, тресчотките им са малко дървени - обемисти и щракат на голям ъгъл, но за сметка на това са много здрави.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
intention написа:Дайте инфо за въпросния магазин?
Единия магазин е Снабтех, другия е Веско.нет
Иначе аз ползвам ето това и съм доста доволен. Купих го от ИТТ.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
един цитат от offroad-форума:
Все едно аз съм го писал това, някой може ли да обясни "предимствата" на торкса? - че нещо не намирам такива..
Това KingRoy на Borymechkata е много добра идея.
Точно същото мислех да напиша и аз. Не е лошо темата да остане и с времето да се допълва. Например някой по-късно може да добави: - за BMW-едикоеси, за спирачните апарати трябва такъв и такъв накрайник, дето го няма в "Гедорето".
- така всички ще знаят и ще се снабдят предварително с нужния инструмент.
Евтините комплекти, като онзи дето съм пуснал снимката, имат едно известно количество ненужни накрайници, които може да се махнат и на тяхно място в куфара да се подредят нужните.
За торксовете исках да попитам какво ще препоръчате. Чупят ли се, усукват ли се? - (аз нали успях да усуча един от комплекта на колегата)
С какви ги сменявате? - дали е желателно да се търсят такива, които са предназначени за ударна отвертка?
Или просто обикновени, но по-здрави - на коя фирма са добри?
/Ако може колегите, които препоръчват комплекти, да пишат на какви цени са ги купили - за по-лесно сравнение цена/качество.
Джамбазов написа:Незнам как не ги трошите тези инструменти. На яка професионална работа нищо не издържа вечно. Да ми оправят телефона и ще ви наснимам малко потрошен марков инструмент. Там където се трошат ударни торксове на Бахко, Гедоре и Факом, какъв е шанса на нещо от класа на Рико. Говоря при правилна екплоатация. Самата идея на торкса е толкова малоумна от инженерна гледна точка, че аз нямам и досега обяснение как се е наложила.
Все едно аз съм го писал това, някой може ли да обясни "предимствата" на торкса? - че нещо не намирам такива..
Това KingRoy на Borymechkata е много добра идея.
Jordana написа:Ако е за любителски цели , според мен добър вариант е да се вземе комплект на поносима цена и после според нуждите да се допълни с нужните специфични размери отделни елементи които се ползват по вашия автомобил.
Точно същото мислех да напиша и аз. Не е лошо темата да остане и с времето да се допълва. Например някой по-късно може да добави: - за BMW-едикоеси, за спирачните апарати трябва такъв и такъв накрайник, дето го няма в "Гедорето".
- така всички ще знаят и ще се снабдят предварително с нужния инструмент.
Евтините комплекти, като онзи дето съм пуснал снимката, имат едно известно количество ненужни накрайници, които може да се махнат и на тяхно място в куфара да се подредят нужните.
За торксовете исках да попитам какво ще препоръчате. Чупят ли се, усукват ли се? - (аз нали успях да усуча един от комплекта на колегата)
С какви ги сменявате? - дали е желателно да се търсят такива, които са предназначени за ударна отвертка?
Или просто обикновени, но по-здрави - на коя фирма са добри?
/Ако може колегите, които препоръчват комплекти, да пишат на какви цени са ги купили - за по-лесно сравнение цена/качество.
Последна промяна dreadx на 23 Окт 2016, 18:52, променена общо 4 пъти
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело

За 2-3 леки ремонтчета по колата си изби парите

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
+1 за BGS
Сносно качество за цената си ...
Не го.ползвам колкото ми се иска
, но съм доволен, че го избрах като взимах..
Има един пич в офроуда дето внася на добра цена
Ако някой се вълнува ше потърся кой беше
Сносно качество за цената си ...
Не го.ползвам колкото ми се иска

Има един пич в офроуда дето внася на добра цена
Ако някой се вълнува ше потърся кой беше

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...