Как се отказват цигарите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Как се отказват цигарите

Мнение от vladobate » 28 Окт 2016, 17:49

Мне , колега cmdkick ( баси думата непрочитаема :mhihi: ) аз не съм на същото мнение , даже напротив. Така и ги отказах леко-полеко. Вариант е и то също толкоз добър като ударния , щом резултата е налице. Та към колегата отказвач , леко полеко си ги откажи , прво не ги допушвай докрая , после...ама кога ти си решиш не се впрягай ...намали малко бройката ( то това се случва от самосебеси - странно изглежда написана :mhihi: ..думата де ) . Може да имаш дни след време когато не палиш , ако ти допуши прояви воля и опитай да не запалиш , поне отложи с някоя минута-две :mhihi: час и т.н. ...и пак не я допушвай до края . Бях стигнал да дръпна три пъти и хвърлям и не вече по приина отказване , а защото не ми се пушеше повече , пък и гузната съвест и тя наднича всеки път няма как . Та това при мене откара едно 4-5 месеца , вече не помня точно и в крайна сметка резулатата е желания . Баща ми ги отказа от раз , аз пробвах такъв вариант и ми допадна повече , нервата я няма . Успех . ПС: И да навик е , вкъщи не пушех прекрача ли прага или най-вече да седна в колата и дяволчето ми подаваше огън да запаля :mhihi: . Карал съм по два-три дена , ако си стоя вкъщи с две-три цигари дневно , срещу 2 кутии по принцип.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 28 Окт 2016, 18:02

v3n0m написа:Здравейте колеги! Потърсих подобна тема но не открих. От заглавието става ясно че аз лично имам проблем с отказването на цигарите, а предполагам и доста от колегите от форума. Идеята ми е, всеки един бивш пушач който е отказал цигарите да сподели опита си и методите за отказването на цигарите. Аз лично съм опитал от почти всичко - хапчета, дъвки. обици, лепенки, електронни цигари имам 2 и то доста скъпички, от отчаяние си купих и книгата на Алан Кар и я прочетох но уви ефект никакъв :banghead: . Знам какво ще кажат повечето че всичко е до воля и нагласа. Като цяло имам голямо желание да ги откажа най вече заради здравето си(пушач съм от 15 години), а и искам да кача някой килограм.
Предварително се извинявам ако вече има такава тема. :yes:

1. Няма бивши пушачи - ако си избиеш от главата, че ще станеш бивш пушач имаш повече шансове да откажеш цигарите. Трябва винаги да помниш, че дори и една цигара те връща обратно.
2.Ако опитваш някой или нещо друго да ти помогне, няма да се получи - разчитай на себе си.
3. Намери си мотив. При мен мотива беше желанието никога децата ми да не са ме виждали с цигара и се получи.
4. Подготви се внимателно и не бързай, дай си отсрочка и не се опитвай да намаляваш цигарите.
5.Когато дойде денят Х трябва да си в добра физическа и психическа форма, както и да имаш план как да не попадаш в ситуации, които допълнително биха ти увеличили желанието да запалиш цигара. Аз специално спрях кафето месец-два по-рано и предупредих служителите си, че и така и така са малко и всеки, който ме ядоса ще направи бройката още по малка.
6. Приеми, че ще изпаднеш в абстиненция - може да имаш главоболие, раздразнение и изблици.
7. Ако стигнеш до края на първата седмица можеш да започнеш със спорт, но не прекалявай, влез във форма постепенно (освен ако не си).
8 Помни - няма бивши пушачи, има такива които временно не пушат, старай се да си от тях колкото се може по-дълго.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Потребител
Аватар

Мнение от zilog » 28 Окт 2016, 18:39

Колега,

Напълно те разбирам. Знай, че ако си пушач от дълго време и/или пушиш по много - става по-трудно да ги откажеш. Просто мозъка ти има нужда от голяма доза никотин и когато тя липсва - абстинираш (изпотяваш се, изнервяш се и т.н.).

Моят съвет е, ако наистина е толкова тежко положението, пробвай да ги намалиш. Има изследвания, доказващи, че това помага. Ето пример: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2664870/. Като сведеш бройката до половината от сегашното, взимаш по-леки цигари и така.

Това няма да те спаси от момента, в който казваш 'НЕ', но може да направи отказването по-леко.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 28 Окт 2016, 20:08

Vra4anin написа:Я си пуши и да ти не пука ;) Като бивш непушач (т. е. преди 6 години ги бях отказал за половин година, след което си ги почнах пак) ти казвам, че с отказването им нито ше станеш по-богат, по-красив, по-здрав... само дето ще качиш килата и всеки ден ще ти е като понеделник - вечно кисел и изнервен.

Отказах цигарите преди девет години (не съм палил и една цигара от тогава) и станах по-богат, по-красив и по-здрав. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Окт 2016, 20:14

Аз минах на електронни цигари. Нямам оплаквания, тотално не искам да помирисвам нормални цигари или да съм заобиколен от пушачи, които чадят.

