Как се отказват цигарите
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Как се отказват цигарите
Мне , колега cmdkick ( баси думата непрочитаема
) аз не съм на същото мнение , даже напротив. Така и ги отказах леко-полеко. Вариант е и то също толкоз добър като ударния , щом резултата е налице. Та към колегата отказвач , леко полеко си ги откажи , прво не ги допушвай докрая , после...ама кога ти си решиш не се впрягай ...намали малко бройката ( то това се случва от самосебеси - странно изглежда написана
..думата де ) . Може да имаш дни след време когато не палиш , ако ти допуши прояви воля и опитай да не запалиш , поне отложи с някоя минута-две
час и т.н. ...и пак не я допушвай до края . Бях стигнал да дръпна три пъти и хвърлям и не вече по приина отказване , а защото не ми се пушеше повече , пък и гузната съвест и тя наднича всеки път няма как . Та това при мене откара едно 4-5 месеца , вече не помня точно и в крайна сметка резулатата е желания . Баща ми ги отказа от раз , аз пробвах такъв вариант и ми допадна повече , нервата я няма . Успех . ПС: И да навик е , вкъщи не пушех прекрача ли прага или най-вече да седна в колата и дяволчето ми подаваше огън да запаля
. Карал съм по два-три дена , ако си стоя вкъщи с две-три цигари дневно , срещу 2 кутии по принцип.

v3n0m написа:Здравейте колеги! Потърсих подобна тема но не открих. От заглавието става ясно че аз лично имам проблем с отказването на цигарите, а предполагам и доста от колегите от форума. Идеята ми е, всеки един бивш пушач който е отказал цигарите да сподели опита си и методите за отказването на цигарите. Аз лично съм опитал от почти всичко - хапчета, дъвки. обици, лепенки, електронни цигари имам 2 и то доста скъпички, от отчаяние си купих и книгата на Алан Кар и я прочетох но уви ефект никакъв. Знам какво ще кажат повечето че всичко е до воля и нагласа. Като цяло имам голямо желание да ги откажа най вече заради здравето си(пушач съм от 15 години), а и искам да кача някой килограм.
Предварително се извинявам ако вече има такава тема.
1. Няма бивши пушачи - ако си избиеш от главата, че ще станеш бивш пушач имаш повече шансове да откажеш цигарите. Трябва винаги да помниш, че дори и една цигара те връща обратно.
2.Ако опитваш някой или нещо друго да ти помогне, няма да се получи - разчитай на себе си.
3. Намери си мотив. При мен мотива беше желанието никога децата ми да не са ме виждали с цигара и се получи.
4. Подготви се внимателно и не бързай, дай си отсрочка и не се опитвай да намаляваш цигарите.
5.Когато дойде денят Х трябва да си в добра физическа и психическа форма, както и да имаш план как да не попадаш в ситуации, които допълнително биха ти увеличили желанието да запалиш цигара. Аз специално спрях кафето месец-два по-рано и предупредих служителите си, че и така и така са малко и всеки, който ме ядоса ще направи бройката още по малка.
6. Приеми, че ще изпаднеш в абстиненция - може да имаш главоболие, раздразнение и изблици.
7. Ако стигнеш до края на първата седмица можеш да започнеш със спорт, но не прекалявай, влез във форма постепенно (освен ако не си).
8 Помни - няма бивши пушачи, има такива които временно не пушат, старай се да си от тях колкото се може по-дълго.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Колега,
Напълно те разбирам. Знай, че ако си пушач от дълго време и/или пушиш по много - става по-трудно да ги откажеш. Просто мозъка ти има нужда от голяма доза никотин и когато тя липсва - абстинираш (изпотяваш се, изнервяш се и т.н.).
Моят съвет е, ако наистина е толкова тежко положението, пробвай да ги намалиш. Има изследвания, доказващи, че това помага. Ето пример: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2664870/. Като сведеш бройката до половината от сегашното, взимаш по-леки цигари и така.
Това няма да те спаси от момента, в който казваш 'НЕ', но може да направи отказването по-леко.
Напълно те разбирам. Знай, че ако си пушач от дълго време и/или пушиш по много - става по-трудно да ги откажеш. Просто мозъка ти има нужда от голяма доза никотин и когато тя липсва - абстинираш (изпотяваш се, изнервяш се и т.н.).
Моят съвет е, ако наистина е толкова тежко положението, пробвай да ги намалиш. Има изследвания, доказващи, че това помага. Ето пример: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2664870/. Като сведеш бройката до половината от сегашното, взимаш по-леки цигари и така.
Това няма да те спаси от момента, в който казваш 'НЕ', но може да направи отказването по-леко.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Vra4anin написа:Я си пуши и да ти не пукаКато бивш непушач (т. е. преди 6 години ги бях отказал за половин година, след което си ги почнах пак) ти казвам, че с отказването им нито ше станеш по-богат, по-красив, по-здрав... само дето ще качиш килата и всеки ден ще ти е като понеделник - вечно кисел и изнервен.
Отказах цигарите преди девет години (не съм палил и една цигара от тогава) и станах по-богат, по-красив и по-здрав.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз минах на електронни цигари. Нямам оплаквания, тотално не искам да помирисвам нормални цигари или да съм заобиколен от пушачи, които чадят.
Просто ме кефи да си правя кръгчета

Просто ме кефи да си правя кръгчета

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
cod-cdbp написа:
Просто ме кефи да си правя кръгчета![]()
![]()

Искам да ги откажа най-вече заради здравето. От скоро време ми прави впечатление, че има доста повече непушачи в обкръжението ми и всеки един ми казва че като цяло започваш да дишаш по леко. Което не е никак малка причина. Отделно на моменти започнах да усещам болки в гърдите. Една гадна остра проницателна болка която мисля че идва точно от белите дробове. Отделно си ходя фитнес от доста време и съм си поставил за цел да достигна едни килограми а аз качвам трудно. Но основната причина е заради здравето. Толкова години съм давал пари за тея цигари и с по 5 лв повече ми е ясно че няма как да забогатея, така че това не го броя. Евала на форума

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Много ми харесва какво е казал Хемингуей по темата: "Най-лесно е да откажеш цигарите - аз ги отказвам всеки ден!"
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Да си кажа и аз "рецитацията" - ако ще ги отказваш "от раз", намери си за това някакъв значим повод, някакъв важен и паметен за теб ден. Например - ако се жениш или ти се роди дете, ако си купуваш нова кола или нещо подобно - ден, който ще помниш. Един приятел пушеше от 20 и повече години (още като ученик ги започна) и никога не бях го виждал без цигара. На една Нова Година каза, че пуши последната си цигара, запали я, а кутията смачка и изхвърли през рамо. Ние не повярвахме и даже се майтапехме с него, но човекът излезе сериозен - вече 6 години е непушач.
Аз лично не пуша и никога не съм пушил. Но това нищо не значи... Всеки човек си има някакъв вреден навик, с който се бори и от който се мъчи да се освободи. Ако не е пушенето, може да бъде алкохола, лакомия за храна (сладко, мазно, солено или друго неправилно хранене), к**ва@лък, наркотици, мързел, нерви и неконтролирана агресия, всякакви страхове и фобии, фикс-идеи и мании, или нещо друго... Всеки от нас се бори с нещо в себе си. И за успех е най-важна (определяща е) мотивацията - доколко искаш да преодолееш проблема. Ако не си мотивиран - не става, нямаш шансове. Това е - трябва ти мотивация, колкото може по-силна.
Аз лично не пуша и никога не съм пушил. Но това нищо не значи... Всеки човек си има някакъв вреден навик, с който се бори и от който се мъчи да се освободи. Ако не е пушенето, може да бъде алкохола, лакомия за храна (сладко, мазно, солено или друго неправилно хранене), к**ва@лък, наркотици, мързел, нерви и неконтролирана агресия, всякакви страхове и фобии, фикс-идеи и мании, или нещо друго... Всеки от нас се бори с нещо в себе си. И за успех е най-важна (определяща е) мотивацията - доколко искаш да преодолееш проблема. Ако не си мотивиран - не става, нямаш шансове. Това е - трябва ти мотивация, колкото може по-силна.
Последна промяна Borymeckata на 28 Окт 2016, 21:35, променена общо 3 пъти
Excellent! Steven is my name!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Мордехай написа:Много ми харесва какво е казал Хемингуей по темата: "Най-лесно е да откажеш цигарите - аз ги отказвам всеки ден!"
Не беше ли Марк Твен това?
Borymeckata написа:Мордехай написа:Много ми харесва какво е казал Хемингуей по темата: "Най-лесно е да откажеш цигарите - аз ги отказвам всеки ден!"
Не беше ли Марк Твен това?
Той е.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Може, не съм много сигурен. Обаче защо слагаш и к@рвите във вредните навици? Това бих казал са полезни навици. 

Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
"Няма нищо по-лесно от това да спрете цигарите. Аз лично съм го правил над сто пъти" е цитатът на Марк Твен. В предвид, че Хемингуей се е родил много по-късно може би е е казал нещо подобно взаимствайки от неговата мисъл за да се направи на интересен. 

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Мордехай написа:Може, не съм много сигурен. Обаче защо слагаш и к@рвите във вредните навици? Това бих казал са полезни навици.
Не знам гонореята колко е полезна?

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Мордехай написа:Може, не съм много сигурен. Обаче защо слагаш и к@рвите във вредните навици? Това бих казал са полезни навици.
Абе зависи...Ако не ти пречи на работата, на семейството и живота въобще - няма проблеми. Но ако си женен (като мен), жена ти със сигурност няма да одобри...

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:Мордехай написа:Може, не съм много сигурен. Обаче защо слагаш и к@рвите във вредните навици? Това бих казал са полезни навици.
Не знам гонореята колко е полезна?
Е, стига де, то и от тоалетната в бензиностанцията може да фанеш сифилис, ама като те напъне не ти пука.
Borymeckata написа:Мордехай написа:Може, не съм много сигурен. Обаче защо слагаш и к@рвите във вредните навици? Това бих казал са полезни навици.
Абе зависи...Ако не ти пречи на работата, на семейството и живота въобще - няма проблеми. Но ако си женен (като мен), жена ти със сигурност няма да одобри...![]()
И ще си докараш проблеми. Може и да не е "вреден" навик, ама чак пък да е полезен...
Тя мойта жена ако знае всичко, досега да съм се събудил без т@шаци или въобще да не съм. Е, зарад вас сега ше тура и туй хубаво нещо сред вредните навици наравно с пушения бекон и ролето Трапезица. Много сте сухи.
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4