Просто ме кефи да си правя кръгчета :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 28 Окт 2016, 21:19

cod-cdbp написа:

Просто ме кефи да си правя кръгчета :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Искам да ги откажа най-вече заради здравето. От скоро време ми прави впечатление, че има доста повече непушачи в обкръжението ми и всеки един ми казва че като цяло започваш да дишаш по леко. Което не е никак малка причина. Отделно на моменти започнах да усещам болки в гърдите. Една гадна остра проницателна болка която мисля че идва точно от белите дробове. Отделно си ходя фитнес от доста време и съм си поставил за цел да достигна едни килограми а аз качвам трудно. Но основната причина е заради здравето. Толкова години съм давал пари за тея цигари и с по 5 лв повече ми е ясно че няма как да забогатея, така че това не го броя. Евала на форума :bowdown: в рамките на няколко часа получих толкова полезни отговори и съвети че не е истина :bowdown:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 28 Окт 2016, 21:20

Много ми харесва какво е казал Хемингуей по темата: "Най-лесно е да откажеш цигарите - аз ги отказвам всеки ден!"
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 28 Окт 2016, 21:23

Да си кажа и аз "рецитацията" - ако ще ги отказваш "от раз", намери си за това някакъв значим повод, някакъв важен и паметен за теб ден. Например - ако се жениш или ти се роди дете, ако си купуваш нова кола или нещо подобно - ден, който ще помниш. Един приятел пушеше от 20 и повече години (още като ученик ги започна) и никога не бях го виждал без цигара. На една Нова Година каза, че пуши последната си цигара, запали я, а кутията смачка и изхвърли през рамо. Ние не повярвахме и даже се майтапехме с него, но човекът излезе сериозен - вече 6 години е непушач.

Аз лично не пуша и никога не съм пушил. Но това нищо не значи... Всеки човек си има някакъв вреден навик, с който се бори и от който се мъчи да се освободи. Ако не е пушенето, може да бъде алкохола, лакомия за храна (сладко, мазно, солено или друго неправилно хранене), к**ва@лък, наркотици, мързел, нерви и неконтролирана агресия, всякакви страхове и фобии, фикс-идеи и мании, или нещо друго... Всеки от нас се бори с нещо в себе си. И за успех е най-важна (определяща е) мотивацията - доколко искаш да преодолееш проблема. Ако не си мотивиран - не става, нямаш шансове. Това е - трябва ти мотивация, колкото може по-силна.
Последна промяна Borymeckata на 28 Окт 2016, 21:35, променена общо 3 пъти
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 28 Окт 2016, 21:30

Мордехай написа:Много ми харесва какво е казал Хемингуей по темата: "Най-лесно е да откажеш цигарите - аз ги отказвам всеки ден!"

Не беше ли Марк Твен това?

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 28 Окт 2016, 21:33

Borymeckata написа:
Мордехай написа:Много ми харесва какво е казал Хемингуей по темата: "Най-лесно е да откажеш цигарите - аз ги отказвам всеки ден!"

Не беше ли Марк Твен това?

Той е.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 28 Окт 2016, 21:35

Може, не съм много сигурен. Обаче защо слагаш и к@рвите във вредните навици? Това бих казал са полезни навици. :oops:
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2016, 21:36

"Няма нищо по-лесно от това да спрете цигарите. Аз лично съм го правил над сто пъти" е цитатът на Марк Твен. В предвид, че Хемингуей се е родил много по-късно може би е е казал нещо подобно взаимствайки от неговата мисъл за да се направи на интересен. :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 28 Окт 2016, 21:40

Мордехай написа:Може, не съм много сигурен. Обаче защо слагаш и к@рвите във вредните навици? Това бих казал са полезни навици. :oops:

Не знам гонореята колко е полезна? :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 28 Окт 2016, 21:43

Мордехай написа:Може, не съм много сигурен. Обаче защо слагаш и к@рвите във вредните навици? Това бих казал са полезни навици. :oops:

Абе зависи...Ако не ти пречи на работата, на семейството и живота въобще - няма проблеми. Но ако си женен (като мен), жена ти със сигурност няма да одобри... :mhihi: :mhihi: И ще си докараш проблеми. Може и да не е "вреден" навик, ама чак пък да е полезен...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 28 Окт 2016, 22:08

nqmam_bmw написа:

Не знам гонореята колко е полезна? :roll:

Е, стига де, то и от тоалетната в бензиностанцията може да фанеш сифилис, ама като те напъне не ти пука.
Borymeckata написа:

Абе зависи...Ако не ти пречи на работата, на семейството и живота въобще - няма проблеми. Но ако си женен (като мен), жена ти със сигурност няма да одобри... :mhihi: :mhihi: И ще си докараш проблеми. Може и да не е "вреден" навик, ама чак пък да е полезен...

Тя мойта жена ако знае всичко, досега да съм се събудил без т@шаци или въобще да не съм. Е, зарад вас сега ше тура и туй хубаво нещо сред вредните навици наравно с пушения бекон и ролето Трапезица. Много сте сухи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата